‘Άλλο οι τότε Έλληνες και άλλο οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ’; Αφελληνισμός με στόχο την εύκολη υποδούλωση!

Καταγγελία από την Μαρία Α.

a_maria02@yahoo.gr

Το αποκορύφωμα των μηχανισμών της προπαγάνδας αφελληνισμού και ανθελληνισμού (που στην ‘αθώα’ της μορφή είναι οι ξενόγλωσσες ονομασίες εκπομπών, εντύπων, προϊόντων, καταστημάτων κλπ… και στη χυδαία της αφορά την άκρως περιορισμένη και με λάθος τρόπο εκμάθηση της διαχρονικώς αναγνωρισμένης αξίας αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στα ‘ελληνικά’ σχολεία) είναι η επέλαση και προώθηση της ημίαιμης γλώσσας γραφής greeklish. Αυτό που έχει εισβάλλει σε κάθε σπίτι, σε κάθε τηλεόραση, μέχρι και στις αμαξοστοιχίες του υπογείου σιδηροδρόμου (ή…μετρό), βλ. διαφήμιση της Vodafone.

Όταν αντίκρισα και το έγγραφο-επιστολή της cosmote (γιατί όχι κοσμοτέ άραγε…αφού και ο ΄΄κόσμος΄΄ και τα αρχικά ΄΄Ο.Τ.Ε.΄΄ είναι ελληνικότατες λέξεις 😉 που επισυνάπτω, τότε σιγουρεύτηκα ότι το σχέδιο πάει με χίλια. Οι εμπνευστές είναι όχι απλά απαράδεκτοι και γελοίοι αλλά ύποπτοι και υπόλογοι για την εθνοκτονία που ανώδυνα συντελείται.

Από πού κι ως πού επικοινωνούν με Έλληνα πελάτη τους σε δύο γλώσσες και δύο γραφές (Ελληνικά, Αγγλικά και greeklish); Είναι στα καλά τους; Μήπως βιάζονται κάποιοι να επισημοποιήσουν κανονικότατα τα greeklish; Τι κάνει η πολιτεία; γιατί δεν προστατεύει και δεν πριμοδοτεί στην τελική την ελληνική γλώσσα ; μήπως αντιθέτως πριμοδοτεί τις ξενόγλωσσες ονομασίες σε προϊόντα, μαγαζιά, κανάλια κλπ.. ; Ακόμα και αυτή η παλιά σχετικά διαφήμιση της Vodafone, πώς επιτρέπεται να κυκλοφορεί ; Ποιό αρμόδιο υπουργείο εγκρίνει τέτοια πράγματα; Πρώτα με την δημοτική…μετά με την συρίκνωση των αρχαίων στα σχολεία…και τώρα με τους λατινικούς χαρακτήρες. Ακόμα και την ελληνικότατηότατη λέξη ‘Αστυ-νομία’ ψάχνουμε να διαβάσουμε στις στολές και τα οχήματα των αστυνομικών αλλά το Police βλέπουμε.
Δεν ντρέπονται λίγο οι αρχιπροδότες;

Αλλά πώς αλλιώς θα πετύχουν το σχέδιο υποδούλωσής μας; Στόχος είναι να ξεχάσουμε οποιαδήποτε σχέση μπορεί να έχουμε με τους αρχαίους λαμπρούς Έλληνες. Ζω στο εξωτερικό και όταν μου ειπώθηκε ότι ‘άλλο οι τότε Έλληνες και άλλο εσεις’, απάντησα ότι η γλώσσα κάνει το λαό. Ότι έχω την ίδια γλώσσα, το ίδιο αλφάβητο με αυτούς τους ανθρώπους, άρα ναι έχω σχέση.. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, έτσι νιώθω και έτσι μπορώ να είμαι περήφανη και να ανθίσταμαι στις εκάστοτε ‘βαρβαρικές’ επιθέσεις.

