Σπάει το απόστημα του δουλεμπορίου.

Διαβάστε το άρθρο με προσοχή. Μιλάμε για την πασίγνωστη περιβόητη ΜΚΟ, στην οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Από αύριο έρχεται καταιγισμός αποκαλύψεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω κυρία είχε βραβευθεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια! Για το «αντιρατσιστικό» της έργο προφανώς. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου τις λεπτομέρειες. Αλλά και όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

Νίκη Ρουμπάνη – Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η σημερινή αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με τη «χείρα βοηθείας» που έσπευσαν να δώσουν δυο σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας σε μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας στην οποία, όμως, έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Τον Δεκέμβριο του 2008, με μισή ώρα διαφορά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η αδελφή της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, Νόρα, η οποία διετέλεσε επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Οι δυο γυναίκες δεν μπήκαν στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιας… εθιμοτυπικής συνάντησης, αλλά για να καταθέσουν ως «μάρτυρες υπεράσπισης» της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κυρίας Νίκης Ρουμπάνη, οι ημέρες και τα έργα της οποίας ελέγχονται ήδη από την 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Η ηθική υποστήριξη που παρείχαν οι κ.κ. Δαμανάκη και Κατσέλη στο πρόσωπο της κυρίας Ρουμπάνη, και η σπουδή που έδειξαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ενός προσώπου που σήμερα κατηγορείται ότι σε συνεργασία με «μαστροπούς» νομιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες -δίμετρες καλλονές, στην ουσία, οι οποίες παρουσιάζονταν ως δήθεν κακοποιημένες και ως τέτοιες φιλοξενούνταν στον ξενώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρίσκονταν να χορεύουν σε strip-show-, χρήζει άμεσης απάντησης τόσο από τις ίδιες όσο και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν είναι κάθετος στα θέματα ηθικής.

Γιατί, αν δεν αποτελεί μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα η απόφαση, που πήραν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος και μια πρώην βουλευτής, η οποία τυγχάνει μάλιστα να είναι και αδερφή της σημερινής υπουργού Οικονομίας, να πάνε να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για υπόθεση μαστροπείας, τότε τι είναι;

Η ιστορία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2008, στο γραφείο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά, έφθασε μια «καυτή» ανώνυμη αναφορά. Μέσω αυτής καταγγελλόταν ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση εμπλεκόταν σε ένα δυσώδες παιχνίδι νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών, ότι το κατώφλι του Δικτύου περνούσαν κακοποιημένες-μαϊμού μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ότι μερικές εξ’ αυτών λίγες ημέρες μετά την «κακοποίησή» τους βρίσκονταν να εργάζονται και να εκδίδονται σε μαγαζιά strip show που ανήκαν σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπόρων και όλως τυχαίως ήταν ο βασικός χορηγός του Δικτύου!

Θορυβημένος από τη σοβαρότητα της καταγγελίας που άφηνε σοβαρές σκιές για τη δράση της ΜΚΟ και δη και της προέδρου του, Νίκης Ρουμπάνη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Εφετών, κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Από την οκτάμηνη έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού προέκυψαν σημεία και τέρατα σχετικά με τις σχέσεις του Δικτύου και του επιχειρηματία -χορηγού. Ακόμα και ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε παραδέχθηκε ότι χορήγησε στο Δίκτυο ποσό που ανήλθε στα 15.000 ευρώ, ότι το εξόπλισε με τηλεφωνικό κέντρο, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 είχε δώσει στην κυρία Ρουμπάνη προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ, καθώς και ότι μερικά κορίτσια, τα οποία είχε στείλει ως «βιασμένα» και «κακοποιημένα» στη Ρουμπάνη, μετά από σύντομη παραμονή τους στον Ξενώνα βρέθηκαν να χορεύουν στα μαγαζιά του!

