Οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έβγαλαν μόλις ..$241 δις το 2012!

wealth-creationΟι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι μέσα στο 2012, σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: οι 100 μεγιστάνες αύξησαν τη συνολική τους περιουσία κατά $241 δις. Το έχουμε ξαναγράψει: για να είναι κάποιος χρεωμένος, κάποιος του δανείζει. Για να γίνεται κάποιος πιο φτωχός, κάπου πάνε τα χρήματα, δεν καίγονται στο τζάκι για προσάναμμα…

Σύμφωνα με τον δείκτη, η αύξηση οφείλεται κυρίως στις επενδύσεις των δισεκατομμυριούχων σε μετοχές τηλεπικοινωνιών και στη λιανική πώληση.

Συνολικά, η περιουσία τους αποτιμάται στο 1,9 τρισ. δολ., ενώ από τους 100 μόνο οι 16 είδαν τα κεφάλαιά τους να μειώνονται το 2012.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της America Movil βρίσκεται πρώτος στη λίστα, καθώς το 2012 η συνολική του περιουσία αυξήθηκε κατά 21,6% στα 75,2 δισ. δολ. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Bill Gates με περιουσία 62,7 δισ. δολ. Η τρίτη θέση δεν ανήκει πλέον στον Warren Buffett, αλλά στον Amancio Ortega, στον Ισπανό που ίδρυσε την Inditex -στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων η Zara-, της οποίας η μετοχή εκτινάχθηκε στο έτος κατά 66,7%.

Ο κ. Buffett βρίσκεται στην τέταρτη θέση με συνολική περιουσία 47,9 δισ. δολ. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 5,1 δισ. δολ., παρότι δώρισε 22,3 εκατ. μετοχές της Berkshire για αγαθοεργίες. Η πεντάδα κλείνει με τον Σκανδιναβό Ingvar Kamprad, τον ιδρυτή του IKEA, του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 42,9 δισ. δολ.

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει ειδική αναφορά στους Κρυμμένους Δισεκατομμυριούχους, σε ανθρώπους που έχουν συγκεντρώσει τεράστιες περιουσίες χωρίς να φαίνονται σε καμία από αυτές τις χρυσές λίστες. Ένας εξ αυτών είναι ο τουρκικής καταγωγής Hamdi Ulukaya. Ο 40χρονος με περιουσία που αποτιμάται στο 1,1 δισ. δολ. Πρόκειται για τον ιδρυτή της Chobani, της οποίας οι πωλήσεις πενταπλασιάστηκαν από το 2009 με πωλήσεις «γιαουρτιού ελληνικού τύπου». 

5 σκέψεις σχετικά με το “Οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έβγαλαν μόλις ..$241 δις το 2012!

 1. Να ξαναρωτησω … Τι εστι καπιταλισμος;;;
  Να προχωρησω….
  ποιος ειναι επι τελους και απο ποιον πλανητη
  αυτος που εχει δανεισει τρισεκατομυρια ολο το δικο μας πλανητη;;;
  Μηπως μου απαντησετε πολυξεροι και λαλιστατοι πιθηκοι της βουλης;;;
  Ή εστω τα μορφωμενο… καθηγηταραδες των πανεπιστημιων;;;;;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.