Στο ικρίωμα η ζωή των Ελλήνων

Στο ικρίωμα η ζωή των Ελλήνων

Αν δεν υπάρξει άμεση καταβολή στην Ελλάδα των 40 δισ. ευρώ από την τρόικα (δόσεις Σεπτέμβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη), αν δεν γίνει κούρεμα κατά 40% του ελληνικού χρέους μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 κι αν δεν υπάρξουν άμεσες επενδύσεις, η Ελλάδα μέχρι τον Απρίλη του 2013 θα έχει «σκάσει» οικονομικά και τότε δύο λύσεις θα απομένουν
:

Του Κ. Χαρδαβέλλα

Πρώτο, ανεξέλεγκτη πτώχευση με στάση πληρωμών και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Δεύτερο, νέα μέτρα σκληρής λιτότητας με το μνημόνιο 4 και παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Τη ζοφερή αυτή πρόβλεψη για τη χώρα μας κάνουν σήμερα στο newsbomb.gr οικονομικοί συντάκτες του Bloomberg και στελέχη της Deutsche Bank με τους οποίους επικοινωνούμε από το πρωί.

Παράλληλα, υπάρχουν απόρρητες μελέτες στελεχών της Eurobank και της Alpha Bank προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, που επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο παντελούς έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, με άμεση συνέπεια ακαριαία ασφυξία στην ελληνική οικονομία.

Οικονομολόγοι και σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, όπως η κ. Λούκα Κατσέλη, μέσα από μαθηματικά μοντέλα βγάζουν το συμπέρασμα μιας ύφεσης της τάξης του 7 ή και 8 % για το 2013, αύξηση του ελλείμματος και των χρεών που θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, εφόσον δεν πέσει χρήμα στην αγορά και δεν καταβληθούν χρεωστούμενα από το κράτος σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Με τα δεδομένα αυτά και με την ισχνή πλειοψηφία των 153 ψήφων, που ψηφίστηκαν χθες τα μέτρα της τρόικα, με τη ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά εκτός συγκυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη διάλυση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά ίσως να μετράει ήδη μέρες.

newsbomb.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “Στο ικρίωμα η ζωή των Ελλήνων

 1. Το πολιτευμα αυτο ζει της τελευταιες του μερες..
  Το …αφεντικο κοιματε.. και βλεπει το βαθος …τετραετιας..
  Η αμετροεπεια της χαζοεξουσιας…
  Καλαμι για…αιθεροβαμονες…

  Μου αρέσει!

 2. «ανεξέλεγκτη πτώχευση με στάση πληρωμών και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ»

  Αρκετά πια, φτάνει. Γιατί τα συνδέετε; Τι σχέση έχει η χρεοκοπία και άρα στάση πληρωμών, με την έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ. Καμία μα καμία σχέση.
  Άλλο η πτώχευση και άλλο η έξοδος από τη ζώνη του Ευρώ. Μπορεί να χρεοκοπήσουμε, να πτωχεύσουμε και να μην πληρώσουμε τους δανειστές μας, αλλά ποιος θα μας βγάλει από το Ευρώ; Και πως;

  Μου αρέσει!

 3. Για καποιους ευαισθητους και δυτικοπολιτισμενους εδω μεσα….γραφικους.

  ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ…..

  Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ (!)

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?

  χαχαχαχα!

  Καθε ημερα μαζευω ..ξυλα και φτιαχνω και αλλες…..

  Ευαισθητοι φιλοι και συγγενεις τους των δολοφονων μας!

  Το Δογμα μου λεει

  καλυτερα περισευμα

  και αν ξεμεινουν…στην αποθηκη για το..μελλον!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.