Αντώνης Μανιτάκης: Ο Συνταγματολόγος της αντισυνταγματικότητας και της αυθαιρεσίας.


images.jpg
Πριν λίγο καιρό όλοι μας θυμόμαστε και είχαμε θαυμάσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να βγαίνει στα κάγκελα και να φωνάζει ότι κανείς δεν θα απολυθεί.Βέβαια αυτά ξεχάστηκαν γρήγορα από τον κ. Υπουργό και από εκεί που έλεγε ότι δεν θα απολυθεί κανείς ξαφνικά άρχισε…. να πιέζει τις υπηρεσίες να του στείλουν τα ονόματα για να βγουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι (όπου διαθεσιμότητα βάλτε απόλυση).

Οι αντιδράσεις όπως ήταν φυσικό ήταν μεγάλες από τους εργαζόμενους που ανάγκασαν

τον κ. Μανιτάκη να τα μαζέψεικαι να μας πει ότι δεν θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αλλά θα απορροφούνται από άλλους φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού. Αν ήταν μόνο αυτό θα ήταν όλα καλά, όμως πίσω από τα ωραία λόγια κρύβεται η πικρή αλήθεια. Οι θέσεις που θα στείλουν όλους αυτούς τους υπαλλήλους είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ δηλαδή για λίγο καιρό, για ένα δυο μήνες ώστε να χρυσώσουν το χάπι και μετά σπίτι τους.

Πάμε τώρα να δούμε και την αντισυνταγματικότητα της όλης ιστορίας.

Ενώ ο νόμος λέει κ. Μανιτάκη ότι το κριτήριο για την ένταξη ενός υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι ο τρόπος πρόσληψής του στο δημόσιο, δηλαδή αν προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ ή άλλων αξιοκρατικών διαδικασιών εξαιρείται, ενώ αν προσλήφθηκε όπως λέμε «από το παράθυρο» υπάγεται και αποχωρεί, εσύ το πήγες αυθαίρετα πολύ μακριά.

Συμπεριέλαβες στην διαθεσιμότητα και όλους εκείνους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκαν στο δημόσιο από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε επειδή αυτοί καταργήθηκαν, είτε επειδή ιδιωτικοποιήθηκαν.

Ξέρεις πολύ καλά κ. Μανιτάκη ότι όταν ένας νόμος συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες για τον πολίτη, σύμφωνα με το Σύνταγμαδεν μπορεί να ερμηνεύεται διασταλτικά κατά το δοκούν.
Σε αντίθετη περίπτωση έρχεται η δικαιοσύνη και ακυρώνει όλες τις αδικίες που διαπράττει η Διοίκηση.

Ήθελα να ήξερα γιατί εσύ ένας κατά τα άλλα έγκριτος Συνταγματολόγος και αριστερός υπογράφεις όλες αυτές τις εγκυκλίους της ντροπής που έχουν γίνει η χαρά των δικηγόρων που θα αναλάβουν όλους όσους κατά παράβαση του Συντάγματος έχουν αδικηθεί και θα κερδίσουν γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι πολιτική.

Δυο τινά συμβαίνουν.

Ή αδιαφορείς παντελώς για τα θέματα του Υπουργείου σου ή παρασύρεσαι από ανάξιους, άχρηστους, μωροφιλόδοξους και κακόβουλους συμβούλους και υψηλά ιστάμενα υπηρεσιακά στελέχη που εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο πλην του δημοσίου συμφέροντος.

Τι να σου πω κ. Υπουργέ ; Φοβάμαι ότι έχεις υπερβεί σε αυθαιρεσία και τον προκάτοχό σου τον κ. Ραγκούση. Εκείνος όμως τουλάχιστον επειδή ήξερε από «μπιφτέκια» ήξερε και να ξεχωρίσει τον «κιμά» από τον «κατιμά», ενώ εσύ παρά τους περίφημους τίτλους σου φαίνεται ότι δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις στην πράξη την νομιμότητα από την παρανομία.
Συγχαρητήρια ! ! ! !

zouzouni news

9 σκέψεις σχετικά με το “Αντώνης Μανιτάκης: Ο Συνταγματολόγος της αντισυνταγματικότητας και της αυθαιρεσίας.

 1. Απευθύνεσται σ’ενα πρόσωπο που έχει κάνει την επιλογή του:

  «Τι υπηρετεί καλύτερα και αποτελεσµατικότερα την εθνική ανεξαρτησία µας – αφού περί αυτού συνεχώς τυρβάζουµε:
  η επιδίωξη της οικονοµικής ισχύος και ευρωστίας της χώρας µας µέσα στην Ευρώπη υπό την κηδεµονία έστω της πανίσχυρης Γερµανίας
  ή
  η παράδοσή της µόνης και έρηµης, αλλά εθνικά υπερήφανης, στη βορά των ανεξέλεγκτων αγορών; »

  Αντώνης Μανιτάκης κάπου το Νοεμ του 2011.

  Μου αρέσει!

 2. Ρε μηπως ειχε δικιο ο κωλλετης που καποτε θελοντας να ξεφορτωθει τον μαυροκορδατο ,εριξε την ιδεα να τεθουν εκτος κυβερνησεων οι εγγραματοι?? γιατι με τους αγραματους συνταγματολογους προκοπη δεν βλεπουμε. ενα νομο για την ΔΕΗ εκανα ν και ηταν αντισυνταγματικος.

  Μου αρέσει!

 3. Όποιος επιθυμεί να του μιλήσει ας έχει υπόψην του ότι ο κύριος τρώει συχνά τα μεσημερια στο μαγαζί «Μαρμίτα» στην οδό Σούτσου πάνω από την πλατεία Μαβίλη. Θα ξέρετε ότι βρίσκεται εκεί αν δείτε ένα μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο με δυο τρεις μπράβους να περιμένουν απ’ έξω.

  Μου αρέσει!

 4. δεν ειμαστε γι αυτους παρα σκουληκια………………. αξιζουμε μονο προεκλογικα……………αλλα δυστυχως ειναι μικροτερη η σωστη κριση απο την συνηθεια………………… βαμμενα ανθρωπακια μπλε , κοκκινα , πρασινα ………….που δεν αλλαζουν με τιποτα……………………

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.