Δανός Υπ.Εξ.: Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε ποτέ στο ευρώ!

Δανός Υπ.Εξ.: Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε ποτέ στο ευρώ!

Η απόφαση της Δανίας να παραμείνει εκτός του ενιαίου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε «σοφή» κι επέτρεψε στη χώρα να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο στην ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Βίλι Σόντελ.

 

«Νομίζω ότι ο καθένας θα (το) παραδεχθεί μετά την κρίση που βιώσαμε, η απόφαση της Δανίας ήταν σοφή», δήλωσε ο Σόντελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.

«Μας δίνει μια δυνατότητα να οικοδομούμε γέφυρες σε μια ευέλικτη Ευρώπη. Η θέση μας είναι ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια πρακτική συνεργασία», πρόσθεσε ο Δανός ΥΠΕΞ. Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποκάλυψε τα ρήγματα μεταξύ των 17 κρατών-μελών της, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συχνά να επικρίνεται σε χώρες με υψηλά χρέη, όπως η Ισπανία και προηγουμένως η Ελλάδα, για την σκληρή και άκαμπτη στάση της.

Η Δανία είναι μέλος της ΕΕ από το 1973, αλλά οι ψηφοφόροι στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχουν απορρίψει δύο φορές σε δημοψηφίσματα το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η κορώνα με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η χώρα εξασφάλισε κατόπιν την παραμονή της εκτός ευρώ με την εγγραφή σχετικής διάταξης στη ευρωπαϊκή συνθήκη.Ο Σόντελ, μέλος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να μεταβληθεί η στάση της Δανίας.

Το κόμμα του είναι το πιο ευρωσκεπτικιστικό στην κεντροαριστερή κυβερνητική συμμαχία υπό την πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών.Όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ούφε Έλεμαν-Γένσεν, ο οποίος διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ την παραμονή της Δανίας εκτός ευρώ, καθώς και την διαφοροποίησή της από τις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την άμυνα, την δικαιοσύνη και την εσωτερική πολιτική πριν από 20 και πλέον χρόνια, αμφισβήτησε την άποψη του Σόντελ.«Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Βίλι Σόντελ με την δήλωση ότι μπορούμε να οικοδομούμε γέφυρες. Δεν μπορείς, αλλά ταυτοχρόνως θέλεις και δεν θέλεις να συμμετέχεις», είπε ο Έλεμαν-Γένσεν στην Jyllands-Posten.

newsbomb.gr

18 σκέψεις σχετικά με το “Δανός Υπ.Εξ.: Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε ποτέ στο ευρώ!

    1. Ευρώ – δραχμή – δολάριο- λύρα η οτιδήποτε άλλο νόμισμα.
      Δεν έχει καμιά σημασία για το ποιο θα είναι ή πως θα λέγεται ένα νόμισμα σε μια οικονομία.
      Το ζητούμενο είναι η όποια οικονομία να παράγει προϊόντα, όταν μια οικονομία παράγει καλά προϊόντα, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
      Τώρα όσων αφορά τα προϊόντα, άλλοι επιλέγουν να παράγουν πατάτες και άλλοι επιλέγουν να παράγουν αεροπλάνα.

      Μου αρέσει!

      1. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :
        Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
        Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
        Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
        Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
        Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
        Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
        Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
        (ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
        Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
        ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 233 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

        Μου αρέσει!

  1. Το Έθνος να λυπάσαι που χρησιμοποιεί εισαγόμενο νόμισμα για να αγοράσει το ψωμί του!
    Τι σχέση έχει το πολίτευμα και η πολιτικοί της Δανίας με τους δικούς μας ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ;
    Εκεί αποφασίζει ο σωστά ενημερωμένος λαός…
    Εδώ;
    Εδώ αποφασίζουν τα ΜΜΕ και τα λαμόγια!

    Μου αρέσει!

