Μας δίνουν φάρμακα για ζώα!

Μας δίνουν φάρμακα για ζώα!Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις
Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.

Η εντολή από Τόμσεν και λοιπούς γκαουλάιτερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα είναι σαφής: «Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν θα παρέχουν στον ασθενή το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται, για να γίνει καλά, αλλά φάρμακο γενικής κατηγορίας (τα λεγόμενα γενόσημα) ώστε όταν πάει ο ασθενής στο φαρμακείο ο φαρμακοποιός να του δίνει το φθηνότερο σκεύασμα της κατηγορίας αυτής των γενοσήμων».

Αλλά ακόμα και στα άλογα ή τα σκυλιά, όταν τα πάμε στον κτηνίατρο, έχουν το συγκεκριμένο φάρμακό τους για να θεραπευτούν.

Για την τρόικα όμως ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται σαν μία αγέλη ζώων που αν χαθούν και μερικοί άνθρωποι από μη χρήση των φαρμάκων που χρειάζονται, ε, δεν έγινε και τίποτα… Ίσως είναι και καλύτερα για να ξεφορτωθούμε μερικούς συνταξιούχους

Αυτή την άθλιααπάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις περί γενοσήμων και λοιπά.

Και όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ:  «Πρόκειται για μία ρύθμιση που πλέον στερεί κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας από το μέσο Έλληνα πολίτη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, μεγαλύτερη εξαθλίωση, από το να σου στερούν την υγεία σου».

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που πρέπει η απόφαση περί γενοσήμων εδώ και τώρα να καταργηθεί:

1) Γιατί δημιουργεί άμεσο κίνδυνο σε ασθενείς με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.

2) Γιατί δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική οικονομία. Αντίθετα δημιουργεί νέα προβλήματα.

3) Γιατί απειλεί με κλείσιμο υγιείς φαρμακευτικές εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, άρα δημιουργεί εν δυνάμει νέους υποψήφιους άνεργους.

4) Γιατί βάζει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής γενοσήμων στην ελληνική αγορά, χωρίς μάλιστα εσωτερικό ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι ξένες πολυεθνικές θα πουλάνε στην Ελλάδα κάποια στιγμή πιο ακριβά τα γενόσημα απ’ ό,τι κοστίζουν σήμερα τα ειδικά φάρμακα.

Γι’ αυτούς τους τέσσερις πραγματικούς και σημαντικούς λόγους η κυβέρνηση πρέπει να βρει το κουράγιο ακόμη και σήμερα να αποσύρει το σχετικό νόμο.
newsbomb.gr

18 σκέψεις σχετικά με το “Μας δίνουν φάρμακα για ζώα!

  1. Να σου πω ότι έχεις άδικο;;;
   Αν δεν ήμασταν ζώα όρθια αυτά τα σκουλήκια του μνημονίου 1 και της χούντας Papademos, θα έπρεπε να είχαν πάρει πόδι από την βουλή στις 6 Μαίου.
   Αλλά εμείς ψηφίζαμε για το ευρώ.
   Ε το έχουμε!
   Δεν ψηφίσαμε για τα φάρμακα, για την ποιότητα της ζωή ς μας. Για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας μας. Για την εθνική μας κυριαρχία.
   Μας είπαν «ψηφίζετε για το ευρώ» ο σόιμπλε θεωρεί αξιόπουστες αυτούς.
   Αν δεν τους ψηφίσετε θα σας δείξει το βρακί του.
   Κι εμείς το κάναμε! ψηφίσαμε τους αξιόπουστες του σόιμπλε.
   Ευρώ έχουμε. Δεν χρειαζόμαστε φάρμακα.
   Ας καταπιούν ένα 5 τρεις φορές τη μέρα και θα γίνουν καλά.

   Μου αρέσει!

  2. κι εγω απο πικρα τα γραφω Σοφια μου
   πικρα κι απογοητευση
   βλεπω τα εκαττομυρια των αλλων λαο απο το καλοκαιρι στο δρομο να αντιστεκονται κι εδω ..

