To Spiegel ξετινάζει με ονόματα Έλληνες πολιτικούς για τη διαφθορά

To Spiegel ξετινάζει με ονόματα Έλληνες πολιτικούς για τη διαφθοράΠώς μπορεί κάποιος, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να εμβάζει στο εξωτερικό 52 εκατ. ευρώ; …
Τι επιπλέον εισοδήματα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση ολόκληρο το 2010 κέρδισε 5.588 ευρώ, αλλά παρ’ όλα αυτά έστειλε 19,8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό; Και πώς γίνεται ένας πολίτης να ασφαλίζει στο εξωτερικό 9,7 εκατ. ευρώ, παρόλο που δεν κερδίζει δήθεν ούτε ένα ευρώ;

Αυτά είναι τα ερωτήματα, τα οποία θα έπρεπε να θέτουν οι φορολογικοί ελεγκτές σε εκείνους, για τους οποίους μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά τους: Ένα «Γ. Δ.», για παράδειγμα, βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα 54.000 ονόματα ελλήνων πολιτών, οι οποίοι από το 2009 μέχρι το 2011 έβγαλαν μεγάλες περιουσίες στο εξωτερικό.
Η λίστα προέρχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τώρα βρίσκεται στο υπουργείο οικονομικών.
Πρόκειται για τη μακροσκελέστερη από τις τέσσερις λίστες, οι οποίες αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην Αθήνα και περιλαμβάνουν τα ονόματα ανθρώπων, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία – καταθέσεις στην τράπεζα και ιδιόκτητα ακίνητα – δεν συμφωνούν καθόλου με εκείνα που δήλωσαν.
Αλλά εναντίον τους δεν επιχειρείται σχεδόν τίποτα, η ελληνική πραγματικότητα είναι ορισμένες φορές παράδοξη: Οι κυβερνώντες στην Αθήνα ερίζουν με τους διεθνείς πιστωτές για το κατά πόσες εκατοντάδες ευρώ θα πρέπει να περικοπεί το εισόδημα των δασκάλων ή των νοσοκόμων.
Και ενώ εξακολουθούν να μειώνουν σταθερά τις συντάξεις, οι πλούσιοι της Ελλάδας βγάζουν ανεμπόδιστα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστική της χαλαρότητας στην αντιμετώπιση των φοροφυγάδων είναι η επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ. Για μήνες λογιζόταν εξαφανισμένη, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου επανεμφανίστηκε. Στο μεταξύ βρίσκεται στον οικονομικό εισαγγελέα. Η λίστα περιλαμβάνει 1991 έλληνες ιδιοκτήτες ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών.
Πολλά γνωστά ονόματα της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού λέγεται ότι είναι ανάμεσά τους.
Η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι.
Το φθινόπωρο του 2010 η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε ακόμη υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, έδωσε στον έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνουμία ψηφιοποιημένη λίστα τραπεζικών λογαριασμών με στοιχεία ελλήνων πελατών της τράπεζας HSBC στην Ελβετία, όπου είχε κατατεθεί συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ενώ το γαλλικό κράτος με τη βοήθεια της λίστας εισέπραξε από τους φοροφυγάδες του μισό δισ. ευρώ και πλέον, το ενδιαφέρον των Ελλήνων να επιχειρήσουν το ίδιο παρέμεινε περιορισμένο.
Μόνο πολλούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, ο Παπακωνσταντίνου έδωσε τελικά -μόνο- δέκα ονόματα από τη λίστα στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Τότε δεν διαβίβασε όλα τα στοιχεία, επειδή δεν «εμπιστευόταν την Αρχή», δήλωσε ο πρώην υπουργός πριν από λίγες μέρες.
Ο διάδοχός του ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκτός αυτού μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Επί εννέα μήνες ο Βενιζέλος ήταν υπουργός οικονομικών, διαπραγματεύτηκε την απομείωση του χρέους και το δεύτερο πακέτο διάσωσης -και επανειλημμένα διαμαρτυρόταν για το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
Στο συρτάρι της γραμματέως του υπήρχε όλο αυτό τον καιρό ένα στικ USB με τα ήδη συγκεντρωθέντα στοιχεία ελλήνων φοροφυγάδων:
η λίστα Λαγκάρντ.
Απλώς έπρεπε να ξεκινήσει κάποιος τις έρευνες. Αλλά ο Βενιζέλος δεν ανέθεσε στο ΣΔΟΕ έρευνες -ούτε ενημέρωσε κανέναν για τα διαθέσιμα στοιχεία. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι η λίστα είχε χαθεί. Μόλις ο νυν υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έμαθε για τα χαμένα στοιχεία και θέλησε να ζητήσει ένα αντίγραφο από το Παρίσι, ο Βενιζέλος θυμήθηκε το στικ στο συρτάρι και το έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με ταχυμεταφορά. Όπως είπε, δεν γνώριζε «ότι κανείς εκτός από μένα δεν έχει αντίγραφο».

