Η τροπολογία της ντροπής για την ΕΛΣΤΑΤ την ίδια στιγμή που ο Γεωργίου κυκλοφορεί ελεύθερος (και πρόεδρος…)

Λοιπόν, τα πράγματα γίνονται τελείως απροκάλυπτα. Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Βενιζέλος κατάθεσε μια τροπολογία στον εφαρμοστικό νόμο, αυτόν που ψηφίστηκε. Και που:

Πρώτο, δίνει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ εξουσία στον Πρόεδρο Α. Γεωργίου να λύνει και να δένει στατιστικές, όπως τον βολεύει. Γιατί καταργεί το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και του δίνει μια συμβουλευτική αρμοδιότητα… Και όχι μόνο αυτό, αφαιρεί από τη Βουλή το δικαίωμα να τον ελέγχει για το στατιστικό του έργο!

Δεύτερο, αποσυνδέει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν τη συνδέει ΠΟΥΘΕΝΑ! Δηλαδή, οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ δεν ξέρουν από που θα πληρωθούν και ΑΝ θα πληρωθούν! Ουσιαστικά, απολύει δημόσιους υπαλλήλους!

Τρίτο, μπορεί να «ενισχύει» τους φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, που είναι οι άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες που δίνουν στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ. Δηλαδή, αν κάποιος υπάλληλος δεν του αρέσει, τον στέλνει σε οποιοδήποτε άλλο Υπουργείο για «ενίσχυση»!

Η μοναδική αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ είναι να κυκλοφορήσει το πλήρες κείμενο της τροπολογίας…

Αντιγράφω τα βασικά σημεία από την (ν)τροπολογία:

Παράρτημα

Ενέργειες για βελτίωση

Ο στατιστικός νόμος (νόμος 3832/2010) θα τροποποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012, και συγκεκριμένα με στόχο να:

….

γ. Αντικαταστήσει το συλλογικό σώμα της ΕΛΣΤΑΤ με ένα νέο στατιστικό συμβουλευτικό σώμα που θα παρέχει ανεξάρτητες αναφορές για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τα Στατιστικά Στοιχεία στο Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα αναφορικά με το θεσμικό περιβάλλον αυτό το σώμαδεν θα έχει καμία επιρροή στη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ή στη συλλογή, παραγωγή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ.

η. Εμπιστευτεί στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ την αποκλειστική ευθύνη να αποφασίζει για τις διεργασίες, στατιστικές μεθόδους, πρότυπα και διαδικασίες και για το περιεχόμενο και το χρόνο των δημοσιεύσεων στατιστικών στοιχείων καθώς και την απαραίτητη αυτονομία και ευελιξία στη χρήση και κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού και των χρηματικών πόρων.

κ. Αποσυνδέει τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών και να εισάγει τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού, την εκτέλεση και την παρακολούθησή του σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες με τη συμμετοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

λ. Άρει την ανάγκη να διαβουλεύεται με το Κοινοβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ.

μ. Καταστήσει τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ρητά υπεύθυνο για το διορισμό του Νομικού Συμβούλου της ΕΛΣΤΑΤ και για να προτείνει την οργανωτική δομή (οργανόγραμμα) ης ΕΛΣΤΑΤ.

3. Θα πρέπει να παρασχεθούν επαρκείς οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι στους φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος προκειμένου να μπορούν να παρέχουν στατιστικές υψηλής ποιότητα; Στους χρήστες, σύμφωνα με όλες τις υποχρεώσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σας στέλνω συνημμένο το πλήρες κείμενο, ελληνικά και αγγλικά, όπως ακριβώς κατατέθηκε στην τροπολογία

Στυλιανός.

8 σκέψεις σχετικά με το “Η τροπολογία της ντροπής για την ΕΛΣΤΑΤ την ίδια στιγμή που ο Γεωργίου κυκλοφορεί ελεύθερος (και πρόεδρος…)

 1. Μα καλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα?
  Ο κάθε τυχοδιώκτης τσαρλατάνος μπορεί να κάνει ότι θέλει?
  Καλά ο ΓΑΠ είναι προδότης και ο βενιζέλος ακολουθεί τα βήματα του,
  αλλα ο σωτήρας αντωνάκης που ονειρεύεται αυτοδυναμία στις εκλογές συμφωνεί?

  Μου αρέσει!

  1. Ξέρει αυτός τι κάνει. Αν ο μη γένοιτο αναλάβει αυτός μετά, θα λέει ότι οι άλλοι φταίνε.
   Μια ζωή τα ίδια. Copy – Paste

   Μου αρέσει!

 2. Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ………… ΛΑΘΟΣ, ΑΤΙΜΟΣΦΑΙΡΑ.

  Μου αρέσει!

 3. ΜΕ άλλα λόγια, δεν αναγνωρίζουμε πλέον τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διότι μπορεί να ελέγχονται ΜΟΝΟ από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΥΣ! Βέβαι πριν ελέγχονταν από από ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΥΣ.
  Η επικυριαρχία συνεχίζεται…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.