   100.000 την τεταρτη απο ολοκληρη Αθηνα
   και 30.000 την κυριακη …..

   Μου αρέσει!

 1. Κροκοδείλια τα δάκρυα όσων με ζήλο αρθρογραφούσαν προεκλογικά ψευδολογώντας και τρομοκρατώντας τον κόσμο, ώστε να εξασφαλίσουν την επανεκλογή του εγκληματικού εσμού που τώρα με συνοπτικές διαδικασίες μας σκοτώνει.

  Μου αρέσει!

 2. Πάλι Παράνοια στην Ολυμπία,
  Ε. Τι είναι τα γενόσημα φάρμακα;
  Α. Τα γενόσημα φάρμακα περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό με το πρωτότυπο φαρμακευτικό προϊόν (προϊόν αναφοράς). Πρέπει να έχουν την ίδια δοσολογική μορφή για την αντιμετώπιση της ίδιας νόσου με το φάρμακο αναφοράς. Τα γενόσημα πρέπει να επιδεικνύουν βιοϊσοδυναμία ώστε να δρουν στον ανθρώπινο οργανισμό με τον ίδιο τρόπο όπως το προϊόν αναφοράς. Βιοϊσοδυναμία σημαίνει ότι τα γενόσημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση του πρωτότυπου φαρμάκου. Τα γενόσημα κυκλοφορούν μόλις λήξει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενός πρωτότυπου φαρμάκου.

  Ε. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα γενόσημα και τις πρωτότυπες επωνυμίες;
  Α. Τα γενόσημα περιέχουν τα ίδια δραστικά συστατικά στην ίδια συγκέντρωση και τις ίδιες δοσολογικές μορφές με τα πρωτότυπα προϊόντα και δρουν με τον ίδιο τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρέπει να συμμορφώνονται με τα ίδια πρότυπα ποιότητας ως προς την ανάπτυξη, την παραγωγή και τον έλεγχο ποιότητας και τις προϋποθέσεις προμήθειας. Μπορεί να διαθέτουν διαφορετικά μη δραστικά συστατικά όπως χρωστικές, άμυλα ή σάκχαρα και μπορεί να διαφέρουν στο σχήμα ή το μέγεθος. Αυτά τα διαφορετικά μη δραστικά συστατικά, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως έκδοχα, μπορεί να έχουν κλινική δράση που οδηγεί σε ανεπιθύμητες ενέργειες.

  Ε. Ποια οφέλη παρέχουν τα γενόσημα;
  Α. Τα γενόσημα υπόκεινται στα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας με τα πρωτότυπα φάρμακα, επομένως έχουν την ίδια αναμενόμενη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με το προϊόν αναφοράς, αλλά σε χαμηλότερες τιμές. Η διαθεσιμότητα γενόσημων σημαίνει ότι μπορούν να λάβουν θεραπεία άτομα τα οποία μπορεί να αδυνατούν να αγοράσουν το πρωτότυπο φάρμακο. Τα γενόσημα μπορούν ακόμη να εξοικονομήσουν σημαντικά κεφάλαια για τα εθνικά συστήματα υγείας και να απελευθερώσουν πόρους για πιο δαπανηρές θεραπείες και υπηρεσίες.

  Ε. Πώς μπορούν τα γενόσημα να συντελέσουν στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας;
  Α. Τα γενόσημα φάρμακα στοιχίζουν λιγότερο από τα πρωτότυπα προϊόντα. Με την πάροδο του χρόνου, ο ανταγωνισμός από τα γενόσημα φάρμακα θα εξαναγκάσει τους παρασκευαστές πρωτότυπων φαρμάκων να μειώσουν τις τιμές τους μετά ή καμιά φορά και πριν από τη λήξη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Συνεπώς, τα γενόσημα μπορούν να συντελέσουν στην αύξηση της πρόσβασης σε φάρμακα στις αναπτυγμένες χώρες που πασχίζουν να περιορίσουν τις αυξανόμενες δαπάνες για τη φροντίδα της υγείας και στις αναπτυσσόμενες χώρες που συχνά αδυνατούν να επωμιστούν τις δαπάνες για επώνυμα φάρμακα. Επιπροσθέτως, αυτή η εξοικονόμηση κεφαλαίου μπορεί να απελευθερώσει πόρους για τη χρηματοδότηση νέων καινοτόμων φαρμάκων.