Το πόρισμα-σοκ της εισαγγελέως Εφετών διαβιβάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράϊκου, η οποία την ίδια κιόλας ημέρα άσκησε δίωξη κατά της Νίκης Ρουμπάνη για το αδίκημα της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

«Επιτελεί σοβαρό κοινωνικό έργο»

Τόσο η εισαγγελέας Εφετών όσο και η κυρία Ράικου φαίνεται πως δεν επηρεάστηκαν από τις καταθέσεις υπέρ του χαρακτήρα της κατηγορούμενης κυρίας Ρουμπάνη, που έδωσαν η κυρία Δαμανάκη και η κυρία Κατσέλη. Αν και οι δυο «επώνυμες» μάρτυρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξάρουν το χαρακτήρα της προέδρου του Δικτύου, η προσπάθειά τους τελικά δεν έπιασε τόπο. Το ηθικό ατόπημα όμως είναι μεγάλο. Και χρήζει απαντήσεων.

Από τα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr προκύπτει ότι η κυρία Δαμανάκη κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2008 για τη Ρουμπάνη. «Την κυρία Ρουμπάνη εγώ γνωρίζω ως πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. Η οργάνωση αυτή συνεργάζεται με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών για πάνω από μια δεκαετία. Το 1997 προσκλήθηκα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυρία Ρουμπάνη να μιλήσω σε συνέδριο αστυνομικών για θέματα κακοποίησης γυναικών. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσα την κυρία Ρουμπάνη και ενημερώθηκα για θέματα trafficking… Η γνώμη μου είναι ότι κάνει σοβαρό κοινωνικό έργο…».

Δηλαδή η σημερινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αποδέχθηκε το κάλεσμα της κυρίας Ρουμπάνη να πάει να καταθέσει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη συγκυρία, όχι μόνο δεν προφύλαξε (όπως θα έπρεπε) το όνομά της και την ιστορία της, αλλά μίλησε και για σοβαρό κοινωνικό έργο μιας γυναίκας η οποία εκείνη τη στιγμή ελεγχόταν για το εάν συμμετείχε ή όχι σε κυκλώματα μαστροπείας!

Με ακόμα πιο θερμά λόγια για την πρόεδρο του Δικτύου μίλησε όμως η αδερφή τής υπουργού Οικονομίας, η οποία όπως μάλιστα δήλωσε ότι είχε τη Νίκη Ρουμπάνη συνεργάτιδα επί έξι χρόνια στο πολιτικό της γραφείο. «…Ένας τέτοιος άνθρωπος, όπως η κυρία Ρουμπάνη, με οράματα, με ιδανικά, είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να έχει τόσο αλλοτριωθεί, ώστε να μεταπηδήσει στα χρόνια αυτά στην αντίπερα όχθη, όταν η ζωή της και η προσωπική και η οικονομική ήταν και είναι κρυστάλλινη. Για εμένα το μόνο της ελάττωμα είναι ότι παραμένει σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς απέραντα ιδεολόγος, παλεύοντας για το δίκαιο, δίνοντας τις ελεύθερές της ώρες ώστε να βοηθάει τις γυναίκες που έχουν την ανάγκη της…», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Για την ιστορία και την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε ότι η κατηγορούμενη πρόεδρος του Δικτύου, καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει ως στόχο την αποτροπή κατάθεσης μαρτύρων που προστατεύονται από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες. Τότε είχε στο… πλευρό της και δυο επώνυμες μάρτυρες, οι οποίες μένει να δούμε εάν θα προσέλθουν να καταθέσουν και στην ανάκριση…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=102000&cid=6

Είναι ζωγράφος, εκπαιδευτικός, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης-ENOW- το οποίο αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισότητα, τον αντιρατσισμό και την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών.