Εν τω μεταξύ, τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκαν να δικαιολογηθούν ενώπιον Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Και οι δύο προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Μια άλλη λίστα είναι μικρότερη, αλλά για τους πολιτικούς ακόμα πιο «καυτή»: Αυτή τη στιγμή οι οικονομικές υπηρεσίες ερευνούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα περιουσιακά στοιχεία περίπου 60 πολιτικών, όχι όμως μόνο για φοροδιαφυγή. Ο πρόεδρος της Βουλής, μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, απείχε πριν από λίγο καιρό προσωρινά από τα καθήκοντά του λόγω κατηγοριών για διαφθορά.
Αρκετοί υψηλόβαθμοι πρώην υπουργοί είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε εικονικές συναλλαγές και ξέπλυμα χρήματος.
Το ότι η κατηγορία για δωροδοκία όμως συνεχίζει να μην εμποδίζει την πολιτική καριέρα στην Ελλάδα το αποδεικνύει η περίπτωση του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει ο ίδιος ένα εκατομμύριο ευρώ για δημόσια οικοδομικά μέτρα, τα οποία δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Συνδέεται επίσης με ένα μαφιόζικο κύκλωμα τοκογλύφων. Όλα αυτά δεν τον έβλαψαν: Το Μάιο ο πρωθυπουργός Σαμαράς τον τοποθέτησε επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας στη βόρειο Ελλάδα.

«Η κοινωνία μας, όπως είναι τώρα, είναι απόλυτα διεφθαρμένη. Έχουμε γίνει άπληστοι και αντικοινωνικοί», λέει ο 75χρονος Κώστας Μπακούρης, που είναι πρόεδρος της Transparency International για την Ελλάδα.
Αυτό που λέει, ηχεί εντελώς διαφορετικά από τις δηλώσεις πολλών ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι ξαφνικά θεωρούν ότι στην Ελλάδα ήδη πολλά αλλάζουν προς το καλύτερο. Τώρα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πιστωτές θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν, προτιμά κανείς να ωραιοποιεί το αναπόφευκτο.
Στην πραγματικότητα κυβερνά μια ανίκανη πολιτική τάξη, η ίδια όπως συνέβαινε ανέκαθεν, παραπονείται ο Μπακούρης. Για πολλές δεκαετίες, η τάξη αυτή δημιούργησε ένα άρρωστο σύστημα, το οποίο διαπερνά όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Γι’ αυτό δεν υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ αμφίβολης προέλευσης μόνο στους τραπεζικούς λογαριασμούς και βουλευτών. Ακόμα και στον αντιδήμαρχο μιας πρώην υπουργών κωμόπολης 14.000 κατοίκων στη Θεσσαλία το ΣΔΟΕ ανακάλυψε 2,8 εκατ. Ευρώ -αδήλωτα. Ο άνθρωπος αυτός έχει κατά τα άλλα μηνιαίο μισθό περίπου 1500 ευρώ.

