Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ για την Ελλάδα

 Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ για την Ελλάδα Ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς τη Ελλάδα, αλλά και για τη μείωση του πληθωρισμού θα έχει η υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία Θάλασσα, σχολιάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και στελέχη της αγοράς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «εργάζεται σταθερά για την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων, όπως αυτή του TAP (Trans Adriatic Pipeline)».

Σε άρθρο του ο «Guardian» αναφέρει ότι ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αποφέρει τη μεγαλύτερη ροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα, να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία σημαντική στρατηγική θέση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΡ, «η ελληνική κυβέρνηση με την έναρξη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον αγωγό ΤΑP, καθώς η υλοποίησή του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα με ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη γεωστρατηγική, αλλά και οικονομική σπουδαιότητα του έργου έχει αναβιβάσει το θέμα σε μείζονος προτεραιότητας», καθώς ο TAP είναι ο μόνος αγωγός που διέρχεται από την Ελλάδα.

Η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013 από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.

fpress.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ για την Ελλάδα

 1. .. καμιά άλλη μαλακία έχουμε να ακούσουμε ..; άντε ότι προλαβαίνετε…διοτι με έρχονται τα κανονικά μαντάτα ….
  ακούσαμε δημοσκοπήσεις ότι ΝΔ τη θέλει ΟΛΟΣ ο ΛΑΟΣ…το ίδιο μήκος κύματος για ΠΑΣΟΚ …ΔΗΜΑΡ…ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΛΛ, ΣΥΡΙΖΑ…ο ΛΑΟΣ τους γυρίζει την πλάτη ..2% οι ΑΕΛΛ …18% ΣΥΡΙΖΑ …κλπ τέτοια τρελά..
  δλδ αξιοπιστία στο φέρτε…. ΑΦΟΎ ΤΑ ΈΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ο Ε.Τ … έκανε δημοσκόπηση λέει η ΡΑΣ ..ΡΟΥΣ …ΡΑΟΥΣ… ξέρω και εγώ πως τους λένε…. ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους καραγκιοζακους …δλδ καρφί δεν μου καίγεται…
  ετσι λοιπον τρέχουν και οι απ`έξω τώρα για βοήθεια…. αγωγός και τέρμα… ΟΛΟΙ θα πιάσουμε δουλειά… όλη η ΕΛΛΆΔΑ ένα εργοτάξιο τέρμα η ανεργία…το είπε και ο ΒΛΑΞ … τώρα θα κάνει πήδημα….

  Μου αρέσει!

 2. «ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας» σε Πακιστανους , Μπαγκλαντεσιανους και οτι βρουν φθηνοτερο.

  Οσο ειναι οι ΕΟΖ «επενδυση» αλλο τοσο ειναι και αυτο….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.