ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

20121223-075607.jpgΓράφει ο Peter Triantafyllos από το Toronto

Εσείς εχετε τα προβλήματά σας such as έκοψαν τα δανεικά και δεν είσαστε αλλο σε θέση να κάνετε τις καθιερομένες διακοπές <> και εγώ τό χαβελέ μου χρονιάρες μέρες. Γιά όλα φταίει ο Παπαδάκης ,αύτός μου δίνη τίς ίδέες.
Στίς 20 δεκεμβρίου στο προγραμμά του μεταξύ των καλεσμένων του κύριους Μιχελάκη,Τσούκαλη ,Τσακαλώτου, ήταν και ενας νεαρός όνόματι Σιρανίδης. Ο νεαρός με θλιμένο ύφος άναρωτιόταν και ρωτούσε τους ύπόλοιπους καλεσμένους εαν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα που κατέβηκε ό μισθός του. Διότι οταν έρχονταν τα μπόλικα
δανεικά ο μισθός ήταν όπως είπε 1.500 ..
Διάβαζα τελευταία σέ τοπική έφημερίδα του Τορόντο πως δουλεύει το σύστημα και ύπάρχει εύημερία εδώ σέ αύτή τη χώρα. Η έφημερίδα διάλεξε τρείς έταιρείες ας τις ονομάσουμε A, B ,C, Έπαιρνε το μέσο όρο παραγωγής άπό τόν άπλό έργάτη μέχρι τόν Γενικό διευθυντή. Ο κάθε ενας τους παράγει για την έταρεία $300 χιλ. δολ. $100 χιλ. παίρνει ο κάθε έργαζόμενος , $100 χιλ.πηγένει μέρισμα στους έπενδυτές, και $100 χιλ. μένουν στην έταιρεία έπενδύσεις. Εδώ θέλω να ρωτήσω το νεαρό τα 500 εύρώ που παίρνει τώρα τά παράγει ; Διότι οπως άπεδείχθη εαν δεν έπαιρναν τα δανεικά θα έμενε άπλήρωτος ?
Ο νεαρός έκανε και τη λάθος έρώτηση στούς έκλεγμένους της Βουλής οταν τους ερώτησε αν μπορούν να ζήσουν με 500 εύρώ το μήνα. Η έρώτηση έπρεπε να ήταν τί κάνουν ,και τί θά κάνουν,πρίν τελειώσουν τα τελευταία δανεικά ,και μετά δεν θά ύπάχουν ούτε και 500 το μήνα.
—–Αύτή θά πρέπει να είναι ή πρώτη έρώτηση και του Παπαδάκη κάθε μέρα στούς καλεσμένους του από τή Ελληνική Βουλή. Τί προσόντα έχουν και έγιναν Βουλευτές ;
Ας πάρουμε δύο όνόματα έκλεγμένων έτσι τυχαία. Αύτό του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αύτό του κ. Τατσόπουλου. Από ότι διάβασα τον κ. Σαμαρά τον πήρε από το χέρι ο Αβέρωφ και τον έκανε Βουλευτή και αύτός άρπαξε την εύκαιρία και νάτος σήμερα Πρωθυπουργός. Θα πής είναι λίγο καλύτερος άπό τους προηγούμενους ; Σωστά άλλά λίγο.!
Τον κ. Τατσόπουλο τον ψήφισε ή μισή Αθήνα. Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω. Αλλά όπως ο ίδιος ύποστηρίζει θα πρέπει να είναι στό ότι πήδηξε τη μισή Αθήνα. Η όπως ύποστηρίζη ή Χρυσή Αύγή στο ότι τον πήδηξε ή μισή Αθήνα ? Όποια και να είναι ή άλήθεια ,δεν νομίζω ότι είναι τα κατάληλα προσόντα για να διοικής.
Την ευθύνη την φέρουν οί διοικούντες και όχι ό κάθε νεαρός.
Και πάλι καλά Χριστούγενα και εύτυχισμένος ό καινούργιος Χρόνος.

5 σκέψεις σχετικά με το “ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

 1. Φιλε απο το Τοροντο…
  Το Τοροντο ειναι ΠΟΛΥ μακρυα από την Ελλάδα… και ο Παπαδάκης, ο κάθε Παπαδάκης που βλέπεις στην τηλεόραση πιστεύοντας πως μεταδίδει την Ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι παρά μέρος (καλύτερο/χειρότερο δεν θέλω να το κρίνω εδώ τώρα) του ίδιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος που έχει γονατίσει την πατρίδα μας.

  Το Τορόντο φίλε καλέ είναι στο ξαναλέω ΠΟΛΥ μακρυα…

  Θα έκλεινα εδώ αυτό το μύνημα αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ λέγοντάς σου πώς αυτοί που πληρώνουν για τις λάθος αποφάσεις των πολιτών επί 40ετία σχεδόν, και τις κάκιστες εώς προδοτικές αν όχι κοινώς ηλίθιες πολιτικές που εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα, είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους καθόλα ρεαλιστικούς μισθούς των 1000-1500 ευρώ και αναγκάζονται ΑΝ είναι τυχεροί να βρούν δουλειά να δουλέψουν για 400-500 ευρώ ….. αυτοί οι ίδιοι που έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνει κανείς αν δεν παράγουν…. δεν ξέρω τί ήταν ο άνθρωπος που είδες στην τηλεόραση από την αναπαυτική σου πολυθρόνα του Τορόντο αλλά ότι και να ήταν με 500 ευρώ δεν ζεί. Και αν το κράτος, το κάθε κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση των πολιτών του με 500 ή με 5000 ευρώ ή 10000000 δραχμές ή 8000$ κοκ, τότε το πρόβλημα φίλε από τον μακρινό Καναδά δεν είναι η παραγωγικότητα του πολίτη αλλά η παντελείς έλλειψη ικανότητας των πολιτικών που θεωρητικά οφείλουν να τον υπηρετούν.

