Μετά από αυτό το άρθρο, είτε ο Κύρτσος ή ο Προβόπουλος δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε με προσοχή αυτά που γράφει ο Κύρτσος στο σημερινό του άρθρο στην FreeSunday. Εάν δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα σε αυτή την χώρα, είτε ο Κύρτσος συκοφαντεί ή ο Προβόπουλος είναι εγκληματίας. Θα το κρίνει η δικαιοσύνη που οφείλει να είναι τυφλή μόνο στην έδρα. Όχι πριν από αυτή. Διαβάστε:

20121117-150607.jpgΗ κυβέρνηση Σαμαρά περνάει, εξαιτίας της αρνητικής δυναμικής που έχει αναπτυχθεί, από το ένα τραπεζικό σκάνδαλο στο άλλο. Αφού εξαφάνισε την ΑΤΕbank και τη μετέτρεψε σε «δώρο» στον Μιχάλη Σάλλα και στην Τράπεζα Πειραιώς, υποχρεώνεται τώρα να παραδώσει τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στους εκπροσώπους των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου. Από τη διαπλεκόμενη εξυπηρέτηση στην παράδοση στον ξένο παράγοντα, μέχρι οριστικής διάλυσης του τραπεζικού συστήματος.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι λεγόμενες συστημικές τράπεζες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος, μετατρέπονται σε μέρος του προβλήματος.

Το σκάνδαλο της ΑΤΕbank
Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης ξέχασαν προκλητικά εύκολα την
προεκλογική τους δέσμευση για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΤΕbank, προκειμένου να υπάρξει ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα σε μια περίοδο κατά την οποία και οι ιδιωτικές τράπεζες δοκιμάζονται σκληρά.
Η αλλαγή στάσης των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού αποδίδεται στις στενές προσωπικές σχέσεις τους με το επικοινωνιακό, οικονομικό σύστημα Σάλλα. Στη διαδικασία εξυπηρέτησης των συμφερόντων του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, σε βάρος, εννοείται, του δημόσιου συμφέροντος, συμμετέχει και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος.
Ο τελευταίος υπήρξε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς προτού προωθηθεί στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Σάλλα, οι οποίες, κατά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, συμπεριλαμβάνουν και μια «χρυσή χειραψία», της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς για να αναδειχθεί σε κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.
Η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Πειραιώς (15 Νοεμβρίου 2012) είναι της τάξης των 430 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα μικρό κλάσμα των 4,7 δισ. ευρώ που έχει πάρει η τράπεζα σαν πρώτη δόση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ προετοιμάζεται η δεύτερη δόση, που θα είναι υψηλότερη εξαιτίας της απορρόφησης της ΑΤΕbank πριν πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τελευταίας.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σάλλας υπήρξε ο τραπεζίτης που προσχώρησε πρώτος στο κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», αρνούμενος να καταβάλει το μέρισμα που αναλογούσε στη χρήση του 2010 για τις προνομιούχες μετοχές που έλαβε η τράπεζα στο πλαίσιο του «πακέτου» Αλογοσκούφη.

Ασφυκτικός έλεγχος
Και ενώ η κυβερνητική τριανδρία «μπουκώνει» τον κ. Σάλλα με δημόσιο χρήμα και επιχειρηματικές ευκαιρίες όπως η εξαφάνιση της ΑΤΕbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς, φαίνεται ότι έχει δεχτεί τον ασφυκτικό έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από πανίσχυρους επιτρόπους που θα τοποθετηθούν σε αυτές με βάση τις προβλέψεις και τους κανόνες του νέου μνημονίου.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι επίτροποι που θα τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες και θα αναφέρονται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν αυτά που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από τη σκανδαλώδη εξαφάνιση της ΑΤΕbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς.
Για παράδειγμα, θα επιβάλουν έλεγχο των τραπεζικών χορηγήσεων προς τα πολιτικά κόμματα, ενώ είναι φανερό ότι η εξυπηρέτηση του κ. Σάλλα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει σχέση και με τα δάνεια των δύο κομμάτων ύψους 200 εκατ. ευρώ που διαχειρίζεται ήδη η Τράπεζα Πειραιώς. Υποτίθεται ότι οι πανίσχυροι επίτροποι που θα τοποθετηθούν στις τράπεζες θα ελέγξουν και τα δάνεια που δίνονται από αυτές σε μετόχους, διευθυντικά στελέχη και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έχει τεκμηριώσει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία διάφορες τραπεζικές διευκολύνσεις σε όφελος μελών της οικογένειας Σάλλα. Ο κ. Προβόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει προσφέρει πλήρη κάλυψη στον πρώην προϊστάμενό του έναντι των διεισδυτικών ρεπορτάζ του Reuters. Εκεί όπου η ξένη επιτροπεία αποκτά και χιουμοριστική διάσταση είναι στον μελλοντικό έλεγχο της κατανομής των διαφημιστικών κονδυλίων των τραπεζών. Είναι γνωστό ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν κατανέμει πάντα τη διαφημιστική δαπάνη με εμπορικά κριτήρια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιλέγει κριτήρια άσκησης επιρροής και διευκόλυνσης των χειρισμών της.