Όταν οι νεοέλληνες, που σήμερα μεγαλώνουν με greeklish, θα βρίσκοναι μπροστά σε αρχαία ευρήματα-επιγραφές γραμμένες στα ελληνικά, θα νιώθουν μπροστά τους ξένοι! Δε θα έχουν την αίσθηση ενός στενού δεσμού με αυτό το παρελθόν και αυτήν την ιστορία. Και έτσι, πιο εύκολα θα σφετερίζονται οι Τούρκοι τα αρχαία της Μικρασίας, πιο έυκολα οι Σκοπιανοί θα διεκδικούν την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και πιο εύκολα θα υποδουλώνεται ο πτωχευμένος πια από ιστορία πολίτης αυτού του τόπου.

Η επίγνωση ότι είσαι κάποιος γιατί έχεις μια ιστορία, μια περασμένη δόξα, μοναδικού βεληνεκούς, σου επιτρέπει, μαζί με την ιδιοσυγκρασία σου βεβαίως, να αντιστέκεσαι και να παλεύεις. Να υπερασπίζεσαι τα κεκτημένα, να επιδιώκεις νέες κατακτήσεις, και να μη γίνεσαι το πιόνι κάθε πονηρού που θέλει να σε εκμεταλλευτεί…..(καλή ώρα…!). Από πού θα μπορεί ο νεοέλληνας να στηριχθεί αν όχι από την ιστορία του; Με ποιά περηφάνεια και με τι ανάστημα θα διώξει τον Γερμανό και τον Αμερικάνο που θα τον κάνει δουλάκι του και θα του πάρει τη χώρα μέσα από τα χέρια του;

Θυμηθείτε…Η πρόσκληση σε δημοψήφισμα θα γίνει σε κάποια χρόνια από τώρα. Θα ρωτηθεί ο λαός αν θέλει την επισημοποίηση των greeklish και τότε, δεδομένου ότι οι παλιοί θα έχουν απομείνει λίγοι και οι καινούριοι θα τα γράφουν άπταιστα και θα βρίσκουν τα ελληνικά πολύπλοκα, ‘αρχαία’ και άχρηστα, τότε ανώδυνα θα βάλουν την ταφόπλακα της ελληνικής γραφής, και έμμεσα του μέλλοντός τους. Θα είναι άνθρωποι χωρίς ιστορία, χωρίς παρελθόν, μανιτάρια που ξεφύτρωσαν μέσα σε μια κατεχόμενη από τα παιδικά τους χρόνια Ελλάδα. Χωρίς κανένα υπόβαθρο ιστορικού και εθνικού φρονήματος, θα παραμείνουν δουλάκια.

Λυπάμαι πάρα πολύ που μετά από 4000 χρόνια ζωής θα αφήσουμε κατ’αυτόν τον τρόπο να πεθάνει μια γλώσσα-πλούτος που θα καταλήξει να διδάσκεται μόνο σε κάποιους εκλεκτούς στον κόσμο ως μοναδικό εργαλείο σκέψης.

Ελλάδα άραγε όντως…

ποτέ δεν πεθαίνεις… ;

υ.γ. Κύριε Καμμένε…τι λέτε για αυτά όλα…; Δεδομένου του προβεβλημένου πατριωτισμού του κινήματός σας που ομολογουμένως προσελκύει πολλούς και στον οποίο πολλοί επενδύουν…τι έχετε να προτάξετε για τη σωτηρία αυτής της γλώσσας και άρα του έθνους;

19 σκέψεις σχετικά με το “‘Άλλο οι τότε Έλληνες και άλλο οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ’; Αφελληνισμός με στόχο την εύκολη υποδούλωση!

 1. συμφωνώ απόλυτα και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να αντισταθούμε διαμαρτυρόμενοι ο κάθε ένας ξεχωριστά και απαιτώντας να μην χρησιμοποιείται αυτή η γραφή.

  Μου αρέσει!