Υποψήφια διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για θέματα Διαχείρισης Συγκρούσεων. Έχει αγωνισθεί στο χώρο του γυναικείου και του αντιρατσιστικού κινήματος από το 1978 . Ιδρυτικό στέλεχος του Λόμπυ Γυναικών Ευρώπης, μια από τις εννέα γυναίκες που εργάστηκαν επί δύο χρόνια για την θεμελίωση του, το 1990-91 και μέλος του ΔΣ του Λόμπυ επί έξη χρόνια Επίσης υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου για τέσσερα χρόνια .Ιδρυτικό μέλος του Human Rights Education-Cyprus.Επίσης μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Έχει εκθέσει σε δεκαέξι ατομικές παρουσιάσεις έργων σε διάφορες χώρες. Η εθελοντική της δράση περιλαμβάνει στήριξη θυμάτων βίας, επιμορφωτικό και συγγραφικό έργο για εθελοντές κι επαγγελματίες, συμμετοχή σε δεκάδες συνέδρια, διεθνή και Ευρωπαϊκά και διοργάνωση δράσεων για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μια γυναικεία οργάνωση βάσης με εθελοντικό χαρακτήρα, που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στους στόχους του Δικτύου περιλαμβάνονται: ίσα δικαιώματα και ανθρώπινα δικαιώματα και για τα δύο φύλα, εστιάζοντας κυρίως στην προσωπική και οικονομική ανάπτυξη (ενδυνάμωση-συμμετοχή) των κοινωνικά αποκλεισμένων γυναικών, ιδιαίτερα στο βαθμό που επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Έχει έναν τομέα νεότητας που στοχεύει στη στήριξη της διαφορετικότητας και την ενδυνάμωση των νέων μέσα από σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες. Οι δράσεις που έχει περιλαμβάνουν Γραμμές ΣΟΣ για οικογενειακή βία και καταπολέμηση σωματεμπορίας, ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και Τράπεζα Εθελοντικού Χρόνου.
– Το 2007 το Δίκτυο στην Ελλάδα βραβεύτηκε δια χειρός του Προέδρου κ Καρόλου Παπούλια στο πλαίσιο των �Νησίδων Ποιότητας� ως εθελοντική οργάνωση για το έργο του για την καταπολέμηση της βίας και του δουλεμπορίου. Δημιουργεί προγράμματα κατά της βίας, εκλαμβάνοντας τη βία ως το μεγαλύτερο μέσο παρεμπόδισης της ανθρώπινης ανάπτυξης. Επίσης μελέτες, συνέδρια και διεθνή συνεργασία για την πρόληψη, την προστασία των θυμάτων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την παρακολούθηση των φορέων σχεδιασμού πολιτικής.
– Από το 1983 το Δίκτυο έχει κατορθώσει να προκαλέσει και να διατηρήσει έντονο ενδιαφέρον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη νομοθεσία για την ισότητα και την πολιτική για ίσες ευκαιρίες. Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι ιδρυτικό μέλος αρκετών άλλων ευρωπαϊκών δικτύων, όπως το E.W.L. (European Women’s Lobby) και το ENAR (European Network Against Racism).

Οι ύποπτες σχέσεις μιας υποτιθέμενης «ιερής οργάνωσης», η οποία προσέφερε στέγη και ψυχολογική υποστήριξη σε «κακοποιημένες» γυναίκες, με «μαστροπούς» υπεράνω υποψίας βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στο «μικροσκόπιο» της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη που αφορά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και είναι αυτό της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Στην άσκηση της ποινικής δίωξης προχώρησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, η οποία υιοθέτησε πλήρως το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου ύστερα από «καυτή» αναφορά περί εμπλοκής του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης σε «επιχείρηση» νομιμοποίησης (με ψευδείς καταγγελίες) αλλοδαπών κοριτσιών, τα οποία παρουσιάζονταν ως «κακοποιημένες», αλλά στη συνέχεια εργάζονταν σε στριπτιζάδικα! Αλλά και το οικονομικό «πάρε-δώσε» που φέρεται να είχε η μη κυβερνητική οργάνωση με γνωστό επιχειρηματία ιδιοκτήτη αλυσίδας αρτοποιείων και νυχτερινών κέντρων, ο οποίος τον Ιούλιο του 2007 συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στο μεγαλύτερο κύκλωμα προαγωγών που εξαρθρώθηκε ποτέ στην Ελλάδα και φυλακίστηκε.