Μεγάλη δοκιμασία
Η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να δεσμεύσει δημόσιο χρήμα 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σπαταλώντας ένα σημαντικό μέρος από αυτά σε απαράδεκτες διαπλεκόμενες επιλογές και παραδίδοντας τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στους πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου. Η κυριαρχία των ξένων επιτρόπων, που θα αναφέρονται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είχε ίσως κάποια πολιτική λογική εάν η Ε.Ε. αναλάμβανε το συνολικό κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κάτι που δεν διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα.
Εν τω μεταξύ, η ανακεφαλαιοποίηση μοιάζει ξεπερασμένη από τις εξελίξεις, εφόσον η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί σε νέο ρεκόρ επισφαλειών, γεγονός που περιορίζει την κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού συστήματος και αυξάνει τις ανάγκες χρηματοδότησής του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, πάνω από ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια βρίσκεται σε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή του, ενώ ακόμα υψηλότερα είναι τα ποσοστά των καθυστερήσεων και των επισφαλειών για τα επιχειρηματικά και κυρίως τα καταναλωτικά δάνεια. Ο συνδυασμός σταθεροποίησης των καταθέσεων σε χαμηλά επίπεδα και αύξησης των επισφαλειών προετοιμάζει νέες περιπέτειες για το τραπεζικό σύστημα.

29 σκέψεις σχετικά με το “Μετά από αυτό το άρθρο, είτε ο Κύρτσος ή ο Προβόπουλος δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

  1. Υποτίθεται ότι οι πανίσχυροι επίτροποι που θα τοποθετηθούν στις τράπεζες θα ελέγξουν και τα δάνεια που δίνονται από αυτές σε μετόχους, διευθυντικά στελέχη και σε συγγενικά τους πρόσωπα. …………………………………………………………

    Εδώ έλεγχος θα γίνει κύριοι επίτροποι; (που καταντήσαμε,να μας κάνουν έλεγχο οι ξένοι αφού δυστυχώς γεμίσαμε μιζαδόρους και λαμόγια μέχρι αχόρταγους τραπεζίτες).Γράφει γνωστός πασοκος τα παρακάτω.(.kourdistoportocali.com)

    «Κάποιοι προνομοιακοί συνταξιούχοι επιβραβεύονται. Παραιτήθηκαν, πήραν σύνταξη και εφάπαξ (300.000 μέχρι και 400.000 ευρώ) και φέρεται να ξαναπροσλήφθηκαν σε θέσεις συμβούλου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος.

    Η κρίση φαίνεται να δημιουργεί ευκαιρίες και αυτές τις αρπάζει και τις κάνει πράξη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόλις παραιτήθηκαν, λοιπόν, συνταξιοδοτήθηκαν και πήραν και το «ακούρευτο» εφάπαξ τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας φέρεται να επαναπροσέλαβε σε θέσεις συμβούλων του, τρεις από αυτούς, οι οποίοι πρέπει να έλαβαν, εκτός της πολύ καλής σύνταξής από 300.000 εώς 400.000 ευρώ εφάπαξ περίπου και γρήγορα, όπως φαίνεται.

    Όχι σαν τους πολλούς και εύκολους στόχους, βέβαια, που περιμένουν χρόνια για να το πάρουν και «κουρεμένο».

    Τότε, κύριε Προβόπουλε, γιατί παραιτήθηκαν; Για να ξαναπροσληφθούν;

    Αυτό είναι ένα δείγμα από το σημερινό ρεύμα φαυλότητας και του βολέματος, κύριε Πρετεντέρη, που δεν το ακουμπήσατε».

    Μου αρέσει!

    1. Οσα γλαφυρά αναφέρεις είναι φυσική συνέπεια τής ατιμωρησίας πού επέβαλαν οι φιλιππινέζες τών τραπεζιτών,μεταπολιτευτικοί πολιτικοί….

      Μου αρέσει!