Το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της Ελλάδας, μετετράπη για πολλούς σε φορέα εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Το γεγονός ότι τα ταμεία του ΙΚΑ είναι στην πραγματικότητα άδεια δεν εμπόδισε ούτε διευθυντές, ούτε απλούς υπαλλήλους να συνεχίσουν να εμβάζουν χρήματα σε φίλους ή γνωστούς, οι οποίοι δεν τα δικαιούνταν. Αλλά ακόμα και απλοί πολίτες ζημίωσαν τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης: Από δήθεν 700 τυφλούς στην Ζάκυνθο, για παράδειγμα, μόνο 60 στην πραγματικότητα δεν βλέπουν. Με τέτοια καθημερινά κόλπα χάνεται κάθε χρόνο το 40% του ΑΕΠ από τα δημόσια ταμεία, όπως εκτιμά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως λέει ο Μπακούρης, στην Ελλάδα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για διαφθορά: πολλή γραφειοκρατία, καμία λειτουργική δικαιοσύνη, νόμοι με πολλά παραθυράκια -και οικονομική πίεση.
Ο ίδιος ο Μπακούρης ήταν επιχειρηματίας, που επί 20 χρόνια εργάστηκε στην Ελβετία. Υπάρχουν Έλληνες σαν κι αυτόν, οι οποίοι έζησαν πολλά χρόνια στο εξωτερικό και για τον λόγο αυτό βλέπουν πιο καθαρά την κακοδιαχείριση στην πατρίδα τους.

Ο Μπακούρης εργάστηκε για λίγο και για το κράτος. Ως διευθύνων σύμβουλος είχε αναλάβει να προετοιμάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά από δύο χρόνια «οιονεί αυτοαπολύθηκε»: Δεν εννοούσε να αποδεχτεί το ότι όλες οι προσφορές -είτε αφορούσαν μεγάλα έργα υποδομής είτε τη μοκέτα στο Ολυμπιακό Χωριό- στην Ελλάδα κόστιζαν περίπου τρεις φορές περισσότερο απ’ ο,τι στο Σύδνεϋ, το οποίο διοργάνωσε τους αγώνες το 2000.
Ο Μπακούρης δεν πιστεύει ότι όλες οι πληροφορίες που περιέχουν οι λίστες θα εξεταστούν πράγματι τώρα.
Ένας και μοναδικός είναι ο κορυφαίος πολιτικός, που βρίσκεται εδώ και έξι μήνες στη φυλακή, ο πρώην Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει πολλά εκατομμύρια από δωροδοκίες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ήταν πολιτικός απόγονος του σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου, του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έγινε γνωστό στον πατέρα Παπανδρέου ότι ο επικεφαλής της ΔΕΗ είχε «τσεπώσει» ενάμισι εκατομμύρια δραχμές, ο πρωθυπουργός αντέδρασε λέγοντας: «Μα όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι από καιρού εις καιρόν θα μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας μικρά δωράκια. Αλλά, παρακαλώ, ποτέ υπερβολικά μεγάλα».

blog.gr


13 σκέψεις σχετικά με το “To Spiegel ξετινάζει με ονόματα Έλληνες πολιτικούς για τη διαφθορά

 1. Δεν χρειαζομαστε αλλες ενδειξεις η αποδειξεις για το οτι οι πολιτικοι μας ειναι λαμογια και προδοτες του Ελληνικου εθνους. Η μονη πληροφορια που εχει σημασια πλεον ειναι ποτε θα πανε στο σπιτι τους δλδ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !!

  Μου αρέσει!

  1. Kι αν πανε στη φυλακη τι θα αλλαξει? Θα σταματησουμε να πειναμε εμεις?
   Να τους παρουν τα λεφτα και τα σπιτια πισω και να τα μοιρασουν στους πραγματικα Ελληνες φτωχους που δεν εχουν ουτε κυρια κατοικια ουτε καταθεσεις. Τοσο απλα.

   Μου αρέσει!

