Γιάννα Γαϊτάνη: Η τροφός του ναζισμού των Σκοπίων

Στο διάβα του ιστορικού χρόνου οι παραλήψεις και τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. Η επανάληψη των λαθών αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να οφείλονται απλά στην κακή τύχη – στη συμπτωματική ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Κάτι άλλο συμβαίνει στη χώρα…

Οι πολίτες είναι αναγκαίο να πάψουν να είναι άβουλοι οπαδοί. Να διερευνήσουν σε βάθος και με αντικειμενικότητα –ενεργοποιώντας την παροπλισμένη κριτική σκέψη τους– το ρόλο όλων των κομμάτων που βρίσκονται μέσα στη Βουλή: είτε τα ψήφισαν είτε όχι, είτε είναι μνημονιακά είτε αντιμνημονιακά. Οι πολίτες πρέπει με τις δράσεις ή τις αντιδράσεις τους να κατευθύνουν τις πολιτικές με γνώμονα το κοινό καλό, όχι να είναι έρμαια των πολιτικών και να νοιάζονται μόνον για το πρόσκαιρο ατομικό τους συμφέρον.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Gaitani-Nikola+Gruevski.jpg

Η χώρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μοιάζει να μην έχει προοπτική. Βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί καταδεικνύεται ότι δεν απολαμβάνει πολιτικής προστασίας ανάλογης του Πολιτισμού και της Ιστορίας της. Η πολιτική προστασία από τη νυν συγκυβέρνηση των φιλομνημονιακών είναι ανύπαρκτη. Αφού οι μνημονιακοί έχουν παραδώσει την εξουσία στην εξωθεσμική Τρόικα. Ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αφενός είναι πολωμένες αφετέρου η ισχυρότερη δύναμη εξ αυτών: ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να υπερασπίζεται πολιτικά την αγωνία των Μακεδόνων Ελλήνων σχετικά με το «μακεδονικό ζήτημα», που είναι μείζων ιστορικό και εθνικό θέμα για την Ελλάδα.

Δεν είναι υπερβολή. Οι Μακεδόνες έχοντας συνείδηση της ιστορικότητας και της ελληνικότητάς τους αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις (20/11/2012), στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», της βουλευτίνας κ. Γιάννας Γαϊτάνη. Για το λόγο αυτό οφείλουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν την κοινωνία.

Η Γιάννα Γαϊτάνη, βουλευτίνα Β’ Θεσσαλονίκης (e-mail: gaitani) όχι μόνον αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αλλά επιπλέον κατηγόρησε την Ελλάδα –τη χώρα της;– για «οικονομικό επεκτατισμό» σε βάρος των Σκοπίων και των Βαλκανίων γενικότερα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
%CE%93%CE%B1%CF%8A%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B7+%CE%94%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C.png

Με την απαράδεχτη (για βουλευτή της Ελλάδας) δήλωσή της, η κ. Γαϊτάνη ουσιαστικά συντάσσεται με τις ανιστόρητες απόψεις των φασιστών των Σκοπιών: Των ακραίων εθνικιστών που κατασκεύασαν φανταστική «εθνότητα» με επεκτατικές βλέψεις, εγείροντας εδαφικές, πολιτισμικές, εθνολογικές και ιστορικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα.

Η κ. Γαϊτάνη πρέπει να απομονωθεί πολιτικά γιατί έγινε συνειδητά τροφοδότης του ψευδο-αλυτρωτισμού των ακραίων εθνικιστών του κρατιδίου των Σκοπίων. Ενός κρατιδίου που δεν συνεργάζεται υπέρ της ειρήνης• τουναντίον μάλιστα, συντηρεί την εχθρότητα προκειμένου να υπερασπιστεί τα ψέματα πάνω στα οποία εδράζει τη βιωσιμότητά του. Καθώς είναι: τεχνητό κράτος, με τεχνητή γλώσσα, με τεχνητή Ιστορία, με τεχνητή εθνική ταυτότητα και με σχισματική – ακέφαλη Εκκλησία.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Newspaper-Skopia-Scrap1.PNG
Δείτε το στιγμιότυτο (19/12/2012, 4:45) ολόκληρης της διαδικτυακής σελίδας
της εφημερίδας«Nova Makedonija» με κλικ εδώ