      1. Σίγουρα,εισαγγελέας όμως δεν υπάρχει;Κανένας δεν τιμωρεί όλη αυτή την κλίκα που έχει το θράσος και καταγγέλει επειδή τώρα δεν είναι βολευτής και δεν τρώει;;;;;

        Μου αρέσει!

    2. Από αυτές εδώ τις στήλες ο κ. ΤΟΜΠΡΑΣ έχει
      αναφέρει ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ, για πολλά χρόνια έπαιρνε
      μισθό από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ του ΣΑΛΛΑ!!!!

      Μέχρι τώρα ουδείς βγήκε να το διαψεύσει

      Επίσης σήμερα ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ κατήγγειλε στο ΣΚΑΙ
      ότι το πασοκ παίρνει την ίδια κρατική επιδότηση με
      αυτήν του 2009!!! όταν τα ποσοστά του πλησιάζουν
      τον μονοψήφιο αριθμό

      Αν αυτό δεν είναι πρόκληση, την στιγμή που λιμοκτονεί
      ο λαός τότε τι είναι ρε αλήτες ???

      Ξενόδουλε σαμαρά με ξένα κόλλυβα δεν μπορείς να
      κάνεις μνημόσυνα για να σε στηρίζει ο βενιζέλος.

      ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

      Μου αρέσει!

  2. Αυτό ήταν πάγια τακτική την προηγούμενη πενταετία για ανώτατα – ανώτερα – ακόμη και μεσαία στελέχη των ΔΕΚΟ ( ΟΤΕ – ΔΕΗ ), Μόλις έπαιρναν το εφάπαξ & έβγαιναν στην σύνταξη , την επόμενη μέρα καταλάμβαναν θέσεις συμβούλων , συνήθως με 18μηνη θητεία και με αμοιβή υπερδιπλάσια της προηγούμενης.
    Ξέρω οδηγό Δ/ντος συμβούλου του ΟΤΕ , που αφού βγήκε στη σύνταξη , αμέσως τον επαναπροσέλαβαν » ως σύμβουλο »με μηνιαίες καθαρές αποδοχές 3,500 ευρώ , το 2005 με 2006!!
    Φυσικά επρόκειτο για κομματόσκυλα του » κερατά »
    Έτσι για να μην ξεχνάμε.

    Μου αρέσει!

    1. Και ο Σάλλας κομματόσκυλο του κερατά ήταν, αλλά πολύ φιλόδοξο..Τον είχε διορίσει ο Αντρέας ειδικό γραμματέα στο τότε Υπουργείο Εμπορίου.Άρχισε από πολύ χαμηλά και από σοσιαλιστής έγινε ληστής και διαπλεκόμενος!Την δόξα και την ΄΄ιδεολογία» πολλοί εμίσησαν, αλλά το χρήμα ουδείς!Άλλος ένας από την περιβόητη ΄΄γενιά» του Πολυτεχνείου!

      Μου αρέσει!

    2. Αυτός ό επαναπροσληφθεἰς ώς σύμβουλος,έβγαζε φωτοτυπίες στό -1 όροφο
      τού μεγάρου τού ΟΤΕ……..μέ 3.500 ευρώ τό μήνα…..καί είναι ΟΛΟΙ ατιμώρητοι….

      Μου αρέσει!

      1. Καθίκια,άντε μην γράψω τίποτα περισσότερο.Όμως το αυτί τους δεν ιδρώνει,ακόμα είναι στο απυρόβλητο και έχουν την αλαζονία της εξουσίας.Μόνο τις τηλεφωνήτριες κυνηγούσαν τότε.Γυναίκες εναντίον αστυνομικών ή μάλλον αστυνομικοί εναντίον γυναικών,εξουσία γαρ.

        Μου αρέσει!

      1. Έχει κάνει άριστες μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά . σε φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο δεν θυμάμαι ποιο.
        Όταν σπούδαζε στην Αγγλία , ήταν δραστήριο μέλος της ΚΝΕ , δεν είναι κακό βέβαια , & αυτό τον βοήθησε να είναι πολύ τακτικός και μεθοδικός.
        Το δε μυαλό του κόβει όσο λίγων.
        Αυτόν έπρεπε να το έχουν ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

        Μου αρέσει!

      2. Παρόλα αυτά ναυάγησε τον Ελ.Τύπο αφού τον άφησε καταχρεωμένο. Αλλα και πολιτικός ΟΦΑ όσο λίγοι.. ξεκίνησε απο οργανωμένος ΚΚΕτζής και κατέληξε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ακροδεξιού Λαος. Ενας ακόμη τυχοδιώκτης των μήντια, της πολιτικής και των διασυνδέσεων.

