FT: Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σταμάτησαν να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα

Μία κίνηση ματ εκ μέρους των χωρών που δέχονται την οικονομική επίθεση, θέτοντας την Γερμανία μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό εσωτερικό (και όχι μόνο) πρόβλημα, αφού η παύση πωλήσεων κλείνει γερμανικά εργοστάσια.
Σύμφωνα με τους γερμανικούς FT, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν σταματήσει να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα – με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε αυτές τις δύο χώρες.

Η απάντηση λοιπόν στις ηγεμονικές βλέψεις της καγκελαρίου είναι «πρακτικές» και μετρήσιμες – γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, γιατί εμείς δεν βλέπουμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ενισχύοντας παράλληλα την πατρίδα μας.

Προφανώς, η πολιτική των υποκλίσεων, οι δόσεις της ντροπής, η δουλικότητα και η «μαζοχιστική» αποδοχή των μέτρων εξαθλίωσης και λεηλασίας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσει πρώτιστα η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον «στρώνει χαλιά» στις γερμανικές βλέψεις προς την Ελλάδα.

Ίσως, εάν οι Έλληνες πολίτες περνούσαν σε μία σιωπηλή κατάργηση αγορών γερμανικών προϊόντων, να έστελαν ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, αφού η κυβέρνηση της τριανδρίας Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να «περάσει» ένα μήνυμα αυτού του τύπου προς τον Ελληνικό λαό.
Αφού τα πάντα τα ορίζουν οι «αγορές», τότε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε εάν αποφασίσουμε να μην μετέχουμε σε αγορές γερμανικών προϊόντων.
Αφού το αδηφάγο τέρας που απειλεί την Ελλάδα είναι το χρήμα, ας το διαθέσουμε με «σοφία» όταν αγοράζουμε τα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αφού οδεύουμε προς εξολόθρευση, ας χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες των (εμφανών πλέον) αντιπάλων μας, εναντίον τους…
kostasxan.blogspot.gr

32 σκέψεις σχετικά με το “FT: Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σταμάτησαν να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα

 1. Το Ευρώ-Ράιχ

  Το Ράιχ θέλει να τοποθετήσει Γκαουλαιτερ για υψηλή εποπτεία της Ελλάδας μέσο μηχανισμού έλεγχου, τοποθετώντας ρήτρες στο υπάρχον μνημόνιο οπού θα επιβάλλει προσθετικά αυτόματα εισπρακτικά μέτρα ο έκαστος Γκαουλάιτερ σε περίπτωση απόκλισης των ήδη υφιστάμενων μέτρων (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων). Αυτοί είναι οι επιπρόσθετοι όροι και ρήτρες για να δοθεί η καθυστερημένη δόση του Ιουνίου, Σεπτεμβρίου οπού είχε συμφωνηθεί ήδη από το Μνημόνιο 1.

  Τώρα, αυτό που προκύπτει είναι ότι το υπόλοιπο ιδιωτικό χρέος θα αγοραστεί στην δευτερογενή αγορά από το EFSF, δηλαδή πλήρη εκχώρηση της χώρας οπού πλέων η Ελλάδα θα ανήκει ιδιοκτησιακά στο EFSF του Αρχή-Γκαουλαιτερ Klaus Regling και άρα μέσο του EFSF απευθείας στο Ράιχ …μιλάμε για στυγνό Ναζισμό οπού από αυτό διαφαίνεται ότι και η ECB στην πραγματικότητα ελέγχετε απευθείας από την Βundesbank και το Ράιχ .

  Με αυτά και αυτά, διαπιστώνεται από τον Ιούνιο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο οπού ο απίστευτος Schäuble διαπραγματευόμενος με το IMF για το 120% του ΑΕΠ το 2020 λέει να το κάνουμε 2025 έτσι να λέμε και καμία μαλακία… να περάσουμε τις εκλογές στο Ράιχ και βλέπουμε …εντωμεταξύ ο Έλληνας ας ψοφήσει δια τις εκλογές στο Ράιχ.

