Ποσα θα χρειασθούν τελικά οι τέσσερις «μεγάλες» τράπεζες

20121222-114110.jpgΣτα 27,4 δις ευρω ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικων τραπεζών, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσαν.

Η Εθνική θα χρειαστεί τα περισσότερα (9,4 δις), η Alpha 4,6 δις, η Eurobank 5,8 δις και η Πειραιώς 7,3 δις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται 0,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί προσωρινά στην ανακεφαλαιοποίηση του υγιούς ενεργητικού της καλής ΑΤΕ.

Για να διαμορφωθεί το Core Tier I (δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας) στο 6% οι συστημικές τράπεζες εκτιμάται ότι θα χρειαστούν συνολικά αυξήσεις κεφαλαίου της τάξης των 18 – 19 δισ. ευρώ, μια και το υπό διαμόρφωση σχήμα ΕΤΕ – Eurobank και η Πειραιώς ξεκινούν από αρνητική καθαρή θέση.

Το επόμενο στοίχημα είναι αυτό των προνομιούχων μετοχών και η εξεύρεση του 10% των κεφαλαίων με ίδια μέσα από τις τράπεζες για να αποφύγουν την κρατικοποίηση.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ποσα θα χρειασθούν τελικά οι τέσσερις «μεγάλες» τράπεζες

  1. … μαθαίνουμε οι, μόνο οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα χρειαστούν για ανακεφαλαιοποίηση περίπου 27 δις….ΕΘΝΙΚΉ 9,4 δις, ΆΛΦΑ 4,6 δις, ΕΥΡΟΒΑΝΚ 5,8 δις, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 7,3 δις……

    και αντί να τις κλείσουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…με τέτοιο αθεράπευτο χρέος .. πουλάνε «δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις» για να σώσουν τα μαγαζιά χρεοκοπημένων ιδιωτών…ο χορός των τοκογλύφων καλά κρατεί, 350 δις το ελληνικό χρέος, 250 δις αυτονων
    γιαυτό ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι… ΈΝΑ ΕΙΔΙΚΌ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ …ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΉ

    Μου αρέσει!

  2. καλα οι αλλοι…αλλα αυτη η πειραιως τησ χαριστικε μια καλη τραπεζα με περιουσια για ξεκοκαλισμα (μετοχες οτε φολι φολι αττικη οδος.. καθως και αμυθητη ακινητη περιουσια..οπως πανεπιστιμιου 23 διπλα απο την ελλαδος το νεοκλασικο και σε ολη την ελλαδα κτιρια καθως και οικοπεδα φιλετα οπως στην νεα πολιτεια της λαρισας) και παρολα αυτα η πειραιως λεει χρειαζετε και 7.4 δις….πλακα μας κανουν δεν μπορει….!!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.