Μήπως πρέπει να κινηθεί Εισαγγελέας εναντίον του πολλά βαρύ κυρίου Στουρνάρα…;

pikrisokolata.jpg
Όλοι ακούσαμε τον ορισμό του «Εθνικού Συμφέροντος» δια στόματος του κυρίου Στουρνάρα,τον οποίο συνέδεσε με την είσπραξη του «χαρατσιού».Ας δούμε όμως τι προβλέπεται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αλλά και τι γίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να παρεμποδίσει τη Δικαιοσύνη….
Aπό εργασία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Το άρθρο 87 § 2 Σ ορίζει ρητά ότι «οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί

κατά κατάλυση του Συντάγματος». Από την απόλυτη αυτή συνταγματική επιταγή προκύπτει (εξ αντιδιαστολής μεν, αλλά με περισσή ενάργεια) ότι αποκλείονται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις παραγόντων της εκτελεστικής εξουσίας στο δικαστικό έργο.

Είναι αυτονόητο δε ότι από το Σύνταγμα απαγορεύονται και οι άτυπες παρεμβάσεις στην άσκηση του δικαιοδοτικού έργου . Επομένως, είναι ανεπίτρεπτες κυβερνητικές δηλώσεις για την πορεία μιας δίκης ή την πιθανολόγηση της έκβασής της, καθώς τέτοιες αξιολογήσεις εμπεριέχουν τον κίνδυνο παρέμβασης στη διαμόρφωση της δικανικής πεποίθησης. Ομοίως πρέπει να αποφεύγεται η εκ μέρους της Κυβέρνησης δημόσια επίκριση ή ο δημόσιος εγκωμιασμός συγκεκριμένης απόφασης επί συγκεκριμένης υποθέσεως, καθώς θα μπορούσε κατ’ αντικειμενική κρίση να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού των δικαστών στη διαμόρφωση της δικαιοδοτικής τους κρίσης στην υπόθεση αυτή.

Άλλωστε όπως προβλέπεται εκ του νόμου (Ποινικός Κώδικας)
Παρεμπόδιση δικαστών, κλπ. και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία
122. Όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη-

(α) προορισμένη ή η οποία είναι ενδεχόμενο να αποτρέψει κάποιο πρόσωπο από το να ενεργήσει με οποιαδήποτε δικαστική ιδιότητα ή με οποιοδήποτε τρόπο ως συνήγορος, μάρτυρας ή διάδικος σε δικαστική διαδικασία

(β) προορισμένη ή η οποία είναι ενδεχόμενο να παρεμποδίσει ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεάσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία ή οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό έναρξης δικαστικής διαδικασίας ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου,

είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων.

από pikri-sokolata.blogspot.gr

21 σκέψεις σχετικά με το “Μήπως πρέπει να κινηθεί Εισαγγελέας εναντίον του πολλά βαρύ κυρίου Στουρνάρα…;

 1. … έπρεπε κιόλας να είχε συλληφθεί…δλδ δεν υπάρχει τιποτα πέραν του ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ… δημόσιο συμφέρον ποιο ρε τραχανά είναι το δημόσιο συμφέρον… θέλει άλλη συζήτηση, όταν και εσύ, θα ΕΙΣΑΙ πίσω απο τα κάγκελα … άρπαξες μι αρλούμπα …ποιος στο σατανά… σου την είπε… και τρέχεις στους δρόμους αλαζόνας
  παλιό τραχανά…. …

  Μου αρέσει!

  1. …δεν υπάρχει κανένας να…..απαλλάξει αυτόν τον νόμιμο τρομοκράτη από τα προβλήματά του για να σταματήσει η τρομοκρατία που εξασκεί στον Ελληνικό λαο?

   Μου αρέσει!

