Τσακωμός Γιούνκερ – Λαγκάρντ στο χθεσινό Eurogroup για τη δόση της Ελλάδας

Τσακωμός Γιούνκερ - Λαγκάρντ στο χθεσινό Eurogroup για τη δόση της ΕλλάδαςΑναβλήθηκε χθες το βράδυ η συμφωνία μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για την καθυστερημένη δόση των 31.3 δισ. για μία ακόμη εβδομάδα, καθώς υπήρξε διχασμός μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων πιστωτών.

Οι Κριστίν Λαγκάρντ και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ διαφώνησαν δημόσια για το αν η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της στο 120% μέχρι το 2020. Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης είναι απολύτως ουσιώδης για την αποδέσμευση του πακέτου διάσωσης, καθώς και οι δύο πιστωτές συμβάλλουν οικονομικά στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μάλιστα οι Financial Times κάνουν λόγο για ρήγμα στις σχέσεις των δύο, με τον κ. Γιουνκέρ να δηλώνει σε συνέντευξη τύπου πως ο στόχος θα πρέπει να μετατεθεί για το 2022 και την Λαγκάρντ να επιμένει στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Όταν ο Γιουνκέρ επέμεινε ακόμη μία φορά πως ο στόχος θα έπρεπε να μετατεθεί, προσθέτοντας πως «δεν αστειεύεται», η Λαγκάρντ έδειξε να χάνει την υπομονή της, κάνοντας μορφασμό και κουνώντας το κεφάλι της: «Κατά την άποψή μας, το αρμόζον χρονοδιάγραμμα είναι 120% μέχρι το 2020. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε διαφορετικές απόψεις».

Οι αξιωματούχοι θα ξανασυναντηθούν στις 20 Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η συμφωνία, δήλωσε ο Γιουνκέρ. Σύμφωνα με τους Financial Times, το εν λόγω ρήγμα στις σχέσεις Ευρωζώνης και ΔΝΤ δεν συνιστά παρά το ξέσπασμα μιας έριδας η οποία μαίνεται υπόγεια εδώ και μήνες.

fpress.gr 

3 σκέψεις σχετικά με το “Τσακωμός Γιούνκερ – Λαγκάρντ στο χθεσινό Eurogroup για τη δόση της Ελλάδας

  1. Το ΔΝΤ βρίσκεται στην Αμερική και φυσικά ελέγχετε από τους Εβραιο-σιωνιστές της Αμερικής για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα που παγκόσμιου εβραιο-σιωνισμού και του Ισραήλ. Είναι ο τρόπος να φέρνουν τις χώρες μία μετά την άλλη στη πτώχευση και μετά μετα να βάζουν χέρι στους φυσικούς πόρους αυτής της χώρας όταν αυτή αδυνατη να ξεπληρώσει τα δυσβάστακτα δάνεια τους. Υπουλο σχέδιο που φαίνεται εύκολα αν κάνει καποιος έρευνα. Αν νομζει κάποιος ότι το ΔΝΤ είναι για να βοηθάει χώρες τότα πλανάται οικτρά.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.