Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!

Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!

Λέμε το μεγάλο όχι… Τώρα που είναι νωρίς, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr αναμένεται «επέλαση» των Τούρκων με σειρά επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων εντός του 2013.

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Μετά την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη γερμανική ηγεμονία, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά επιτρέπει και σε άλλους μνηστήρες να εισβάλλουν ανενόχλητοι. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι ο τουρκικός όμιλος «Dogus» εξαγοράζει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου.

Η αρχή έγινε με μια απλή ανακοίνωση. Οι εταιρείες «Lamda Development» (συμφερόντων του κ. Σπύρου Λάτση) και «D-Marine Investments Holding B.V.» (συμφερόντων του τουρκικού ομίλου «DOĞUŞ») ανακοίνωσαν «συνεργασία στρατηγικής σημασίας». Η συνεργασία αυτή ξεκινά με τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, στην οποία οι δύο εταίροι θα κατέχουν από 50% και θα ξεκινήσουν τις «επενδύσεις» σε τουριστικές μαρίνες.

Στην ουσία, η εταιρεία που ανήκει στον κ. Λάτση παραδίδει στους «επενδυτές» τη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο σε αντάλλαγμα της συμμετοχής των Τούρκων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με μετρητά. Για μη θεωρηθεί ξεπούλημα αυτή η παραχώρηση σε Τούρκους, οι τεχνοκράτες εκατέρωθεν βρήκαν τα προσχήματα.

Όπως ανακοινώθηκε, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά και πιθανώς να αναπροσαρμοστεί με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο. Ο τύπος αυτός θα λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας «Flisvos Marina» επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016. Οικονομολόγοι δεν κρύβουν πάντως τις επιφυλάξεις τους για αυτή τη συμφωνία που επιτρέπει διαφόρων ειδών «μαγειρέματα».

Στην κοινή δήλωσή τους που έκαναν οι διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Χουσνί Αχάν του Ομίλου «Dogus» και Οδυσσέας Αθανασίου της «Lamda Development» υποστηρίζουν ότι τίθενται οι βάσεις για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη επιχειρηματική συνεργασία. Τα δύο ανώτατα στελέχη ισχυρίζονται ότι η συμφωνία θα συνεισφέρει όχι μόνο στην απόδοση των δύο ομίλων αλλά και στην στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ελλάδας αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Κατευθυνόμενη ενέργεια

Διπλωματικοί παρατηρητές πάντως, δίνουν μια άλλη διάσταση στο θέμα, η οποία έχει και διαστάσεις εθνικού χαρακτήρα. Η συνεργασία της «Dogus» με την «Lamda Development» θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτικώς κατευθυνόμενη από το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας και με τις ευλογίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά σε όλα τα επίπεδα δημιουργεί ευκαιρίες στους Τούρκους να εισβάλλουν και να ελέγξουν τη χώρα με την ισχύ του χρήματος. Ο «οικονομικός Αττίλας» εξαπολύθηκε με την συνεργασία «Dogus» – «Lamda».

Συνεργάτης τουρκικής εφημερίδας σχολίαζε χθες βράδυ σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στο Κολωνάκι ότι η εταιρεία των συμφερόντων του κ. Λάτση θα αποτελέσει τον «Δούρειο Ίππο» για να εξαγοραστούν μαρίνες με οικονομικό και «στρατηγικό» ενδιαφέρον σε ολόκληρη την επικράτεια. Ταυτοχρόνως, οι Τούρκοι επενδυτές είναι πρόθυμοι μέσα από αυτή τη νέα εταιρεία να βάλουν χέρι σε τουριστικές υποδομές αλλά και σε ακίνητα, ειδικά τώρα που ασκούνται πιέσεις για να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Οικονομικός «Αττίλας»

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο όμιλος «Dogus» δεν είναι ένας τυχαίος οργανισμός. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες συμμετοχών (στην οποία εικάζεται ότι συμμετέχει και το πανίσχυρο Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Τουρκίας).

