ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα
Η πατρίδα οφείλει πολλά στον μεγάλο ερευνητή Δημοσθενη Κουκουνα που αποκάλυψε με θάρρος όλους τους δοσίλογους της κατοχής και τους συνεργάτες των εισβολέων.

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.
Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από την Ιπποκράτους δεν ακούγεται το παραμικρό. Πρόκειται για το μεγάλο στοχαστή κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης περιχαρής σε πανάκριβο εστιατόριο σούσι της Κηφισιάς θαυμάζοντας ζωγραφισμένες οροφές!
«Εσωτερική κάθαρση» στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν κάποιοι επιβάλλουν λήθη όσον αφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως έκανε ό,τι περνούσε το χέρι του να σώσει τη χώρα και ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτε για όσα συνέβαιναν στο ανώτατο επίπεδο. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν μάλιστα ότι η παρέμβαση του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου έγινε για να προστατευθούν οι δύο πρώτες εξαδέλφες του, στα ονόματα των οποίων φέρονται να ανήκουν δύο λογαριασμοί στην HSBC της Ελβετίας. Ο πρώτος διαθέτει 1,22 εκατ. ευρώ ενώ ο δεύτερος φαίνεται κλειστός.
Δικαιούχοι είναι οι θυγατέρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου. Όπως και να γίνει εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, πέρα από το πολιτικό. Αναφερόμαστε στις οικογενειακές δραστηριότητες των Παπακωνσταντίνου.
Οι οικογενειακές δραστηριότητες
Στα τέλη του Μαΐου που πέρασε η κοινή γνώμη βοούσε προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση της κ. Άνγκελας Μέρκελ ώστε να εξοφληθούν τα κατοχικά δάνεια. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όλοι έδειχναν τον κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. αφήνοντας και πάλι «εκτός κάδρου» τον κ. Παπανδρέου).
Στις 28 Μαΐου ήρθε στο φως το περιεχόμενο του βιβλίου που έχει γράψει ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας και αποδεικνύει πώς ο υπουργός των Μνημονίων έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διεκδίκηση από τη γερμανική πλευρά.
Το βιβλίο με τον τίτλο «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές» περιγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από το 1941 έως σήμερα, με σημείο αναφορά τη διαχείριση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο 62χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος κ. Δημοσθένης Κούκουνας φωτίζει μια πτυχή που δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.
Παππούς του πρώην υπουργού ήταν ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέκτησε το 1941 από τον εγκάθετο πρωθυπουργό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Γεώργιο Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα.
Μέλος της κατοχικής κυβέρνησης και γνωστός της οικογένειας Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Αυτό το πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών του Τσολάκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο θείος Μιχάλης
Στο βιβλίο διατυπώνονται αιτιάσεις εναντίον του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωτότοκος γιος του Γεωργίου, πατέρας των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ κυριών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και αδελφός του Στέργιου, πατρός του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται πως υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών στην Κοζάνη.
Ο γεννημένος του 1919 Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Από το 1961 ως το 1967 εκλεγόταν βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά (γνωστό από τις ενέργειές του ως την Αποστασία και την επιβολή της δικτατορίας).
Το 1976 ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εξελέγη γ.γ. της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) έως ότου εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, το 1978. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον θείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι σαν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις 7 Αυγούστου 1992 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 δεν έκανε το παραμικρό για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Τυχαίο; Δεν υπάρχει απάντηση αφού το 2000 απεβίωσε.
Στην ίδια πολιτική γραμμή
Ο εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του κ. Κούκουνα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπραξε το παραμικρό για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τη Γερμανία.
Αντιθέτως έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο, συμφώνησε με το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης υπό εποπτεία, ανέλαβε ευθύνες για τις οποίες έπρεπε να απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και διαδραμάτισε πάλι το ρόλο του μπροστάρη, δίνοντας την εντύπωση πως υπερασπίζεται τις εξαδέλφες του.
Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η υπαγωγή της χώρας στη σκιά της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία εμφανίζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»…
Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα πριν σπεύσουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κάποιους που πρέπει να αναλάβουν, αρχικώς, τις πολιτικές ευθύνες τους.

Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.

Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.

Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.

Ο στρατηγός και κατοχικός πρωθυπουργός Γ. Τσολάκογλου το 1941.

Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη “μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος” και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου…

newsbomb.gr

39 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής

    1. ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΠΟΥ…. ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΔΩΤΩΝ Κ ΕΓΩ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΕΣΤΩ Κ ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

      Μου αρέσει!

      1. Και τωρα που ξυπνησες για πες μας τι θα ψηφισεις στις επομενες εκλογες ? Για να δουμε αν κοιμασε ακομα και ζεις ενα ονειρο….!!!!! Ολοι νομιζουν οτι εχουν ξυπνησει αλλα τελικα στις επομενες εκλογες θα ψηφισουν σαν κοιμισμενοι παλι….. απο το κουτοχορτο που τους ταιζουν ακομα τα ΜΜΕ !!!!

        Μου αρέσει!

  1. ..ΩΡΑΙΑ !
    .ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Ο Φ Ε Ι Λ Η Σ Και ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΩΣ ΑΙΤΙΟΙ / ΄Ανομοι //
    .. ΠΡΟΣ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ ..
    .. Πλαγιαστική Άγωγή Στο Γερμανικό Δημόσιο ..και να το Αξιώσουμε !!
    ..

    Μου αρέσει!

    1. .. ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ κολλήσαντεs ωΣ ΑΙΤΙΟΙ .. Δικαιοσύνη ! .. το Καθήκον ωs ΄Oφειλαν !!
      ..τώρα για την Προσπάθεια ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ..
      .. Προσπαθούμε να μάθουμε πωs Γράφανε / σκέπτονταν / πράτανε οι Έλληνεs και Η Ελληνική Γλώσσα !
      ..ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ για τα ΄Μαστρέματα .. 😉 ..

      Μου αρέσει!

    2. Πλαγιαστική αγωγή.
      – Πλαγιαστική αγωγή. Προϋποθέσεις άσκησής της.
      – Κατά τη διάταξη του άρθρου 72 ΚΠολΔ οι δανειστές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν δικαστική προστασία ασκώντας τα δικαιώματα του οφειλέτη τους, εφόσον εκείνος δεν τα ασκεί, εκτός αν συνδέονται στενά με το πρόσωπό του. Από τη διάταξη αυτή, η πλαγιαστική αγωγή, με την οποία οι δανειστές, ως μη δικαιούχοι διάδικοι έχουν εξουσία διεξαγωγής της δίκης σε ίδιο όνομα για ξένο δικαίωμα και η οποία αποσκοπεί στη διασφάλιση της περιουσίας του οφειλέτη και συνακόλουθα εμμέσως στην προστασία του δανειστή με την προσδοκία περιέλευσης της αναζητούμενης παροχής στον οφειλέτη του, από τον οποίο και να μπορεί να ικανοποιήσει τη δική του αξίωση, σαφώς συνάγεται ότι προϋποθέσεις εφαρμογής της είναι: α) η ύπαρξη δικαιώματος κατά το χρόνο ασκήσεως της πλαγιαστικής αγωγής, (οιουδήποτε δικαιώματος, ενοχικού ή εμπραγμάτου του οφειλέτου του), το οποίο πρέπει να είναι περιουσιακό και να μη συνδέεται στενά με το πρόσωπο του οφειλέτη (προσωποπαγές), όπως π.χ. η αξίωση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης…. δικαίωμα οίκησης, κ.ο.κ. και β) αδράνεια του οφειλέτη, η οποία και αποτελεί στοιχείο της αγωγής, η έλλειψη του οποίου καθιστά αυτή αόριστη (Βαθρακοκοίλης ΚΠολΔ, κάτω από το άρθρο 72 σελ. 474). Από τη διατύπωση δε της παραπάνω διάταξης προκύπτει με σαφήνεια ότι μόνο ο δανειστής του αδρανούντος οφειλέτη μπορεί ν’ ασκήσει το δικαίωμα του τελευταίου ως μη δικαιούχος διάδικος και όχι οι δανειστές του δανειστή.
      πηγη h**p://foggs.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10264&catid=1:12&Itemid=192

      Μου αρέσει!