 2. Μια και ο αρθρογράφος ζει στο εξωτερικό άς μας πει άν είναι αλήθεια ότι στην γαλλία-γερμανία-ιταλία τα αμερικάνικα σήριαλ ή ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση -ειδικά οι παιδικές -είναι μεταγλωττισμένες .Επίσης άν και οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά ,άν οι έλληνες τουρίστες τους ζητήσουν πληροφορίες στα αγγλικά απαιτούν η συζήτηση να γίνει στην γλώσσα της χώρας τους…Αυτοί κατάλαβαν από νωρίς την πολιτιστική διείσδυση και τα «καλά της» και αντέδρασαν βάζοντας ασπίδα την γλώσσα τους. Κάτι αντίστοιχο νομίζω ότι γίνεται και με τις επιγραφές των καταστημάτων όπου δια νόμου απαγορεύεται η αναγραφή τους στα αγγλικά..Εδώ δυστυχώς η αλλοτροίωση έχει προκαλέσει διάβρωση ..Το να αμερικανοπιθηκίζεις θεωρείται «ίν».π.χ. η ελληνική συμμετοχή στην γιουροβίζιον όπου τραγουδούν αγγλικά..Αντί να είμαστε υπερήφανοι για την γλώσσα και τον πολιτισμό μας που σήκωσε τον άνθρωπο από την λάσπη, αφήσαμε ανθέλληνες να επιβάλλουν την μόδα ότι μοντέρνο είναι οτιδήποτε που αμερικανοπιθηκίζει τόσο στην γλώσσα όσο και στα φερσίματα..Η κατάσταση δεν είναι μή αναστρέψιμη,απλά χρειάζεται ελληνική και όχι ελληνόφωνη κυβέρνηση.Καιρός δεν είναι να δεσμευτούν προεκλογικά οι πολιτευάμενοι;

  Μου αρέσει!

  1. Ρε τι παθαμε!
   Και ο «Νεο-Ναζι» Δαντης τους φταιει!

   —————

   «Ρατσιστής», «αντισημίτης», «ισλαμοφοβικός» και «ομοφοβικός» ο Δάντης να μην διαβάζεται στα σχολεία, προτείνει Ιταλική ΜΚΟ

   The Guardian / Μπλε Μήλο / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

   Ο Δάντης είναι προσβλητικός και ρατσιστής, συκοφαντεί τον εβραϊκό λαό, το ισλάμ και τους ομοφυλόφιλους, οπότε δεν πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία.

   Όλα τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), Gherush92, που δραστηριοποιείται στην Ιταλία όπου τώρα υποστηρίζει ότι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του δυτικού πολιτισμού, η Θεία Κωμωδία του Δάντη, που γράφτηκε τον 14ο αιώνα, δεν θα πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία. Η Gherush92 δεν είναι μια συνηθισμένη ΜΚΟ, υποτίθεται ότι έχει κύρος και επιρροή. Ασκεί μάλιστα το ρόλο του συμβούλου σε όργανα του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

   Η Gherush92 ξεχώρισε κάποια ιδιαίτερα τμήματα (cantos) ​​από το αριστούργημα του Δάντη : το 34ο της Κόλασης, το οποίο λέει ότι ο Ιούδας, μασιέται ατέλειωτα στα δόντια του Εωσφόρου, και το 28, στο οποίο ο Μωάμεθ απεικονίζεται σχισμένος «από το πηγούνι προς τα κάτω στο τμήμα που δίνει το πιο βρώμικο ήχο» καθώς και το 26ο του Καθαρτηρίου, που δείχνει ομοφυλόφιλους να βρίσκονται κάτω από τη βροχή της φωτιάς στο καθαρτήριο. Το έργο, λέει η Gherush92, συκοφαντεί τον Εβραϊκό λαό, απεικονίζει το Ισλάμ ως αίρεση και είναι ομοφοβικό.