Οι Σκοπιανοί θα αποδείξουν ότι είναι φιλικό και ειρηνικό κράτος όταν συνταχθούν με την αλήθεια που γνωρίζουν όλοι ( Έλληνες και ξένοι) για τη Μακεδονία. Δηλαδή, ότι:

  • α) Η Μακεδονία ως εθνολογικός και ιστορικός όρος συνδεόταν πάντα άμεσα με την Αρχαία Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι η πατρίδα της γνήσιας ελληνικής φυλής των Μακεδόνων: επιγόνων του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.
  • β) Η Μακεδονία ακόμα κι ως όρος διοικητικός – γεωγραφικός, όπως χρησιμοποιείται σήμερα, δεν μπορεί να χαριστεί για μονοπωλιακή χρήση εθνικού αυτοπροσδιορισμού σε κανέναν. Ειδικά, δεν μπορεί να χαριστεί σε εκείνους στους οποίους αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό γεωγραφικό κομμάτι από τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο.

Όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, να αναλογιστούν πριν να είναι αργά, τις ευθύνες τους. Είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας: τους πολίτες, τα σύνορα, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ιστορία. Είναι υποχρεωμένα να προφυλάξουν τη χώρα από κάθε κακοήθη εθνικισμό: σκοπιανικό ή γερμανικό!

Μέχρι στιγμής οι μεν ντροπιάσατε τη χώρα, οι δε γίνεσθε της χώρας η ντροπή• και ο «γιος της πλύστρας», δυστυχώς, είναι άφαντος ακόμη…

34 σκέψεις σχετικά με το “Γιάννα Γαϊτάνη: Η τροφός του ναζισμού των Σκοπίων

  1. Όταν λείπει η γάτα (Τσίπρας) , χορεύουν τα ποντίκια (συνιστώσες).

    Για να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κουμμάντο κάνουν οι συνιστώσες και όχι ο Alexis. Απο ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά ανθελληνικά μπουμπούκια που σιγά σιγά ανθίζουν.

    Επίσης να τους χαίρωνται οι Μακεδόνες ψηφοφόροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους δείχνει την αγάπη του και την ευαισθησία του στο Σκοπιανικό θέμα. Κάποια μέρα θα λένε και αυτοί «Μακεδόνες» τους μεταλλαγμένους τους γείτονες.

    Μου αρέσει!

  2. Και που ‘σαι ακόμα…
    Τι θα γίνει με την πάρτη σας εκεί στην κουμουνδούρου;

    Το τσίριζα, αγνοώντας τη Συνθήκη της Λωζάνης, γνωρίζοντας την ωμή παρέμβαση των μογγόλων στα εσωτερικά της Πατρίδος μας, συντάσσεται πλήρως με τα νεοταξικά όργανα τύπου ‘Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’, για να εξυπηρετήσει την ατζέντα τους. Και επειδή γνωρίζουμε ότι τα κάνουν και οι άλλοι (στα μουλωχτά βέβαια και όχι τόσο απροκάλυπτα όσο εσείς) το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ .

    Φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ στα… τουρκικά κυκλοφορεί στην Θράκη!!!

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΣΥΡΙΖΑ: «Να εφαρμοσθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τους τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης…»

    h-p://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_8185.html#ixzz2FWrPSrPC

    Μου αρέσει!

  3. Κάτι ήξεραν εκείνοι που τους έστελναν στη μακρόννησο, προδότες και ψεύτες από κούνια, το κόμμα της αριστεράς και της προόδου!!!!!

    Μου αρέσει!