   1. “ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΖΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ TA ΛΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ.”
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ……
    ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ….. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ……
    Oι θεσεις του ΕΠΑΜ (Καζακης) :
    1) Εξω απο Ε.Ε. και ευρω (οποτε και εξοδος απο ΔΝΤ, μνημονια, και δανειακη συμβαση).
    2) Να δικαστουν και να κατασχεθουν περιουσιες οσων κλέβαν τοσα χρονια τα δημοσια ταμεια και να μπουν φυλακη (πολιτικοι, μεγαλο επιχειρηματιες, τραπεζιτες κ.τ.λ.).
    3) Κρατικοποιηση ΟΤΕ, ΟΣΕ, Ελ.Βενιζελος, ολυμπιακη, διόδια, λιμανια κ.τ.λ.
    4) Διαγραφη ολου του χρεους της Ελλαδος γιατι ειναι παρανομα και ακυρα και ο ελληνικος λαος δεν φερει ευθυνη….
    5) Αποπληρωμη των ζημιων που μας εκανε η Γερμανια στον Β’ Παγκοσμιο πολεμο.
    6) Εξορυξη πετρελαιου, φυσικου αεριου, χρυσου κ.τ.λ. που υπαρχει αυθονο στην χωρα μας….
    7) Συνεργασιες, συναλλαγες και εμποριο με χωρες οπως η Ρωσια, το Ιραν, η Κινα κ.τ.λ. και οποια αλλη χωρα θελει αρκει να εχουμε κερδος και συμφερον….
    8) Τοποθετηση φωτοβολταικων σε ολα τα σπιτια και τις υπηρεσιες….
    9) Αξιοποιηση της γεωργιας μας και ενισχυση των αγροτων και των τουριστικων περιοχων-νησιων.
    10) Εξω τα μονοπολεια, οι μεσαζοντες και τα καρτελ απ την αγορα….
    11) Αναπτυξη της ναυσιπλοίας μας.
    12) Δημοσια-δωρεάν υγεια και παιδεια.
    ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…

    Μου αρέσει!

 2. ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  ΑΡΠΑΚΤΕΣ, ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ… ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !

  Με τρία παιδιά σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και λύκειο Δίνω χαρτζιλίκι σε καθημερινή βάση 10/20 Ευρώ Δυστυχώς ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ έχω στα χέρια μου Έστω για ένα Ευρώ.. Τα δε κυλικεία στα σχολεία Αν και έπεσε η τιμή του ΝΕΡΟΥ από το 0.50 Ε στο 0.35 Ε για ένα μικρό εμφιαλωμένο ΝΕΡΟ.. Οι , Οι Κύριοι που διαθέτουν τα κυλικεία αντί για ρέστα δίνουν στα παιδιά μια καραμέλα… 0.15 Ευρώ ή 52 Δραχμές… εκεί έφθασε η μία καραμέλα στις 52 Δραχμές… και ψάχνουν την αιτία της ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ… ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ‘’ ΕΥΡΩ ‘’ ΡΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ… ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ !!
  Επίσης αναφέρω ότι εκτός της μεγάλης ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ με τα κυλικεία Των σχολείων, μεγάλη φοροδιαφυγή υπάρχει και με τους συλόγους Των σχολείων πληρώνοντας φίλους εκπαιδευτές για τις δραστηριότητες Των ΜΠΑΣΚΕΤ, ΧΟΡΩΝ στα 25/30 Ευρώ την ώρα ΤΑΡΙΦΕΣ MBA βάση δολαρίου στην πτωχευμένη σήμερα Ελλάδα Και χωρίς αποδείξεις θεωρημένες από ΔΟΥ !
  Ιδιοκτητής κυλικείου στον Άλιμο έφτιαξε σε πολύ λίγα χρόνια πολυκατοικία! Δεν πληρώνουν ούτε ενοίκιο, ούτε Δ.Ε.Η ακόμη και αν έχουν Υπαλλήλους είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ αλλοδαποί.. Πως κινείται η καταχώρηση των κυλικείων των σχολείων… απλά μέσω Των αρματωλών ΔΗΜΩΝ και των γνωστών εκείνων παλικαριών που δήθεν ενδιαφέρονται για μια πόλη οι γνωστοί ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Η ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ , ΟΠΟΥ ΔΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑ Η ΚΛΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ Η ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥΣ… ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ.. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ @ΡΧΙΔΙΑ … ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η ΑΜΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ Η ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !!
  Αυτά, μια και νομίζουν οι επιτήδειοι ότι δουλεύουν τους ΄Ελληνες… με τις αρπακτές και τις αλητείες.. Κυνηγάει το κράτος αυτόν που θα πουλήσει ένα πουκάμισο, την ημέρα η την εβδομάδα σε αυτήν την αγορά και καλά κάνουν, αλλά αφήνουν τα κυλικεία που γίνονται ΟΥΡΕΣ από μαθητές… να πουλούν επίσημα ‘’ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ’’ και καλά στα δημόσια υπάρχει ο ιδιοκτήτης του κυλικείου που τα αρπάζει και τα μοιράζεται με τα παλικάρια Η ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ … αλλά στα ιδιωτικά που τα αρπάζουν οι ιδιοκτήτες των σχολείων.. ;;;;

  Μου αρέσει!