  Ε. Ποιος ελέγχει την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των γενόσημων φαρμάκων;
  Όλα τα φάρμακα, γενόσημα και πρωτότυπα, πρέπει να λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ή από τις εθνικές υπηρεσίες φαρμάκων πριν μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Για να λάβουν άδεια εμπορικής κυκλοφορίας, τα γενόσημα πρέπει να επιδεικνύουν βιοϊσοδυναμία με το πρωτότυπο προϊόν –δηλαδή να δρουν με τον ίδιο τρόπο στον οργανισμό του ασθενούς. Ο ΕΜΑ ή η εθνική υπηρεσία φαρμάκων αξιολογεί την ισοδυναμία και στηρίζεται στο φάκελο του πρωτότυπου φαρμάκου, καθώς και στα αποτελέσματα της μελέτης βιοϊσοδυναμίας, προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του γενόσημου φαρμάκου.
  Όταν ένα παραγωγός ζητά την έγκριση ενός γενόσημου φαρμάκου από τον ΕΜΑ, ο παραγωγός χρειάζεται να αποδείξει ότι η γενόσημη ένωση είναι φαρμακευτικά ισοδύναμη με το πρωτότυπο φάρμακο και, μέσω μιας μελέτης βιοϊσοδυναμίας, ότι όλες οι παράμετροι φαρμακοκινητικής είναι συγκρίσιμες με εκείνες του πρωτότυπου φαρμάκου.
  Τα γενόσημα υπόκεινται στις ίδιες ευρωπαϊκές διαδικασίες με τα πρωτότυπα προϊόντα.

  Ε. Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος της βιοϊσοδυναμίας;
  Α. Η νομοθεσία απαιτεί να διεξάγεται έλεγχος βιοϊσοδυναμίας πριν από την έγκριση και την αδειοδότηση, ώστε να διασφαλίζεται η προσδοκώμενη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του γενόσημου φαρμάκου.
  Ο έλεγχος βιοϊσοδυναμίας είναι μια κλινική μελέτη που αποδεικνύει ότι στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει η ίδια ποσότητα της δραστικής ουσίας όποτε λαμβάνεται η ίδια δόση ενός φαρμάκου, είτε αναφοράς είτε γενόσημου, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Ε. Είναι τα γενόσημα εξίσου καλά με τα πρωτότυπα φάρμακα;
  Α. Ναι. Περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό, στην ίδια δόση με τα προϊόντα αναφοράς, παράγονται σύμφωνα με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας και διαθέτουν τα ίδια πρότυπα αναμενόμενης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Όπως τα προϊόντα αναφοράς, έτσι και τα γενόσημα παρασκευάζονται σε εργοστάσια που πληρούν τα πρότυπα της GMP (Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική) και επιθεωρούνται περιοδικά από ρυθμιστικές αρχές. Επιπροσθέτως, όταν διατεθεί ένα γενόσημο στην αγορά, ο παραγωγός πρέπει να παρακολουθεί το προϊόν για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

  Ε. Πότε θα μπορούν οι ασθενείς στην Ευρώπη να έχουν πρόσβαση σε γενόσημα φάρμακα;
  Α. Γενόσημα φάρμακα θα μπορούν να διατεθούν σε ασθενείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο αφού λήξουν τα σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το πρωτότυπο προϊόν.

  Ε. Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν ένα φάρμακο είναι γενόσημο;
  Α. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα γενόσημα προσδιορίζονται από την εταιρική ονομασία και τη Διεθνή Κοινή Ονομασία (ΙΝΝ) ή από την επινοηθείσα εμπορική ονομασία που συνοδεύεται από την ΙΝΝ.