   Αλλά η πολιτιστική σκηνή της Ιταλίας έσπευσε να υπερασπιστεί ένα από τα πιο διάσημα έργα της χώρας. «Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάγνωση και τη μελέτη της Θείας Κωμωδίας είναι τόσο πολλά που οι δηλώσεις αυτού του είδους είναι απλά γελοίες», λέει ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Maurizio Cucchi. Ο λογοτεχνικό ιστορικός, κριτικός και συγγραφέας Giulio Ferroni μιλώντας για την πρόταση της Gherush92, είπε στον Guardian, ότι πρόκειται για «μια άλλη φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας, που συνδυάζεται με μια ολική απουσία ιστορικής κατανόησης των πραγμάτων», ενώ είπε ότι η Θεία Κωμωδία πρέπει να διαβαστεί στο ιστορικό της πλαίσιο.

   Η πολυπολιτισμικότητα είναι η πιο πρόσφατη ουτοπία της αριστεράς που οι κάτοικοι του Αθηναϊκού κέντρου έχουν εδώ και καιρό την ευκαιρία να δουν τα λαμπρά αποτελέσματα της. Και σαν να μην ήταν αρκετό κάποιος να χάνει την ασφάλεια του και την ελευθερία του, τώρα θα πρέπει να χάσει και την όποια πολιτιστική κληρονομιά του έχει απομείνει.

   Σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου ο στόχος είναι ο ίδιος, η φυσική, ηθική και πολιτιστική εξάλειψη του δυτικού στοιχείου. Σκοπός δεν είναι μια λογική αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά η ισοπέδωση ενός πολιτισμού που έδωσε στον άνθρωπο την ελευθερία του και την ατομικότητα του.

   Μου αρέσει!

 3. Τα Greeklish ήταν λύση προκειμένου να διαωαστεί το κείμενο ανεξαρτήτου ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. Παλιότερα μας ερχόντουσαν πολύ συχνά email ελληνικού περιεχομένου με γράμματα αλαμπουρνέζικα, ή κουτάκια, ή κάθετες γραμμές. (Με κωδικοποιήση UTF-8 , Δυτικής Ευρώπης, Ελληνικά Windows κλπ κλπ) . Λίγοι χρήστες ξέρουν να αλλάζουν την κωδικοποίηση σε εισερχόμενα email στο ΟUTLOOK και επιπλέον αυτοί που στέλνουν τα email πρέπει να προβλέψουν και τους παραλήπτες με macintosh κλπ. Με τον καιρό αυτά τα προβλήματα ελλατώθηκαν Αλλά αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των greeklish σε email εταιριών ώστε να μην μπορεί να πει κανείς ότι δεν έλαβε έγκαιρα το μήνυμα ή δεν μπορούσε να το διαβάσει καθόλου λόγω κωδικοποίησης.
  Οποιοσδήποτε ξέρει με τι αγωνία έφτασαν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση καταλαβαίνεi το θέμα των greeklish στα email.

  Αν αρχίσουμε να βλέπουμε greeklish και σε γραπτά κείμενα…τότε πρέπει να ανησυχούμε πραγματικά κι από ότι φαίνεται … εκεί θα μας πάνε με τον καιρό.

  Μου αρέσει!

  1. Ακριβως ετσι ειχαν τα πραγματα. Το θεμα ειναι οτι πλεον σχεδον ολες οι σελιδες/ηλ. ταχυδρομεια ειναι συμβατες με τα ελληνικα και ουσιαστικα δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιουνται πλην ορισμενων λιγων εξαιρεσεων. Το να γραφω πχ στο youtube με γκρικλις ενω υποστηριζει τα ελληνικα ειναι απαραδεκτο.

   Μου αρέσει!

 4. Τι το ψάχνεις … γίναμε ζόμπι(ς), ζωντανοί-νεκροί. 200 000 έκαναν ουρά, έδωσαν 2 ευρώ, μερικοί χουβαρντάδες περισσότερα, μετά είδαν το τσαρτσόου (ρε παιδιά ούτε να το προφέρουμε μπορούμε … σαν διάρροια ακούγετε!!!) και μετά κοθιμήθηκαν. Το δίγλωσσο δε (ελληνικά και γρεεκλις ) ακολουθείτε και στις ανακοινώσεις του ΑΠΘ!!!!!! Αντε γεια …

  Μου αρέσει!