    1. Βαγγέλη το χειρότερο είναι ότι πολλοί αριστεροί στην Ελλάδα έχουν ακόμα τα μυαλά τους κολλημένα στην χούντα και σε ένα κομμουνιστικό ρομαντισμό. Όμως οι ίδιοι ήταν που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚάρα του «Τσοβόλα δώστα όλα».
      Πως εξηγείς αλλιώς το 20+% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 7% που έχει το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα απολιθωμένα μυαλά βλέπουν τον Ανδρέα στο πρόσωπο του Αλέξη που τους υπόσχεται γη και ύδωρ.Το μόνο που θέλουν είναι να διατηρήσουν τα προνόμοια έστω και σε μια μικρότερη πατρίδα. Αυτοί είναι η κάστα των νεο-αριστερών της Ελλάδος.
      Όσο για το όνομα των μεταλλαγμένων, το έχουν και χεσμένο. Προέχει η διατήρηση των προνομοίων και την εικονικής dolce vita

      Μην αρχίσω να λέω και για τους πατριδοκάπηλους δεξιούς.

      Μου αρέσει!

    2. Οι μεγαλύτεροι προδότες του Ελληνισμού και των Ελλήνων είναι οι ακροδεξιοί χουντικοί, που συνεργάζονταν και συγκυβερνούσαν με τους κατακτητές Ναζί και τους αποικιοκράτες Αγγλους (Βλ.ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, Χίτες),που έδωσαν στο πιάτο την Β.Κύπρο στους Τούρκους (απόσυρση ελληνικής μεραρχίας από τον Παπαδόπουλο και προδοτική ανικανότητα της χούντας Ιωαννίδη να αντιμετωπίσει τον Αττίλα) και δίχαζαν, εξαθλίωναν, βασάνιζαν και εκτελούσαν Ελληνες επί δεκαετίες.

      Κατάλαβες χουντόμουτρο Bασιλάκη ;

      Μου αρέσει!

      1. Αν υποστηρίζεις τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις αριστερών και κομμουνιστών από τους ακροδεξιούς και χουντικούς που κυβέρνησαν διαχρονικά την Ελλάδα, αυτοκατατάσσεσαι μόνος σου σε αυτήν την κατηγορία.

        Μου αρέσει!

      2. Δεν υποστηρίζω τίποτα φίλε μου. Αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι αθώα. Μην ξεχνάς πως τα ξερονήσια ήταν επιλογή του Γεωργίου Παπανδρεου….όπως και ο εμφύλιος.

        Μου αρέσει!

      3. Δακρύσαμε πολίτη, πλέον ούτε στον ριζόσπαστη δεν τα λένε αυτά, πήγαινε να δεις ποια ήταν θέση για τη μικρασιατική εκστρατεία, ποια ήταν την περίοδο των μεγάλων ερώτων 39-41 (ίουνιο, η Ελλάδα κατελήφθη τον απρίλιο), ποίες ήταν οι θέσεις του το 24 και το 35 για το μακεδονικό, τα πάρε-δώσε με γιουγκοσλαβία και βουλγαρία στον εμφύλιο και μετά έλα να μας πεις ποιος έστρωσε το κόκκινο χαλί στις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις.

        Μου αρέσει!

      4. Γιατί peri μου αναφέρεις τον γέρο Παπανδρέου ;
        Εχω δηλώσει ποτέ θαυμαστής του ;
        Ιστορικές ευθύνες αναλογούν σε όλες τις παρατάξεις, αλλά εγώ εδώ σχολίασα το εχθροπαθές σχόλιο του βαγγελάκη που δεν έχει καμιά σχέση με κριτική αξιολόγηση και ιστορικό σχολιασμό του παρελθόντος.

        Οσον αφορά τον Νικηφόρο θα του θυμίσω ότι την ανεπιτυχή προέλαση στην Μικρά Ασία και την αποδυνάμωση του στρατεύματος την έκαναν οι φιλομοναρχικοί του Κωνσταντίνου και όχι οι αριστεροί – κομμουνιστές.
        Το ίδιο ισχύει και για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στις δεκαετίες μετά τον ελληνικό Εμφύλιο που ουσιαστικά λειτουργούσε ως αμερικανικό προτεκτοράτο με το άλλοθι του κομμουνιστικού κινδύνου.

        Μου αρέσει!