 2. Mόνο σαυροειδές….φιδοειδές είναι το στουρνάρι….και τρελό μάλιστα. Το βλέμμα του όταν μιλάει έχει ένα…τρόμο παράφρονα….
  Που τους βρήκαμε όλους αυτούς του σιχαμερούς τύπους? Κάθε φορά…άλλο ψηφίζουμε….ζονγκ μπαίνει μετά απο το παράθυρο με αλεξίπτωτο και μας κυβερνάει….Οι εξουσιαστές επιβάλλουν με κάθε τρόπο τη Νέα Τάξη Πραγμάτων κι ο δύστυχος λαός παρακολουθεί….στο ίδιο εργο…θεατής….

  Μου αρέσει!

 3. μΗ΄Ν ΦΟΝΆΖΕΤΕ ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΄΄ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ..
  ΜΕΤΑ ΤΟ ΄΄ΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΄΄ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΤΟ ΜΠΛΕ ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ //
  Κύρ – Εισαγγελέα .. έχουμε παραβάτη ;
  – ti ;; επίπληξη ;;
  .- .πήρε τηλ. ο κοντόs με τιs ΄΄πρώην ελιέs ;; μη μαλώνουμε τον ΄΄βαφτιστίρι ;;

  .. το χαίβάνι ποιόs το διόρισε ;;
  ..

  Μου αρέσει!

 4. O άνθρωπος έχει τοποθετηθεί εκεί για να τελειώσει το job με οποιονδήποτε τρόπο. Για ποιους νόμους μιλάτε; Ο άνθρωπος είναι τεχνοκρατης, τραπεζίτης . Εκεί υπάρχει μόνο ο νόμος του χρήματος. Και καλά αυτός εκείνη η ΔΗΜΑΡ τι ρόλο παίζει; Καιρός είναι να αφαιρέσει την λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ από το όνομα του κόμματος γιατί έχει μεταλλαχθεί σε στυγνό καπιταλιστικό΄κόμμα.

  Μου αρέσει!

 5. Περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια κι εμείς ονειρευόμαστε πως θα τους δούμε πίσω από τα κάγκελα ενώ όλοι τους περνούν καλύτερα από ποτέ!!!

  Μου αρέσει!

 6. Παρακαλω εναν καφεδακο,πολλα βαρυ και οχι…Ξερετε ποσοι και πως θα επρεπε να ειχαν συληφθει μεχρι τωρα; ολοι τους..και πως; με διχτυ ψαρεματος ,ειναι τοσοι πολλοι που εχουν καταστρστηγησει το συνταγμα ,που επρεπε να τους μαζευουν σαν την αθερινα..αλλα προς αυτου ,και μετα απο δυο εκλογικες μαχες τσουπ παλι αυτους μας φορτωσαν οι φοβου τις απειλες των Σαμαροβενιζελοκουβελων!! και μετα μας φορτωσαν και το στουρναρι και δεσανε…βοηθεια μας

  Μου αρέσει!

 7. Δεν φταίει η πλαστικοποιημένη από τα botox αυτή μούρη….Υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες που τον διορίζουν και τον διατηρούν σε επίκαιρες και πάντα υψηλές θέσεις ..Και από που δεν έχει περάσει! Να ήταν τουλάχιστον κανένα φοβερό μυαλό!Κ΄όμως , όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρείς!Έτσι υποψιάζομαι ότι το ανθρωπάκι αυτό αν μη τι άλλο έχει ταλέντο στο να διατηρεί »χρήσιμες΄΄ και ισχυρές γνωριμίες!Ας αναρωτηθούμε λοιπόν..Τί είδους γνωριμίες μπορεί να έχει κάποιος για να αποτελεί παντού και σε κάθε κατάσταση μαϊντανό;Μα φίλοι μου, μόνο όταν είναι φίλος των Εβραίων η μετέχει Στοάς!Δεν χρειάζεται και φιλοσοφία!….

  Μου αρέσει!

 8. Ο ΣΑΚΟΥΛΟΜΑΤΗΣ ΚΙ Ο ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ..ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  Μου αρέσει!

 9. Απο την ιδια ωρα το σχολιασα..

  Υπουργος που παροτρυνειν να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ (!) ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…

  και να διατηρει ακομα τη θεση του…

  ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!

  Ξαι ομως….στον αποπατο ελλας…ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.