 5. Στερνη μου γνωση ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ! Οι ΚωσταΓιωργοΑντωνακηδες!
  Μας προλαβαν οι…..τοκογλυφοι

  —————–

  ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ “ΑΜΥΑΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ”…
  – Περιοδικό Χρυσή Αυγή Απρίλιος 2003: “Το ερώτημα είναι ποιός θα προλάβει πρώτος: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή η 4η τουρκική στρατιά;…”

  Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε πριν από 9 χρόνια.
  Σε μια εποχή που κυριαρχούσε το “εθνικό όραμα” των olympic games, των μεγάλων “ολυμπιακών έργων”, της ψεύτικης ευημερίας των καρτών και των καταναλωτικών δανείων, του big brother και του ευρώ. Σε μια εποχή που στα μάτια του “μέσου” νεοέλληνα τίποτα δεν προμήνυε την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την κατοχή από το ΔΝΤ, μόλις 7 χρόνια μετά. Και όμως… Κάποιοι “ακραίοι” τα έλεγαν από τότε και -δυστυχώς- η σημερινή τραγική πραγματικότητα τους επιβεβαιώνει περίτρανα. Γιατί τα γραπτά μένουν…

  Ο δρόμος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ρομαντισμός και ρεαλισμός ( “Χρυσή Αυγή”, Απρίλιος 2003, α. τ. 109)

  «Δεν είναι λίγοι οι φίλοι και οι συναγωνιστές που μας προσάπτουν την κατηγορία ότι είμαστε ρομαντικοί, ότι δεν βλέπουμε τη σκληρή πραγματικότητα των καιρών, ότι δεν προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν βεβαίως και οι εχθροί μας που είναι πολλοί και ποικίλοι, όπως πολλές και ποικίλες είναι οι συκοφαντίες και οι λασπολογίες, τις οποίες είτε ψιθυριστά, είτε δημόσια αποδίδουν στο Κίνημά μας. Κάποιοι απ’ αυτούς επιμένουν να μας χαρακτηρίζουν φανατικούς και ακραίους. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί τους. Και φανατικοί είμαστε και ακραίοι για τα Ιδανικά μας, για την Πατρίδα μας, για τη Φυλή μας, για την Ιδεολογία μας! Όσο γι’ αυτούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι, όλοι τους μέχρι σήμερα έχουν διαψευστεί από τον χρόνο και όσοι δεν έχουν διαψευστεί ακόμη, θα διαψευστούν στο μέλλον.

  Στο περίφημο μυθιστόρημα του Καραγάτση, “Αίμα χαμένο και κερδισμένο”, περιγράφεται σε ένα κεφάλαιο η ψυχολογία του προδότη και γράφει ο Καραγάτσης πως ο Μιχάλης Ρούσσης έφτασε στα όρια της προδοσίας επειδή κανείς δεν τον πίστευε ότι σώθηκε σαν από θαύμα από την μάχη στο Μανιάκι και όλοι τον θεωρούσαν δειλό και φυγά. Από πνεύμα εκδικήσεως, λοιπόν, κατεχόμενος αποφάσισε να γίνει προδότης. Τέτοιους προδότες έχουμε και εμείς, που όταν μετρήθηκαν με τον εαυτό τους στον τραχύ δρόμο του Χρυσαυγίτη βρέθηκαν λίγοι και ανεπαρκείς και τότε επειδή δεν διέθεταν την τόλμη και την γενναιότητα να κάνουν την αυτοκριτική τους, εύκολος στόχος έγινε γι’ αυτούς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το χαμένο όνειρο της φλογερής εφηβείας τους, στο οποίο δεν κατόρθωσαν να παραμείνουν πιστοί.

