Σόιμπλε: Φέρτε πρωτογενή πλεονάσματα για να γίνει νόμιμο ένα νέο κούρεμα!

Ο Σόιμπλε καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ένα νέο κούρεμα της Ελλάδας αποκλείεται δια ροπάλου από τη γερμανική πλευρά.

Όπως είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, κούρεμα του ελληνικού χρέους θα μπορεί να γίνει μόνο αν η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί τότε δεν θα είναι παράνομο.

Η δήλωση του κ. Σόιμπλε απαντά σε όσους λένε στο εσωτερικό της Γερμανίας που αναφέρουν ότι πιθανό «κούρεμα» είναι αδύνατο γιατί αντίκειται στη γερμανική νομοθεσία.

Εάν η επαναγορά του χρέους δεν αποδώσει τα αναμενόμενα τότε η τρόικα θα κληθεί να εξετάσει εκ νέου το θέμα, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα πετύχει.

Το θέλει να πει ο Σόιμπλε; Πολύ απλά, ότι από το 2014 – όταν και η Ελλάδα θα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – θα μπορεί η Γερμανία να μιλήσει για κούρεμα. Με άλλα λόγια, και πάλι μετά τις γερμανικές εκλογές.

12 σκέψεις σχετικά με το “Σόιμπλε: Φέρτε πρωτογενή πλεονάσματα για να γίνει νόμιμο ένα νέο κούρεμα!

  1. 43 δις ειναι η δοση η οποια δεν θα δωθει απευθειας ολοκληρη αλλα τα μισα θα καθηστερησουν κανα 4 μηνες…
    Απο τα 43 δις μονον τα 3 δις θα πανε στην αγορα, δηλαδη στους ελληνες πολιτες.
    Τα 23 δις θα επιστρεψουν κατευθειαν πισω στους δανειστες-τοκογλυφους για την αποπληρωμη παλαιων τοκοχρεωλησίων (ουτε καν θα χρειαστει να φτασουν στην χωρα)…
    Τα υπολοιπα 17 δις που μενουν θα πανε στις μεγαλες επιχειρησεις-εταιρειες της χωρας (ξενες και ντοπιες), σε διαφορα αλλα χρωστουμενα και στις ζημιες των τραπεζων μας…
    3 δις ψυχουλα θα μεινουν στην χωρα στους πολιτες δηλαδη για αναπτυξη, που αμα σκεφτεις οτι εχουν γινει ηδη περικοπες πολλων δισεκατομυρριων ευρω σε μισθους, συνταξεις, δωρα, επιδοματα, απολυσεις κ.τ.λ. και επισης εκατομυρρια αλλα απο τα χαρατσια που πληρωνει ο ελληνικος λαος και τα εκκαθαρηστικά, οι υψηλοι φοροι σε ολα τα προιοντα αγορας και στα καυσιμα κ.τ.λ. κ.τ.λ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 3 ΔΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΙΣ..
    ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…
    Η ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.

    Μου αρέσει!

  2. Λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις ενός, υπό κατάρρευση, τερατώδους υπερεθνικού συστήματος που στην Ελλάδα λειτουργεί με υπηρετικό προσωπικό που πνέει κι αυτό τα λοίσθια.

    Το διάφορο των τόκων σε χρέωση του Ραγιά. Του ανήμπορου να αντιδράσει συνταξιούχου. Του ανίκανου να φωνάξει για το δίκιο του νοσηλευόμενου στο δημόσιο νοσοκομείο. Του παραλυμένου από τον φόβο ψηφοφόρου της Τρόικας εσωτερικού που βλέπει τα παιδιά του να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς δάσκαλους. Του άνεργου που ξοδεύει το πενιχρό επίδομα ανεργίας στα ταμεία του μεγαλομπακάλη, πληρώνοντας αδρά τα 110 προϊόντα της Unilever που θα… παράγονται στην Ελλάδα!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/gone-with-wind.html

    Μου αρέσει!

  3. Αγαπητε Οικονομικε (economikos) δεν το καταλαβαινω….

    Το ζητημα μεταξυ ΔΝΤ/ΕΚΤ ηταν αν η ΕΚΤ θα δεχθει να κουρεψει (=μικρυνει) το αναμενομενο προς εξωφληση χρεος, κουρευοντας τα ελληνικα ομολογα που κατεχει (και σε πολλες περιπτωσεις εχει αποκτησει στο 75% της αξιας τους, ετσι κι αλλοιως), σωστα?