      1. .. σΥμπέρασμα ;
        .. Θα βοηθούσε .. να καταλάβουμε στην Πράξη ..τι Αυτό Σημαίνει ..
        Μπορουμε να τα Παρουμε τα κατοχικο/αποζημιωσειs :
        ΚΙ ΑΝ ΝΑ Ι , ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ Η΄ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ !
        ..
        ΑΝ ΟΧΙ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ..;
        ..

        Μου αρέσει!

  2. Βρε κοροιδα…….

    Θα μεινουμε μονο στον παπακωσταντινου και το 1 εκατομμυριο ευρω της ξαδερφης του;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Που ειναι τα δις ευρω που κλεψανε οι λοποδητες;;;;

    Ο γαπ;;;;;;; Ο βενιζελος;;;;;; ειναι αμμετοχοι;;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

      1. χαχα
        μα ειναι προκλητικοτατο. Εγω μενω στο ποσο κυριως. 1 εκατομμυριο ευρω;;;;;
        Αυτη ειναι η διαπλοκη;;;Η ξαδερφη του ξαδερφου;;

        Μου αρέσει!

      2. ΧΑΧΑΧΑ!!!!! ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΩΝ 300 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ…..ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ!

        Μου αρέσει!

  3. Ἐγώ παίρνω τό μέρος τοῦ Παπακωνσταντίνου! Καί ἐξηγοῦμαι: Ὀ Παπακωνσταντίνου χρησιμοποιεῖται ὡς ὁ ἀποδιοπομπαῖος τράγος πού θυσιάζουν ὥστε νά σωθῆ τό σύστημα. Ἔκανε τήν δουλειά του καί τώρα πρέπει νά ἀποσυρθῆ. Σκοτώνουν τά ἄλογα ὅταν γεράσουν.
    Δεδομένου ὅτι τό παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό παιχνίδι διεξάγεται μέ ὅρους συμμορίας πού λυμαίνεται τήν ἀνθρωπότητα, δέν θά ἐκπλησόμουν ἐάν ἡ «αὐθεντική» λίστα Λαγκάρντ κατασκευάστηκε γιά νά κάψη τόν Παπακ/νου. Θά μποροῦσε νά ἔχη κατασκευασθῆ γιά νά κάψη τόν ὁποιονδήποτε (ΓΑΠ, Βενιζέλο κτλ).
    Τό παγκόσμιο σύστημα ἐξουσίας εἶναι ἀδίστακτο. Χρησιμοποιεῖ τά ὄργανά του ὅπως ἐμεῖς τίς χαρτοπετσέτες.
    Ὑπ’ αὐτήν τήν ἔννοια ἄς μήν στεκόμαστε στήν «ἀποκάλυψη» τῆς λίστας Λαγκάρντ ἀλλά ἄς ἑστιάζουμε μερικά ἐπίπεδα πιό πίσω.

    Μου αρέσει!

    1. χωρίς να παίρνω το μέρος του παπακ βρίσκω πως έχει μέγα δίκιο ο Γιώργος 70 όσον αφορά τη λίστα, και τους λόγους που κατασκευάστηκε κι ότι θα μπορούσε να κάψει όποιον θεωρούσαν πως αποτελεί τον κατάλληλο αποδιοπομπαίο τράγο. φαινόταν από την αρχή πως παπακ θα ήταν ο κατάλληλος, κι απορούσα με την βλακεία του.

      Μου αρέσει!

    2. ΣΩΣΤΑ….
      ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ….ΑΓΟΡΑΣ!
      ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ……ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ!
      ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ!
      ΜΗΠΩΣ……ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ;;;

      Μου αρέσει!

      1. η μια ξαδερφη,λενε κατι φημες ,ειναι στο ΤΑΙΠΕΔ,
        στο ΤΑΙΠΕΔ της «αξιοποιησεως »που λεει και ο αντωνακης.
        ειναι αληθεια αραγε;

        Μου αρέσει!

      2. ΑΝ ΨΑΞΟΥΜΕ….ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ….ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΞΑΔΕΡΦΙΑ, ΝΥΦΕΣ, ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ……ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ…..ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΒΡΩΜΙΣΜΑ! ΑΛΛΙΩΣ……

        Μου αρέσει!

