Κύριε Πλασκοβίτη, με τα 12,000 τον μήνα, μήπως γνωρίζετε την εταιρεία ΕΥΡΩΜΑΤΙΚ ΕΠΕ που έφαγε 27 εκ Ευρώ από το δημόσιο;

Την ίδια ερώτηση είχαμε απευθύνει και στον κύριο «μαζί τα φάγαμε». Την απευθύνουμε και σε εσάς:

Είναι εγγραφή από την λίστα που “δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί”. Την λίστα των μεγαλοοφειλετών. Θυμάστε κύριε αντιπρόεδρε;

Πως γίνεται μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ να έχει τέτοια οφειλή στο δημόσιο; Τι έκανε αυτή η εταιρεία;

Δεν ενημερώνετε και τους “γκουρού” της Τρόικα να δουν το θέμα μήπως γλιτώσουν οι μισθοί και οι συντάξεις;

Ε; Τι λέτε;

(ΕΥΡΩΜΑΤΙΚ) ΜΑΛΑΜΑΤΗ ΑΠΡΙΛΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ  21.873.935,04

Κατανοούμε ότι πολιτικοί άνδρες του εκτοπίσματος σας ή του μεγάλου στοχαστή, δικαιολογούνται να μην θυμούνται ψίχουλα. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον κύριο Πλασκοβίτη, ας διαβάσουν:

Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση των τριών κομμάτων, ο Ηλίας Πλασκοβίτης τοποθετήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής. Η τοποθέτηση ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Δημοκρατία της Κυριακής», ο κ. Πλασκοβίτης υπέγραψε για την τοποθέτησή του αυτή συμβόλαιο διάρκειας έξι χρόνων, με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ, για να βρίσκεται σε μία θέση που δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς η νομισματική πολιτική ασκείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ.  Πλασκοβίτης βρέθηκε για πρώτη φορά στο υπουργείο Οικονομικών τη δεκαετία του 1990 και απέκτησε καίριο ρόλο επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, όταν ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων.

Στη θέση αυτή παρέμεινε από το 1994 έως το 1998, ενώ το 2000 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υουργείο Εξωτερικών, όπου και παρέμεινε έως την άνοιξη του 2004.

Τα επόμενα πέντε χρόνια ασκούσε τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και το 2009 αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2009 έως το 2012 υπήρξε στενός συνεργάτης τριών υπουργών Οικονομικών, του Γ. Παπακωνσταντίνου και των υπηρεσιακών Φ. Σαχινίδη και Γ. Ζαννιά, επί πρωθυπουργίας Πικραμμένου.

Ήταν ένας από τους παράγοντες που υπεραμύνθηκαν του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και του «κουρέματος» των μικροομολογιούχων.

Με την ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα, ο κ. Πλασκοβίτης υπέβαλε την παραίτησή του και τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

9 σκέψεις σχετικά με το “Κύριε Πλασκοβίτη, με τα 12,000 τον μήνα, μήπως γνωρίζετε την εταιρεία ΕΥΡΩΜΑΤΙΚ ΕΠΕ που έφαγε 27 εκ Ευρώ από το δημόσιο;

  1. Tους …καμαρώνουμε, που κάνουν …καριέρα στις πλάτες μας…….Δειλιάζουμε και από τί δειλιάζουμε;;;; ΄Η μήπως δεν μας … ενδιαφέρει το…θέμα ακόμα;;;;;

    Μου αρέσει!

  2. Οποια πέτρα κι’ αν σηκώσεις, κάποιον πολιτικάντη σίγουρα θα βρεις. Δεν υπάρχει πάτος σ’ αυτό τον οχετό που μας κυβερνάει. Το 1/10 απ’ όσα ακούμε και διαβάζουμε να συμβαίνει είναι αρκετό να μας στείλει σε ψυχίατρο αλλά δε βαριέσαι είναι τόσο χοντρό το πετσί τους που δεν καταλαβαίνουν οι ταγοί μας τίποτα. Το φτύσιμο το ονομάζουν ψιχάλα…..

    Μου αρέσει!

  3. ουδεις μοροτερος των ιατρων εαν δεν υπηρχων οι διδασκαλοι,ταδε εφει αρχαιοι ημων προγονοι,πως αυτη η λαμογιοφατσα μαιμου κουβαλαει τετοιο μυαλο,ευτυχως που υπαρχουν καυι τετοιοι φωστηρες και μας σωσανε,ΑΙΣΧΟΣ ΞΕΦΤΥΛΑ…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.