Φοροδιαφυγή-μαμούθ στο πόρισμα ΣΔΟΕ σύμφωνα με το «Έθνος» για το «Καρούζος Gate»

Κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής με όχημα τις εικονικές τιμές σε αγοραπωλησίες ακινήτων φαίνεται πως αποκαλύπτει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο «Καρούζος Gate», εμπλέκοντας τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
Στο 250 σελίδων πόρισμα του ΣΔΟΕ που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη.
Αντίθετα, διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρου εισοδήματος, μεταβίβασης και ΦΠΑ από τις εταιρείες των κυρίων Καρούζου και Ρέστη που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία δύο ακινήτων στη Γλυφάδα. Η συνολική φοροδιαφυγή, αναφέρει το Έθνος, φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ περιγράφει τη δράση εταιριών των δύο επιχειρηματιών με αφορμή έγγραφες καταγγελίες που έγιναν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2010 στην υπηρεσία για ύποπτες αγοραπωλησίες. Ειδικότερα, αναφέρει η εφημερίδα, το πόρισμα επικεντρώνεται στις εταιρείες Karouzos Development και Karouzos Construction του Ομίλου Καρούζου και την εταιρεία «Φαντομ» (πλάκα κάνεις; φάντομ;), με ΑΦΜ 998179409, συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη.

Οι δύο πρώτες εμφανίζονται να πουλάνε το 2008 τα δύο ακίνητα της Γλυφάδας στην εταιρεία «Φάντομ».
Στο πόρισμα, σύμφωνα με το «Έθνος», αποκαλύπτεται ένα πολύπλοκο πλέγμα φοροδιαφυγής με διάφορες υπεράκτιες εταιρείες και εικονικά συμφωνητικά. Για παράδειγμα, η εταιρεία «Φάντομ» έχει ως μέτοχο την Celltek Holding Ltd με έδρα την Λευκωσία. Με τη σειρά της μοναδικός μέτοχος Celltek είναι η Cuproliasion Limited με έδρα επίσης τη Λευκωσία. Το ΣΔΟΕ ζήτησε από την First Business Bank (που ανήκει στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη) το άνοιγμα των λογαριασμών της Celltek Holdings Ltd. Σύμφωνα με την απάντηση της τράπεζας, δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών της κυπριακής εταιρείας εμφανίζονται μέλη της οικογένειας Ρέστη: Βίκτωρας Ρέστης (25%), Μπέλλα Ρέστη (25%), Κάτια Ρέστη (25%) και Κλαούντια Ρέστη (25%). Στο μετοχικό κεφάλαιο της Celltek εμφανίζεται και η επίσης κυπριακή εταιρεία Hakkasn, που επίσης ανήκει στον κ. Ρέστη.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την κομπίνα με τις αγοραπωλησίες ήταν η εξής: αρχικά οι εμπλεκόμενοι συνέτασσαν προσύμφωνο με την πραγματική αξία της αγοραπωλησίας του ακινήτου. Λίγο πριν την τελική αγορά του ακινήτου, το προσύμφωνο ακυρωνόταν και στο οριστικό συμβόλαιο αναγραφόταν -όπως συνηθίζεται- η αντικειμενική αξία του ακινήτου που ήταν πολύ μικρότερη της εμπορικής. Είναι χαρακτηριστικό πως για το ένα από τα δύο ακίνητα -ένα οικόπεδο 705 τ.μ. στη Γλυφάδα, στη συμβολή των οδών Λαζάρη και Ζησιμοπούλου 6- η τιμή πώλησης στα χαρτιά (συμβόλαιο) ήταν 5.000.000 ευρώ. Όμως για την αγοραπωλησία η εταιρεία Φαντομ πήρε δάνειο ύψους 15.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου, και ενέγραψε υποθήκη αξίας 18.000.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η τιμή πώλησης ήταν 20.000.000, δηλαδή υπήρξε φοροδιαφυγή (φόροι, ΦΠΑ, μεταβίβαση) για αξία 15.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ως στην εξώδικη επιστολή που έστειλε ο κ. Ζωγραφάκης, όπου μιλά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ύψους δεκάδων δισ. ευρώ, αναφέρει ότι τις αποκαλύψεις για τις αγοραπωλησίες των δύο ακινήτων της Γλυφάδας και την φοροδιαφυγή έκανε ο κτηματομεσίτης Λιβανός. Στη συνέχεια, το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση καταλήγοντας στα παραπάνω στοιχεία για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της Φαντομ ενώ προχώρησε και σε δεσμεύσεις λογαριασμών του Καρούζου, της γυναίκας του Ρεβέκκας Σκαφτούρα καθώς και της εταιρείας Φαντομ και του νόμιμου εκπροσώπου της, Χρήστου Ρεκούμη. Με βάση το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά καταλόγισε πρόστιμα ύψους 31,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ για εικονικά φορολογικά στοιχεία σχετικά με την αγορά των ακινήτων από την Karouzos Construction.