 3. Τι αγαθή έκφραση! «Δεν υπήρχε πολιτική βούληση»… Γιατί; ήταν σε κατάθλιψη και δεν μπορούσαν να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι τους;
  Μας δουλεύεται. Υπήρχε πολιτική βούληση και μάλιστα ισχυρότατη να κουκουλωθούν όλα!
  «Το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο» Τι θα πει περιορισμένο;
  Καταλαβαίνουμε τι λέμε;
  Το ενδιαφέρον ήταν ισχυρότατο να μην μάθει κανείς για τη λίστα. Πέρισυ τον Σεπτέμβριο, στην ΔΕΘ, ο Πιταράς ρωτούσε τον παπανδρέου για το dvd του Πάγκαλου κι απάντηση δεν πήρε.
  Ολόκληρος Βενιζέλος είπε ξεφτιλίζοντας τον εαυτό του ότι την έχασε για να έρθει και να την παραδώσει αποδεχόμενος ότι έλεγε ψέμματα όταν ο Πεπόνης αποφάσισε να την ζητήσει από την Λαγκάρντ.
  Καταλαβαίνετε τι έγινε;;;;
  Αρχηγός κόμματος έργω παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα!!!
  Ο Βενιζέλος παρά λίγο να δείρει την Κωνσταντοπούλου που τον πίεζε για την λίστα. Είπε ότι η λίστα δεν ήταν χρησιμοποιήσιμη επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής! Κι όταν τον ρώτησε ποιος το αποφασίζει αυτό της απάντησε «Εγώ και ο Διώτης»
  Αφού ήταν παράνομη πώς επέλεξε 10 ονόματα και τα έδωσε στο ΣΔΟΕ;;;
  Δεν ήταν ακόμα πιο παράνομο ότι από την παράνομη λίστα επέλεξε κάποια ονόματα για να ελεγχθούν (με ποιο κριτήριο;;;) ενώ για όλα τα άλλα ο έλγχος θα ήταν παράνομος;

  Μου αρέσει!

 4. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ 83ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΑΠΘ… ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ

  Έξω οι ¨ΑΧΡΗΣΤΟΙ και τα ΛΑΜΟΓΙΑ που δεν πήγαν στο Στρατό !!

  Να μην τους επιτρέπεται τους ελεεινούς ούτε να πολιτεύονται, ούτε να δημοσιογραφούν σε κρατικά έντυπα και κανάλια, ούτε να οδηγούνε αυτοκίνητο ( αφού ήταν ανίκανοι για το στρατό, ή ψυχικά ή..
  σωματικά ανίκανοι και για οδήγηση θα είναι ) ,ούτε και να διορίζονται σε θέσεις Δημοσίου.
  Ο (δίκαιος ) Αριστείδης, διάβαζα χθες, , γύρισε από την εξορία ( όπου τον είχε στείλει ,ο Θεμιστοκλής ) ,παρουσιάστηκε ενώπιον του και του είπε:

  « Θεμιστοκλή, ανεξάρτητα από το ποιος από τους δυό μας έχει δίκιο, ήρθα να πολεμήσω κατά των Περσών, η Χώρα κινδυνεύει και γω πρέπει νάμαι παρών .».

  Μιλάμε για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, για την ιστορική εκείνη μάχη από την έκβαση της οποίας δεν κινδύνευε μόνο η ο Ελληνισμός αλλά ολόκληρος ο γνωστός κόσμος της εποχής.

  Τότε που για τη σωτηρία της πατρίδας οι πολιτικοί πολεμούσαν με τον θώρακα, την περικεφαλαία, το σπαθί και την ασπίδα και που, τώρα, τα …Ελληνόφωνα ανθρωπάρια δηλώνουν ψυχολογικά προβλήματα , σκωλιώσεις της Σπονδυλικής τους Στήλης και …πλατυποδίες για να μη στρατευθούν η να υπηρετούν σαν Ι 5 , στις…καρέκλες !.

  ΓΩΓΟΥΣΙΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ( Νο 4), ( τις άλλες 3 , ψάξ`τε και βρες τε τις σε προηγούμενα άρθρα μου !!).