  Το ερώτημα είναι από πού προκύπτει με τα απίστευτα στατιστικά ότι το χρέος αφού εκτοξεύτηκε στο 180% – 200% μετά το 2016 θα αρχίσει να υπάρχει ανάπτυξη και άρα το 2020 θα είναι στο 120% και άρα βιώσιμο από πού το προφήτεψαν οι απίστευτοι Γκαουλαιτερ ,όταν διαφαίνεται ότι θα υπάρχει παγκόσμια ύφεση και δη η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει ότι θα υπάρξει «διπλή ύφεση στα δυτικά Βαλκάνια» οπού τα δυτικά Βαλκάνια ήδη βρίσκονται φέτος σε ύφεση «διπλού πάτου» καθοδηγούμενα από μείωση της σερβικής οικονομίας κατά 2,5%, όπως αναφέρει η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την περιοχή Τζέιν Άρμιτατζ, εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης στην Ευρωζώνη.

  Τελικός, όπως εξελίσσονται τα τεκταινόμενα δεν μιλάμε απλά για ένα τέταρτο Γερμανικό Ράιχ αλλά για ένα υπό διαμόρφωση Ευρώ-Ράιχ (ΕΕ) οπού θα ελέγχετε απευθείας από την καγκελαρία (Ράιχ) δηλαδή δημιουργείτε η Γερμανική Ευρώπη και μέσο της Γερμανικής Ευρώπης το Ευρώ-Ράιχ και όχι η Ευρωπαϊκή Γερμανία και άρα η Ευρώπη των εθνών και του λαού της.

  Μιλάμε πλέων για ένα Ευρώ-Ράιχ, ένα είδος οικονομικού Ναζισμού της Ευρώπης είναι ένα είδος Νταχάου με λίγο από Γκουλαγκ που χωρίς συντάξεις, χωρίς κοινωνικό κράτος, χωρίς εισόδημα θέλουν να εκκαθαρίσουν την πλέμπα, τους δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους με την ναζιστική λιτότητα και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ναζιστική λιτότητα.

  Δεν ξέρω αν η λύση είναι το δολάριο ‘Η η δραχμή το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτήν την στιγμή θα πρέπει να βγει ο κόσμος στα κάγκελα έχοντας την συμπαράσταση της αντιπολίτευσης μόνο αν κατάρρευση το πολιτικό σύστημα , καταρρέοντας φυσικά το σύστημα ίσως χρεοκοπήσει και η χώρα, αλλά τουλάχιστον θα απελευθερωθεί η χώρα από το Ευρώ-Ράιχ, τον οικονομικό Ευρωναζισμο του αδιέξοδου Ευρωσυστήματος, που το μόνο που δημιούργησε ήταν χρέη, και το μόνο που θα δημιουργεί είναι χρέη, η χώρα χρειάζεται να απαλλαγεί από την ναζιστική λιτότητα της Μερκελ και τον Ευρωμονόδρομο μέσω μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης οπού θα ρυθμίσει τα χρέη και θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική.

  Δυστυχώς όμως τελικά όπως διαφαίνεται αργά η γρήγορα η Βαβυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τόσο διευρυμένη που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις (Βλ προϋπολογισμός ΕΕ). Για να εγκριθεί το οτιδήποτε, πρέπει να το αποφασίσει το Γερμανικό κοινοβούλιο δηλαδή αυτή έχουν κράτος αλλά όλοι οι άλλοι δεν έχουν όπως και για να εγκριθεί οτιδήποτε άλλο, αναμμένης και από τα αλλά κοινοβούλια των χώρων της ΕΕ να αποφανθούν διαιωνίζοντας τα προβλήματα χρόνο-καθυστερώντας, καταδεικνύοντας ότι η ΕΕ είναι τόσο βαβυλωνιακά δυσκίνητη που δεν μπορεί να αποφανθεί σε τίποτα έτσι αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει εις τα εξ ων συνετέθει ‘Η θα αναδιαμορφωθεί διασπώμενη σε δυο Ευρωπαϊκές Ενώσεις και άρα δυο ταχυτήτων ευρώ ‘Η θα συρρικνωθεί στην πάλε ποτέ Πρωσία του Γερμανικού Ράιχ μετά τους δορυφόρους της Γερμανίας : Αυστρία κ.ο.κ…