      5. Νομίζω ότι το όνομα που σου πάει καλύτερα είναι, »ένας προδότης», ασήμαντος μεν, αλλά προδότης, ξέρεις και οι προδότες την ίδια φάτσα έχουν, όσο για την ιστορία θα σου πρότεινα να την μελετάς καλύτερα και εκεί θα διαπιστώσεις ποια ήταν η στάση της αριστεράς το 1922, το 1940, στο θέμα της Μακεδονίας, νομίζω ότι τζάμπα διαβάζεις.

        Μου αρέσει!

      6. Νομίζω οτι γράφω στα ελληνικά. Δεν σου έκανα ανάλυση της μικρασιατικής εκστρατείας και αυτό δεν γίνεται σε μισή σειρά οπως πολύ εύκολα το έκανες εσύ, εγώ σου μίλησα για τις θέσεις του κκ σε κρίσιμα έθνικα. Ξεχνάς βέβαια τις διακύρηξεις που καλούσαν τους στρατιώτες να παρατήσουν τις θέσεις τους και οι οποίες μιλούσαν για ιμπεριαλιστική εκστρατεία κτλ κτλ για τους αμυνίτες και τις δολοφθορές στα μετόπισθεν του στρατού κτλ κτλ
        Όσο για τη διαπίστωση οτι η Ελλάδα μεταπολεμικά λειτούργησε ως αμερικανικό προτεκτοράτο είναι σαν κάνεις διάρρηξη σε ανοιχτή πόρτα, ξέχασες όμως να πείς το άλλοθι του κουμμουνιστικού κίνδυνο ήταν επιβεβαιώμενο

        Μου αρέσει!

  4. Και καλό θα είναι να μας πουν οι ‘πατριώτες συριζαίοι’. 😯
    Η διπλή ονομασία που λένε ότι υποστηρίζουν, θα έχει τη λέξη «Μακεδονία» μέσα;

    Ρωτάω βρε παιδί μου γιατί μπορεί να εννοούν οι άνθρωποι (και να τους έχω παρεξηγήσει) κάτι σαν «Βαρδασκοσκόπια», «Γυφτοσκόπια», … και αυτές οι ονομασίες δύο λέξεις έχουν.

    Μου αρέσει!

    1. Φαίη

      θαρρώ πως έχουμε κάνει την τρίχα τριχιά.
      Θέλουμε τώρα τι ;
      ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΌΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;
      Ή κάποιον που θα μας πάει στην Κοκκινη Μηλιά ;
      Βλέπω πως αντιμετωπιζουν την πατριδα οι «μακεδονομάχοι» πατριδέμπορες και ΤΡΕΜΩ !!!
      Πιάσ΄τους έναν-έναν:
      Some.r.ass, Χρύσανθος, Μπαρουφαήλος, Μπουμπούκος, Βορβορίδης (να σου δειξω αφίσες του ενάντια στο Μααστριχτ και το Ευρω;), Καρατζαφύρερ …κλπ κλπ

      Μου αρέσει!

      1. Αλλάζεις το θέμα Μίσα.

        Τι να το κάνω αν μου γλιτώσουν (όπως λένε) το ένα χέρι και μου κόψουν το άλλο;
        ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥ@ΤΙΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ να πάνε να τις κάνουν αλλού.

        Αλλά έτσι μας θέλουν.
        Σκυμμένους και σε απελπισία, για να κάνουμε μια ζωή συμβιβασμούς.
        Εκεί ρε, αυτό είναι το παιχνίδι τους. Να μας φτάσουν σε ‘κείνο το αδιέξοδο σημείο για να δεχτούμε τις άθλιες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ τους θέσεις. Ονομάζεται φθορά και παιχνίδι αντοχής. Ονομάζεται θα σε κάνω να παρακαλάς για να σε σφάξω αρκεί να διαλέξεις το μαχαίρι που θα σε καρυδώσει. Και μην μου πεις για το τι κάνουν οι άλλοι. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ. Τα ξέρω και τα καθέκαστα των άλλων. Μπορείς να μου πεις γιατί θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους λαϊκό κόμμα τη στιγμή πόυ κάνουν πράγματα αντίθετα με τη λαϊκή θέληση ; ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΓΜΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΛΚ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΠΕΣΤΟ ΜΟΥ. ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΡΕΙΣ;; ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Μια ζωή το παιχνιδάκι του τέννις, της γμν σύγκρισης λες και δεν έχουμε μυαλό να τους πιάσουμε έναν έναν και να τους χτυπήσουμε κάτω σαν τα χταπόδια. Μια ζωή το παιχνίδι τους για να μας έχουν εκεί που θέλουν. Δεν μπορείς να μου το πεις όμως γιατί αν το κάνεις θα πρέπει να μπεις στο επικίνδυνο κάδρο, να συμπεριλάβεις μέσα τους νταβατζήδες που κρύβονται πίσω ΚΑΙ από αυτούς. Τα ξένα γμν συμφέροντα που θέλουν μια ζωή να μας τραβάνε από το λαιμό.
        ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΙΣΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

        ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.

        Μου αρέσει!

      2. Λυκάκι,

        μη μου λές πως δεν είναι δεξιός ο Βορβορίδης ή ο Μπουμπυς!
        ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΙ ΕΊΝΑΙ …ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ !
        Ο Βοριδης ήταν προεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ με την εγκριση του ιδιου του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
        Ο Καραμανλικός/αβερωφικός Σαμαράς δεν είναι δεξιός ;

        ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ. ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΡΟΔΟΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ !

        Μου αρέσει!

      3. Το παιχνίδι είναι στημμένο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
        Γιαυτό δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε ένα κόμμα που να μας αντικατοπτρίζει εντελώς, γιατί θα μας πηγαίνουν στράτα στρατούλα (γειά σου στρατούλη που τις έφαγες 😯 )εκεί που αυτοί θέλουν. Θα πλέκουν και θα ξεπλέκουν μέχρι να φτιάξουν το δικό τους αριστούργημα. Το ένα κόμμα θα αντανακλά το άλλο, το ένα θα συμπληρώνει το άλλο, το ένα θα έχει κενά που υποτίθεται ότι θα τα συμπληρώνει το άλλο. Ένας γμν λαβύρινθος και μεις μέσα σαν τους μλκς θα προσπαθούμε να βούμε την έξοδο. Δεν υπάρχει έξοδος. Ο Έλληνας δεν κάνει συμβιβασμούς γμτ μου.

        Διάβασε για να καταλάβεις τι εννοώ.

        Πως οι Αμερικανοί υπονομεύουν τη βούληση των λαών.

        “Το Βρώμικο Παιχνίδι της Πολυεπίπεδης Χρηματοδότησης και της Χρηματοδότησης των Δημοφιλών Κινημάτων.

        “Πολλά από αυτά που κάνουμε τώρα γινόντουσαν μυστικά από τη CIA πριν 25 χρόνια.” Allen Weintein (ένας εκ των ιδρυτών της ΜΚΟ NED) στη Washington Post, το 1991.

        Από την Αίγυπτο έως την Ονδούρα και σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, τα λαϊκά κινήματα αγωνίζονται για πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ τα δολάρια της Ουάσιγκτον τα χρηματοδοτούν.

        Από την εποχή του Kennedy η κυβέρνηση των ΗΠΑ ακολουθεί μια πολιτική χρηματοδότησης τόσο του καθεστώτος όσο και της αντιπολίτευσης και όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό στρέφεται για βοήθεια σε ένα δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση και στις ΜΚΟ.”

        η συνέχεια εδώ:

        h-p://averoph.wordpress.com/2012/10/11/%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB/

        H NED που αναφέρεται πιο πάνω, είναι η ΜΚΟ που μας έχει ταράξει στις καταγγελίες περί ρατσισμού. Σαν την άλλη που βγήκαν τα τσιριζάκια και παρέλασαν παρεΪτσα προχθές.

        Μου αρέσει!

