Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!

 

Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!

Τέτοια φάρμακα ταΐζουν ήδη τον ελληνικό λαό, με τη συνταγογράφηση δραστικής που επέβαλε η τρόικα και αποδέχθηκε η κυβέρνηση!

Κομμάτια από γυαλιά βρέθηκαν σε ανώνυμο γενόσημο ατορβαστατίνης που κατασκευάζει ινδική πολυεθνική γενοσήμων.

Το φάρμακο (γενόσημο του Lipitor της Pfizer) που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης και κατασκευάζει η ινδική Ranbaxy, βρέθηκε στις ΗΠΑ να περιέχει κομμάτια από γυαλί, με αποτέλεσμα η ινδική φαρμακευτική να ανακαλέσει σειρές παρτίδων, μετά από σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Αυτή η ανάκληση, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβλήθηκε στην εταιρία Ranbaxy μετά από σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη εταιρία στις ΗΠΑ.

Και τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν πολλαπλές ανακλήσεις προϊόντων, ψεύτικα στοιχεία στους φακέλους που υποβάλλονται στο FDA και μια σειρά κατασκευαστικά προβλήματα που αφορούν τα φάρμακά της!

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα προβλήματα αυτά δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά από εξαγορές φαρμακευτικών εταιριών που έχουν έδρες διαφορετικές χώρες, όπως έγινε με τη Ranbaxy, άρχισαν να γίνονται εντονότερα μετά την εξαγορά του 70% των μετοχών της από την Daichi Sankyo. Η εξαγορά έφερε την τιμή των μετοχών και των δύο εταιρειών σε… ελεύθερη πτώση από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαχείριση της ινδικής φαρμακευτικής, με αποτέλεσμα η τιμή των μετοχών και των δύο εταιριών να πέσει κάτω από το μισό!

Τα διεθνή πρακτορεία σημειώνουν επίσης και την ολιγωρία του FDA και ενδεχομένως και την αδυναμία του για συνεχείς ελέγχους, που οδηγούν σε εκ των υστέρων αποσύρσεις όπως προ ημερών η ανάκληση του γενοσήμου βουποπριόνης. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν τον οργανισμό γιατί εξ αρχής έδωσε άδεια στην ινδική φαρμακευτική, γνωρίζοντας το προηγούμενο ιστορικό των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει με τα ανώνυμα γενόσημά της… Και σημειώνουν ότι μπορεί να λειτουργεί το σύστημα καταγραφής των προβλημάτων, όμως αφότου τα φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στους οργανισμούς των ασθενών!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποσύρθηκαν όλες οι παρτίδες, με όλες τις περιεκτικότητες του φαρμάκου.

Το πρόβλημα τώρα που δημιουργείται με το συγκεκριμένο φάρμακο, οδηγεί όλους τους ασθενείς των ΗΠΑ να επιστρέψουν στο φαρμακείο απ’ όπου εκτέλεσαν τις συνταγές τους για να βρει ο φαρμακοποιός ποιάς εταιρείας το ανώνυμο γενόσημο χρησιμοποίησε και να μάθει αν παίρνοντας το χάπι του κατάπιε και σπασμένα γυαλιά ή αν δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη, να τα επιστρέψει και να πάρει άλλα φάρμακα, καλύτερης ποιότητας!

Η είδηση σκάει σαν βόμβα και στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει τελευταία να διαπιστώνουν τη σωρεία προβλημάτων που τους δημιουργεί η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία των φαρμάκων, αντί της χρήσης του εμπορικού ονόματος του προϊόντος.

Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, αφού με τη χρήση της εμπορικής ονομασίας, είναι εύκολη η αναζήτηση του παρασκευαστή του φαρμάκου, όπως και ο έλεγχός του.

Και ενώ αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από σχεδόν δύο μήνες στη χώρα μας, τώρα η τρόικα επιβάλλει πλέον τη συνταγογράφηση με δραστική, αφήνοντας τους ασθενείς όχι στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», αλλά στην «καλή πίστη» οποιασδήποτε ξένης εταιρίας και πολύ περισσότερο των εταιριών τρίτων χωρών όπως η Ινδία, που είναι γνωστό ότι τα φάρμακά τους είναι εξαιρετικά φθηνά, εξαιτίας των χαμηλών προδιαγραφών ποιότητας.