  Αυτή η Βαρβαρότητα του εκκολαπτόμενου Ευρώ-Ράιχ δεν μπορεί να προχωρήσει και ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσει και αν είναι να σταματήσει φεύγοντας η Ελλάδα από την ΕΕ τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η χώρα από το Ευρώ-Ράιχ κάνοντας την αρχή στο ξήλωμα του πουλόβερ, είναι δε σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες μη αντέχοντας το Ευρώ-Ράιχ (Βλ Πορτογαλία)

  Ίσως ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του καθορίζοντας ο ίδιος το τι μέλλει γενέσθαι.

  Μου αρέσει!

 2. μα οι μονοι πλεον που μπορουν να αγοραζουν γερμανικα προιοντα ειναι αυτοι που εφεραν τα μνημονια κ αυτοι που τους στηριζουν.
  αυτοι οι ανθρωποι πουλανε κ τα παιδια τους στους γερμανους, ειναι δυνατον να μην κυκλοφορουν με BMW? ειναι δυνατον να μην βαζουν MIELE στο σπιτι τους? αυτα ειναι τα ονειρα των ευρωλαγνων, γιαυτο εφεραν τα μνημονια

  Μου αρέσει!

   1. Και εγώ μένω κοντά σε Lidl , αλλά βαράνε μύγες. Ψιλοπράγματα αγοράζουν οι πελάτες οι δε περισσότεροι είναι αλλοδαποί.. Απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους που όλοι τους είναι κατηφείς και μελαγχολικοί , ίσως γιατί τους έχουν ξεζουμίσει!
    . Το Lidl χρεώνει την κάθε σακούλα για τα ψώνια σου με 0.04Ε ( ξεφτίλα ).
    Δίπλα τους ακριβώς ο Σκλαβενίτης , που απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους , κάνει χρυσές δουλειές.

    Μου αρέσει!

   2. Εγω βλεπω απο γυφτους μεχρι κατοχους τζιπ να παιρνουν 3-4 σακουλες τη φορα. Και πραγματι οι υπαλληλοι πως να μην ειναι σκυθρωποι αφου δουλευει ενας καθε βαρδια με αποτελεσμα να εχει και κατι τεραστιες ουρες. Οπως λες μεχρι και τη σακουλα χρεωνουν. Τουλαχιστον σιγα σιγα ο κοσμος καταλαβαινει οτι δε μπορει να κανεις πλουσιους τους ξενους γιατι τοτε εχεις φτωχυνει τον εαυτο σου.

    Μου αρέσει!

   3. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩ.ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
    ΑΠ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ
    *ΣΤΑ LIDL ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ
    *ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ..
    *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ
    *ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ
    ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΑ ΙΚΕΑ
    ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΕΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
    ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΙΚΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙ ΙΚΕΑ;(ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ)
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ/ΣΕΒΟΝΤΑΙ /ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΑ ΙΚΕΑ
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΤΗΝΟΥ
    ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΩΝ ΙΚΕΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

    Μου αρέσει!

   1. Μεχρι τσιγαρο εχω αλλαξει για να κην τους στελνω μια. Ενημερωνετε τους ηληκιωμενους που τρεχουν στα Lidle και praktiker.

    Μου αρέσει!

