ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟ SWAP ΤΗΣ GOLDMAN SACHS! Ποιούς εξυπηρετείτε κύριοι δήθεν «τεχνοκράτες»;

Η εταιρεία που διώκεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη φαίνεται ότι κυβερνά την Ελλάδα.

ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ SWAP ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ! Δίνουν την χαριστική βολή στην εικόνα της χώρας που ενώ καταστρέφει όσους την εμπιστεύθηκαν, αποθεώνει αυτούς που εξαπάτησαν την ΕΕ και υπερχρεωσαν την Ελλάδα!

Το «τοξικό δάνειο¨που σήμερα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ στην ΕΕ, προστατεύθηκε ως κόρην οφθαλμού από τον Παπαδήμο, τον Παπακωνσταντίνου, το Βενιζέλο και όλη την κυβερνητική κουστωδία. Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι το είχαν συνάψει κατά την διάρκεια του καθεστώτος Σημίτη. Οι δήθεν «τεχνοκράτες» στην ουσία αποδεικνύονται υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων, κατηγορία που τους πρόσαψαν τα διεθνή μέσα.

Η Ελλάδα ληστεύεται για ακόμα μία φορά από την συμμορία της Goldman Sachs. Τα περί σωτηρίας είναι απλώς μία απάτη, αφού είναι πλέον ξεκάθαρη η εκποίηση της χώρας ώστε να ληστεύεται ανενόχλητη από την λεόντειο συμφωνία της συμμορίας Σημίτη.

Διαβάστε τι αποκαλύπταμε από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 για την συμμορία της Goldman Sachs στην Ελλάδα: Ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποκάλεσε “περιθωριακό Blog” το Ολυμπία. Τώρα που τον ρόλο της Goldman Sachs τον αποκαλύπτει η Le Monde, είναι και αυτή περιθωριακή;

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το ΠΑΡΟΝ:

Tην ώρα που… σύρονται στο «κουρείο» του ελληνικού χρέους μικροί αποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο αδηφάγο κράτος, το πιο ακριβό και «τοξικό» δάνειο που έχει πάρει αυτόν τον αιώνα η Ελλάδα, μέσω του πολυσυζητημένου swap της Goldman Sachs, έχει οριστικά εξαιρεθεί από το PSI και θα μείνει… ακούρευτο, για να το πληρώνουμε ακριβά μέχρι το 2037!
Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της περιόδου ανταλλαγής ομολόγων για το PSI, που λήγει την Παρασκευή, επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και τα επίσημα έγγραφα του PSI που έχουν δημοσιοποιηθεί ότι το «τοξικό» swap, που συμφώνησε το 2001 με την Goldman Sachs η κυβέρνηση Σημίτη (με διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον σημερινό πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο…) δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του Δημοσίου που θα «κουρευτούν» και θα αποπληρωθεί μέχρι κεραίας στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αγόρασε το «τοξικό» προϊόν από την Goldman το 2005, επί διοίκησης Τάκη Αράπογλου (αρμοδιότητα για τη συναλλαγή τότε, ως κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής, είχε ο σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, που είναι και ο βασικός «ενορχηστρωτής» της διαδικασίας του PSI από κυβερνητικής πλευράς).

Στη «φαρμακερή» αναθεώρηση στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010, οι συμβάσεις swap του 2001 και οι διαδοχικές αναθεωρήσεις τους τα επόμενα χρόνια, που περιλάμβαναν και επιμήκυνση της διάρκειας ως το 2037, χαρακτηρίσθηκαν οριστικά ως μια μορφή δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, με συνέπεια να «φουσκώσει» το δημόσιο χρέος περισσότερο από 5 δισ. ευρώ.

Παρότι, όμως, τα swap αυτά έχουν αξιολογηθεί οριστικά από την Eurostat ως χρέη της Ελλάδας και παρότι αποτελούν μια οφειλή προς ιδιώτη επενδυτή, δεν περιλαμβάνονται στο PSI (Private Sector Involvement – Εμπλοκή του Ιδιωτικού Τομέα στη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους). Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές στο «Π», αυτό έγινε επειδή πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία χρέους, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο στην αγορά, όπως τα άλλα ομόλογα του Δημοσίου. Νομικές και τραπεζικές πηγές, με γνώση αυτών των θεμάτων, λένε ότι πρόκειται για έναν απλό τυπικό ελιγμό: αν υπήρχε βούληση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να ενταχθεί και αυτό το χρέος στη διαδικασία «κουρέματος», θα μπορούσε θαυμάσια να «κουρευτεί» με το PSI, παρά τη νομική του «ιδιαιτερότητα».

