Siemens Story ανάστροφα.

Είπε, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τα περί διοχέτευσης από τη Siemens στη ΝΔ, 20 εκατομμυρίων μάρκων, μέσω της εταιρίας Mayo, την περίοδο 1990-1994: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν διοχετεύτηκε ούτε ένα μάρκο από την Siemens μέσω της Mayo στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα η Νέα Δημοκρατία ουδεμία ενίσχυση πήρε από την Siemens».

Εξ’ αρχής επισημάνθηκε από τον Τύπο ότι δεν λέγει πως δεν μπήκαν λεφτά στη Mayo. Αλλά ότι δεν πήγαν στη ΝΔ.

Ναι, αλλά γιατί μια τέτοια ανακοίνωση που πρέπει να είναι κανείς Πυθία για να την καταλάβει;  Άβυσσος η ψυχή του πολιτικού

Σκαλίζοντας λίγο τα όσα έχουμε γράψει περί Siemens από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, βρήκαμε μια ανάρτηση που βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Mayo. Ούτε κάθε σύγκριση με αυτήν δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα, ή σε υπαρκτά πρόσωπα.

Έτσι λοιπόν, στο θέμα με τίτλο «Έντεκα ερωτήματα για την Siemens αναζητούν απάντηση» (3 Μαΐου 2008, http://www.antinews.gr/?p=1879) ρωτούσαμε: «Ποιος πολιτικός της ΝΔ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 είπε στη Siemens ότι δεν πήρε τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί η εταιρεία για μεγάλη δουλειά που θα κλεινόταν τότε; Λέγεται ότι τα χρήματα είχαν δοθεί στο ταμείο του κόμματος, αλλά ο πολιτικός ζήτησε να μπουν στο δικό του ταμείο. Έτσι, η Siemens πλήρωσε για δεύτερη φορά».

Λέτε να ξέρουν τίποτε οι Γεωργίου-Καραβέλας για τον συγκεκριμένο «φόνο»; Μπα, αποκυήματα της δημοσιογραφικής φαντασίας θα είναι κι αυτά, σε έναν οίστρο ντετεκτιβίστικων σεναρίων.

Και τέλος,

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ από τις ίδιες τις πράξεις ή τις παραλείψεις της γύρω από τον μυστηριώδη χειρισμό της υπόθεσης «Μοντεβιδέο» είναι πλέον η υπουργός Εξωτερικών. Πράξεις ή παραλείψεις, τις οποίες εν πρώτοις επιχείρησε όχι μόνο να αποκρύψει, αλλά και να επιρρίψει δικές της ευθύνες σε διπλωμάτες του υπουργείου της. Κόλαφος πρωτοφανής η αποκάλυψη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων για την κυρία Μπακογιάννη. Από τον οποίο, κλονισμένη, δεν μπορεί άλλο να σταθεί στη θέση της.

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη του χειρισμού της υπόθεσης ανέλαβε η υπουργός αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η περίεργη βραδυπορία διεκπεραίωσης του εξαιρετικώς σοβαρού αυτού ζητήματος. Και ενοχοποιώντας χωρίς περιστροφή τους υφισταμένους της, ανακοίνωσε την έναρξη ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να επιμεριστούν μεταξύ τους οι ευθύνες και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.

ΑΝΑΛΗΨΗ πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση δεν υφίσταται. Αντιθέτως, μεταβάλλεται σε πρόκληση προς την κοινωνία, όταν η υπουργός κρύβει τη δική της ευθύνη πίσω από το παραβάν μιας ΕΔΕ. Το αποτέλεσμα της οποίας προεξόφλησε η κυρία Μπακογιάννη σε βάρος των διπλωματικών υπαλλήλων. Και μάλιστα δις.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ανάληψη ευθύνης μια τέτοια στάση. Ανευθυνότητα επιδεικνύει, και μάλιστα επικίνδυνη. Ανευθυνότητα και στρεψοδικία, στρέφοντας έτσι εναντίον της το διπλωματικό προσωπικό. Έμπειροι διπλωμάτες, οι οποίοι χειρίζονται λεπτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στον πολιτικό τους προϊστάμενο.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΔΩΣΕΙ σήμερα κιόλας την παραίτησή της στον κ. Καραμανλή, θα πρέπει αυτός να την αποπέμψει. Ειδάλλως, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και η κυβέρνηση συλλογικά.

http://www.enet.gr/

www.antinews.gr