Μάνα για δε με βάφτισες Μαντέλη;;

Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το antinews είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Ένα κράτος στα γόνατα και από πάνω Μαντέληδες, Βερελήδες, Ντόρες και λοιπά φυντάνια.

Από κοντά οι Βαρώνοι με τις περισπούδαστες αναλύσεις και έντεχνες ασπίδες προστασίας έναντι όποιου τολμήσει να αγγίξει τις ιερές αγελάδες της Ελληνικής «δημοκρατίας». Όποιου δηλαδή αηδιάσει από τα τεκταινόμενα και πει: Δε μπορώ πια να αντικρύζω κάθε μέρα έναν λαό που στερείται, αγωνίζεται, πεινάει και υποφέρει για να γλεντάω εγώ και το σόι μου στην Ουρουγουάη, στο Μόναχο, στο Τατζικιστάν και στη Μύκονο.

Όταν αρκούσε και μια απλή «κοινωνική γνωριμία», ή συνωνυμία, με έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ για να κάνει κανείς μπίζνες με την Ζήμενς

Περιήλθε στην διάθεσή μας το έγγραφο που βλέπετε στο τέλος του κειμένου. Πρόκειται για μια επιστολή που απευθύνει προς την SIEMENS ο κ.  Διονύσης Μαντέλης της  MDM. Η επιστολή έχει ημερομηνία 10/2/2003 και αναφέρεται στη συνεργασία των δυο εταιρειών για το  έργο  Police On Line για τον πληροφορικό εκσυγχρονισμό της  Ελληνικής Αστυνομίας .

Οι πληροφορίες μας υποστηρίζουν ότι το χειρόγραφο σημείωμα στην επάνω δεξιά γωνία της επιστολής εγράφη από «το δεξί χέρι του Μαυρίδη στη Ζημενς».  Αναφέρει το σημείωμα αυτό: «Πρόκειται για τον Δ. Μαντέλη (εξάδελφο) . Αξίζει να τον χρησιμοποιήσουμε στο έργο PoL; (Στάδιο Α2 της προσφοράς). Μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε και αλλού ! Νομίζω ότι αξίζει».

Ερευνώντας το θέμα βρήκαμε και μια προηγούμενη επιστολή του κ. Διον. Μαντέλη προς το «Βήμα», με την οποία, αναφερόμενος σε προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Οι γαλάζιοι σύμβουλοι του Δημοσίου», “διευκρινίζει” (σσ δεν διαψεύδει)  ότι δεν έχει καμία συγγένεια με τον πρώην υπουργό κ. Αν. Μαντέλη, αν και, όπως λέει, «έχουμε κοινή καταγωγή και τον γνωρίζω εντελώς κοινωνικά. Μάλιστα η εταιρεία μου ουδέποτε ανέλαβε έργο άμεσα ή έμμεσα σε οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα στον οποίο ασκούσε διοίκηση ο πρώην υπουργός».

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι όντως πρόκειται για συγγενή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Ζήμενς υπουργού. Αλλά εμείς δεν θα δεχθούμε την «διευκρίνηση» (όπως γράφει το Βήμα) του κ. Δ. Μαντέλη, επειδή δεν είναι δική μας δουλειά να ψάχνουμε γενεαλογικά δένδρα. Άλλωστε, μπορεί εύκολα ο αρμόδιος εισαγγελέας να διαπιστώσει (με μια απλή γραφολογική εξέταση) την προέλευση του χειρόγραφου σημειώματος, ή  να ρωτήσει σχετικά τον κρατούμενο κ. Μαυρίδη.

Διότι το θέμα δεν είναι αν είναι και πόσο συγγενής ο κ Δ. Μαντέλης με τον περιώνυμο υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι ότι ο σύμβουλος του κ. Μαυρίδη που συνιστά στην Ζήμενς τον κ. Δ. Μαντέλη το κάνει λόγω της επαγγελματικής του επάρκειας, ή λόγω της (όποιας) σχέσης που πιστεύει ότι έχει  με τον σημαίνοντα τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ;

Έφτανε δηλαδή και μια απλή «κοινωνική γνωριμία» με έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ για να κάνει κανείς μπίζνες με την Ζήμενς;

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μάνα για δε με βάφτισες Μαντέλη;;

  1. Ναι, πρόκειται για απλή συνωνυμία. Όπως ο πρωθυπουργός με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως η ΥΠΕΞ με τον πρώην πρωθυπουργό. Μαντέλης είναι πολύ συνηθισμένο όνομα. Όπως Βερελής, Παπαδόγγονας, Σημίτης κλπκλπκλπ

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.