  Είναι πράγματι παράδοξο σε μια Ελλάδα που σαπίζει κυριολεκτικά χωρίς σκοπό, “περιμένοντας τους βαρβάρους”, να υπάρχουν κάποιοι ασυμβίβαστοι, σταθεροί στις ιδέες τους, αδιαπραγμάτευτοι και φανατικοί. Μου έλεγε ένας άνθρωπος ξεχωριστός που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, πως η πραγματικότητα σήμερα για τον λαό μας θυμίζει επιθανάτιο ρόγχο. Το ερώτημα είναι ποιός θα προλάβει πρώτος: Το διεθνές νομισματικό ταμείο ή η 4η τουρκική στρατιά; Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, όλοι ασχολούνται με τα “ριάλιτυ σόου”, με τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι και με το πολιτικό ντέρμπι των εκλογών που έρχονται. Μοιάζουμε χωρίς αμφιβολία στους περισσότερους σε αυτή τη χώρα σαν τον τρελό του χωριού, που λέει την μεγάλη αλήθεια και κανένας δεν τον πιστεύει και η εύκολη λύση για να ξεφύγουν από τις δικές τους σοβαρές προσωπικές ευθύνες είναι να λένε είτε ότι είμαστε… βαλτοί(!!!) και γι’ αυτό έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, είτε ρομαντικοί… Κατήντησε το αυτονόητο καθήκον απέναντι στην πατρίδα, στην τιμή και τις αξίες να είναι ρομαντισμός! Το να ζείς για τις ιδέες σου και όχι από τις ιδέες σου, όπως πολλοί επιτήδειοι που παριστάνουν τους ιδεολόγους, είναι σήμερα ρομαντισμός, κάτι σαν να ασχολείσαι με συλλογή πεταλούδων ή να μαζεύεις άνθη στους αγρούς!

  Δεν παραπονούμεθα για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον μας από εχθρούς και “φίλους”. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν, να πνίξουν τη φωνή μας, να εμποδίσουν την άνοδο του Κινήματός μας. Γνωρίζουν ότι στην περίπτωση την δική μας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαπραγματευτούν μαζί μας. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ποτέ από τις θέσεις μας. Και όσοι απορούν γιατί συνεχίζουμε τον αγώνα μας, θα τους απαντήσουμε με μία εικόνα, με την εικόνα μίας πορείας χιλιάδων Χρυσαυγιτών στο κέντρο της Αθήνας. Μια πορεία κάποιων ξεχωριστών ανδρών και γυναικών “που δεν περιμένουν τους βαρβάρους”, αλλά είναι αποφασισμένοι να τους πολεμήσουν μέχρι τέλους και εντός και εκτός των τειχών της πολιτείας. Και αυτό δεν είναι ρομαντισμός, είναι σκληρός και ωμός ρεαλισμός για την επιβίωση του Έθνους.”

  Μου αρέσει!

 6. Η αρθρογράφος που ζει στη Γαλλία, επιβεβαιώνει ότι τα πάντα (με ελάχιστες πραγματικά εξαιρέσεις) παίζονται μεταγλωτισμένα. Τη φωνή του Robert de Niro οι Γάλλοι δεν τη γνωρίζουν. Και στον κινηματογράφο το ίδιο!
  Δε συμφωνώ πολύ με αυτή την τακτική αλλά και εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι από σοβινισμό ή από προνοητικότητα…αυτοί διατηρούν τη γλώσσα τους και εμείς εξοικειωνόμαστε με τα αγγλικά (κυρίως).
  Με ενημέρωσαν σχετικά με τα περί συμβατότητας, δικτύων υπολογιστών, κωδικοποιήσεις κλπ… Δεν αποδέχομαι καμμια δικαιολογία.
  Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
  Να δώσουν οδηγίες για το πώς ρυθμίζονται οι υπολογιστές ώστε να διαβάζονται τα ελληνικά. Να στέλνουν μηνύματα συννημένα σε αρχεία word γραμμένα στα ελληνικά, που σίγουρα διαβάζονται. Να βρουν λύση τελοσπάντων. Γιατί η λύση είναι ένα καινούριο μόρφωμα γραφής που αποκλείει τα ελληνικά γράμματα; Τυχαίο;
  Και η διαφήμιση της vodafone; και τα ηλεκτρονικά βιβλία του υπουργείου παιδείας που ξέχασα να σημειώσω στην ανάρτησή μου;
  Εφόσον λοιπόν ο κόσμος που δεν έμαθε ορθογραφία (σκοπίμως και αυτό μάλλον) γουστάρει greeklish γιατί είναι εύκολα, δεν τους μπλέκουν με ‘αι’, ‘ω’, ‘ει’ κλπ (τι κι αν αυτά είχαν το λόγο ύπαρξής τους και στηρίζουν τη μαθηματική και εννοιολογική φύση της γλώσσας αυτής..;) … τότε δεν έπρεπε καν να εμφανίζονται.
  ΠΟΥΘΕΝΑ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Ειδικά επισήμως.
  Τα ‘θ’ και τα ‘ξ’ θα φαντάζουν αλαμπουρνέζικα σε λίγο και επιμένω…Οι νεοέλληνες χάνοντας τη μοναδική σχέση τους με τους αρχαίους που μπορεί να τους κάνει περήφανους…θα καταστούν δουλάκια χωρίς κανένα τρόπο αντίστασης.