  Ε. Πόσος καιρός χρειάζεται για να εγκριθεί ένα γενόσημο φάρμακο στην Ευρώπη;
  Α. Συνήθως χρειάζονται 1-2 έτη, αλλά ενίοτε περισσότερα. Όπως με τα πρωτότυπα προϊόντα, οι παραγωγοί γενόσημων πρέπει να αναμένουν τις αποφάσεις για την τιμολόγηση και την αποζημίωση από τις εθνικές αρχές.

  Ε. Τι είναι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας;
  Α. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι ένα αποκλειστικό σύνολο δικαιωμάτων που παρέχονται σε έναν εφευρέτη για περιορισμένο διάστημα ως αντάλλαγμα για τη διάθεση ενός νέου προϊόντος στο κοινό. Στη φαρμακευτική βιομηχανία, με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η πώληση ενός φαρμάκου μόνο στην εταιρεία που το ανέπτυξε. Το διάστημα της αποκλειστικότητας επιτρέπει στον κάτοχο του διπλώματος να αποσβέσει το κόστος του και να αποκτήσει εύλογο κέρδος. Ωστόσο, όταν λήξει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μπορούν να παράγονται νόμιμα γενόσημες εκδόσεις των φαρμάκων. Το γενόσημο φάρμακο μπορεί να διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη σύνθεση, αλλά όχι για το δραστικό συστατικό.

  Ε. Πόσο διαρκούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα πρωτότυπα επώνυμα φάρμακα;
  Α. 20 έτη για ένα σύνηθες δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όπως ισχύει και σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας. Αλλά ειδικά και μόνο για τις φαρμακευτικές και εργοστασιακές τεχνολογίες, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μπορούν να παραταθούν για πέντε επιπλέον έτη στην ΕΕ με την έκδοση Συμπληρωματικού Πιστοποιητικού Προστασίας (SPC).

  Ε. Μπορεί ένα φάρμακο να καλύπτεται από περισσότερα από ένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας;
  Α. Ναι. Ένα φαρμακευτικό προϊόν μπορεί να καλύπτεται από αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έως 30 ή 40, ώστε να προστατεύεται από τον ανταγωνισμό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμη κι εάν η αποκλειστικότητα για τη σύνθεση της ουσίας (το βασικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη νέα χημική οντότητα και τη μοριακή της δομή) έχει λήξει, οι παραγωγοί μπορούν να επεκτείνουν την αποκλειστικότητα διευρύνοντας τις ενδείξεις ενός φαρμάκου ή αναπτύσσοντας νέες συνθέσεις.

  Ε. Έχουν οι παραγωγοί γενόσημων πρόσβαση σε δεδομένα πρωτότυπων προϊόντων;
  Α. Όχι. Οι παραγωγοί γενόσημων διεξάγουν τη δική τους έρευνα και αναπτύσσουν τις δικές τους συνθέσεις, καθώς τα δεδομένα των πρωτότυπων φαρμάκων δεν αποκαλύπτονται ποτέ σε τρίτους. Ωστόσο, οι παραγωγοί γενόσημων προϊόντων μπορούν να ανατρέξουν σε δημοσιευμένα κλινικά δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
  Οι παραγωγοί γενόσημων δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουν τις κλινικές μελέτες, καθώς αυτό είναι περιττό και αντιδεοντολογικό. Το προϊόν αναφοράς έχει εγκριθεί εδώ και αρκετά έτη, επομένως ήδη διαθέσιμα τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα
  Ένωση Γενόσημων Φαρμακευτικών Προϊόντων http://www.gphaonline.org
  Ή/και http://www.egagenerics.com

  Μου αρέσει!

  1. Πολύ σωστά τα λες.

   Τρολάρει η Ολυμπία και τα ΜΜΕ.

   Αλλά βέβαια, είναι όντως ΖΩΑ όσοι αντί να ενημερωθούν για τα γενόσημα και για τις δραστικές ουσίες που παίρνουν, να κάνουν δηλ. τον κόπο να ψάξουν στο ίντερνετ, και να ενημερώσουν και τους πιο γηραιούς συγγενείς τους, στηρίζονται στον κάθε γιατρουδάκο να τους γράψει την μάρκα που θέλει αυτός και θεωρούν «φίλο τους» τον φαρμακοποιό, οι οποίοι και οι δύο τα παίρνουν από τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες! Πιστεύουν σε ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας και δεν καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί που είναι ΞΕΝΟΙ έχουν τις πατέντες και ωφελούνται από τα μη γενόσημα. Ουστ, ζώα.

