Ποιος Έλληνας τραπεζίτης μίλησε με «γαλλικά» στη Wall Street Journal για την επαναγορά του χρέους;

«Εκρηκτική» ήταν η δήλωση Έλληνα τραπεζίτη στην εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία στη συνέχεια «κατέβηκε».

Είναι ολοφάνερο ότι οι τραπεζίτες έχουν εκνευριστεί με τις αποφάσεις του Eurogroup για την επαναγορά των ομολόγων, καθώς οι ίδιοι έχουν αποτιμήσει τα ομόλογα που κατέχουν ύψους σχεδόν 17 δις στο 100% της αξίας τους και τώρα με την επαναγορά θα τα πάρουν έως το 30-35% της αξίας τους, γι’ αυτό και ζητούσαν εδώ και καιρό ανταλλαγή στην ονομαστική τους αξία, όπως είχαμε γράψει προ εβδομάδων στο Ολυμπία, για την απαίτησή τους για την οποία έφαγαν «πόρτα».  

«Σε μια μέση σταθμισμένη τιμή των 30 – 35 σεντς ανά μετοχή, θα μπορούμε να έχουμε τώρα ένα μικρό κέρδος, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε καμία προσδοκία για περισσότερα οφέλη. Έχω χάσει τα πάντα», δηλώνει στη WSJ ένας ανώτερος Έλληνας τραπεζίτης. «Αυτό είναι εντελώς… χαζομάρα. Κάνουν άλλη μία αναδιάρθρωση του χρέους επειδή τα έκαναν μαντάρα την πρώτη φορά και τώρα κάνουν τη χαζομάρα για δεύτερη φορά».

Tα «γαλλικά» φυσικά ήταν χειρότερα και όποιον και να ρωτήσει κανείς, θα του απαντήσει ότι με τα σημερινά δεδομένα, ο ανώνυμος τραπεζίτης θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, αφού όλοι τους «βράζουν».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποιος Έλληνας τραπεζίτης μίλησε με «γαλλικά» στη Wall Street Journal για την επαναγορά του χρέους;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.