  4. Καλά , γιατί εκπλήττονται μερικοί δεν καταλαβαίνω , όπως έλεγαν πάντα οι παλιοί : Το μήλο κάτω από την μιλιά θα πέσει . Όταν σε τρέφουν προδότες προδότης θα γίνεις .
    Καλά θα κάνουν μερικοί να ερευνήσουν καλύτερα ΚΑΙ το παρελθόν των οικογενειών μερικών πολιτικών που μας τους παρουσιάζουν σἠμερα ως σωτήρες , γιατί «γαβγίζουν» δήθεν «πατριωτικά» , πριν ψηφίσουν την επόμενη .

    Μου αρέσει!

  5. Απορώ πως ξέφυγε από το γνωστά σαΐνια, η ουσία του πράγματος!

    Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο, πρώτου μεγέθους μάλιστα, της ΝΔ!!

    Ήταν ή όχι ο Μιχ. Παπακ. υπουργός της ΝΔ; Ήταν!!
    Άρα και οι κόρες του ήταν ΝΔ.!!!
    Όπερ έδει δείξαι
    Σκάνδαλο της ΝΔ, καραμπινάτο!!!

    Τώρα τι θέλετε, ο ΓΠαπακ. να μην υπηρετήσει την πατροπαράδοτη ελληνική οικογενειακή αλληλεγγύη;

    Μα τόσο αχάριστοι έχουμε γίνει;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

    1. Περσέα μην το ψάχνεις για όσους γνωρίζουν και θυμούνται η άνευ λόγου πολιτικής ανάγκης αλλά μόνο για την ικανοποίηση
      της φιλοδοξίας του »εθνάρχη» να γίνει Ντε Γκώλ έφερε στην Ν.Δ. τον Μητσοτάκη για 2 ψήφους όσους είχε το κόμμα των
      Νεοφιλελευθέρων το 1977. Φυσικά μαζί με τον Μητσ ήρθε και όλο το συνάφι των αποστατών,έμεινε όμως ένα κομμάτι της
      παλαιάς Ε.Κ. άστεγο αφού ο Μαύρος απαξιώθηκε,το οποίο πήγε στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη αυτά λειτουργούσαν με την λογική
      των υπογείως συγκοινωνούντων δοχείων. Να γιατί εκτός Κοσκωτά κανένα σκάνδαλο δεν δικάστηκε.και κατέληξε ο λαός να
      λέει πως όλοι είναι ίδιοι και στις μέρες μας έχουμε την πλήρη απόδειξη με την συγκυβέρνηση.

      Μου αρέσει!

  6. oταν ομως ο εθναρχης-προδοταρχης εχτιζε την μεταπολιτευση με τους συναδελφους του δωσιλογους της κατοχης κ τους προδοτες στρατηγους εγινε δεκτος με τιμες εθνικου ηρωα
    οταν ενας λαος επιβραβευει το εγκλημα κ την προδοσια, ποιο ειναι το μελλον του?
    πολλοι βλακωδως ισχυριζονται οτι ο εφοπλιστης θα παρει τα πλοια του κ θα φυγει, ο βιομηχανος θα παρει το εργοστασιο κ θα φυγει κλπ ..πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι καποιες οικογενειες στην ελλαδα μαζευουν ολο τον πλουτο της χωρας.. δεν τον επενδυουν αλλα τον βγαζουν στο εξωτερικο κ δεν αφηνουν τη χωρα να αναπτυχθει παρολο που εχει μεγαλες δυνατοτητες.. ειναι πολυ μεγαλυτερη η ζημια που κανουν στη χωρα απο την προσφορα τους .. εφτασε σε τετοιο βαθμο η απληστια τους που πτωχευσαν τη χωρα για να την αγορασουν ολοκληρη τσαμπα,

    Μου αρέσει!

    1. Ασε μην λές τίποτα καλύτερα Κώστα…
      Εχουν γραφεί τόνοι άρθρων στο διαδίκτυο με ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία για το πως διέλυσαν τη χώρα οι δεξιές και οι σοσιαλΗστρικές κυβερνήσεις…
      Από το σχέδιο Μάρσαλ των Αμερικάνων τρώνε με χρυσά κουτάλια…
      Ολόχρυσα…και Πλατινένια…
      Και το παίζουν και Ελληνες πατριώτες…αρκεί να μπαίνουν στην τσέπη τα φράγκα.
      Φαντάσου μέχρι και ο φλούφλης ο Ολάντ τους λέει στο καλό…
      Εδώ 5.000 οικογένειες θέλουν να τα έχουν ΟΛΑ.

