Οριστικά στο άρμα της Γερμανίας η Ελλάδα…

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, αν και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να μην προκαλέσουν με τον ενθουσιασμό τους. Οι μεν Γερμανοί διατηρούν στο ακέραιο τα κέρδη τους και θέτουν οριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάτω από τη δική τους επιτήρηση και εκμετάλλευση, οι δε Έλληνες συνεργάτες τους πανηγυρίζουν γιατί κέρδισαν αρκετό χρόνο τουλάχιστον  μέχρι το 2020 (και βλέπουμε) για να διατηρήσουν το πελατειακό σύστημα που τους εξασφαλίζει τη νομή της ελληνικής κοινωνίας.

Η Γερμανία, εκτός των άλλων, κατάφερε, αντί να «κουρευτούν» τα διακρατικά χρέη της Ελλάδας, όπως ζητούσε το ΔΝΤ, τουναντίον αυτά να αυξηθούν κατά 63 δις ευρώ που είναι νέο δάνειο για την επαναγορά ομολόγων. Η ελληνική πολιτική τάξη από το άλλο μέρος, εξασφαλίζει διαρκή εξουσία πάνω στους Έλληνες και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες εξασφαλίζουν, μαζί με τους δανειστές, την οικονομική συνεκμετάλλευση της κοινωνίας και του δημοσίου πλούτου.

Αν νομίζει κανείς ότι θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο είναι βαθιά νυχτωμένος. Ανάπτυξη χωρίς να αναδειχθεί νέα παραγωγική οικονομική τάξη από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας με πατριωτικό και κοινωνικό προσανατολισμό δεν πρόκειται να υπάρξει.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουν οι θεσμοί ώστε να περάσει η πολιτική εξουσία στα χέρια της κοινωνίας και όχι σε μια εξωκατευθυνόμενη  πολιτική ολιγαρχία, όπως είναι σήμερα.

Πέτρος Χασάπης

 

 

15 σκέψεις σχετικά με το “Οριστικά στο άρμα της Γερμανίας η Ελλάδα…

  1. Τελείωσε οριστικά η Ελλάδα που ξέραμε (!) κράζουν οι ¨εκσυγχρονιστές¨ κονδυλοφόροι. ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ . http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1674842 -Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ! Έκραξε ο εκπρόσωπος του “ EUROGRUP “ αμέσως μετά την
    ¨κοινή συνέντευξη τύπου¨ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΕΚΟΨΕ Η ¨ΕΡΤ¨ στο βίντεο που ανέβασε , το οποίο δεν περιλαμβάνει τις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι από τον χώρο της συνέντευξης και το ακούσαμε όλοι ! http://www.ert.gr/webtv/net/item/8782-H-symfwnia-toy-Eurogroup-gia-thn-Ellada-27-11-2012#.ULR8PIbvo19

    Μου αρέσει!

    1. Τα ίδια , όπως στην αμέσως προηγούμενη αναδημοσίευση μας από την ιστοσελίδα με το χαρακτηριστικό όνομα ¨CAPITAL –GR ! ¨ , έλεγαν οι εκπρόσωποι της Νεαφαναριώτικης μεταπρατικής αστικής ¨μας¨ τάξης όταν πήραν το 1947/48 το Αμερικάνικο ¨Σχέδιο Μάρσαλ¨ . Μετά από 10 χρόνια ξεκίνησε η μαζική μετανάστευση 3 εκατομμυρίων Ελλήνων…

      Τώρα έχουμε το ¨Ευρωπαϊκό¨/Γερμανικό ¨Σχέδιο Μάρσαλ¨ και τους Γερμανούς ¨Πιουριφόι¨ με ¨¨Ε.Ο.Ζ.¨ και ¨αδελφοποιήσεις¨ Δήμων με την Γερμανία , για να πάρουν ¨τεχνική βοήθεια¨.

      Μου αρέσει!

  2. η κοινωνία μας έχει πρόβλημα, αποξενωμένη διαβρωμένη στρουθοκαμηλίζει χαϊδεύει τις λίρες της.

    τόσο απλό και γι’ αυτό η Μέρκελ μπορεί να απαιτεί τόσα, γιατί ξέρει πόσο ραγιάς είναι ο νεοέλληνας.

    Μου αρέσει!

  3. Διορθωση οχι «στο αρμα της Γερμανιας η Ελλαδα» αλλα δεμενοι χειροποδαρα απο πισω να μας σερνουν προς διαπομπευση !!!

    Μου αρέσει!

  4. παρεδωσαν τα κλειδια της χωρας και πανηγυριζουν. κυβερνηση και νταβατζηδες.
    τον μαρτιο που θα χρειαστει να παρθουν τα νεα μετρα να δουμε ποιος θα τα παρει. ο αντωνακις ειπε πως ειναι τα τελευταια. τι ψεμα θα βρει να πει παλι για να ξεγελασει τον κοσμο και τους βουλευτες του? παντως μιλαμε για μεγαλη ξεφτιλα. αν διαβασετε τα πρωτοσελιδα του εθνους και των νεων. στηριζουν την κυβερνση οι νταβατζηδες και θηθεν αριστεροι. ενω το πρωτοσελιδο της δημοκρατιας που ειναι δεξια εφημεριδα ειναι σε αλλο μηκος κυματος.

    Μου αρέσει!

  5. Ανάσα ναι….όπως οι ναρκομανείς με τη δόση τους. Αλλά, όχι βέβαια λόγος για πανηγυρισμούς. Στην πραγματικότητα, τίποτε δεν επιτεύχθηκε. Το 2020 το χρέος ως ποσοσστό στο ΑΕΠ, με τις καλύτερες των συνθηκών, θα είναι υψηλότερο από όσο το 2009. Το 2009 ήταν 115% και για το 2020 θα είναι 124%. Δηλαδή….ΦΙΑΣΚΟ!!

    Μου αρέσει!

  6. 2. Ομως αυτό που στη φάση του σχεδιασμού της στρατηγικής δεν λήφθηκε υπόψη , έρχεται σήμερα η νέα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα να υπενθυμίσει ή να επιβάλλει.

    Μου αρέσει!

  7. Τίθεται λάθος το ζήτημα. Τι φταίνε ο Χανς, η Ίνγκριντ ή ο Πάουλ, οι φίλοι μου οι Γερμανοί… Ο συνταξιούχος Γερμανός που βγάζει βόλτα το σκύλο του στο Αμβούργο ή το Βερολίνο, πώς φταίει? Οι Γερμανοί…

    Δεν είναι γερμανικό αυτό το Ράιχ, είναι το Ράιχ των Αγορών, αυτό που υπηρετεί πιστά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ράιχ που θα στηρίξει κι ο διάδοχος της Βασίλισσας της Αγγλίας η οποία, λένε, τινάζει όπου να’ ναι τα πέταλα μετά την τελευταία της ταλαιπωρία στο πλευρό του Πράκτορα 007.

    Είναι βέβαια το Ράιχ της Φράου Καγκελάριου και του Γιου της Νυφίτσας, του Ρέσλερ! Αλλά όχι μόνον αυτών. Ούτε είναι γερμανικό!

    Δουλειά δική μας είναι κουβεντιάσουμε για το πώς θα ξαναχτίσομε αυτά που μέσα σε ηδονιστικές παραισθήσεις δεκαετιών και τις πιστωτικές κάρτες στο χέρι, σα γνήσιοι αρχοντοχωριάτες, αφήσαμε να ρημάξουνε…

    Λεφτά υπάρχουν…

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/05/insomnia.html

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.