Δραστηριοποιείται ενεργώς στον τουρισμό, στην κτηματαγορά, στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στα αυτοκίνητα, στις κατασκευών, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα έργα εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο όμιλος διαθέτει 150 εταιρείες στις οποίες απασχολούνται περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες εργαζόμενοι και επενδύει πάντοτε όπου η Τουρκία προωθεί στρατηγικούς αντικειμενικούς σκοπούς που αφορούν στη διείσδυση και στον έλεγχο κρατών που μπορεί να διαδραματίσουν δορυφορικό ρόλο προς αυτήν.

Τα δεδομένα είναι σαφή και τα στοιχεία είναι προφανή. Ο «Αττίλας» στην Κύπρο άρχισε με τα όπλα. Ο νέος «Αττίλας» ξεκινά με την απόβαση στο Φάληρο «επενδυτών» με χαρακτήρα και αντίληψη μεμέτη.

Στο λαό και στην αποκαλούμενη ταξική ελίτ επαφείεται τώρα να αναλάβουν τις πατριωτικές ευθύνες τους και να απαντήσουν ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται και δεν κατακτιέται. Η πρώτη κίνηση μπορεί να γίνει απ’ όσους διαθέτουν σκάφη και τα ελλιμενίζουν στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Σε ένδειξη αντίδρασης επιβάλλεται να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις και να δώσουν το μήνυμα σε όσους θα επιτρέψουν στους Τούρκους να εξαπολύσουν «επενδυτική επίθεση» όπου οι Έλληνες θα είναι πάλι υπόδουλοι, υπάλληλοι και παραγγελιοδόχοι του εκάστοτε δραγάτη της Άγκυρας. Έτσι φαντάζεστε ότι θα ξεπεραστεί η κρίση;

Πηγή:  newsbomb.gr

24 σκέψεις σχετικά με το “Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!

 1. ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ;;
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΄
  ΑΝ ΟΧΙ ..ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ;;;;

  .. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΄΄ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ .. ;;
  EXOYME – H΄ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ στο λατση ..αν υπαρχουν ;;

  .. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΓΟΡΑ !!

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ..ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΄΄ΚΟΤΣΟ ;;;
  > ANAMENOYME .. OLYMPIA KAI ΣΙΑ .. ΓΙΝΕΤΑΙ ;;

  Μου αρέσει!

  1. – ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ .
   – ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΑΝΟ !!

   > ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ .. ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑΣ ..ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ..ΟΧΙ ΠΕΡΣΙ !!

   Μου αρέσει!

  2. > ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙ – ΝΤΠ / ΜΕΣΩ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ // ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

   Ο… πατριώτης Λάτσης, έβαλε κατά 50% στην σημαντικότερη μαρίνα της Αττικής, την οποία νοικιάζει από το ελληνικό δημόσιο, την εταιρία Dogus τουρκικών συμφερόντων!
   Στην εν λόγω εταιρία μέτοχος είναι και το μετοχικό ταμείο του στρατού της Τουρκίας. Για να σας δω τώρα! Θα κάνετε πράξη νομοθετικού περιεχομένου να σταματήσετε αυτήν την προδοσία; Θα σιωπήσετε και έμμεσα θα συναινέσετε στην προδοσία; Η τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις έχετε μόνο και μόνο για να ρημάζετε τον λαό;

   Προς κ. Στουρνάρα υπουργό οικονομικών.

   >>Η μαρίνα Φλοίσβου ανήκει ιδιοκτησιακά στην ΕΤΑΔ ( εταιρία τουριστικών ακινήτων δημοσίου) και μοναδικός μέτοχος είναι το υπουργείο οικονομικών και ο εκάστοτε υπουργός.

   >>Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας 2002-2003 , η διαχείριση της μαρίνας Φλοίσβου, δόθηκε μετά από διαγωνισμό και έναντι τιμήματος στην εταιρία Lamda developments .