«Τοξικό» δάνειο

Μάλιστα, λένε ότι από ηθικής πλευράς το χρέος από τα swap της Goldman είναι κατ’ εξοχήν ένα χρέος δυσβάστακτο, που θα έπρεπε να πάρει προτεραιότητα για «κούρεμα», αν στόχος είναι η ουσιαστική ελάφρυνση των φορολογουμένων από τα υπέρογκα χρέη. Ο άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικ Ντάνμπαρ, που αποκάλυψε την ύπαρξη του swap από το 2003, έχει υπολογίσει ότι με τους αρχικούς όρους του swap το Δημόσιο δανειζόταν από την Goldman με ετήσιο κόστος πάνω από 16%, σε μια περίοδο που εξέδιδε ομόλογα με απόδοση γύρω στο 5%. Και έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο δάνειο, που γινόταν όλο και ακριβότερο για το Δημόσιο με το πέρασμα του χρόνου, θυμίζοντας έντονα τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια των φτωχών, που δόθηκαν κατά κόρον στις ΗΠΑ και βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου κύκλου της διεθνούς κρίσης.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ήταν να εξαιρεθεί αυτό το δάνειο από το «κούρεμα» και θα το πληρώνουμε για άλλα 25 χρόνια. Εξάλλου, εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες, έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα ότι το «κούρεμα» θα αποφύγει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για ομόλογα μικρής αξίας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, παρότι δεν τα έχει αγοράσει για σκοπούς άσκησης νομισματικής πολιτικής. Εξαίρεση φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν και κάποιοι ιάπωνες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, που είχαν εκδοθεί στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Σημίτη.

Οι έλληνες αποταμιευτές, που εμπιστεύθηκαν στο κράτος τις οικονομίες τους, δεν θα μπουν, ως γνωστόν, στον κύκλο των προνομιούχων πιστωτών που θα αποφύγουν το «κούρεμα». Θα υποστούν τεράστιες ζημίες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διάφορα σενάρια αποζημίωσής τους: το τελευταίο έλεγε ότι θα αποζημιωθούν μέσω ειδικών εκδόσεων εντόκων γραμματίων μικρής διάρκειας, για ποσά ζημιών μέχρι 100.000 ευρώ.

Όμως, οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου εξακολουθούν να προβληματίζονται για τον κίνδυνο να εγερθούν ενστάσεις και αξιώσεις από άλλους επενδυτές, αν προβλεφθεί αποζημίωση μόνο ελλήνων μικροεπενδυτών. Έτσι, όλα τα σενάρια αποζημίωσης παραμένουν προς το παρόν νομικά μετέωρα.

Ν.Χ.

63 σκέψεις σχετικά με το “ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟ SWAP ΤΗΣ GOLDMAN SACHS! Ποιούς εξυπηρετείτε κύριοι δήθεν «τεχνοκράτες»;

 1. Αδίκως ανησυχείτε.

  Θέμα χρόνου πότε ο τρισμέγιστος των αρχηγών Αντωνάκης, θα τους περιλάβει όλους αυτούς στις μπάτσες και μετά βάλει τα τραπεζικά λαμόγια να δώσουν πίσω τα λεφτά, αφού πρώτα τους κουρέψει.

  Ο κουρέας της Συγγρού.

  Μου αρέσει!

  1. ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ…….ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ….ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ¨¨ΣΩΣΕΙ¨¨ ΠΑΛΙ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ,ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΙΟΛΗ……… ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΄΄ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ΄΄ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΩΣΕΙ ……….ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ,ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…….

   Μου αρέσει!

  2. Υπάρχουν ακόμη ηλίθιοι που θα ψηφίσουν αυτά τα κοπρόσκυλα ?
   Έλεος …πότε θα βάλουμε μυαλό οι Έλληνες ?

   Μου αρέσει!

   1. Βατάτζη ξαναμαρμάρωσε και μη λες μακακίες ,η εν λόγω πολιτικώς διχασμένη προσωπικότητα δεν είχε ,δεν έχει και δεν θα έχει καμιά διαφορά με τον συμφοιτητή του.

    Μου αρέσει!

 2. Τι ερώτηση; Ποιους Καλύπτουν;;;;
  ΤΗΝ GOLDMAN SACHS ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ.

  Ποιανού υπάλληλος ήταν είναι και παραμένει ο παπακωνσταντίνου ρε Ολυμπία μου;
  Της Goldmansachs!
  Θα γινόταν ποτέ υπουργός αυτός ο χλεχλες αν δεν ήταν πιστό δουλάκι της goldman;
  Τι περιμένεις να πει; ότι τους τα βγάλατε στη φόρα;

  Αν αυτός ο σάπιος σπόρος κι ο οίκος ανοχής και παραγωγής οργανωμένου εγκλήματος που λέγεται goldmansachs είναι το κέντρο και το mainsteam τότε τιμή σου που είσαι περιθωριακό blog.

  Και εμείς όλοι περιθωριακοί είμαστε και γουστάρουμε.
  Μόνο που το περιθώριό μας γίνεται της μόδας παντού.

