Ζήτω, αποφύγαμε τη χρεωκοπία. Μένει μόνο να επαναγοράσουμε το χρέος με κούρεμα, δηλαδή χρεωκοπία!!!

Πάρε τη δόση σου, όμως γίνε και βαποράκι. Μπορεί να ακούγεται κυνικό και βάναυσο, αλλά ουσιαστικά έτσι είναι.
Πάρε δηλαδή 34 δις.
Από αυτά, δώσε 9 για τα χρεωλύσια, δώσε 25 στις τράπεζες, και δώσε τα άλλα 10 για την επαναγορά των ομολόγων με κούρεμα. Δηλαδή το technical default ή ελληνιστί η επιλεκτική χρεωκοπία, έγινε  θείο δώρο γιατί……αποφύγαμε τη χρεωκοπία και παραμείναμε στο ευρώ (για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανειστών βεβαίως-βεβαίως).
Και αν τα καταφέρεις, θα σου δώσουμε άλλα 9 δις σε τρειςδόσεις, για να την βγάλεις έως τον Φεβρουάριο, όπου και θα αρχίσει η κουβέντα για το επόμενο μνημόνιο της επόμενης δόσης, της επόμενης σωτηρίας, της επόμενης αποφυγής της χρεωκοπίας, και του συνεχούς πανηγυριού για τη παραμονή στο ευρώ.
Στο εν τω μεταξύ, θα  έχουμε μειώσει το χρέος άλλο ένα 20% (μετά το πρώτο 20%), με σκοπό να φτάσουμε το 2020 στο 124% έλλειμμα, όσο δηλαδή και το 2009. Με μια διαφορά….τότε είχαμε έλλειμμα 270 δις. Τώρα θα έχουμε δάνεια 300 δις, μια ξεπουλημένη χώρα, μια εξαρτημένη χώρα, και ένα εξαθλιωμένο και εκφυλισμένο λαό. 

Αααα, αν τον δείτε στο δρόμο, και αυτόν και τους άλλους, σφίξτε του το χέρι για την επιτυχία του.

Επί της διαδικασίας….Επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς δεν έχουν γίνει, διότι οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν την εκτόξευση των τιμών των ελληνικών ομολόγων από μαζικές αγορές επενδυτών που θα επιχειρήσουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επαναγορά θα γίνει περίπου στο 33% – 35% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών κρατικών τίτλων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά. Μέσω του προγράμματος αυτού θα αποκτηθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 με οροφή την «αγοραία» τιμή 33 έως 35, με σκοπό να μειωθεί το σύνολο του ελληνικού χρέους κατά 20 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα πολλά hedge funds είχαν στραφεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στοιχηματίζοντας εμμέσως πως θα ληφθεί απόφαση για την επαναγορά ελληνικού χρέους με την προσδοκία ότι σε μικρό χρόνο θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.

Σημειώνεται ότι στις 16 Νοεμβρίου η αγοραία τιμή ενός ελληνικού ομολόγου ήταν στο 25% της ονομαστικής του αξίας και στις 23 Νοεμβρίου, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή, η τιμή αγοράς εκτοξεύτηκε στο 33%.

Η επαναγορά δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικά αλλά μάλλον θα γίνει με δημόσια προσφορά. Για κάποιους, η εξέλιξη αυτή θα είναι καλή για τις αγορές αφού τα hedge funds θα βγάλουν σημαντικά κέρδη. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται ωστόσο να τρέξει ίσως και πριν το τέλος του 2012. Έπειτα από την αναδιάρθρωση (PSI) του Μαρτίου του 2012, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν μείνει στους ιδιώτες είναι συνολικής αξίας περίπου 62 δισ. ευρώ με διάφορες ημερομηνίες λήξεως. L1

22 σκέψεις σχετικά με το “Ζήτω, αποφύγαμε τη χρεωκοπία. Μένει μόνο να επαναγοράσουμε το χρέος με κούρεμα, δηλαδή χρεωκοπία!!!

 1. ΧΑΧΑΧΑ

  Ζήλιααααα τα ΑΕροψεκασμέναααα !

  »

  Μείωση επιτοκίων, πρόγραμμα επαναγοράς χρέους και παράταση στην αποπληρωμή των δανείων προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup! Τι είναι όμως η επαναγορά του χρέους;;;

  Σήμερα ο ιδιωτικός τομέας κατέχει ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ.

  Αν αγοραστούν ακόμη και όλα στο 35% που λέει το Reuters, θα κοστίσουν 21 δισ ευρώ.

  Η χώρα μας, δηλαδή, θα γλιτώσει χρέος 39 δισ ευρώ.

  Το σχέδιο προβλέπει προνομιακό δανεισμό από τον EFSF για αγορά ομολόγων.


  Το ερώτημα είναι ποιοί ιδιώτες κάτοχοι των ομολόγων ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ να τα διακρατήσουν αντί να τα δώσουν τώρα.

  Ρισκάρουν δηλαδή να ανέβει η αξία τους, με το πρόγραμμα μαζικών αγορών που θα ανακοινωθεί, ή περιμένουν στο τέλος η Ελλάδα να τα πληρώσει όλα στο ακέραιο στη λήξη τους.

  «

  Μου αρέσει!

 2. Από που προκύπτει ότι θα «επαναγοράσουμε το χρέος με κούρεμα», αφού αυτό ακριβώς ήταν που ζητούσε μεταξύ άλλων το ΔΝΤ και ΔΕΝ τους πέρασε!!

  Μου αρέσει!

 3. Μα τι γράφεις επιτέλους, βρε Ολυμπία;
  Ο αστυνομικός είναι μπουζούκι επειδή είναι …όργανο;
  Κάποτε κοσμούσαν την μπλογκόσφαιρα οι αναρτήσεις και οι αποκαλύψεις σου.
  Τι έχεις πάθει;

  Μου αρέσει!