   Μου αρέσει!

 3. πάντως χρόνια ζητούσαμε τα γενόσημα φάρμακα και τη δυνατότητα σε εταιρείες να αντιγράψουν φάρμακα και να τα πωλούν σε χαμηλότερες τιμές

  τώρα που τα πήραμε, δεν μας αρέσουν…μάλλον οι ίδιοι που φωνάζανε κάποτε φωνάζουν και τώρα

  Μου αρέσει!

 4. Θα εκφερω γνωμη οταν θα παψουν οι φαρμακευτικοι αντιπροσωποι να συχναζουν στα νοσοκομεια και μαλιστα σε ωρες εργασιας των γιατρων και οταν κοπουν τα ταξιδακια και τα ποσοστα των γιατρων απο τις συνταγολογησεις. Πας στο ιατρειο και νομιζεις οτι ειναι σουπερ μαρκετ απο τα διαφημιστικα.

  Μου αρέσει!

  1. ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΖΟΥ ΕΣΥ ΤΟΤΕ…ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ «ΦΑΕΙ»…ΣΤΗ ΣΕΧΡΑΖΑΤ ΜΕ ΤΟ ΚΛΗΡΩΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ….

   Υ.Γ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΦΕΡΩ ΟΤΑΝ ΕΚΛΙΨΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ….

   Μου αρέσει!

 5. Θυμαμαι που εγραφα εδω μεσα παλια…

  οτι θα ερθει η ωρα που θα τρωμε απο τα ραφια

  τα τροφιμα των …Ζωων!

  Παμμφθηνα….

  Δεν με πιστευαν εδω μεσα καποιοι/ες …φιλιες…

  Αφηναν και..υπονοουμενα …..πιστευοντας καποιον πονηρο……

  Δεν πειραζει…

  Ηρθε η ωρα!

  Καλη..ορεξη!

  Μου αρέσει!

 6. H ΠΑΡΑΜΌΡΦΩΣΉ ΜΟΥ ΟΛΟΦΆΝΕΡΗ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΤΆ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΊ ΣΉΜΕΡΑ ΜΆς ΞΑΝΑ ΧΤΎΠΗΣΑΝ Η ΟΜΆΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉς ΤΑΒΈΡΝΑς ZIONISMASON G.MONSANTO SCHENGEN ROYALS ΣΙΤΙΝΑΣΑΡΜΥ ΙΕΧΩΒΆ ΤΖΆΚΟ ΑΜΠΝΤΆΛΛΑ ΜΟΛΑΧΟΠΕΤΡΊΔΗ ΔΌΚΤΟΡΕς ΟΖΜΈΝ ΜΟΛΆΧΟΙ ΜΟΙΧΑΛΊΔΑς ΓΑΒΡΙΈΛΛΑς ΓΙΏ
  ΡΓΟς ΓΕΩΡΓΙΆΔΗς ΚΑΊ ΜΆΡΚΟς ΧΑΤΖΗΔΆΚΗς ΤΟΥΡΆΜΠΙ ΜΈ ΜΕΓΆΛΗ ΔΌΣΗ ΜΆς ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΑΦΌΡΗΤΟΥς ΠΌΝΟΥς ΣΤΉΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΉ ΣΤΉΛΗ ΜΈ ΔΙΌΓΚΩΣΗ ΚΥΤΤΆΡΩΝ ΜΕ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΥΠΈΡΒΑΡΟΥ ΔΙΌΤΙ ΕΊΜΑΙ ΚΑΘ` ΟΔΌΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΉς ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗς ΕΝΆΝΤΙΑ ΔΟΛΟΦΌΝΩΝ ΜΑς……++++***&***++++

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.