      4. Φαίη

        δεν θα γίνω απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ και θέσεων με τις οποίες διαφωνώ οριζοντίως, πλαγίως , καθέτως και διαγωνίως.
        Λέω πως αν απο τη μιά έχω πατριδοκάπηλους , τηλεμπόρους της εθνικοφροσύνης που με ξεπουλάνε στην Τρόικα για χαρη των κολλητών τους εταιρειών και τραπεζιτων,
        κι από την άλλη ένα σχηματισμό που λέει ΟΧΙ σε αυτο το εξελισσόμενο ξεπουλημα και αποτελεί το κυριο αντιπαλο δέος των Μπουμπουκοειδών…
        θα ταχθω ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ με τους δεύτερους.

        Όπως στην ιστορία με τον Οτσαλάν ήμουν με την πλευρά Κρανιδιώτη-Ναξιώτη-Δαμιανάκου ενω τωρα που εξελιχθηκε σε Μπαρουφαήλο τον φτυνω στα μουτρα…

        όπως με την υποθεση του σχεδιου Ανάν , ήμουν με το ΚΚΕ και την αντιθεση του και κατηγορουσα τον ΣΥΡΙΖΑ…

        έτσι και τώρα , λέω πως το ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ , Η ΑΥΘΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όχι απο τις βλακείες των σκοπιανών και των φιλοσκοπιανών ….

        Μου αρέσει!

      5. Κόψε τα ἀριστερούλικα στρουθοκαμηλίσματα…
        Κόψτε καί οἱ ἄλλοι τά δεξιούλικα…χαμουρέματα…

        …ἤ μέ τήν Πατρίδα ἤ μέ τό…ΨΕΜΜΑ.

        Μου αρέσει!

      6. Αν όπως είπε ο Τσίπρας το δίλλημα είναι μνημόνιο ή Βραζιλία προτιμώ…το μνημόνιο!!!

        Σοβαρά τώρα για να αντιγράψω κάποιον άλλο «Ο λαός δεν ξεχνά ΔΕΞΙΑ κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

        Μου αρέσει!

      7. Τα ονόματα που αναφέρεις μας αφήνουν αδιάφορους πολιτικοί πανε κ´ έρχονται ή πατρίδα μένει κ´ όσοι την αγαπάμε δεν πρόκειται να χαρισουμε το όνομα Μακεδονία σε κανένα μεταλαγμενο σκοπιανό,η οικονομία φτιάχνεται τα αλλα άν τα χάσεις ΟΧΙ κ´ μίσα για το υβριστικό σχόλιο που εγραψες για μένα χτες με τον Άλλο πιθηκο τον Gianni έστειλα την διεύθυνση όσοι πιστοί προσέλθετε

        Μου αρέσει!

      8. Δεν απαντάς Μίσα, δεν απαντάς.
        Πάλι μια απ’ τα ίδια.
        Είσαι καταδικασμένος να υποστηρίζεις κάτι και μετά να το αναιρείς (υποστήριξες εκείνον λες και μετά άλλαξες γνώμη, και δεν είσαι ο μόνος Μίσα, όλοι μας αυτό ακριβώς παθαίνουμε, πάντα μετανιώνουμε ), το πλέξιμο ξεπλέξιμο που έλεγα, γιατί έτσι είναι στημμένο το παιχνίδι. Στο τέλος εσύ και ‘γω θα μετανοιώνουμε ενώ εκείνοι θα έχουν κάνει τη δουλειά τους .
        Εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό ούτε περνάμε από τεστ πολιτικής συνειδήσεως. ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και αν δεν δούμε το θέμα στη σωστή του διάσταση θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη .

        Και όσο για το τσίπρα, όσο ήθελε αυτός να κερδίσει τις εκλογές και να σώσει την Ελλάδα το παιδί, άλλο τόσο και ‘γω έχω συγγένεια με την Κοκκινοσκουφίτσα.
        Τις εκλογές τις χάρισε στο σαμάρι όταν βγήκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είπε ότι θέλει να προσκαλέσει τους συγγενείς των ‘μεταναστών’ στην Ελλάδα. Άσε το άλλο με τις κολωτούμπες όσον αφορά τη ‘διαπραγμάτευση’ του μνημονίου..

        Μου αρέσει!