 4. Reblogged this on Oxtapus *beta and commented:
  Το τελευταίο διάστημα πολλά hedge funds είχαν στραφεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στοιχηματίζοντας εμμέσως πως θα ληφθεί απόφαση για την επαναγορά ελληνικού χρέους με την προσδοκία ότι σε μικρό χρόνο θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.

  Μου αρέσει!

  1. ΧΜ , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ….
   ΚΑΛΥΤΕΡΑ Α ΜΑ Θ Η Σ , ΠΑΡΑ Η Μ Ι Μ Α Θ Η Σ

   Μου αρέσει!

 5. Για άλλη μιά φορά ένα συνέδριο με σημαντικές αποφάσεις που όχι μόνο δέν φέρνουν κανένα όφελος – με την εκκωφαντική απουσία του κυρίως ενδιαφερομένου (Ελλάδα)- αλλά και πολλή ζημιά χρημάτων και επιπλέον ανόητη δαπάνη, και περαιτέρω ανατροπή ζωής. Πολύς όμως ο πλούτος της θριαμβολογίας αφού όλοι οι αισχροί και δυσωδείς κατέχουν τις θέσεις – κλειδιά στην ενημέρωση του υποστόμενου τις συνέπειες λαού. Κρίμα λαέ προδομένε.

  Μου αρέσει!

 6. Τώρα που το είδα

  Το έλλειμμα είναι άλλο πράγμα με το εξωτερικό χρέος , το μόνο κοινό σημείο τους είναι ότι το έλλειμμα δημιουργεί το χρέος και το έλλειμμα μειώνεται κάθε μέρα, άμα δεν το ξέρεις. Άρα το χρέος θα παραμείνει μετά από τόσα χρόνια το ίδιο και το έλλειμμα (που ήταν και το πρωταρχικό πρόβλημα) θα είναι αρνητικό

  Τρομάρα σας , τα βασικά δεν ξέρετε

  Η πολλοστή φορά που το αναφέρω, άλλα απ΄ ότι βλέπω τζάμπα ο κόπος

  Μου αρέσει!

   1. το χρεος μετριεται ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ρε κακομοιρη….
    ….τραβα κανε καμμια κωλοτουμπα τωρα, αφου αυτο ξέρεις να κανεις καλυτερα….
    ….τουλάχιστον αυτό κανει ο πραγματικός Τζάκι Τσαν…….
    ….αλλα ξέχασα…..εσύ εισαι ο ιμιτασιον!!!!!!…..

    Μου αρέσει!

 7. αυτο που εγινε χτες σημαινει :

  -ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

  -ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  -ΠΕΡΙΤΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  -Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ

  -ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

  Μου αρέσει!

 8. Θα κουρεψουν τα νεα ομολογα psi Αγγλικου Δικαιου κ Cross Default k Negative Pledge.

  Αγγγλικο σημαινει σε γραφω στ αρχιδια μου κ παω στη ληξη κ αντε γαμησου…κ δρζ να γυρισεις επι 600 θ εισπραξω.

  Ελα ομως που θα κουρεψουν τα 11 Ελληνικων Τραπεζων κ 7 των ταμειων τα ηδη κουρεμενα 53%.

  ΤΕΖΑ ΟΛΟΙ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΣΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΛΑΓΑΤΕ.

  ΣΟΥΜΑ? 44+24 το 2013+24 το 2014+10 γ κουρεμα+32 κενο επιμηκυνσης 14-16+ οσα λειψουν απ ανακεφ τραπεζωνΠολλα ακομη+149δισ π εχουμε ηδη παρει + 350χρεος = ?????

  Σαμαρας στο τζακι κ Μπαμπης με Σιακανταρη να τιν λενε ΨΕΥΤΗ….

  ΠΠ

  Μου αρέσει!

 9. Επιτέλους, η Ελλάδα άρχισε να γίνεται αξιόπιστος εταίρος. Κυκλοφορούμε πλέον με το κούτελο καθαρό, το κεφάλι ψηλά. Περηφάνια, δέος, ιδανικά.

  Καλού κακού, το δίκαννο δίπλα στο κρεββάτι. 10 κιλά ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες ας βρίσκονται στο ντουλάπι. Αχρείαστες θα πάνε. Σίγουρα.

  Μου αρέσει!

 10. Τότε γιατί τόση φασαρία ρε παιδιά;…Για να μην πανικοβληθούν οι αγορές;-Μα Αυτές το γνωρίζουν πριν από εμάς γιά εμάς!.Εγώ νομίζω ότι το παιχνίδι είναι ελεγχόνενο μόνο και μόνο για να μην έχουν Παγκόσμια κρίση και χάσουν τ’Αυγά ΚΑΙ τα καλάθια Αρμέγουν λοιπόν τους «μικρούς»μέχρι να βρούν λύση(χλωμό τα βλέπω)!

  Μου αρέσει!

 11. Να μην ξεχνάμε ποιος μας έφερε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της καταστροφής. Αυτός έφυγε και μας έφησε να ψεκαζόμαστε, να πεινάμε, να πονάμε , να κλαίμε για τα παιδιά. Και κανείς δεν τιμωρείται καθώς τον προστατεύει όλο αυτό το νέο σύστημα που θ’Eλει να αλλάξει την διακυβέρνηση του κόσμου. Αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας είναι κακουργήματα και κανείς πρωθυπουργός δεν έχει καν καταθέσει κάπου.Ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι ο καιρός έχει γυρίσματα. Μια απορία, γιατί φοβούνται οι δανειστές μας τον Τσίπρα;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.