Γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει έλεγχο των όπλων στην Ελλάδα;

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο σχολείο των ΗΠΑ, όπου αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από έναν μανιακό 20χρονο. Δυστυχώς, όμως, αυτό το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αφού κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων με επίσης τραγικές καταστάσεις.

Βέβαια, στις ΗΠΑ το θέμα της οπλοκατοχής απασχόλησε πολλές φορές τις κυβερνήσεις, όμως κανείς δεν τολμούσε να το αγγίξει, αφού το δικαίωμα της αυτοπροστασίας των αμερικανών πολιτών προστατεύεται με απόλυτη σαφήνεια από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Όμως, ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως μετά τη νίκη του στις εκλογές –και με την ευκαιρία της ομαδικής δολοφονίας των ανήλικων παιδιών- βρήκε πεδίο λαμπρό για να ασκήσει τις κατάλληλες (επικοινωνιακές) πιέσεις, ώστε να καταργήσει την οπλοκατοχή (εάν είχε παρουσιάσει τέτοιες «τάσεις» προ των εκλογών, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα τον ψήφιζαν ούτε οι… σωματοφύλακές του) και να αντιμετωπίσει τις πανίσχυρες βιομηχανίες κατασκευής όπλων, μέσω «ηθικών» διλημμάτων.
Όλως περιέργως, όμως, αυτά που συνέβησαν στις ΗΠΑ φαίνεται πως «επηρέασαν» και την Ελλάδα, αφού έχει ξεκινήσει «προπαγάνδα» ενημέρωσης κατά της κατοχής και χρήσης των όπλων. Στην Ελλάδα, το υπάρχον καθεστώς (και με συμβουλευτικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας) επιβάλει στο θύμα μίας επίθεσης να μην αντιστέκεται και να αφήνεται στις διαθέσεις του επιτιθέμενου…! Οποιαδήποτε αντίσταση προκειμένου να αυτοπροστατευθεί το θύμα από την εναντίον του επίθεση, τιμωρείται από το νόμο. Μάλιστα, το μη δικαίωμα στην αυτοπροστασία επεκτείνεται και σε περιπτώσεις βιασμών, δολοφονιών ή άλλων εγκληματικών ενεργειών, τις οποίες οι πολίτες εξαναγκάζονται από το νόμο να αποδέχονται σιωπηλά και χωρίς καμία αντίδραση. Είναι προφανές πως είτε ο νομοθέτης είχε πρόβλημα εγκεφαλικής λειτουργίας, είτε νομοθέτησε με σκοπό την δημιουργία άβουλων πολιτών που θα κινούνται μεταξύ της βίας που τους ασκεί ο οποιοσδήποτε εγκληματίας και της βίας που τους ασκεί το κράτος με την απειλή τιμωρίας σε περίπτωση που τολμήσει κάποιος να προστατεύσει τον ίδιο, την οικογένεια ή την περιουσία του. Μεταξύ «Σκύλας» και «Χάρυβδης», λοιπόν, οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται να μην αμύνονται σε οποιονδήποτε τους επιτεθεί. Η δε οπλοφορία επιτρέπεται μόνο σε εκλεκτά μέλη της κοινωνίας που δηλώνουν πιθανοί στόχοι εγκληματικής εις βάρος τους ενέργειας και με σύντομες και όχι ιδιαίτερα διαφανείς διαδικασίες γίνονται κάτοχοι όπλων, των οποίων τη χρήση (και τους κανόνες που την συνοδεύουν) δεν γνωρίζουν. Όλοι οι άλλοι πολίτες είναι έρμαια του οποιουδήποτε εγκληματία που έχει στα χέρια του κάποιο –συνήθως στρατιωτικού τύπου- όπλο, το οποίο χρησιμοποιεί χωρίς δεύτερη σκέψη προκειμένου να ολοκληρώσει τον σκοπό της ό,ποιας εγκληματικής του ενέργειας.

Αυτά τα όπλα, σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί ήδη στον Τύπο, είναι περίπου 70.000 μόνο μέσα στην Αθήνα και βρίσκονται στα χέρια εγκληματιών (συνήθως αλλοδαπών ή λαθρο-εισελθόντων στην χώρα) οι οποίοι και τα χρησιμοποιούν συχνότατα στις εγκληματικές τους δράσεις, ενώ δεν έχουν διστάσει να τα χρησιμοποιήσουν και κατά αστυνομικών (με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί στις τάξεις της Αστυνομίας).
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διαφαίνεται μία πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο οπλοκατοχής και οπλοχρησίας εκ μέρους των συμμοριών ή άλλων μεμονωμένων εγκληματιών, χωρίς όμως να υπάρχει νομική ρύθμιση που θα δίνει δικαίωμα αυτοπροστασίας στους πολίτες. Ίσως ο κ. Δένδιας να μην μπορεί να αντιληφθεί πως όταν αυξάνει την πίεση προς τους εγκληματίες, τότε αυτοί θα είναι κατά πολύ περισσότερο βίαιοι προς τα θύματά τους, στα οποία εκ του νόμου επιβάλλεται να είναι ανυπεράσπιστα και να μην αντιδρούν καθ’ οιοδήποτε τρόπο απέναντι στους εγκληματίες…!

