Η αύξηση του ελλείμματος δικαιώνει Σαμαρά!

Θα ανακοινώσουν το αναθεωρημένο ύψος του ελλείμματος για το 2009 το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες ίσως ξεφύγει και πάνω από το 15,5%, ίσως στο 15,6% – 15,7%. Πολλά μέσα ανακοινώνουν και 16%.

Είναι όμως λογιστικό λάθος ή άτακτη υποχώρηση; Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είπε ότι ενσωματώνονται στο δημόσιο έλλειμμα και χρέος τα ελλείμματα και τα χρέη των ΔΕΚΟ! Η Ε.Ε. ρίχνει σωσίβιο στην κυβέρνηση για την επιβολή νέων αιματηρών μέτρων, όπως και το όπλο για να δικαιολογήσουν τις όποιες αποφάσεις τους για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ. Αλλά είναι μόνον επικοινωνιακοί οι λόγοι;

Από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι σήμερα, το βασικότερο όπλο της κυβέρνησης έναντι των κατακριτών της, ήταν η μείωση του ελλείμματος κατά 35%. Ολα τα σκληρά μέτρα, πληθωρισμός, ανεργία, ύφεση, μείωση μισθών και συντάξεων, φόροι, είχαν τελικά αποτέλεσμα, την θεαματική μείωση του ελλείμματος. Μεγαλύτερη κι από την προβλεπόμενη από το μνημόνιο.

Ήδη όμως από τον Ιούλιο που η ΝΔ αμφισβητούσε το ποσοστό μειώσεως, είτε χλευάστηκε, είτε αποσιωπήθηκε. Τώρα όμως τα νούμερα δεν τους βγαίνουν κι όλο το οικοδόμημα του κ.Παπανδρέου καταρρέει.

Η ΝΔ από τον Ιούλιο, είχε ανακοινώσει ότι η μείωση του ελλείμματος που ήταν 13,5% ήταν μόνο 14%, δηλαδή είχε κατέβει στο 11,60%! Οι κυριότεροι λόγοι ήταν από τότε γνωστοί, μείωση επιστροφής φόρων, μείωση πρωτογενών δαπανών κυρίως επιχορηγήσεων, μείωση αποδόσεων προς τρίτους όπως ΟΤΑ, μείωση του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων (ΠΔΕ)!

Τα νούμερα που βλέπουν μάλλον στο Οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να είναι αμείλικτα. Αν όντως το Έλλειμμα είναι αυτό που προέβλεπε ο Σαμάρας, τότε η αύξηση του ελλείμματος είναι γι αυτούς μονόδρομος, από την μια θα ρίξουν τις ευθύνες της πλήρους αποτυχίας σε άλλους για την λάθος εκτίμηση κι από την άλλη μείωση του ελλείμματος στο 11,5% θα είναι “θετικό” αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως έλλειμμα 16% μειωμένου κατά 35% μείωση μας κάνει 11%!

Τυχαίο;

Αυγερινός Κ.Χ.

ΠΗΓΗ

http://www.antinews.gr/?p=67401

(σ.σ.Ολοι περιμένουμε να δούμε που το πάνε, αλλά μάλλον θα κρατήσουν το μυστικό για μετά τις εκλογές..)

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η αύξηση του ελλείμματος δικαιώνει Σαμαρά!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.