Στην απίστευτη υπόθεση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», εμπλέκεται και ένα βαρυσήμαντο όνομα που συμμετέχει ενεργά εδώ και πολλά χρόνια στα γυναικεία κινήματα, υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη των γυναικών. Ο λόγος για την πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Νίκη Ρουμπάνη, η οποία έχει ήδη κληθεί από την 21η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Τη συγκεκριμένη κυρία κατονομάζει ως «ιθύνοντα νου» της… εξόντωσής του και ο καταδικασθείίς πρωτόδικα για σωματεμπορία Κωνσταντίνος Σούλιος, τον οποίο κατήγγειλαν ως μαστροπό και βιαστή δύο κοπέλες, οι οποίες φιλοξενήθηκαν ως «κακοποιημένες» στο Δίκτυο, απέκτησαν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και στη συνέχεια βρέθηκαν να δουλεύουν σε στριπτιζάδικο του βασικού χορηγού του Δικτύου!

«Η κυρία Ρουμπάνη «κατασκεύαζε» θύματα δήθεν σωματεμπορίας προκειμένου να απολαμβάνει οικονομικών ενισχύσεων» είναι η καταγγελία-σοκ που κάνει στην «Espresso». «Θεωρούμε την καταγγελία σε βάρος μας ως ενορχηστρωμένη επίθεση προκειμένου να αποτραπεί η κατάθεση μαρτύρων που προστατεύτηκαν στο παρελθόν ή προστατεύονται τώρα από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες» είναι η απάντηση που δίνει από την πλευρά της η Νίκη Ρουμπάνη.

Ηταν καλοκαίρι του 2008 όταν, σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, στα χέρια του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά φθάνει μια ανώνυμη αναφορά-σοκ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η μη κυβερνητική οργάνωση σε συνεργασία με «μαστροπούς» υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκεται σε ένα περίεργο παιχνίδι νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών που παρουσιάζονται ως δήθεν «κακοποιημένες». Οτι δηλαδή το «κατώφλι» του ξενώνα του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης περνούν κακοποιημένες-μαϊμού μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Γυναίκες οι οποίες λίγες ημέρες μετά τη «νομιμοποίησή» τους βρίσκονται να εργάζονται και να εκδίδονται σε καταστήματα strip show που ανήκουν στον βασικό χορηγό του Δικτύου: τον «επιχειρηματία» Α.Γ., ο οποίος το καλοκαίρι του 2007 συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Vitrine» ως συμμέτοχος σε μεγάλο κύκλωμα προαγωγών.

Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «θορυβημένος» από τις καταγγελίες που αφήνουν «σκιές» για τη δράση του Δικτύου, δίνει εντολή στην εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή όχι των όσων αναφέρονται περί «σκοτεινών» σχέσεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης με τον κατηγορούμενο για σωματεμπορία επιχειρηματία.

Από την έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού αποκαλύπτεται η στενή σχέση των ανθρώπων που φέρονται να σηκώνουν το «λάβαρο του αγώνα» κατά της σωματεμπορίας με τα σκοτεινά κυκλώματα μαστροπείας και ξετυλίγεται το κουβάρι ενός περίεργου πάρε-δώσε μεταξύ του επιχειρηματία που συνελήφθη κατηγορούμενος για μαστροπεία και του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης. Ο εν λόγω κατηγορούμενος παραδέχεται πως χορήγησε στο Δίκτυο χρηματικά ποσά (συνολικά 15.000 ευρώ), ότι το εξόπλισε με τηλεφωνικό κέντρο, όπως επίσης και ότι στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006 έδωσε στη Νίκη Ρουμπάνη προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ! Καθώς και ότι μερικά από τα κορίτσια που έστειλε στην «αγκαλιά» της Ρουμπάνη ως «κακοποιημένα» και «βιασμένα» λίγο καιρό μετά βρέθηκαν να κάνουν στριπτίζ στα κέντρα του!