      9. Τσαμπουκά Διηνέκη

        μια φορά κι έναν καιρό ήταν ενας ντοπιος γνωστός fighter που διαφημιζε τη μουρη του και την αγριάδα του και προκαλούσε…
        όταν κάποιος δέχτηκε την προκληση του αυτος συνεχισε να κομπαζει…
        όταν έγινε η συνάντηση μάζευε τα κομμάτια του…
        ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ, ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΝΕΝΕΚΟ, ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΠΟΥ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

        Αν δεν το κάνεις είσαι του γένους Βεστερβέλε… η τρελοκοτσιδου του muay thai:

        Μου αρέσει!

      10. Φαίη

        δεν έκανα λάθος ουτε στην υποθεση του σχεδιου Ανάν , ουτε στην υποθεση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, (όταν πασοκάρες και δεξιάρες στηριζαν το ΝΑΤΟ), ούτε στο σχεδιο Ανάν.
        ούτε στην τοτε υποστηριξη μου προς αυτούς που τότε στάθηκαν απέναντι στους Γιάνκηδες.

        Εδω το διλημμα είναι ένα και δεν χωραει αριστεροδεξιους συναισθηματισμούς

        Ή ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

        Κι αυτη τη στιγμή ο κυριαρχος αντιμνημονιακος φορεας ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
        Προσωπικά θα ήθελα ενα ευρυτερο μέτωπο, κάτι σαν αυτο που πήγε να γινει στην αρχη απο τη ΣΠΙΘΑ αλλά δεν τελεσφορησε….

        αλλά αντιμετωπιζουμε την πραγματικοτητα όπως είναι , όχι όπως θα επιθυμούσαμε.

        Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογες του Ιουνίου, έχεις δίκιο.
        Μου φαινεται πως δεν θέλουν να παρουν την καυτη πατάτα.

        Μου αρέσει!

      11. Το ποια ακριβώς είναι η πραγματικότητα Μίσα είναι μεγάλο θέμα και δεν έχει τόσο να κάνει με αυτά που εμείς βλέπουμε αλλά με τον τρόπο που τα βλέπουμε. Εκεί βασίζεται όλο το παιχνίδι τους.

        Κάνε μόνο δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου.
        Για ποιο λόγο πραγματικά δεν θέλησαν να πάρουν την καυτή πατάτα τότε;;
        Όταν αποφασίσουν να την πάρουν (αν λέμε) τι διαφορά θα παίξει η ψήφος μας;; Τι ακριβώς θα καταφέρουμε;;

        Πρέπει να φύγω.

        Μου αρέσει!

      12. Φαίη

        τις ερωτήσεις αυτές τις εχω απαντημένες μεσα μου…
        Σκέψου δυο πραγματάκια με τη σειρά σου:

        θα είχαμε την εν εξελίξει γενοκτονία αν δεν έπαιρνε η ΝΔ το μπόνους των 50 εδρων ;
        θα έπαιρνε η ΝΔούλα αυτο το μπονους που της επέτρεψε να συνεχιζει την γενοκτονια των ελλήνων, αν ενα μεγάλο μέρος του δεξιου πληθυσμου δεν έτρωγε το εμφυλιοπολεμικό της παραμύθι ;

        Μου αρέσει!

      13. Ποιες 50 έδρες Μίσα;
        Οι δημοσκοπήσεις για ποιον λόγο νομίζεις ότι γίνονται;
        Για να ενημερώνεται ο κόσμος;
        Τα δικά τους στοιχεία θέλουν και εμάς μας πασάρουν τα παραπλανητικά ή/και αυτά που νομίζουν ότι θα μας κατευθύνουν στα μαντριά τους.
        Η γκρίνια για τις 50 έδρες είναι απλά μια επικοινωνιακή φούσκα για εκείνα τα κόμματα που θέλουν να δείξουν ότι τάχαμου αγωνίζονται για τη δημοκρατία και είναι αντισυστημικά.
        Η διαφορά των ποσοστών μεταξύ των δυο πρώτων στις εκλογές Μίσα, έδειξε ότι ο τσίπρας αν ήθελε το έπαιρνε το παιχνίδι. Τα μοίρασαν, τα συζήτησαν, τα αποφάσισαν και εμάς μας πέταξαν το θέμα με τις 50 έδρες για να έχουμε κάτι να πούμε. Σκέψου ανάποδα.