    Επομενως, τι λεει ο Σοϊμπλε, οτι πρεπει εμεις να καταφερουμε να εχουμε πλεονασμα, για να δεχτουν αυτοι να μικρυνει το προς αυτους χρεος?

    Κατι μου λεει οτι εννοουν : «Οταν θα αποκτησετε πλεονασμα, τοτε θα σας ξανακουρεψουμε Ελληνες». Πως? Μηπως ειναι σε περαιτερω κινδυνο
    ο.τι υπολοιπες καταθεσεις* εχουν οι Ελληνικοι Δημοσιοι οργανισμοι μας, τα Ταμεια μας, τα Νοσοκομεια, τα Πανεπιστημια?

    *(που μετατραπηκαν σε ομολογα προς κουρεμα την τελευταια εβδομαδα, την προηγουμενη φορα…)

    Μου αρέσει!

    1. Δεν ¨μετατράπηκαν». Τα μετέτρεψε ο Προβόπουλος. Πήρε ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες (και διάφοροι εταίροι ιδιώτες) και τα αντάλλαξε με χρήμα των ασφαλιστικών ταμείων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των νοσοκομείων. Και για αυτό το έγκλημα ούτε καν κατηγορήθηκε, γιατί ήταν νόμιμο, έτσι λένε. Ακόμα και εάν αυτό το προέβλεπε ο νόμος (ο γαλαζοπράσινος νόμος) για πιον ακριβώς λόγο έγινε; Ήταν και ηθικό; Η αποκομιδή τεράστιων κερδών εις βάρος του δημοσίου, δεν είναι παράνομη; Αντάλλαξε ζεστό χρήμα με ομόλογα που ήξερε ότι θα κουρευτούν και αυτό είναι νόμιμο; Η δικαιοσύνη είναι πράγματι τυφλή; Άλλος τρόπος να τιμωρηθεί αυτό το ανθρωπόμοργο, δεν υπάρχει;

      Μου αρέσει!

      1. Αγαπητε ΠΕΤΡΟ Μ.. Συμφωνω μαζι σου και, επειδη δυστυχως εχουμε αποδειξει οτι εχουμε κοντη μνημη, θυμαμαι τις προ του PSI μερες, οπου δεν κουνιοταν φυλλο στους δρομους, γιατι δυστυχως κανενας δεν ειχε αντιληφθει αν και τι σημαινε το κουρεμα για τον Ελλ. λαο.

        Ε, γι αυτο και το ερωτημα προς τον economikos, που δεν απαντησε ως τωρα…. Ηδη τα τυμπανα ηχουν.

        Και λενε οτι για τη «ληψη» των 44 δις. αποτελει ΚΛΕΙΔΙ η επαναγορα ομολογων απο την Ελλαδα. Με ποια χρηματα? Ηδη, αναφερονται ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, δηλ. για καινουργια Προβοσκ…δουλεια. Δηλ. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, που χρησιμοποιησαν οι υπερασπιστες τους Σαμαρ/βεν/κουβελοι.

        Οποτε, δυστυχως, η απαντηση στο ερωτημα μου ειναι : ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, πανε σε λιγο και τα απομειναντα χρηματα των Ασφ. Ταμειων, των Νοσοκομειων, των Πανεπιστημιων… Θα πεσει ΠΕΙΝΑ – ΠΕΙΝΑ- ΠΕΙΝΑ – ΠΕΙΝΑ….. Λεει αυτη η λεξη κατι τελικα?

        Μου αρέσει!

  4. η γερμανια δεν θελει κουρεμα γιατι απλουστατα πρεπει να κανει το ιδιο και στις υπολοιπες χωρες που ειναι ή θα γινουν συντομα ελλειματικες, και ετσι ν΄αναγκαστουν να βαλουν για πρωτη φορα το χερι στην τσεπη. Θα το κανουν βεβαια αναγκαστικα στο μελλον αφοτου εχουν δημιουργησει τις απαραιτητες συνθηκες των Ενωμενων πολιτειων της Ευρωπης φυσικα υπο γερμανικη κυριαρχια. Να θυμηθουμε την ρηση του Φριντμαν (γκουρου του νεοφιλελευθερισμου). «Πρεπει να δημιουργησουμε κριση ουτως ωστε το αδιανοητο γινει μονοδρομος»…το περιεργο ειναι η παθητικη σταση των Αμερικανων

    Μου αρέσει!