  2. Ε χμ! ! Καί βέβαια είστε σοφοί….αλλιώς θα πληρώνατε και εσείς αυτά:

    «Το μεγαλύτερο δάγκωμα όλων των εποχών. Ξέσκισαν τους λαούς που πληρώνουν τρις για να σωθούν τα λαμόγια και τα «ιδρύματα» τους. Τα προγράμματα στήριξης των ευρωπαϊκών κρατών που έγιναν από το 2008 έως και το τέλος του 2011 έφτασαν στο ποσό του 1,6 τρισ. ευρώ, ή 13% του ΑΕΠ της Ευρώπης, διαπιστώνει η Κομισιόν. Το μεγαλύτερο κομμάτι, ή ποσοστό 67% του ποσού, είχε τη μορφή εγγυήσεων από τα κράτη για τη χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω διάστημα τα κεφάλαια διατέθηκαν ως εξής: Το 1,174 τρισ. αφορούσε εγγυήσεις προς τις τράπεζες για χρηματοδότηση και άλλα μέτρα παροχής βραχυπρόθεσμης ρευστότητας. Για τη διάσωση τραπεζών από την πτώχευση διατέθηκαν 442 δισ. ευρώ (ανακεφαλαιοποίηση και διαχείριση προβληματικού ενεργητικού). Σε τρία κράτη αναλογεί το 60% του 1,6 τρισ. ευρώ. Είναι η Βρετανία (19%), η Ιρλανδία (16%) και η Γερμανία (16%). Η Ιρλανδία ήταν οι χαβούζα όλων των λεγόμενων «θεσμικών» που είχαν «αδειάσει» ότι σαβούρα υπήρχε (τιτλοδοτημένα, τοξικά κ.τ.λ), η Βρετανία ως «χρηματοοικονομικό κέντρο» η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών (και εκτος ευρώ !) και η Γερμανία, που τελικά κρύβει τέτοιους σκελετούς που αν τους εμφανίσει, θα προκαλέσει τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο!»…»»»

    Εκτός άν συμμετείχατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στο ξεκκοκάλισμα τής λείας ομού με τούς ανάδελφους σας Γότθους γείτονες…Αλλά μπά δεν σας κόβω για τόσο ..χμ έξυπνους(;) άν κρίνω από την εκμετάλευση και χρήση πού σας κάνουν οι αγαπητοί σας γείτονες στό θέμα τών ΑΠΕ και τού Ηλεκτροπαραγωγικού σας δικτύου…

    Μου αρέσει!

      1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καλέ μου φίλε!! ..χαιρομαι που εισαι και εδώ αν και θα άφήσω τις ευχές μου για το νέον έτος στην ιστοσελίδα σου λίαν προσεχώς!
        Νάσαι πάντα καλά …να μακροημερεύεις φίλτατε..!!

        Μου αρέσει!

    1. +100000 Παγωτατζή…!!!
      Το μεγαλύτερο ΔΑΓΚΩΜΑ όλων των εποχών…
      Τους κατασπάραξαν τους Εργαζόμενους…
      Δεν τους άφησαν ούτε ένα κοκκαλάκι…
      Και ο Σόϊμπλε τους ανακοίνωσε ότι το 2013 θα έχουν και αυτοί λιτότητα…
      Αφού ΚΑΨΑΝΕ όλους τους άλλους…ε, καιρός είναι να πληρώσουν και αυτοί τις φαληρισμένες Γερμανικές τράπεζες…
      Κι άλλα πολλά…και ο νοών νοείτω…

      Μου αρέσει!

    2. Δεν πολύ κολλάει, αλλά οι Γερμανοί δεν είναι Γότθοι. Ως επί το πλείστον, Τεύτονες είναι. Γότθοι είναι, αντιθέτως, οι Δανοί.

      Μου αρέσει!

  3. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ αρχητσόγλανους απασχολήστε….. The former Minister of Foreign Affairs of the Kingdom of Denmark, Uffe Ellemann-Jensen, was presented in Skopje on 12 February with the 8 September Order by the President of the Republic of Macedonia, Gjorge Ivanov, for his exceptional contribution to the development and enhancement of the friendly relations between the Republic of Macedonia and the Kingdom of Denmark and his contribution to strengthening the international standing and credibility of the Republic of Macedonia. At the presentation of the order, President Ivanov laid stress on the former Danish foreign minister’s personal contribution to the establishment of the diplomatic relations between the two countries and his continuous support for the Republic of Macedonia.http://www.bdforum.org/uffe-ellemann-jensen-has-been-presented-with-the-highest-national-order-of-macedonia/

    http://en.wikipedia.org/wiki/Uffe_Ellemann-Jensen On 12 February 2010 Uffe Ellemann-Jensen received the highest accolade of the Republic of Macedonia, the 8th of September Order for his contribution to the strengthening of Danish-Macedonian relations and for promotion of Macedonia in its initial years of independence in the early 1990s.