      Μου αρέσει!

      1. το Κέντρο και οι παραφυάδες του διέλυσαν τη χώρα, πέντε χιλιάδες είναι; φαντάζομαι τότε πόσους έχουν με το μέρος τους. την κάτσαμε την βάρκα τότε.

        Μου αρέσει!

      2. Τι σημαίνει Κέντρο ?
        Εγώ διδάχθηκα και διάβασα και έμαθα από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και πρακτικές…
        Τι σημαίνει κέντρο ? στην πολιτική,απολύτως τίποτα…
        Βελάκια παίζουμε ?
        Αυτά τα έλεγε η Νέα Δεξιά για να κοιμίζει τον κόσμο ειδικά από το 1970 και μετά…
        Αντε και οι ρεβιζιονιστές της αριστεράς…δηλαδή οι προσκυνημένοι στη Νέα Δεξιά…

        Μου αρέσει!

      3. ναι αλλα δεν βλεπω κανενα κομμα αποφασισμενο για συγκρουση,,,
        ενταξει, μπορει να τα λενε οι ευρωπαιοι αλλα ο καημος τους ειναι να βαλουν χαρατσι κ στους πλουσιους ελληνες κ οχι η καθαρση
        γιατι αν θελουνε να μας βοηθησουν στην καθαρση να πουνε ολη την αληθεια.. πισω απο καθε ελληνα μεγιστανα βρισκονται ξενα συμφεροντα, ξενες εταιριες κ οι κυβερνησεις τους που τον στηριζουν.
        μονος του δηλαδη παει ο αλλος να αγορασει τσαμπα τον εγγυημενα κερδοφορο ΟΠΑΠ χωρις να υπαρχει κανενα ενδιαφερον απο αλλους επενδυτες? ή καθαρισαν το τοπιο οι γερμανοι κ εκαναν μοιρασια ωστε να παρει ο καθενας απο κατι για να μην χτυπηθουν μεταξυ τους κ ανεβουν οι προσφορες?
        δηλαδη δεν ειναι οτι θελουν να πουλησουμε μια περιουσια ισως μεγαλυτερη κ απο το χρεος αλλα επιδιωκουν να την φανε τσαμπα κ το χρεος να παραμεινει στο ακεραιο.. κ εχεις κ τον δωσιλογο να λεει οτι θα απογειωθουμε γιατι θα μηδενιστει το ελλειμμα.. λες κ το πλεονασμα δεν θα πηγαινει στους τοκογλυφους

        Μου αρέσει!

      4. @konstantinosomegas
        Εμείς εδώ εννοώ και τους δύο μας αλλά και άλλους σχολιαστές τα έχουμε αναλύσει…
        Για εμένα παρόλο τα λάθη που κάνουν και παρόλο κάτι φίδια κολοβά που έχουν και σιγά-σιγά ξεσκαρτάρουν δύο είναι τα κόμματα
        (μέσα στην Ελληνική Βουλή) που μπορεί να δώσουν ουσιαστικές λύσεις.
        Καμμένος και Τσίπρας.
        Βέβαια ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ λύσεις είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να δωθούν σε τέτοιο Πολεμικό περιβάλλον…
        Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα…
        Και βέβαια πρέπει να γίνει Υπέρβαση αυτού του συστήματος που λέγεται καπιταλισμός…
        Θα μου πείς…και ο Καμμένος που κολλάει ?
        Κολλάει γιατί αυτός βλέπει…και κάποια στιγμή νομοτελειακά ίσως θα κάνει συστημικές υπερβάσεις.
        Ισως…
        Το ΚΚΕ δυστυχώς δεν το σχολιάζω…με απογοητεύει συνεχώς.
        Και έχουμε πολλά κόμματα ΕΚΤΟΣ κοινοβουλίου που ΑΠΟ ΑΥΤΑ θα προέλθει το Νέο…

        Τώρα για τους ξένους…παίζουν το παιχνίδι που τους συμφέρει…
        Ξέρουν την κατάσταση,νομίζουν ότι δεν απειλούνται και πάνε να ξεπαστρέψουν τους πρώην συνεργάτες τους.
        Αν έχουν από κάποιον όφελος τον κρατάνε αλλιώς delete…
        Είπαμε, το 2013 θα είναι η «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».
        Ελ Πάσο και Ο.Κ.Κοράλ…
        Το 2013 δεν είναι όμως 1945…
        Ούτε 1981…

        Μου αρέσει!