 3. Από τη στιγμή που οι ισχυροί της Κοινοβουλευτικής Χούντας, που διοικεί αυτή τη χώρα – προτεκοράτο έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με την Γερμανία όπως για παράδειγμα ορισμένοι έχουν συγγενείς που ζουν και μεγαλουργούν εκεί, άλλοι έχουν βρει καταφύγιο για να γλυτώσουν τα βραχιόλια από τις εδώ ανομίες τους ή έχουν παντρευτεί γυναίκες κυρίως από Γερμανία, Αυστρία (να μην ξαναλέμε ονόματα) πως περιμένεις από τους πολιτικούς γερμανοτσολιάδες να περάσουν πατριωτικές συμπεριφορές στον λαό εδώ;

  Μου αρέσει!

 4. προσπαθω να μην αγοραζω καθολου γερμανικα προιοντα αλλα οταν πεφτω στα αυτοκινητα τα καταραμενα σε οτι κατηγορια και να πας παντα τα καλυτερα τα γερμανικα ειναι αλλα και παλι θα παλεψω με το παθος μου και δεν θα το αγορασω αν ποτε καταληξω αλλης χωρας θα ειναι.
  ξεσκιστε τους

  Μου αρέσει!

   1. Οι βορειοιταλοι δεν χωνευουν τους νοτιοιταλους και πριν απο καμια 10ρια χρονια ηθελαν να χωρισουν την Ιταλια σε 2 κρατη……..τους ελληνες θα χωνευαν;

    Μην το βλεπεις ετσι. Εισαι λαθος. Οι νοτιοι πρεπει να υποστηριζομαστε……..αλλιως παμε χαμενοι ολοι μαζι.

    Μου αρέσει!

  1. Ναι και γω έχω τέτοιο δίλημμα. Τα κωλόχαρτα του ΛΙΝΤΛ στην κατηγορία τους τα ανώτερα και φθηνότερα!! Ζω ένα δράμα κάθε φορά που…

   Μου αρέσει!

 5. νΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ σΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ νΟΤΟΥ!

  αΡΚΟΥΜΕ …ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!

  τΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥς γΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ..

  δΕΝ …ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗ κΙΝΑ..

  εΜΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕς ΤΟΥς!

  πολεμο λοιπον!

  Μου αρέσει!

 6. Ρε πατριώτες, το lidl έχει και Ελληνικά προιόντα, εάν ψωνίζεται αγοράστε μόνο Ελληνικά προιόντα . Εξάλου και στο lidl Έλληνες δουλεύουν.

  Μου αρέσει!

  1. Μακρυα απο πολυεθνικες, ειδικα αν ειναι ξενες. Δεν εχεις τη δυναμη να τους κανεις τιποτα. Βλεπεις η ζημενς, κανει οτι κανει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κι ακομα ειναι εκει που ειναι. Κι ο καθε λαος λεει «τι ειμαι εγω μπροστα στη ζημενς (και καθε ζημενς); Τι θα τις κανει αν εγω δεν ξαναπαρω προιοντα της; Εξαγει σε δεκαδες χωρες, σκασιλα της». Αλλα εδω μεταξυ μας δε μπορουμε να συνεννοηθουμε να μην ξαναπλουτισουμε αυτους που παιρνουν καλα καλα τα λεφτα μας τοσα χρονια και τωρα βριζουν, ειναι δυνατον να συνεργαστουμε με κανεναν αλλο μπας και χτυπηθουν τα μεγαθηρια;

   Μου αρέσει!

 7. πριν απο μερικους μηνες το 48% του λαου ψηφισε νδ-πασοκ-δημαρ για να «σωσει» τη χωρα… και το 32% ψηφισε συριζα και κκε θεωρωντας οτι η λυση ειναι περισσοτεροι φοροι και περισσοτεροι μεταναστες. δλδ το 80% των ψηφοφορων επεδειξαν απολυτη ηλιθιοτητα. ακομα και τωρα. ειχαμε την ευκαιρια μας και τη χασαμε. αλλα τωρα, με την ελαχιστη αγοραστικη μας δυναμη και τον τεραστιο πληθυσμο μας, θα καταφερουμε τεραστιο πληγμα στους γερμανους κανοντας τους εμπαργκο…

  Μου αρέσει!