    http://www.macedoniainfo.com/greece_steal_BG_culture.htm Greece is Unworthy European Union Member
    It is Fact that Greece unscrupulously steal Bulgarian and Macedonian Culture and History. The latest event was during the closing ceremonies of the 2004 Olympic Games in Athens. What you saw was typical Bulgarian Dance Horo and Ruchenitsa presented as a Greek dance. It was not Sirtaki

    http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_naming_dispute The breakup of Yugoslavia reignited a multifaceted dispute centered over the use of the name Macedonia, this time between Greece and the newly independent Republic of Macedonia, formerly a federal unit of the Socialist Federal Republic of Yugoslavia. Since 1991, it has been an ongoing issue in bilateral and international relations. Citing historical and territorial concerns resulting from the ambiguity between the Republic of Macedonia, the adjacent Greek region of Macedonia and the ancient kingdom of Macedon which falls within Greek Macedonia, Greece opposes the use of the name «Macedonia» by the Republic of Macedonia without a geographical qualifier, supporting a compound name such as «Northern Macedonia» for use by all and for all purposes (erga omnes).[1] As millions of ethnic Greeks identify themselves as Macedonians, unrelated to the Slavic people who are associated with the Republic of Macedonia, Greece further objects to the use of the term «Macedonian» for the neighboring country’s largest ethnic group and its language. The Republic of Macedonia is accused of appropriating symbols and figures that are historically considered part of Greek culture such as the Vergina Sun and Alexander the Great, and of promoting the irredentist concept of a United Macedonia, which involves territorial claims on Greece, Bulgaria, Albania, and Serbia.

    The dispute has escalated to the highest level of international mediation, involving numerous attempts to achieve a resolution. In 1995, the two countries formalised bilateral relations and committed to start negotiations on the naming issue, under the auspices of the United Nations. Until a solution is found, the provisional reference «the former Yugoslav Republic of Macedonia» (often abbreviated as FYROM) is used by international organisations and states which do not recognise translations of the constitutional name Republic of Macedonia (Република Македонија, Republika Makedonija). UN members, and the UN as a whole, have agreed to accept any final agreement on a new name, resulting from negotiations between the two countries. The parties are represented by Ambassadors Zoran Jolevski and Adamantios Vassilakis under the mediation of Matthew Nimetz.

    Μου αρέσει!

  4. Ως Ελληνες,πεσαμε θυματα μιας απατης,απο τις μεγαλυτερες που εχουν γινει ποτε,στην ιστορια της ανθρωποτητας. Και μαλιστα με τη θεληση μας.

    Ενταχθηκαμε στην Ευρωπαικη Ενωση.Βεβαια εμας τους απλους ανθρωπους δε μας ρωτησε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Θα ζητησουμε τωρα ευθυνες; Απο ποιον και γιατι; ( τρεχα βρες τους τους υπευθυνους… …τωρα πια… )

    Το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ! ( και οι υπευθυνοι, οποιοι βρισκονται ακομα σ’αυτη τη ζωη,αυτο θα μας πουν ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ! )

    Οι υπολοιποι ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ.

    ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ! ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…

    [ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ε Λ Λ Α Δ Α ! ]

    Μου αρέσει!

    1. «… δεν μας ρωτησε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ.»
      Οχι μονον…
      ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΚΑΝ «τι ειναι βυσινο»… περαν «ξυλινων σλόγκαν»!!!

      Μου αρέσει!

  5. Μονο σοφοι;
    Και εδω καποιοι κραυγαζαμε και εξηγουσαμε….
    αλλα οι αφιονισμενος δουλος λαος….
    ο χειροκροτητης….
    μας εφτυνε με τη ρετσινια οτι ειμαστε….
    κομμουνια!
    Οτι δεν θελαμε την πολιτισμενη δυση!
    Και παλι εδω γραφω χρονια
    Αγαπηστε την Ελληνικη Δραχμη!
    Γυριστε την να σωθουμε!
    Και χωνουν μπινελικια… απο τα κομματα και τις… πρεςβειες… ακολουθωντας και οι χαχολοι!
    Δανοι… ειστε μαγκες!
    Απο την αρχη με τους ορους που μπηκατε σας παραδεχτηκα!
    Θα σας ειχαν δαγκωσει πρωτους οι Γερμανοι!
    Αναμνηση θα εισαστε τωρα!
    Ειχατε ομως πολιτικους πατριωτες!
    Εμεις ειχαμε Ιουδαιους Ισκαριωτες που το … επαιζαν Πατριωτες!
    Μεχρι και τη Σημαια μας την εκαναν κουρλοπανο και την πηρε ο στρατηγος ανεμος!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.