        Μου αρέσει!

      3. ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ???

        ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ Η ΟΧΙ???
        ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΟΧΙ??

        Μου αρέσει!

    1. Από την μια γελοιότητες του ΚΙΡΤΣΟΥ από την άλλη την
      προσωπική του διαδρομή και σε λίγο θα βγάλουμε αγγέλους
      τον ληστή προβόπουλο που κατακρεούργησε τα αποθεματικά
      των ταμείων, των νοσοκομείων, των ιδρυμάτων κλπ.

      Ρε γραφικοί το ποιος το λέει είναι, η τι λέει???????????????????????

      ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ
      ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

      Μου αρέσει!

  3. ΝΕΣΤΩΡ
    Ρε παιδιά γιατί σκάτε υπάρχουν και τα ειδικά δικαστήρια και ο λαός θα πάρει την
    εκδικησή του.Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ξεχασθούν όλα τα οικονομικά
    εγκλήματα του Σαμαρά,του Μπένη και του Κου@έλη.
    Τάδε έφη ο κ.Παναγούλης.

    Μου αρέσει!

  4. O Μαγικός Αριθμός 565, από τον Πόρτα-Πόρτα

    From: PORTA PORTA
    Date: 2012/11/16
    Subject: Ο Μαγικός Αριθμός 565

    Για εξηγήστε μου ρε παλικάρια της φακής – εσείς που διακυβερνάτε αυτό τον δύσμοιρο τόπο…

    Τον Mάρτιο σε άρθρο μου » ΟΜΟΡΦΙΕΣ EFSF» μέσα σ όλα ειχα αποκαλύψει τον εξής ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΟΡΟ στη σελίδα 2 !

    Υπέγραψαν ότι θα μας δανείσουν (λέει) τα παρακάτω ΔΙΣ ευρώ από το EFSF – δειτε το αρθρο σελ 4 !
    http://www.scribd.com/doc/94901812/

    Αποδεχόμαστε να μας Δανείζει ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ένας μη Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός και αποδεχόμαστε να μας χρεώνει ΤΟΚΟΥΣ μια Α.Ε του Λουξεμβούργου ! – κρατούμενο (1 )

    Σήμερα διαβάζουμε το κάτωθι :

    Στο επίσημο Δελτίο ΥΠΟΙΚ στην πρώτη σελίδα ΓΡΑΦΕΤΕ :
    «ΣΤ. Προμήθεια εκταμίευσης Δανείων EFSF – 2012 – 565.000.000 Ευρώ » – κρατούμενο (2)

    Έκθεση Κρατικού Προϋπολογισμού, Μηνιαίο Δελτίο, Σεπτέμβριος 2012
    http://www.scribd.com/doc/113479364/

    κρατούμενο (1) + κρατούμενο (2) = ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ / ΑΠΙΣΤΙΑ / ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ = ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 148,6ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ (2010-2012) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ «ΔΙΚΑΙΟΥ»-(με εκβιασμό) και ως τέτοια είναι ΕΠΑΧΘΗ και ΕΠΩΝΕΙΔΙΣΤΑ.-

    Ρε ΤΟΜΑΡΙΑ, πληρώνουμε 565 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/2012 εκ Ευρώ σε Ανώνυμη Εταιρία με άβατο στο Λουξεμβούργο η οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ?

    δλδ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ 565 ΕΚ ΕΥΡΩ ?

    50μβ 0.50% = 565 – 113 δισ κεφάλαιο.. Πώς προκύπτουν τα 565 ΡΕ ? ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ?

    Δεν έχω άλλα σχόλια….

    Θα έρθει η ώρα που θα προσκυνήσετε την Γνώση και την Αλήθεια, και θα είναι πολύ ΝΩΡΙΣ για εσάς και ότι επακολουθήσει.

    ΠΠ

    archaeopteryx : ΠΠ, μήπως μας δανείζουν από …μαύρα;;; Χαχαχάααααχαχα!

    Μου αρέσει!

  5. Έρχεται λοιπόν η κουβέντα στο κουμάντο του άδειου κορβανά, δίπλα στο σεντούκι με τα διαμαρτυρημένα δάνεια. Σήμερα ήταν ημιαργία γιατί πήγαν όλοι τους να πουν τα ποιήματά τους στην πολιτική εμποροπανήγυρη του Πολυτεχνείου. Tomorrow is another day, που θα έλεγε κι η Vivien Leigh. Όσα παίρνει ο άνεμος…

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/gone-with-wind.html

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.