  Κι επειδή γουστάρουμε περιθώριο προτείνω ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΕΙΘΑΡΧΕΙΑ σε ό,τι νομοθετούν οι καραγκιόζηδες σαν αυτόν τον χλιμίτζουρα που παριστάνει τον υπουργό αεροψεκασμών.

  Μου αρέσει!

 3. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ».
  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

  Μου αρέσει!

  1. Μπορούν να διωχθούν και στο εξωτερικό;
   Εδώ δεν υπάρχει βολευτής που να υπογράψει οτιδήποτε για να πάνε δικαστικώς.
   Είναι όλοι σάπιοι μέχρι μυελού οστέων!

   Μου αρέσει!

  2. κ. ΤΟΜΠΡΑ

   Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
   ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑΣ.

   Μου αρέσει!

 4. »Τα περί σωτηρίας είναι απλώς μία απάτη»

  δηλαδη ο καραμανλης μας εξαπατησε με την υπογραφη που εβαλε για τη σωτηρια της χωρας? με την υπογραφη του εξουσιοδοτησε τη συμμορια σημιτη-Goldman Sachs να ληστευει τη χωρα? ειστε σοβαροι ?

  Μου αρέσει!

 5. TA BLEPOME TA DIABAZOME TA KATALABENOME PIO TO !!!!APOTELESMA???? !!!!! me ta logia den
  FTIAXNETE I KATASTASI ERGA THELI STOUS DROMOUS OLOI EWS KSEKOUMPISTOUNE TA POULIMENA KATHIKIA THS KUBERNISEOS PRIN EINE POOOLI ARGA KAI MAS POULISOUNE

  Μου αρέσει!

 6. Όπως βλέπεις Ολυμπία, δεν υπάρχουν σχόλια στην αποκαλυπτική αυτή ανάρτηση, που πραγματεύεται ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα.
  Μόνο στα άρθρα που αφορούν τον Καμμένο, σχολιάζει το κοινό σου, που αποτελείται από φανατικούς, τυφλωμένους από μίσος ακραίους και κυρίως ανεύθυνους σχολιαστές, που ζητούν κρεμάλες για τους προδότες, που υπογράφουν τα μνημόνια, αλλά αν τελικά κηρύξουμε μονομερή στάση πληρωμών, όπως διαπρυσίως κηρρύτει το πουλέν σου Καμμένος, θα μείνει χωρίς σχόλια το -εξαιρετικό- σάιτ σου.
  Θα ξεχυθούν όλοι στα Εβραϊκά σουπερμάρκετς να τα αδειάσουν από γάλατα και κονσέρβες….
  Τελικά, τι πρεσβεύει ο Καμμένος για την Εβραική κυριαρχία στην Ελλάδα; Είναι υπέρ της συνεργασίας με Ισραηλιτικές εταιρείες για να εκμεταλλευτούμε τον τεράστιο ορυκτό μας πλούτο;

  Μου αρέσει!

  1. Σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς που κάνεις για εμάς τους σχολιαστές του ΟΛΥΜΠΙΑ.
   Πρώτος ο Πάνος Καμμένος ανέφερε αυτά που γράφει το site greeknation.blogspot.com και τις «αγορές» που φώναζε εκείνος ο δημοσιογραφίσκος του ΑΛΤΕΡ,Κώνστας.

   000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
   2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
   2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
   Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
   Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια……………………….

   Μου αρέσει!

 7. ΕΡΕΥΝΑ. ΟΙ ΑΓΟΡΕς ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕς ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  http://greeknation.blogspot.com/2012/03/blog-post_7613.html

  Μια ανακεφαλαιωση για το τελευταιο εγκλημα στην χωρα μας, με συγκεκριμενα ονοματα και εθνικότητες των δολιοφθορέων.
  Ολυμπια αξιζει μια ξεχωριστη αναρτηση

  Μου αρέσει!

 8. ΕΡΕΥΝΑ. ΟΙ ΑΓΟΡΕς ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕς ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  h-tp://greeknation.blogspot.com/2012/03/blog-post_7613.html

  Μια ανακεφαλαιωση για το τελευταιο εγκλημα στην χωρα μας, με συγκεκριμενα ονοματα και εθνικότητες(ΕΒραιοι όλοι) των δολιοφθορέων.
  Ολυμπια αξιζει μια ξεχωριστη αναρτηση

  Μου αρέσει!

 9. Πάλι θα τα λέμε…
  Αν δεν σηκωθούμε, ΔΕΝ πρόκειται να δούμε κράτος ελληνικό σ’ αυτή την περιοχή της γης….

  Μου αρέσει!