  υ.γ. κάποτε κάποιος σοφός μαθηματικός-βιβλιοπώλης στε Εξάρχεια μου είχε πει ότι η Διαμαντοπούλου, ήταν στην Ευρώπη η αντιπρόσωπος της Ελλάδας, όταν ψηφιζόταν το ποιά γλώσσα θα είναι η απίσημα της ένωσης. Για μία ψήφο, τη δική της, δεν βγήκαν τα ελληνικά. Όποιος μπορεί να επιβεβαιώσει ας το κάνει. Αξίζει πάρα πολύ!

  Μου αρέσει!

  1. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό και δεν γνωρίζω από πρωτο χέρι ,αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να καταλάβει τον λύκο πίσω από την προβιά της πολυπολιτισμικής φρενίτιδας που απλά επιθυμεί να ισοπεδώσει και να καταστρέψει..Ο εχθρός εισβάλει μέσω της ξένης γλώσσας,της ξένης μουσικής και της υιοθέτησης ξένων φερσιμάτων .Είναι τρελλό να θέλουμε να μιμηθούμε αυτούς που εκπολιτίσαμε.Οσο για την νέα γενιά καλά θα κάνουμε να την προστατεύσουμε από σκατά πεταμένα στο μονοπάτι τους όπως είναι η διαμαντοπούλου-ρεπούση-δραγώνα κλπ.

   Μου αρέσει!

 7. Υποθέτω τηλεφώνησες και έκανες παρατήρηση.
  Όχι στις γνωστές τηλεφωνήτριες.
  Αλλά σε υπεύθυνο.

  Το σχέδιο αφελληνισμού καλά κρατεί.

  Και το σχέδιο συκοφάντησης όσων γνωρίζουν για το σχέδιο αυτό, κρατεί ακόμα καλύτερα.

  Οι Έλληνες πλέον δεν έχουμε παιδεία.
  Την πήρε το ποτάμι.

  Πίσω το ποτάμι δεν γυρίζει.
  Μπορεί όμως να ξαναγεμίσει με τα κελαρυστά νερά της νέας γενιάς.

  Ανά τους αιώνες πολεμούν τους Έλληνες.

  Ακόμα εδώ είμαστε.

  Παραλείπουν αυτοί, οι άλλοι, μια μικρή λεπτομέρεια.
  Τον Θεό.

  Τον Θεό που τον βάζουν;

  Καλά μυαλά.

  Μου αρέσει!

 8. Όπως έχω ήδη ξαναπεί:
  Εάν θέλεις να υποδουλώσεις ένα λαό και να τον εκμεταλλεύεσαι σκληρά και απάνθρωπα, πρέπει προηγουμένως να καταστρέψεις την ψυχή και το νου των ανθρώπων αυτού του λαού.
  Αυτή η σατανική μέθοδος ακολουθήθηκε τις τελευταίες πολλές δεκαετίες και μέσα στην Ελλάδα, από τους προσωρινούς διεθνείς λεγόμενους «εξουσιαστές».