  1. Η αποψη σου δηλωνει ηττοπαθεια. Αξιζει ο αγωνας και οχι μονο το αποτελεσμα……….Τρατζικ να σκεφτεσαι με αυτο τον τροπο.

   Μου αρέσει!

   1. πλακα κανεις ετσι? μη μου πεις οτι ψηφισες ενα απο τα δυο χωρις να ξερεις οτι οι φοροι ειναι το φετιχ του αριστερου?
    ο συριζα πολυ εξυπνα δεν ανακοινωνει κανενα συγκεκριμενο οικονομικο προγραμμα αλλα ξερουμε πολυ καλα οτι φορους δεν προκειται να μειωσει. το πολυ πολυ να τους αυξησει. για το δε κκε, φανταζομαι γνωριζεις οτι στον κομμουνισμο ανηκουν ολα (ακομα και το σπιτι σου) στο κρατος. φορολογια 100% δλδ θα μπορουσαμε να πουμε…

    ανεξαρτητε νικο, μετα απο αυτο εξακολουθεις να μου λες να μην ειμαι απαισιοδοξος? 🙂

    Μου αρέσει!

   2. Εγώ που με Σαμαρά και Γιωργάκη είδα και περισσότερους φόρους και περισσότερους μετανάστες,και τεκμήρια τα παιδιά, και σπίτια χωράφια να παραδίνονται στο κράτος σιγά σιγά, με αυταρχισμό ετσιθελισμό και ξύλοκρατισμό στο φουλ, τι να πιστέψω τώρα; Πως αυτοί είναι οι αριστερότεροι των αριστερών;

    Μου αρέσει!

 8. Εγω δεν αγοραζω κανενα γερμανικο προιον εδω και 2,5 χρονια.

  Η ικανοποιηση μου……..ειναι παρα πολυ μεγαλη.

  Πως μπορει καποιος να χτυπησει αποτελεσματικα το μεγαλο εργοστασιο της ευρωπης που λεγεται Γερμανια;;;; Μην αγοραζοντας τα προιοντα της.

  Στηριξτε τις οικονομιες του νοτου. Η αντεπιθεση πρεπει να ξεκινησει μαζικα.

  Μου αρέσει!

 9. Ψωλάρκιδα.Εδώ που μένω έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα,εξαιτίας του lidl και στην προσπάθειά τους να προλάβουν τις προσφορές,έχουμε κλάψει θύματα της ασφάλτου.Γιδοψ*λές απ τον τόπο σου και είναι μαυρισμένες..

  Μου αρέσει!

 10. Εγώ δεν αγοράζω καθόλου γερμανικά (γενικά δεν αγοράζω πλέον ξένα). Ότι δεν παράγουμε απλά δεν το αγοράζω. Πάντως η γερμανική οικονομία εξαρτάται περισσότερο από τη βιομηχανία. Το 70% των εξαγωγών-εισαγωγών τους γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης (κυρίως στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ιταλία και τη Σουηδία). Αν δεν μποϊκοτάρεις και αυτές τις χώρες δεν κανείς μποϊκοτάζ στη Γερμανία.
  Η Κίνα, Ρωσία και Ινδία έχουν επίσης παρουσιάσει κάμψη στην ανάπτυξη τους εξαετίας της κρίσης στην Ευρωζώνη και παράλληλα οι γερμανικές εξαγωγές και σε αυτές τις χώρες. Γενικά η Γερμανία κυλάει (πιο αργά από τη ύφεση του 2008-2009 αλλά σταθερά) σε ύφεση και μαζί όλη η τσογλαναρία του «σκληρού πύρινα» που σιγά-σιγά μαλακώνει και μπαίνει στην αρχή του ιστορικού του τέλους.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.