  Κάτσε στον όμορφο και μακρινό Καναδά, άν έχεις κανέναν γνωστό ή συγγενή εδώ και έχεις την δυνατότητα να το κάνεις, βοήθησέ τον και κάνε μου την χάρη….. κλείσε την τηλεόραση….

  Μου αρέσει!

 2. Το παραμύθι με τη συσχέτηση παραγωγής και αμοιβής είναι για ηλίθιους. Και σε ρωτώ γιατί ο Γερμανός ή άλλος πολίτης της ευρωπαικής ένωσης να αμοίβετε μα τετραπλάσιο μισθό από τον Έλληνα, αφού κάνουν την ίδια εργασία, σε δυσκολία και εξειδίκευση και γιατί ο εργαζόμενος να παράγει τα 2/3 της εργασίας του για την επιχείρηση και 1/3 για τον εαυτό του.
  Και τέλος πάντων γιατί εσύ στον Καναδά να αμοίβεσε πλουσιοπάροχα και εμείς εδώ να δουλεύουμε για ψίχουλα, τι στο διάολο παράγεις καλύτερα από εμάς, άλλα όλοι όσοι είναι στο εξωτερικό βολεμένοι τις ίδιες μαλακίες λένε για τους Έλληνες που είναι εδώ και αγωνίζονται για να επιβιώσουν.-

  Μου αρέσει!

 3. τωρα πας να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια..στην ελλαδα δεν γινονταν τοσα χρονια σοβαρες επενδυσεις αλλα αρπαχτες με κοινοτικα κονδυλια… δεν υπηρχαν επενδυτες αλλα λαμογια που κυνηγουσαν τον ευκολο κ γρηγορο πλουτισμο.. δεν ειχαμε παραγωγη αλλα καταναλωση..
  ομως αυτο ειναι προβλημα που δημιουργησαν οι κυβερνωντες κ δεν φταιει ο εργαζομενος που διεκδικει αξιοπρεπεις συνθηκες ζωης…..
  οταν μας εβαζαν στην ευρωζωνη, ηξεραν οτι η γεωργια, η κτηνοτροφια, η αλιεια κ ο τουρισμος μας θα γινονταν πολυ ακριβα κ μη ανταγωνιστικα λογω ακριβου νομισματος….. ποιος καναδος τουριστας πχ θα κανει τουρισμο στην ελλαδα οταν μπορει να βρει πολυ φτηνοτερους προορισμους?
  αρα επρεπε οι κυβερνωντες να σχεδιασουν μια πολιτικη, να βρουνε ποιος ειναι ο ρολος μας μεσα στην ΕΕ κ τι μπορουμε να παραγουμε σαν χωρα για να επιβιωσουμε….
  επικρατουσε η αποψη, να μην παραγουμε τιποτα αλλα να γινουμε τα γκαρσονια της ευρωπης…. αλλα ακομη κ σ’αυτο αποτυχαμε να αξιοποιησουμε το φυσικο πλεονεκτημα που εχει η χωρα μας.
  τα ευρωπαικα κονδυλια που επαιρναν οι κυβερνωντες για να φτιαξουν εργα υποδομης κ να αναπτυχθει η ελλαδα, εγιναν ιδιωτικες καταθεσεις στο εξωτερικο. .

  Μου αρέσει!

 4. Το ελληνικο κρατος παραγει χαρτοσημα ,επιδοτησεις, φορους , σαλιο για χαρτοσημα , γρηγοροσημα , αιτησεις , μετρα , δικαιολογητικα , υπευθυνες δηλωσεις και αλλα γραφειοκρατικα ευρηματα που χρειαστηκε για να δημιουργηθουνε αχρηστοι κρατικοι οργανισμοι και θεσεις για τους κομματικους πελατες.
  Αν περιμενετε απο αυτη την παραγωγη να ερθει η αναπτυξη και η οικονομικη ευρωστια μαλλον ανηκετε σε αλλον πλανητη οπως οι πολιτικοι μας που γιγαντωσανε ολες αυτες τις «παραγωγες» εις βαρος της Βιομηχανιας , εμποριου , βιοτεχνιας , αγροτικης παραγωγης κλπ κλπ ‘
  Ενας τεραστιος κρατικος μηχανισμος με μηδενικη παραγωγη αγαθων αλλα πλουσιος σε μετρα σε φορους σε καθε λογιστικη αρπαχτη που διατεινεται οτι εκ του μηδενος θα ερθει αναπτυξη.Οι δε περισπουδαστοι οικονομολογοι δεν βλεπουνε ολο αυτο το προβλημα αλλα μιλανε για επανοδο στις αγορες λες και επιπλεον δανεια θα λυσουνε το προβλημα ,
  Κανενας πολιτκος δεν παραδειγματιστηκε απο το κραχ των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων και την οικονομικη καταρευση των ανατολικων καθεστωτων ? Πιστευετε οτι με ακομα μεγαλυτερη σοβιετικοποιηση της οικονομιας και βαζοντας το κρατος συναιτερο θα ερθει η αναπτυξη ? κουνια που σας κουναγε ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.