      5. Αμετανόητε, κέντρο σημαίνει κέντρο εξουσίας διαπλεκόμενης και συμπεριλαμβάνει σχεδόν τα πάντα στην ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και αρκετές δεκαετίες, όπου αυτά τα «σχεδόν τα πάντα» είναι μιλημένα, και δεν έχουν ξεκάθαρη ιδεολογία, εκτός κι αν η μαυραγορίτικη η ληστοσυμμορίτικη και η ταγματασφαλίτικη φύση τους λογιέται για ιδεολογία. είναι ένα κέντρο σχεδιασμένο για να καταδικάζει την αληθινή δημοκρατία και να διαβρώνει τον πολίτη, και μέσα από τις δεκαετίες της πελατειακής σχέσης του πολίτη με την κοινοβουλευτική δημοκρατία να εξαλείψει κάθε ελπίδα για ένα ελεύθερο μέλλον αυτής της χώρας, ελεύθερο από τις ξένες πλάτες και τα δάνεια, ελεύθερο από τους φτωχομεγιστάνες της και τους μουτσοεφοπλιστές της, ελεύθερο στη σκέψη.
        το χωνευτήρι του κέντρου διέλυσε συνειδήσεις και καλών πολιτικών προσώπων ή μάλλον θετικών για την χώρα. στην πολιτική κέντρο σημαίνει «σχεδόν τα πάντα».

        Μου αρέσει!

      6. @Αυτό και το Άλλο
        Για λόγους δεοντολογικούς δεν μπορούσα από εχτές να στο αναγγείλω…

        Το κέντρο δεν θα κρατήσει. Η άνοδος και η πτώση του φιλελευθερισμού
        http://bluebig.wordpress.com/2012/12/30/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7/

        Μου αρέσει!

  7. Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει ακόμα τον εμφύλιο . Οι συνεργάτες των ναζί επάνδρωσαν σε μεγάλο βαθμό τον κρατικό μηχανισμό και επέβαλαν την ηθική τους . Όπως και οι μαυραγορίτες αποτέλεσαν την νέα μεταπολεμική επιχειρηματική ελίτ και επέβαλαν την επιχειρηματική ηθική τους . Φυσικά από τη στιγμή που συρθήκαμε σε εμφύλιο , όποια πλευρά και να επικρατούσε η Ελλάδα ήταν η μεγάλη χαμένη .

    Μου αρέσει!

  8. Συνεχεια θα το φωναζω και θα το γραφω…

    Λαμογια,

    Αλητες,

    Κοπριτες

    Αρπακτικα,

    Γεννιτσαροι,

    Ισκαριωτες,

    Πουστηδες χωρις ..παληκαρια..

    λιποτακτες

    και ερπετα

    κυβερνουσαν και κυβερνουν την Ελλαδα μας!

    Αδυναμια μας?

    Δεν ψαχνουμε!

    Δεν …ακουμε!

    Δεν ρωταμε!

    ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!

    Μου αρέσει!

    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΟΛΟΙ

      Μου αρέσει!

  9. oολα ξεκινησαν απο την Ελληνικη επανασταση. το μεγαλο φαγοποτι. για ποιο λογοτ την εκαναν. ωστε να παρουν δανεια. μας εκαναν κρατιδιο ταχα ελευθερο για να δουλευουμε για την αποπληρωμη. δανεια που δεν σταματαγαν.

    Μου αρέσει!

  10. …….ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ…!

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ….! ΣΩΣΤΑ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ…!

    ΑΛΟΙΩΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ….!

    Μου αρέσει!

  11. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΡΕ….ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΙ ΗΣΥΧΑΣΑ…ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ….ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΡΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ?

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.