«Τις παρουσίασε ως κακοποιημένες στην αστυνομία για να παίρνει χρήματα»

«Κόλαφος» για τις ημέρες και τα έργα της μη κυβερνητικής οργάνωσης είναι η κατάθεση που έδωσε στην εισαγγελέα Εφετών ο 36χρονος Κώστας Σούλιος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 32 ετών καθώς το Μάιο του 2006 η πρώην κοπέλα του από τη Ρουμανία, Μπρέντα Τσιμπέρι, και η ομοεθνής φίλη της Αννα Ρακιέρου κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι τις εξέδιδε, τις βίαζε και τις κακοποιούσε. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο «κακοποιημένες» λίγο μετά την καταγγελία τους και την παραμονή τους στον ξενώνα του Δικτύου, αφού πρώτα χαρακτηρίστηκαν με πράξη εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών «θύματα εμπορίας ανθρώπων», έπιασαν δουλειά (στις 15 Ιουλίου 2006) ως χορεύτριες σε στριπτιζάδικο του βασικού χορηγού της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Τις γυναίκες αυτές τις πήγε ο Α.Γ. στην κυρία Ρουμπάνη, η οποία μετά τις παρουσίασε ως κακοποιημένες στην αστυνομία. Σκοπός της κυρίας Ρουμπάνη είναι να παίρνει χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάζοντας έργο» επισημαίνει στην κατάθεσή του ο 36χρονος άνδρας και συνεχίζει: «Ολα τα χρηματικά ποσά που είχαν δοθεί από τον Α.Γ. και τα 7.000 ευρώ της επιταγής προέρχονται από την παράνομη δραστηριότητα των κέντρων… Είμαι σίγουρος πως η Νίκη Ρουμπάνη γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα του Α.Γ. Δεδομένου ότι δουλειά της είναι να καταπολεμά τους σωματέμπορους ανά την Ελλάδα, αποκλείεται να μην ήξερε την παράνομη δραστηριότητα του Α.Γ. Μάλιστα οι σχέσεις Ρουμπάνη συνεχίστηκαν και μετά τη σύλληψη του Γ. (Ιούλιος του ‘07) δεδομένου ότι από το φύλλο της 6ης Αυγούστου 2007 της ιστοσελίδας του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης προκύπτουν ευχαριστίες προς μια από τις εταιρείες του… Η μια από τις κοπέλες που με κατήγγειλε, η Μπρέντα Τσιμπέρι, εργάζεται και σήμερα σε κατάστημα strip show στην Πάτρα, εν γνώσει της κυρίας Ρουμπάνη. Ενώ ο βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η προστασία των γυναικών από τους σωματέμπορους, η Νίκη Ρουμπάνη επιτρέπει τις σχέσεις των γυναικών με τους σωματέμπορους».

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και η κατάθεση που έδωσε γνωστή δημοσιογράφος της τηλεόρασης που ερευνά το «καυτό θέμα». Σε συνομιλία που φέρεται να είχε με τον «μαστροπό», εκείνος μετέφερε πως είχε δώσει στο Δίκτυο 15.000 ευρώ και δάνειο ύψους 7.000 ευρώ, αλλά και ότι στη συνέχεια σταμάτησε να χορηγεί επειδή κατάλαβε πως «όλα αυτά ήταν ψέματα».