   ΥΓ.

   ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ .. ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΑΝΗΚΕΙ ;;
   H ΕΤΑΔ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ;;;;;;;;;;;;

   ..

   Μου αρέσει!

 2. Δεν φτανει που ταιζουμε αυτη την οικογενεια με ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ για τη EUROBANK, ενω θα επρεπε να κλεισει ως επειχηρηση (οπως ολες οι αλλες που εχουν οικονομικα προβληματα)….πουλαει τωρα και στους τουρκους ελληνικη γη και υδωρ μεσα στην πρωτευουσα….

  Μου αρέσει!

  1. Νικο…

   ξέρεις ποιος ειναι συμβουλος επικοινωνιας του Ομιλου Λάτση;
   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ , συμβουλος και του Αντωνη Σαμαρά …
   και παλιοτερα δεξι χερι του Μπομπολα…
   και τωρα αρθρογραφος στη Δημοκρατία και στο Αντίονιουζ….
   Ομιλος Λάτση σημαινει Eurobank, ΕΛΠΕ, Mall στο Μαρουσι (η αυθαιρετάρα που στηθηκε με τον πασοκο Τζανικο) , διαχειριση σκουπιδιων στην Κερατεα και παει λεγοντας….

   Μου αρέσει!

   1. TO ΄΄ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ..
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΝΑΙ Η΄ΟΧΙ :;; .. EΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ..
    .. Η ΑΝΟΧΗ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ //
    .. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ..
    .. ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ //

    Μου αρέσει!

   2. Τα γνωριζω Μισα και Τομας

    Στο Μαλλ στο Μαρουσι εχω και γνωστους που δουλευουν σεκιουριτι με μισθους πεινας, ωραρια μεσαιωνα και με 3 με 4 μισθους μεσα.
    Το θεμα ειναι να πεσει αυτη η κυβερνηση τρελαντωνη και ΣΙΑ το συντομοτερο δυνατο. Οχι γιατι πιστευω οτι ο Τσιπρας εχει πραγματικα τη λυση, αλλα γιατι ο λαος πρεπει να δειξει χαρακτηρα και να ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ αμεσα οποια κυβερνηση κανει αλλα μετεκλογικα απο αυτα που υποσχεται.
    Να πουληθει η μαρινα του Φλοισβου, το λιμανι του Πειραια, ολη η εκταση του Ελληνικου, αυριο το Λιμανι της Ραφηνας και δεν ξερω εγω τι αλλο εχουν στο ΠΑΝΒΡΩΜΙΚΟ αχυρομυαλο τους ειναι εθνικη προδωσια και ως προδωτες πρεπει να αντιμετωπιστουν.

    Μου αρέσει!

   3. Εδώ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ……..
    ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ……..
    Σε λίγο και τον καθαρό Αέρα όπως στα φανάρια στο Μεξικό…
    Και συζητάμε για μαρίνες……?
    Και όλα αυτά γιατί ΘΕΛΟΥΝ να νομίζουμε, ότι είναι για το καλό μας…
    Και για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας…
    Γ@μώ τον καπιταλισμό τους,το ξεσταύρι τους και τον αντίχριστό τους…
    Γδάρσιμο και κρέμασμα…

    Μου αρέσει!

   4. @ AMETANOHTOS // PLEASSSSSSSE ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ //

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ !
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ //

    Μου αρέσει!

   5. Αμετανοητε…

    έτσι! αλά Dracula…
    ξέρεις υπάρχουν και γηγενεις που φέρουν το μικρό όνομα Δρακούλης…

    ΤHOMAS

    Το τελευταίο που λες δεν παιζει πια.
    Βγάλτο απο το μυαλό σου και προετοιμάσου ανάλογα.

    Μου αρέσει!