 10. Ποιος ηταν στον ΟΔΔΗΧ τοτε ?? ο Χριστοφορος Σαρδελής ( με καλη παρεα, εκσυγχρονιστικη-Γιαννο, Ρομποδημο, Σημιτοδρακο )

  Που ειναι τωρα ο Χριστοφορος Σαρδελής ?? μα που αλλου ?? ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Μπεννυ…..

  Τα εγραψα πριν 15 μερες… να πεις οτι δεν τα εγραψα ??

  ΠΠ

  Μου αρέσει!

 11. ΤΟ ΓΕΝΝΕΣΙΟ (Η ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΖΥΜΑΡΙΟΥ) ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

  Μου αρέσει!

 12. Μπορεί να μας πει ενας Χριστιανός που θα βρεθούν τα υπολοιπόμενα 55% της εθελοντικης συμμετοχης έως την Πέμπτη; Η τουλάχιστον το υπολοιπομενο 30% που έβαλε ο χοντροβουβαλος για τα CAC (ρήτρες συλλογικής δράσης) δηλαδή 50% σύνολο; Το bloomberg ανέφερε πριν μια ώρα οτι δεν εχουν βρεθει ουτε τα 20% επι συνολου Ελληνικου χρεους. Τα ευρωπαικα/αμερικανικα χρηματιστηρια ήδη δειχνουν τις πιο εντονες πτωτικες τασεις των τελευταιων 3 μηνων. Ο Θεός να μας φυλάει

  Μου αρέσει!

  1. γαμω το Χ@μου η χωρα μου οδευει στο γκρεμο αυτη την εβδομαδα, την πληρη καταστροφη, μπορειτε να μην απαντατε με youtube και να δινετε καποια πληροφορία με σημασια γ@μω το Χ@μου

   Μου αρέσει!

   1. η πληροφορία είναι μία αν κατάλαβες απ’ το βίντεο..

    όσο αυτοί παραμένουν στην εξουσία θα σε αφανίσουν από προσώπου γης..

    αν θες να ακουσεις παραμύθια απευθύνσου αλλού..

    Μου αρέσει!

    1. ψυχούλα μου είναι γνωστό ότι για όλα φταίνε οι οι οβριοί που λένε πολλά πεφωτισμένα πλάσματα εδω μέσα καθώς δαγκώνουν το μεσημεριανό τους τοστ απ τα goodyς στον καναπε. To ότι δυαλύτεται η χώρα σου αυτην την εβδομάδα το έχεις πάρει χαμπάρι/

     Μου αρέσει!

   2. Όσο υπάρχω και υπάρχουν ομοιοί μου ΔΕΝ διαλύεται τίποτα. Μ’ ΑΚΟΥΣ.

    Γμ την τύχη μου γμ τι θες να κάνω να αυτοκτονήσω;

    Δεν πληρώνω τα χαράτσια, παράτησα τη δουλειά μου και άλλαξα όλη μου τη ζωή για να κάνω κάτι πιο χρήσιμο για την Πατρίδα μου, παράτησα εισόδημα 2000 ευρώ για 460 που έγιναν 350 στο ταμείο ανεργίας για 8 μήνες και μετά το χάος, έχω φάει έναν τόνο χημικά, μιλώ σε όλους όσους είναι γύρω μου για να τους ξυπνήσω και σου λέω όσο δείχνουμε ανέχεια θα μας πηδάνε ασύστολα.

    Εσύ έχεις να προτείνεις κάτι εκτός του να λες ότι καταστρεφόμαστε; ΕΧΕΙΣ;;

    Μου αρέσει!

 13. Παράθεμα: Ανώνυμος
 14. Άκουσα ότι από τα εκατό δισεκατομμύρια που κουρεύουν τα εβδομήντα ανήκουν σε ελληνικές τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρίες και στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Πρώτη φορά στην ιστορία συνέβηκε να κουρευτεί το χρέος που χρωστάει η μια τσέπη του παντελονιού στην άλλη. Δηλαδή μιλάμε για διαγραφή χρέους μόνο τριάντα δισεκατομμυρίων.
  Και πρέπει να τονίσουμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση βοήθησε τις ξένες τράπεζες να ξεφορτώσουν τα ελληνικά ομόλογα και τα φόρτωσε στις ελληνικές τράπεζες και στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

  Μου αρέσει!

 15. Η πλάκα είναι που ο Αντωνάκης μιλάει για πρωτοφανή μείωση δημοσίου χρέους ..και ότι λέει αυτός δικαιώθηκε που μιλούσε για ανάπτυξη ..

  Ανακάλυψε το αυτονόητο ! Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν

  Η δε ποντικομαμή Κούβελης μιλάει για «θεσμική συνέχεια» του Ελληνικού κράτους, δηλαδή τήρηση της δανειακής συμφωνίας αν και δεν το ψήφισε ! Έτσι το λένε τώρα ..

  Οι πουτ@νες λένε όχι ;

  Μας έχουν για βλάκες ..

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.