        Το εμφυλιακό παιχνίδι Μίσα τροφοδοτείται από μια πλευρά, το ίδιο το σύστημα που έχει πολλά κεφάλια. Τόσα χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να τρώμε ‘ήττες’ στυλ Υπατίας από κάτι αριστερές χαμούρες. Και η Υπατία δεν ήταν παραμύθι Μίσα, αλήθεια ήταν. Μας ‘φόρτωσαν’ για τα καλά και μετά μας έφεραν τη Χρυσή Αυγή για αντίδοτο. Το αντίδοτο όμως δεν μπορεί να σταθεί μόνο του αν δεν υπάρχει και η άλλη πλευρά.
        Το να γίνεσαι κολαούζος των ξενοκίνητων ΜΚΟ που προβάλουν μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα η οποία καταπιέζει τον Ελληνικό λαό τι ακριβώς είναι Μίσα; Προκαλείς ή δεν προκαλείς ρίξη και χάος μέσα στην Ελληνική κοινωνία, ένα είδος εμφυλίου; Είσαι ή δεν είσαι ξεδιάντροπος συνεργάτης του νεοταξικού εχθρού;

        Μου αρέσει!

  5. Το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα κόμματα είναι ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ σε νευραλγικά πόστα «παρά-ξενοι» τύποι (και τύπισσες) με παρά-ξενες απόψεις, πάντα ανθελληνικές. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

    Μου αρέσει!

  6. Οποιος ανατρέξει τουλάχιστον στη νεώτερη ιστορία (από 18ο αιώνα και μετέπειτα), θα διαπιστώσει πως οι ισχυροί του κόσμου έπαιζαν το παλιό γνωστό ρωμαϊκό «παιχνίδι» του διαίρει και βασίλευε παντού και, καθόσον μας αφορά, στο χώρο της Βαλκανικής και της Ανατολικής Μεσογείου.
    Αστοχη η δήλωση της Γαϊτάνη, και διότι, εκτός των άλλων, παραβλέπει το ρόλο των ηγεσιών των Σκοπίων, της Αλβανίας και άλλων χωρών της Βαλκανικής στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.
    Ναι μεν ήταν πραγματική η προσπάθεια διείσδυσης Ελληνικών επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο των γειτονικών κρατών, αλλά το θέμα δεν βρίσκεται εκεί, το δε ζήτημα του ονόματος δεν είναι και τόσο απλό, όπως μπορεί να νομίζει η ίδια.
    Ας μην είναι τόσο «γαλαντόμος» κανείς Ελληνας, και δη αιρετός ή υπεύθυνος θεσμικά, ως προς τις αξιώσεις των γειτόνων Σκοπιανών ή προς τις επιδιώξεις της Αγκυρας.
    Οι αδελφοί μας Κύπριοι είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στον σχέδιο Α(υ)νάν πριν από 9 σχεδόν χρόνια και πολύ καλά έπραξαν.
    Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα η επιπόλαιη ή επιδερμική -ακόμη χειρότερα η ανιστόρητη- αντιμετώπιση μπορεί να πληρωθεί πολύ ακριβά. Ο Ελληνισμός το έχει βιώσει τραυματικά αρκετές φορές τα τελευταία 100 χρόνια.

    Μου αρέσει!

    1. ΄Γιαγκούλα

      ποιος θυμάται τον Μαμιδάκη , τον κολλητό του Μητσοτάκη, που οταν η χωρα ειχε κλεισει τα συνορα στα Σκόπια εκείνος θησαυριζε σπάζοντας το εμπάργκο καυσίμων ;
      Μας παραμυθιάζανε πως με την οικονομική διπλωματια θα εξαγοράζαμε , εμεις οι «ισχυροι», τους σκοπιανούς….
      Καταλάβανε τι παίζεται στην περιοχή πολύ αργοτερα, επι Καραμανλή…

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.