   6. @ΤΗΟΜΑS
    E άσε να εκφραστώ μία φορά ελεύθερα κι εγώ…
    Αμήν, για τις σφαίρες…

    Μίσα
    Δεν τον κατάλαβαν τον Ιούνη,τις δεύτερες…
    Θα κλάψουν και οι «δικές» τους οι μάνες, κάποια στιγμή…
    Γιατί οι «άλλες» οι μανούλες στεγνώσανε από δάκρυα.

    Μου αρέσει!

   7. @ misa // πρεπει να παραδοθούν // η ετοιμότητα ειναι Συνεχήs ! > ..

    @ αμετανόητοs // κράτα ΄΄ δάγκωμα για την ΄΄κατάλληλη ώρα ..

    » Η΄ ΤΑΝ Η΄ΕΠΙ ΤΑΣ //

    Μου αρέσει!

   8. Φιλοι μου,

    Θα τα ξεπουλησουν ολα και θα τα δινουν σε Τουρκους, Γερμανους και σε οποιους αλλους γουσταρουν.

    Οποιος γνωριζει λιγο απο ψυχολογια καταλαβαινει ευκολα οτι ο αντωνης δεν κανει ουτε για ψιλικατζης. Πιτσαρια να του δωσεις θα την κλεισει και εμεις οι μαλακες του εμπιστευτηκαμε τη χωρα. Ο χοντρος ειναι για το γαμο του καραγκιωζη. Δεν ξερει ποιον πρωην συντροφο του να πρωτοκαλυψει για να μην ανοιξει ο οχετος και τους παρουν ολους τα σκατα. Και ο τριτος και πονηροτερος ονειρευεται Προεδριες. Δε συνειδητοποιουν οτι αρματωμενοι σαν αστακοι κακοποιοι παρελαυνουν αναμεσα απο τις βιλες και τις πισινες των βορειων προαστειων και οι βομβες εχουν αρχισει να σκανε σε σπιτια πρωην υπουργων. Ισως βεβαια να εχουν αποφασισει να ζησουν το υπολοιπο της ζωης τους στο εξωτερικο, αλλα νομιζω οτι ΔΕΝ εχουν καταλαβει ακομα τι τους περιμενει απο το λαο που ακομα…..ΔΕΝΝΝΝΝ εχει μιλησει. Και θα μιλησει στο δρομο Τομας. Γι αυτο η καλυτερη και σοφοτερη επιλογη που εχουν ειναι να πανε ΜΟΝΟΙ τους συντομα σε εκλογες.

    Εγω αν ο Λατσης χρωσταει στην εφορια, δεν αναγνωριζω καμια πωληση που επειχηρει σε περιοδο χουντας. ΤΕΛΟΣ.

    Μου αρέσει!

 3. Τυχαία η επιλογή του Φλοίσβου (Παλαιό Φάληρο), όπου διαμένουν πολλοί δημότες Κωνσταντινουπολίτες;
  Γιατί εμένα μου έρχεται στο μυαλό η επίσκεψη Νταβούτογλου και η συνάντησή του με Κωνσταντινουπολίτες, τους οποίους ο μεγάλος βεζύρης παρουσιάζει ως Τουρκική διασπορά;
  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
  Απάντηση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. και στην Κοινή Ανακοίνωση Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων
  http://mikrasiatis.gr/?p=10958

  Μου αρέσει!

  1. @ ΜΚ

   Μην ανησυχεις ΜΚ. Εμεις δανιζομαστε για να ειναι ορθια η EUROBANK του Λατση και οποιος πληρωνει ειναι και το αφεντικο. Ας μας πληρωσει πρωτα τις εγκυησεις προς την κολοτραπεζα του πρωτα και μετα να αρχισει να πουλαει σε ξενους.

   Θα δεις οτι θα ακυρωθουν ολα. Θα εχουν πολυ δουλεια οι δικαστικοι τα επομενα χρονια…..

   Μου αρέσει!

 4. Ελπιζουμε να τα εχει η οικογενεια Σαμαρα να τους τα δωσει πισω γιατι ευθυνες δεν θα ζητηθουν με το παρον «συνταγμα».

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.