Έδωσαν το χαρτζιλίκι τους στο κοινωνικό παντοπωλείο

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απο την Τρίτη Τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου
prasia+eyrytanias.com+112.bmp
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καρπενησίου γέμισε από παιδικές φωνές την προηγούμενη Δευτέρα.
Η τρίτη τάξη του Α΄Δημοτικού σχολείου με πρωτοβουλία της δασκάλας της τάξης, έδωσε μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό από το χαρτζιλίκι τους και στη συνέχεια με τη βοήθεια της δασκάλας τους αγόρασαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τοπικό κατάστημα της πόλης μας.

Κατά την επίσκεψή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τοποθέτησαν τα προϊόντα στα ράφια αφού πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» αλλά και για τις
έννοιες προσφορά και αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ας αποτελέσει η ενέργεια αυτή παράδειγμα προς μίμηση για όλους!

prasia-eyrytanias.blogspot.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “Έδωσαν το χαρτζιλίκι τους στο κοινωνικό παντοπωλείο

 1. Σε λίγο καιρό από τώρα στην ελλάδα δεν θα υπάρχουν παρά δύο τάξεις.
  Αυτή των φιλανθρώπων και η άλλη η σαφώς πολυπληθέστερη και πλειοψηφική των επαιτών.
  Και σε ανώτερα με τα κοινωνικά παντοπωλεία,ιατρεία και συσσίτια που πέραν του ότι εμπεδώνουν στους συμπολίτες μας αυτή την καταστροφική αντίληψη,αποδεικνύονται στηλοβάτες της εποχής των μνημονίων ,εισπραττοντας πακτωλό χρημάτων από εθνικό προυπολογισμό και κοινωνικό ταμείο ευρωπαικής ένωσης.
  Ο Χουντής (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) σε πρόσφατη επερώτησή του διαμαρτυρήθηκε γιατί μέσα στο 2013 τα χρηματα που θα δοθούν σε ΜΚΟ,Δημους,Εκκλησία για συσίτια κ.λ.π. θα ειναι μόνο 4.000.000 αντί των 20.000.000 που ήταν πέρυσι.
  Οπου το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται η φιλανθρωπικές ΜΚΟ φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ,για να εθίσουν τους πολίτες στην επαιτεία και να τους συμβιβάσουν με την ιδέα ότι η εποχή των δικαιωμάτων πέρασε ανεπιστρεπτί.

  Μου αρέσει!

  1. Η εκκλησία πές οτι είναι αυτόνομη, τις ΜΚΟ και τους Δήμους ποιοί τους ελέγχουν στις δαπάνες και τα δικαιολογούμενα έξοδα που παρουσιάζουν;

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.