Η ίδια δημοσιογράφος μάλιστα συνομίλησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ και με τη Νίκη Ρουμπάνη, η οποία φέρεται να της εξομολογήθηκε πως γνώριζε ότι οι δύο γυναίκες που κατηγόρησαν τον Σούλιο εργάζονταν σε κατάστημα στριπτίζ του βασικού χορηγού! Οπως μάλιστα προκύπτει από την κατάθεση, η Αννα Ρακιέρου πήγε και κατήγγειλε τον Σούλιο έχοντας διερμηνέα την υπεύθυνη του ξενώνα του Δικτύου! Η δημοσιογράφος μάλιστα μιλάει και για άλλες αλλοδαπές από τη Ρουμανία που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί της και είπαν πως ο Α.Γ. τις έστελνε στη Ρουμπάνη πριν από το 2007 έτσι ώστε να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής μέσω της νομοθεσίας ως θύματα εμπορίας ανθρώπων με την προϋπόθεση να κατηγορήσουν έναν Ελληνα ότι προέβαινε σε γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στον ξενώνα του Δικτύου από τον Αύγουστο του 2006 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007 παραδέχεται και η δήθεν «κακοποιημένη» κοπέλα από τη Ρουμανία, Μπρέντα Τσιμπέρι, η οποία επισημαίνει επίσης πως λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της, ότι ο Σούλιος την εξέδιδε, και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου 2006 έπιασε δουλειά ως στριπτιζέζ στο μαγαζί του βασικού χορηγού του Δικτύου. Και όλα αυτά σε γνώση της προέδρου του Δικτύου καθώς όπως καταθέτει η αλλοδαπή κοπέλα: «Τη Νίκη Ρουμπάνη τη γνώρισα το Μάιο του 2006. Σε αυτήν είπα την ιστορία με τον Σούλιο (ότι με χτύπαγε ο Σούλιος) και αυτή μου επέδειξε να κάνω καταγγελία».


«Ηθελε να δίνει λεφτά στη μνήμη της αρραβωνιαστικιάς του» απαντάει η Ρουμπάνη

Τις δικές της απαντήσεις για τα όσα της προσάπτονται έδωσε στην εισαγγελέα Εφετών και η πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης Νίκη Ρουμπάνη. «Θεωρούμε την καταγγελία σε βάρος μας ως ενορχηστρωμένη επίθεση προκειμένου να αποτραπεί η κατάθεση μαρτύρων που προστατεύτηκαν στο παρελθόν ή προστατεύονται τώρα από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες» είπε στο διά ταύτα της ανωμοτί κατάθεσης που έδωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2008 η κυρία Ρουμπάνη, οριοθετώντας ως εξής τη γνωριμία της με τον «χορηγό» του Δικτύου, αλλά και τις δύο «κακοποιημένες» που εργάζονταν ως στριπτιζέζ: «Τον κ. Γ. τον γνώρισα το καλοκαίρι του 2005, όταν ήρθε στην έκθεση ζωγραφικής που έκανα και μου είπε ότι στη μνήμη της αρραβωνιαστικιάς του, που ήταν Ρουμάνα και είχε σκοτωθεί, θέλει να γίνει χορηγός του Δικτύου. Το πρώτο ποσό που έδωσε στις 17 Ιουνίου 2005 ήταν 300 ευρώ. Το τελευταίο ποσό το έδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 και αφορά την επιταγή των 7.000 ευρώ λόγω δανείου… Η λήψη του δανείου έγινε με δική του ενθάρρυνση… Το φθινόπωρο του 2006 πληροφορηθήκαμε από την Μπρέντα Τσιμπέρι και άλλες Ρουμάνες ότι ο Α.Γ. θα συμμετέχει στο άνοιγμα καταστήματος με στριπτίζ. Διακόψαμε τη συνεργασία μας και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε το δάνειο καταθέτοντας σε τράπεζα τα μισά χρήματα… Η αναφερόμενη από εμένα εξασφάλιση άδειας των αλλοδαπών γυναικών και συγκεκριμένα των Μπρέντα Τσιμπέρι και Αννα Ρακιέρου δεν ισχύει, διότι είχαν ήδη συνάψει γάμο με Ελληνες… Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι κάποιο από τα φιλοξενούμενα θύματα σωματεμπορίας έχει μια συμπεριφορά που αντίκειται στους σκοπούς του Δικτύου, απομακρύνεται άμεσα από τον ξενώνα…» κατέθεσε. Χθες, πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Ρουμπάνη ζητώντας της να μας δώσει τη δική της απάντηση για τα όσα κατηγορείται, μας είπε πως δεν επιθυμεί να μιλήσει!