  Τα greeklish (και ό,τι άλλο καταστρέφει την Ελληνική γλώσσα), έχουν σαν μοναδικό σκοπό την καθιέρωση των Αγγλικών σαν επίσημη γλώσσα της Ελλάδας.
  Φυσικά, αυτό το ύπουλο σχέδιο τελικά θα αποτύχει.

  Μου αρέσει!

 9. Μην βλέπετε παντού εχθρούς..
  Ο λόγος που τα email έρχονται ΚΑΙ με greeklish , είναι απλά για την περίπτωση που ο παραλήπτης έχει πρόβλημα με τα ελληνικά στο PC του
  Δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει.

  Αν εστελνε ο ΟΤΕ έντυπη επιστολή και περιλάμβανε greeklish, τότε ΟΚ. και γω μαζί σας..

  Ας είμαστε λίγο λογικοί ρε παιδιά….!

  Μου αρέσει!

  1. Σε αυτό που λες, έχεις δίκιο.
   Όμως είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ότι ακολουθείται ένα συστηματικό και μελετημένο σχέδιο μέσα στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, που έχει σαν μοναδικό σκοπό να φέρει τα Αγγλικά σαν επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα.

   Μου αρέσει!

   1. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αυτο που λες..
    Διαβάζω τα πάντα και βλέπω τι γινεται με τον αφελληνισμο.

    …απλα το ανέφερα για να μην καταπινουμε αμασητα οτι διαβάζουμε,
    Λίγη κριτική σκέψη ας έχουμε , γιατι πολλύς κόσμος οτι διαβάζουν το πιστεύοουν…

    Μου αρέσει!

  2. Προφανώς θα πρέπει να έχει ένα πάτημα και μια πρόφαση η εμφάνιση αυτού του τύπου της γραφής. Όμως ξαναλέω ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ότι λύσεις άλλες υπάρχουν και ότι ψάχνουμε δικαιολογίες για να χρυσώσουμε το χάπι.
   Άλλοι καταπίνουν αμάσητα αυτά που τους λένε και πιστεύουν πχ ότι λόγω συστημικών και λογισμικών και δε ξέρω τι προβλημάτων με τους υπολογιστές (γιατί λετε pc αλήθεια ; ειναι πιο εύκολο;;;) ‘αναγκαζόμαστε’ να δουλεύουμε τα greeklish. Σιγά ρε παιδία! δεν έχουμε τρόπο να επικοινωνησουμε στα λληνικά δηλαδή; καλά τα πλασάρανε βλέπω…βρήκαν τον τρόπο τους.

   Μου αρέσει!

 10. Μια χαρά τα λες Μαρία. Έτσι, είναι και πολύ καλά έκανες και ανάρτησες αυτό το άρθρο. Και όσον αφορά το «παραμύθι» ότι τα emails δεν φτάνουν καλά κωδικοποιημένα με Ελληνικούς χαρακτήρες.. ΕΕ παιδιά! Στο 2012 είμαστε, η τεχνολογία προχωράει με γεωμετρικούς ρυθμούς! Αυτό ναι όντως ίσχυε, αλλά κάποτε. Τουλάχιστον gmail, hotmail και yahoo υποστηρίζουν μια χαρά τα Ελληνικά χρόνια τώρα.

  Και χίλιες φορές να γράφαν στα Αγγλικά μετά τα Ελληνικά, για τυχών «Ξένους» πελάτες ως δεύτερη γλώσσα που μένουν στην Ελλάδα, παρά τη νέα μόδα-απάτη των «greeklish». Δεν υφίσταται τέτοια γλώσσα.

  Αντισταθείτε σε όσες εταιρείες προβάλλουν προϊόντα με greeklish περιεχόμενο. Ειλικρινά.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.