Άραγε, με το ίδιο σκεπτικό έχει αρχίσει να ζητείται από τους κατόχους κυνηγετικών όπλων να δηλώσουν τον οπλισμό που έχουν, καταβάλλοντας μάλιστα επιπλέον και 120 €; Και γιατί να δηλωθούν τα όπλα αυτά όταν είναι ήδη δηλωμένα;
Και γιατί να πληρώσουν επιπλέον οι κάτοχοί τους τη στιγμή που έχουν ήδη πληρώσει;
Μήπως ο σκοπός είναι ο σιωπηλός έλεγχος των όπλων που κατέχουν οι πολίτες;
Μήπως η κυβέρνηση φοβάται περισσότερο αυτά τα όπλα και όχι τα στρατιωτικού τύπου που έχουν οι αλλοδαποί εγκληματίες;

Πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει πως η Ελληνική Αστυνομία θα εξοπλιστεί από το Ισραήλ με ειδικά οχήματα περιπολίας σε αστικούς χώρους, τα οποία θα είναι οπλισμένα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, σύμφωνα με τον κ. Δένδια έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα εντός των μεγάλων αστικών κέντρων. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες τα συγκεκριμένα οχήματα δεν θα επανδρώνονται από Έλληνες Αστυνομικούς, αλλά από επαγγελματίες μισθοφόρους της Academy (αμερικανική εταιρεία ενοικίασης μισθοφόρων και εκτέλεσης οποιουδήποτε τύπου πολεμικών – στρατιωτικών επιχειρήσεων, η οποία έχει σαν μεγαλύτερο πελάτη την κυβέρνηση των ΗΠΑ).
Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με τους Έλληνες που εργάζονται ως μισθοφόροι σε εταιρείες ασφάλειας, του οποίου την ευθύνη και παρουσίαση είχε ο δημοσιογράφος Σρόιτερ, εμφανίσθηκε μισθοφόρος της Academy (πρώην Blackwater) να δηλώνει πως «πολύ σύντομα η εταιρεία μου θα αναλάβει δράση στην Ελλάδα»
Δεν θέλουμε να ρωτήσουμε τον δημοσιογράφο γιατί δεν ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις για την συγκεκριμένη δήλωση, ούτε θα αναρωτηθούμε για το αν «κόπηκε» στο μοντάζ κάτι σχετικό.

Αναρωτιόμαστε και υποβάλουμε την ερώτησή μας στον κ. Δένδια:
Έχετε υπογράψει εσείς ή οι προκάτοχοί σας, κάποιο συμβόλαιο για έλευση μισθοφόρων ή της Eurogendfor στην Ελλάδα, όπου και θα αναλάβουν δράση προκειμένου να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια μέσω μίας κοινωνικής έκρηξης;
Η ερώτησή μας είναι απολύτως σαφής και –ευτυχώς ή δυστυχώς- είτε μας απαντήσει ο κ. Δένδιας, είτε όχι, οι αναμενόμενες ραγδαίες εξελίξεις εντός της Ελλάδας θα οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όχι μόνο εκείνους που απαγορεύουν την αυτοάμυνα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και εκείνους που έχουν (πιθανότατα) συμφωνήσει για την είσοδο ξένων στρατιωτών εντός της Ελλάδας, προκειμένου να στηρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει (εδώ και καιρό) την λαϊκή στήριξη για να κυβερνά την χώρα.

Η επιχειρούμενη τακτική αφοπλισμού των πολιτών (η αναφορά του αφοπλισμού γίνεται μόνο για τα κυνηγετικά όπλα), είναι ένα δείγμα των προθέσεων των λαθρο-κυβερνώντων και αποδεικνύει επιπλέον την γελοιότητα των προσώπων που κυβερνούν την χώρα, αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν πως όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τον λαό, τότε ο λαός δεν θα χρειάζεται κανένα όπλο για να τους ισοπεδώσει. Εξάλλου, οι γνώστες (όσοι έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις) γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως και στα απλά σούπερ υπάρχουν όλα τα υλικά για να κατασκευαστούν «οπλικά συστήματα» υψηλής απόδοσης σε μάχες πόλεων…
Αυτό που σήμερα σιωπηλά επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αποδεικνύει όχι μόνο τον πανικό του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και την γνώση όλων των κυβερνώντων για το τι δημιουργούν απέναντί τους. Οι νόμοι, οι αποφάσεις και τα οποιαδήποτε συμβόλαια με ξένες εταιρείες ασφάλειας απλά επιβαρύνουν την ήδη βεβαρημένη θέση τους…

kostasxan.blogspot.gr

25 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει έλεγχο των όπλων στην Ελλάδα;

 1. «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλιτώσει»

  Κοσμάς ο Αιτωλός

  Μου αρέσει!

  1. ελεος ρε φιλε πια με τις προφητειες.εχετε ετοιμη και απο μια δια πασα νοσον και πασαν μαλακιαν…..ελεος θα τριζουν τα κοκκαλα των γεροντων με τετοια καπηλευση εις βαρος τους.