«Μου την έστησαν για λόγους αντεκδίκησης»

«Μου την έστησαν για λόγους αντεκδίκησης» είναι η καταγγελία που κάνει ο Κώστας Σούλιος στην «Espresso», ο οποίος τον Οκτώβριο του 2007 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών ύστερα από τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του οι «κακοποιημένες»-στριπτιζέζ Μπρέντα Τσιμπέρι και Αννα Ρακιέρου. Οπως λέει ο Γολγοθάς του ξεκίνησε όταν η Μπρέντα, με την οποία είχε σχέση, έμαθε πως μετά το χωρισμό τους εκείνος σύναψε δεσμό με μια ομοεθνή φίλη της. «Τσακώθηκαν μεταξύ τους και της προκλήθηκε ένας μώλωπας και μερικές γρατσουνιές και θίχτηκε ο εγωισμός της. Απευθύνθηκε λοιπόν αρχικά στο χορηγό του Δικτύου και μετά στη Ρουμπάνη… Αξιοπερίεργο είναι πως αφού με κατηγορήσανε πως τις έβαζα με το ζόρι να δουλεύουν σε στριπτιζάδικα και αφού χαρακτηρίστηκαν από τις Αρχές ως «θύματα εμπορίας ανθρώπων» βρέθηκαν να εργάζονται σε στριπτιζάδικο ιδιοκτησίας του χορηγού του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης» λέει ο κατάδικος άνδρας, ο οποίος βάλλει ευθέως κατά της προέδρου του Δικτύου λέγοντας πως «κατασκεύασε θύματα σωματεμπορίας για να πάρει οικονομικές ενισχύσεις από το υπουργείο Εξωτερικών».

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι πως πρωτόδικα η Μπρέντα δεν εμφανίστηκε να καταθέσει, ενώ η έτερη «κακοποιημένη» Αννα Ρακιέρου ανακάλεσε, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε βιάστηκε! Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 36χρονου άνδρα, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στην «Εspresso» είπε: «Αναμένουμε -επιτέλους- την εκδίκαση της εφέσεως του Κ. Σούλιου κατά της πρωτόδικης απόφασης που του επέβαλε μία πρωτοφανή και εξοντωτική ποινή, υιοθετώντας αβασάνιστα ένα βαρύτατο και απαξιωτικό κατηγορητήριο. Μία πρωτόδικη απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο αποδεικτικό δισκογραφικό υλικό, αλλά και στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία. Μία ποινική απόφαση απόλυτα εσφαλμένη και άδικη, που βρίθει αντιφάσεων στο διατακτικό της. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ειδικότερα η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου οφείλει να μελετήσει και να αξιολογήσει. Για μία υπόθεση που δεν προκλήθηκε από αστυνομική έρευνα, αλλά από πρωτοβουλία ιδιωτών. Είμαστε βέβαιοι ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών θα αποκαταστήσει το Δίκαιο και τη λογική».

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ, ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – Εφημερίδα Espresso.

10 σκέψεις σχετικά με το “Σπάει το απόστημα του δουλεμπορίου.

 1. /
  θα έπρεπε να ντρέπονται …
  /
  http://www.philipnielsen.gr/2010/02/blog-post.html

  Αναφέρομαι στους κα Παπαρήγα κα τον κο Τσιπρα σχετικά με την απαράδεκτη μικροκομματική και ανώριμη στάση τους απέναντι στο θέμα της εκλογής του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

  Με μια συμπεριφορά πολύ χαμηλότερη των περιστάσεων σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα, μια στάση όπου αντί να δώσει ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στη εκλογή του κο αξιότιμου κο Παπουλια στο Προεδρικό αξίωμα και να έστελνε τεραστία θετικά μηνύματα στο εξωτερικό και εσωτερικό, υιοθετεί την άρνηση και την μιζέρια.

  Στο μεν εξωτερικό θα έδειχνε με τον πιο εύλογο τρόπο ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης τους και θα έδινε σίγουρα ένα πολύ πιο θετικό μήνυμα στις αγορές.

  Στο δε εσωτερικό θα έδειχνε με τον πιο ώριμο τρόπο ότι ακόμα και εάν δεν συμφωνείς 100% με κάτι, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της σύνεσης ….