Εις βάρος του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη εκκρεμεί και δικογραφία για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με έγγραφο με ημερομηνία 20 Οκτ 2010 της οικονομικής εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.

L1 από ie

22 σκέψεις σχετικά με το “Φοροδιαφυγή-μαμούθ στο πόρισμα ΣΔΟΕ σύμφωνα με το «Έθνος» για το «Καρούζος Gate»

   1. διαβάστε την ανάρτηση καλύτερα.

    και να σκεφτείτε ότι εδώ έχουμε μόνο 2 μπουμπούκια απ τα εκατοντάδες, τί λέω, ΧΙΛΙΑΔΕΣ που έχουν καταστρέψει τα οικονομικά της χώρας μας…

    στη λίστα του φαλσιανί δεν είστε ούτε εσείς, ούτε εγώ. η μόνη μας διαφορά είναι όμως και διαφορά ουσίας: εγώ ψάχνω τους ενόχους, κι εσείς τους αθωώνετε μετατρέποντάς τους σε »υπαλληλάκια» τρίτων. φυσικά κι οι »τρίτοι» κι οι τέταρτοι κι οι πέμπτοι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας.

    τα δικά μας λαμόγια όμως, πρέπει να συλλάβουμε και τιμωρήσουμε, πρωτίστως. αυτά πρέπει να τιμωρηθούν και για τις οικομομικές τους βρωμιές και για προδοσία προς το έθνος.

    κι εσείς μου τα αθωώνετε τα καημένα, αν είναι δυνατόν…. τα αθωώνετε είτε ως »υπαλληλάκια», είτε ως »ελληνόφωνους».

    και μήπως έχετε κάποιο συμφέρον να το κάνετε; μήπως είστε εσείς δικά τους »υπαλληλάκια» ;;

    με τη δική σας λογική ναι, είστε. με τη δική μου, όχι, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ.

    αλλά είναι τόσο δύσκολο, βαρύ, τραυματικό κι ασήκωτο να αποδεχτείτε τον ανθρώπινο τομαρισμό και την πλήρη αναλγησία προς τον συνάνθρωπο, που π ρ ε π ε ι να τους προσφέρετε ένα »άλλοθι».

    στον εαυτό σας όμως το προσφέρετε, κατά βάθος, και το ξέρετε.

    εγώ αυτό το άλλοθι για τον εαυτό μου, το αρνούμαι.

    Μου αρέσει!

   2. שי
    Θέλω κι εγώ να γίνω λαμόγιο και να τα κονομήσω
    Όοοοοομως δεν έχω πλάτες
    Μπορώ ή θα με χώσουνε στα κάτεργα κατάδικη γιατί είναι η κενωνία άδικη;
    Τόπιασες ή να φέρω τον μίτο της Αριάδνης;

    Μου αρέσει!

   3. Astillais
    έχω εγώ «πλάτες».Τι λές κάνουμε την «δουλειά»; Εδώ την έκαναν οι συγκάτοικοι-τούβλα,εμείς τα σαϊνια δεν θα τα καταφέρουμε;

    Μου αρέσει!

   4. Έγινε.
    Αγοράζω την Κρήτη αγοράζεις την Ρόδο και η γέφυρα μισά μισά.
    Συνάντηση αύριο ημέρα δεξέρωγώ είς του σκορδά το χάνι.
    Να κρατάς λαμογιόχαρτο να σ΄αναγνωρίσω
    Άκυρο
    Μην κρατάς τίποτις
    Θα μ΄αναγνωρίζεις απ΄το … ύφος
    Θα σ΄αναγνωρίσω απ΄τις … πλάτες

    Μου αρέσει!