   Μου αρέσει!

   1. ρε μακακα TORA ειπα εγω να τα μαζεψουν τα οπλα;;;; απλα ειπα να μην χρησιμοποιειτε για καθε ειδηση και μια προφητεια.εγω προσωπικα ζω στην Κρητη και εχω αρκετα οπλα για να προστατευθω και ειμαι κατα του να τα παρουν.επισης με εχει πειραξει περισσοτερο απο σενα τον ακαπνο που πληρωνω 120 ευρω για το καθε κυνηγετικο που εχω.αλλα τι σχεση εχει αυτο με τις προφητειες; απλα ειπες και συ μια μ@λακια για να πεις κατι.

    Μου αρέσει!

   2. Μάλλον δεν ξέρεις σε ποιον σκουλίκι και το αν είμαι άκαπνος…
    Σκουλίκια σαν και σένα που πέρα από αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι δεν ανέχονται τίποτα γ@μήσανε αυτήν την χώρα.
    Ουστ **!

    Μου αρέσει!

   3. Μάλλον δεν ξέρεις σε ποιον σκουλίκι…..

    σωστα αυτοχαρακτηριζεσαι σαν σκουληκι….και οντως δεν ξερω με ποιο σκουληκι μιλαω…αναθεμα το χαλι σου που δεν νιωθεις βεβαια ουτε ορθογραφια να γραψεις….

    αντε μωρε παραουρο που αποκτησες και αποψη…

    Μου αρέσει!

   4. Εκτός από μη ανοχή στο διαφορετικό δεν είσαι ανεχτικός ούτε στα συντακτικά λάθη. Η μη ανοχή καθοριστικό χαρακτηριστικό του m@k@k@.

    Μου αρέσει!

   5. μπα….απλα εχω μη ανοχη στην μ@λακια…..και εσενα καθε λεξη εκπεμπει απειρη……αντε μας τα ζαλισες τα π@παρια τωρα…τραβα να τρολαρεις αλλου μπουντ@λοσπορε..

    Μου αρέσει!

  2. Δεν πρεπει να επιστραφουν τα οπλα.
   Ο Ελληνας πρεπει να προστατευτει απο μονος του.
   Να τα εχουμε διπλα και τριπλα μπας και ελευθερωθουμε.

   Μου αρέσει!

 2. Η επόμενη αριστερή (λίγο) και ανθελληνική (πολύ ! ) κυβέρνηση αυτό θα κάνει. Με πρόσχημα την προστασία των λαθροφίλων τους από φανταστικές επιθέσεις. Κοιτάξτε πόσο γρήγορα ενεργοποιήθηκε το BBC για τον Μινχάουζεν Στρατούλη.

  Μου αρέσει!

 3. Τι σχέση έχει η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ με την οπλοκατοχή στην Ελλάδα. Άρες μάρες κουκουνάρες, στις ΗΠΑ μόνο με το ΑΦΜ σου και μια ενημερότητα ότι δεν χρωστάς στο δημόσιο μπορείς να πάρεις από Μ-16 μέχρι άρμα μάχης, ειδικά σε πολιτείες όπως το Texas. Αυτοκίνητο αγοράζεις σου δίνουν και όπλο, αυτά στην Ελλάδα δεν ισχύουν ούτε πρόκειται να ισχύσουν. Αυτοί που οπλοφορούν είναι οι κυνηγοί, αυτοί που συμμετέχουν σε συλλόγους (το όπλο επιτρέπεται να το παίρνουν μόνο στο πεδίο βολής και μάλιστα για προκαθορισμένη διαδρομή) και αυτοί που αποδεδειγμένα απειλείται η ζωή τους (με δικαστική απόφαση). Αν γίνει όπως λέτε ένα μπαμ και μια δικτατορία επιβληθεί, τι θα κάνει το καρυοφύλλι μπροστά στον τακτικό στρατό; Δηλαδή είστε υπέρ αυτού που γίνεται στις ΗΠΑ με τα γνωστά αποτελέσματα, η οπλοφορία απαιτεί αυστηρό έλεγχο από το κράτος όπως και να το κάνουμε και συχνούς ελέγχους από ψυχιάτρους, δεν μπορώ να φανταστώ στην Ελλάδα να χαλαρώσει το νομοθετικό πλαίσιο που όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να πάρει παράνομα χαρτιά και βεβαιώσεις.

  Μου αρέσει!

  1. Για την ωρα στο ελλαντα κυνηγανε τους νομιμους , καθε αλβανος/βουλγαρος/πακιστανος που οπλοφορει μονο χαϊδευεται απο το κρατος.

   Ενα κρατος που τιμωρει τον ιδιοκτητη ενος σπιτου αν μπει μεσα ο κλεφτης και εκεινος τον σκοτωσει αμυνομενος.

   Μου αρέσει!

 4. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΟΧΟ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥ ΟΠΛΟΥ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΔΗΛΩΤΑ Η ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΑΠΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 6 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 20 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΑΝ «ΠΡΟΣΤΙΜΟ» ΔΗΛΑΔΗ 120 ΕΥΡΩ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ 6 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΑΝΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΝΕΟ ΟΠΛΟ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.