  Ας μην μιλήσουμε από πρακτης πλευράς καθώς από την μια ο κ. Παπουλιας είναι ένας σοβαρότατος, ευγενής και καλλιεργημένος ανθρώπους με τεράστια γνώση και πολλές εμπειρίες από την άλλη έτσι και αλλιώς αυτός θα εκλεγεί ότι και να κάνουν άρα προς τι η αντίδραση ?

  Πραγματικά είναι κρίμα που η έννοια της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι πλέον συνώνυμη με προοδευτικές, ελεύθερες και δημιουργικές σκέψεις αλλά (δυστυχώς) κατά κανόνα έχει ταυτιστεί με την πισωδρομήσει την στείρα μιζέρια και την απόλυτη άρνηση.

  Ντροπη σας

  Μου αρέσει!

 2. Eδώ μπουρδέλο… εδώ μπουρδέλο…
  Σας ομιλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των βιασμένων και κακοποιημένων δίμετρων καλλονών…

  (Πολλά τα λεφτά Μαρία μου! Άκου 7.000 και 15.000! Χα χα! Ξέχασε κάμποσα μηδενικά ο «επιχειρηματίας»)

  Για περάστε κι από δώ:
  http://2mnka.wordpress.com/2010/02/04/saientologia/

  Μου αρέσει!

   1. «Κλέψε» ελευθέρως. Κι εγώ κλεμμένο τό’χω!
    (απ’ το eglimatikotita.blogspot)

    Μακάρι νά’ρθει τυφώνας, να τους πάρει και να τους σηκώσει, να πάνε στα τσακίδια τα βρωμερά σκουλήκια.

    Μου αρέσει!

 3. «ο Α.Γ. τις έστελνε στη Ρουμπάνη πριν από το 2007 έτσι ώστε να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής μέσω της νομοθεσίας ως θύματα εμπορίας ανθρώπων με την προϋπόθεση να κατηγορήσουν έναν Ελληνα ότι προέβαινε σε γενετήσια εκμετάλλευσή τους.»

  Παλιορατσιστές βρωμοέλληνες!!!
  Ας προσέχατε κορόιδα, να μην μπλέκεστε με δίμετρες αλλοδαπές καλλονές και δη Ρουμάνες. Χα!

  Μου αρέσει!

 4. Εχετε μιλησει ποτε με αυτες τισ «αθωες»ψυχες πριν φυγουνε για την δυση η αφου γυρισουνε απο αυτην?.
  Πιστευετε οτι ολες δεν ξερουνε που πανε και τι δουλεια θα κανουνε εκει?.
  Εχετε αναρωτηθει ποτε γιατι ο κυριος σημιτης (και το ΠΑΣΟΚ γενικοτερα) μαζεψε ολα τα πολιτικα σκουπιδια που εδιωξε το ΚΚΕ?,μηπωε του φερανε ψηφους η μαλλον του κοψανε?, ποιος εδωσε την εντολη να τους μαζεψουνε?, λειπανε τα ικανα στελεχη απο το ΠΑΑΣΟΚ και μαζεψε τα ρεταλια?(Δαμανακη,Μπιστη,Ανδρουλακη κλπ).
  Οι ΜΚΟ απο ποιους στελεχωνονται και τι σκοπους εξυπηρετουν?.
  Μηπως ειναι τμημα τις αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης η για να το πουμε πιο καθαρα των αμερικανικων ενοπλων δυναμεων?.
  Θυμαστε το ρολο τους στην γιουγκοσλαυια?, πρωτα αυτες και μετα τα βομβαρδιστικα!.
  Μηπως πρεπει να τις αντιμετωπισουμε με αυτο το σκεπτικο?.
  Υ.Γ.
  Υπαρχουν τιμητικες εξαιρεσεις οπως τις κυριας Μαραγκοπουλου αλλα δεν εχουν καμια ισχυ.
  Επισης απο τα μελη τους πρεπει να ξεχωρισω τα βρωμερα καθαρματα (που ξερουνε τι δουλεια κανουνε και γιατι πληρωνονται)απο τους μαγκουφηδες χαζοχαρουμενους που πιστευουνε οτι κανουνε καλο στην κοινωνια!.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.