  Δίπλα από τον ….…Α. Φ.Μ. των πολιτικών, των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Δημοσιογράφων , να αναγράφεται ο χρόνος και η μονάδα στην οποία υπηρέτησαν !

  Αλλιώς να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !

  1 ) η ανάμιξη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΠΟΤΕ ξανά βουλευτής που απέφυγε τη στράτευση στα έδρανα της βουλής των τριακοσίων,

  2 ) ο διορισμός σε θέση Υπουργού, Υφυπουργού , Γενικού Γραμματέα Υπουργείου , Περιφερειάρχη, Νομάρχη , Δήμαρχου , κοινοτάρχη ή Προέδρου Νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου.
  3 ) η κατοχή όπλου ( ούτε καν κυνηγετικού – χρειάζεται πιστοποιητικό Ψυχιάτρου-) ,
  4 ) η κτήσης αδείας οδηγήσεως ( απαιτείται πλήρης σωματική και ψυχική υγεία ),
  5 ) ο διορισμός στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα ,
  6 ) ο διορισμός και η δημοσιογραφία σε μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και τέλος-
  7) η συμμετοχή σε Συνδικαλιστικά όργανα.

  Έτσι λοιπόν θα μπουν στο περιθώριο οι άχρηστοι και οι ανίκανοι , αυτοί που όταν τα υπόλοιπα κορόιδα ξεροστάλιαζαν στις πορείες, τις αγγαρείες και στις σκοπιές, διασκέδαζαν στα…. ορθάδικα και τις ηλιόλουστες ….αμμουδιές !

  Πρέπει εδώ να δηλώσω , ότι από τις αυστηρές απαγορεύσεις που προτείνω παραπάνω , πρέπει να ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ οι προστάτες οικογενειών, και οι αποδεδειγμένα πάσχοντες από παθήσεις και αναπηρίες που προβλέπονται από τον νόμο διπλοδιαπιστωμένες όμως α) από κρατικές και β)από στρατιωτικές ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

  Εσείς τι λέτε;;

  Δρ Βλάσης Γωγούσης

  (υπηρετήσας εις το στράτευμα επί 30 συναπτούς μήνες ως …οδηγός φορτηγού στρατιωτικού οχήματος !)

  Μου αρέσει!

 5. Η κοινωνία μας, όπως είναι τώρα, είναι απόλυτα διεφθαρμένη. Έχουμε γίνει άπληστοι και αντικοινωνικοί, λέει ο 75χρονος Κώστας Μπακούρης, που είναι πρόεδρος της Transparency International για την Ελλάδα.

  «…History

  Transparency International was founded in May 1993 through the initiative of Peter Eigen, a former regional director for the World Bank. ….»

  «…In 1995, Transparency International developed the Corruption Perceptions Index (CPI). The CPI ranked nations on the prevalence of corruption within each country, based upon surveys of business people. The CPI was subsequently published annually. It was criticized for poor methodology and unfair treatment of developing nations, while also being praised for highlighting corruption and embarrassing governments.[6]»…

  «…Organization and role

  Transparency International is organized as a group of some 100 national chapters, with an international secretariat in Berlin, Germany. Originally founded in Germany in May 1993 as a not-for-profit organization, Transparency International is now an international non-governmental organization, and claims to be moving towards a completely democratic organizational structure.»…

  «…Critics

  The Transparency International Finland Director Jarmo Mäkinen is director of the Confederation of Finnish Industries. He denies the conflict of interests.»

  en.wikipedia. org/wiki/Transparency_International

  Ο Μπακούρης εργάστηκε για λίγο και για το κράτος. Ως διευθύνων σύμβουλος είχε αναλάβει να προετοιμάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά από δύο χρόνια «οιονεί αυτοαπολύθηκε»

  Αθώα Περιστερά ο Μπακούρης…Αδιάφθορος όπως ο Τζέφρυς που κυβερνούσε μια διεφθαρμένη χώρα μαζί με την χωματερή τον πάνκακο…
  Τι λες βρε παιδί μου…2 χρόνια του πήρε να το καταλάβει ο καημενούλης…

  Μου αρέσει!

 6. ΣΑΣ ΚΑΝΗ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΗΓΩΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΗ ΚΑΝΗ ΓΙΑΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΑΘΟΣ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.