 1. Αχ αυτός ο Ρέστης… κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει… κάτι έχω διαβάσει για αυτόν… κάτι είχε δηλώσει παλιότερα… ξέρετε κάτι θρασύτατο απ’ αυτά που τα διαβάζεις και σου ρχεται να του κοπανίσεις το κεφάλι στον τοίχο.
  Κάτι και για την οικογένειά του.. για τη μάνα του… τι στην ευχή ήταν…;
  Αμ που θα μου πάει, θα το θυμηθώ…

  Μου αρέσει!

 2. Δείτε εδώ μερικά στοιχεία για τον κύριο Ρέστη: h##p://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2215

  Στο Blooberg για την φορολογηση των εφοπλιστών δήλωσε «Θα με φορολογήσεις; Βρες με»!
  «You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, ‘I will tax you,’” said Restis, who controls a fleet of more than 200 vessels. “The answer is ‘sure, tax me. Find me.’»
  Ωραίος;
  Πού να τον βρεις στις off shore της Παραγουάης των Αντιλλών ή της Ανγκουίλα;
  Απολαύστε τον εδώ: h**p://sofistis.wordpress.com/2012/06/13/13-06-12/
  Επίσης τον βρήκα εδώ:h**p://directnews.gr/greece/12062-apokleistiko-o-viktoras-resths-evale-mpravous-na-xtuphsoun-dikhgoro.html

  Και με την πολιτική συντάκτρια του Μέγκα: h**p://www.inews.gr/128/viktor-restis-korina-synodinou-enas-erotas-san-paramythi.htm

  Επίσης λέει σφράγισε επιταγές του Βαρδινογιάννη h**p://www.inews.gr/42/O-restis-sfragizei-epitages-tou-g-vardinogianni.htm (το οποίον μάλλον σημαίνει πόλεμο για αυτό και όλως τυχαίως ξεσκεπάστηκε)

  Μου αρέσει!

  1. Mε τον Βαρδινογιάννη συνεταιρίζονται στο MTV και στο πλεγμα κινηματογράφων STER , τα οποία διεθνώς ανήκουν σε θυγατρική του Σόρος.

   Μου αρέσει!

 3. Ο Βίκτωρ Ρέστης ήταν μέχρι πρό τινος μεγαλομέτοχος στον ΔΟΛ, αλλά ήλθε σε ρίξη με τον Ψυχάρη και απεχώρησε πωλόντας το μερίδιο του. Στα ΜΜΕ τώρα εκμεταλλεύται το MTV και Νιkcelodeon, διαθέτει δε ποσοστό και στην Τήλετυπος ( MEGA ) και το 40% του Πρώτου Θέματος μέσω του αχυρανθρώπου του Πάλλη. Στα ακίνητα΄, τώρα, έχει αγοράσει το PORTO ΥΔΡΑ, επίσης έχει την εκμετάλλευση του Γκολφ Γλυφάδας. Σχετικά προσφάτως είδε το φως της δημοσιότητος η αγορά μεγάλης εκτάσεως στα Μεσόγεια, η οποία, όμως, ανήκει στο δημόσιο και είχε καταπατηθεί. Ο Ρέστης εκμεταλλεύται ξενοδοχειακή μονάδα στην Ρόδο, ιδιοκτησίας της ισραηλιτικής κοινότητος Ρόδου. Η μητέρα του Μπέλα Άντζελ- Ρέστη είναι πρόεδρος της κοινότητος και επιμελείται την αξιοποίηση της ακινήτου περιουσίας της.

  Μου αρέσει!

 4. δηλ αν εμενα ο κουμπαρος μου εκανε λαμογες εγω δεν θα ειχα καταλαβει τιποτα κ εκτος αυτου δεν θα ηξερα οτι εκκρεμει κ ενταλμα συλληψης σε βαρος του , οπως επισης το οτι δεν τον τσιμπησαν για να το χωσουν διπλα στον Ακη ειναι τυχαιο κ αυτο.. ΟΛΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΒΟΛΕΥΤΗ Κ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.