    1. Αν το έλεγε η μάνα μου θα την κατανοούσα.
      Επειδή το λέει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας θα του πώ να πάει να γμθεί.
      Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι σε καθοδικό κύκλο ύφεσης μίας οικονομίας δεν μπορεί να θέλεις να βγάλεις
      πλεόνασμα 4,5%…!!!!
      Κάθε μονάδα πλεονάσματος ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ διαλύει την ενεργό ζήτηση,την κατανάλωση δηλαδή…
      Οση απέμεινε..
      Και συνεπώς ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ…
      1μονάδα ύφεσης = 2 μονάδες ανεργίας στην Ελληνική οικονομία…
      Δηλαδή τι θέλει ? ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…
      Να φτασουμε ανεργία στο 60% αρκεί να μην πειράξουμε τον πληθωρισμό και χάσουν καμιά απόδοση…
      Να πάει να γμθεί λοιπόν και αυτός και η τρόϊκα εσωτερικού και εξωτερικού…

      Κι εσύ από τη Συγγρού μας δουλεύεις και κάνεις τον ανήξερο…
      Η τιμωρία θα είναι βαρειά.
      Αυτό μη το ξεχάσεις ποτέ.

      Μου αρέσει!

    2. Θα το ξαναπω, για τη «ληψη» των 44 δις. αποτελει ΚΛΕΙΔΙ η επαναγορα ομολογων απο την Ελλαδα.

      Με τι λεφτα θα επαναγορασει τα ομολογα η Ελλαδα? Εδω δεν δεχτηκε να το κανει αυτο η Μερντ-κελ και η ΕΚΤ. Σκεφτηκες οτι για αλλη μια φορα μπορει να εννουν οτι θα τα επαναγορασεις εσυ κι εγω με τα λεφτα των Ταμειων μας, ξεπουλωντας την πιθανοτητα να επιδοτει ο ΕΟΠΠΥ ακομα και τα γενοσημα φαρμακα (δε μιλω για να παρουμε καποτε συνταξη, αυτο φανταζει σαν τον υπερτατο εγωισμο και να το ξεστομισεις μονο, εδω ειμαστε μονο για να πληρωνουμε)….

      Να σε ρωτησω, εμεις, απο τη μερια μας, θεσαμε στον Σοϊμπλε ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ για τη ληψη των κλειδιων του Ταμειου της Ελλαδας εστω την εκταμιευση των 44 δις προς την Ελλαδα, που ουτε κι αυτα θα πανε στην Ελλαδα? Ή οι προδοτες Σαμαρας/Βενιζελος/Κουβελης παρεδωσαν ετσι απλα το ΚΛΕΙΔΙ της χωρας χωρις εστω τα υποτιθεμενα ανταλλαγματα?????????????

      Κι εσυ βλεπεις τα δικια του Σοϊμπλε ???….

      Θα βγεις στο δρομο ΠΡΙΝ σου παρουνε και τα τελευταια ψιχια μαζι μας ή κατοικοεδρευεις στο Σιτυ και χέσ..ες για μας εδω στην ΨωροΓΑΠαντωνακαινα?

      Μου αρέσει!

  5. Δεν είναι καθόλου παράλογο να μισείς όλο το κόσμο, επειδή σε καθήλωσαν σε αναπηρικό καριοτσάκι (που μάλιστα δεν το έκανες αυτόματο, για να δείξεις πόσο υπολογίζεις τον φορολογούμενό σου! μουχαχαχαχά)… Αλλά βέβαια, ο τύπος ΔΕΝ είναι δημόσιος λειτουργός και δεν έχει κανένα συμφέρον να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές…
    Πως το λέει η πιπιλή; Α ναι! Εκτός των άλλων ζοφερών κακών, φταίνε ΚΑΙ οι σταθμοί του μετρό που έχουν ονόματα που δεν συνάδουν με τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας..
    Όλοι -ελπίζω- θα ζήαουμε! Και το κίνημα «δημιουργία εδώ και τώρα ξανά και ξανά» και το θασόκ, και η nouvelle retrocracie και oi ανεπανάληπτοι απόγονοι του Δευκαλίωνα και η αργυρή νύχτα και οι αριστερές της εδέμ και της condor*
    Αύριο είναι μιά καινούργια μέρα, είπε η Σκάρλετ Ο Χάρα (αφού ο Γκαίημπλ είχε πει προηγουμένως: frankly my dear, I dont give a shit -sorry- a dime!)

    Στέλιος: ΑΝΕΡΓΟΣ!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.