Και η απόδειξη, έρχεται δυστυχώς, ακόμη και από χώρες όπου οι έλεγχοι θεωρούνταν ως αποτελεσματικοί. Τώρα, στην πράξη, βλέπουμε όλοι, ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες, με αποτέλεσμα προβλήματα να δημιουργούνται στις παραγωγές. Και επειδή πρόκειται για φάρμακα, τα οποία οι ασθενείς χρειάζονται για να ζήσουν, με τα ανώνυμα γενόσημα αντί να θεραπευτούν, φορτώνονται με πρόσθετους κινδύνους, αφού οι  ίδιοι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τι είναι αυτό που καταπίνουν!

newsbomb.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!

 1. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ » ΕΛΛΑΔΑ», ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΔΩ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥΣ……………………………………………….

  Μου αρέσει!

 2. Ενας βαλτος εργαζομενος να ριξει ενα φακελακι σκονη στη γραμη παραγωγης και απ εξω να τους περιμενει η FDA. Ψαχτε που ανηκει η FDA.

  Μου αρέσει!

 3. Ψεύδη των γιατρών που χάνουν το μέλι… των εταιρειών. Κανένα φάρμακο που δεν έχει άδεια από τον Ε.Ο.Φ. και απο την Ε.Ε. δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.Οι ιατροί κανονικά α έπρεπε μόνο τη διάγνωση να κάνουν και τα φάρμακα να τα έδιναν σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς.

  Μου αρέσει!

 4. Το φάρμακο (γενόσημο του Lipitor της Pfizer) που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης και κατασκευάζει η ινδική Ranbaxy, βρέθηκε στις ΗΠΑ να περιέχει κομμάτια από γυαλί, με αποτέλεσμα η ινδική φαρμακευτική να ανακαλέσει σειρές παρτίδων, μετά από σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ ΜΕΣΑ …ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ
  ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
  http://www.glikiazoi.gr/2012/10/10/%CE%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81/
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

  Μου αρέσει!

 5. Εχω ξαναγραψει …
  Το θεμα ειναι που(;;!!!)
  κατασκευαζεται το φαρμακο!
  Τι… Προδιαγραφες (!!!!!!!)
  τηρει!
  Και οταν μιλαμε για Μπαγκλαντες!!!!
  επρεπε υπουργοι, γιατροι, φαρμακοποιοι
  και ολα τα… μορφωμενο
  να ησαν πιο ξυπνια!
  Και μας παιζουν τοσο καιρο στη… δραστικη ουσια!
  Παραβλεπουν το σημαντικοτερο… μια και μιλουν για Φαρμακο!
  Χθες, εργοστασιο τετοιο στο Μπαγκλαντες
  αρπαξε φωτια και πεθαναν δεκαδες σκλαβοι εργαζομενοι!
  Δεν ειχε δευτερη εξοδο!
  Εκεινο ομως που παρατηρησα προσεκτικα εγω στη φωτογραφια
  ηταν οτι το.. εργοστασιο(!!!!)
  ηταν μια μεγαλη Παραγκα με λαμαρινοκατασκευη!!!!!!!!!!
  Το φαρμακο σε ομορφα κουτακια!
  Το εργοστασιο το ειδα οταν … καταστραφηκε!!
  Δολοφονοι μας… κυβερνητες και μορφωμενο’
  !
  Αλλα ειμαστε εντελως ηλιθιοι!
  Να πιστευουμε οτι πολιτικοι και ελιτ
  θα παιρνουν γεννοσημα…
  Με ενα τηλεφωνο θα εχουν γερμανικο ή αμερικανικο μεσα σε .., δυο ωρες!
  Κοροιδα … Υποταγμενοι!
  Μιλουν για τις ζωες μας
  και νομιζουμε οτι μιλουν για τον Σουλειμαν!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.