Πώς θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου

Πώς θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου

 Θα πληρώσουν φόρο ακόμα και όσοι έχουν στο όνομα τους έστω και ένα χωράφι –  Βαριά πρόστιμα σε όσους υποβάλουν ανακριβή δήλωση
 

«Ραβασάκια» σε εκατομμύρια φορολογούμενους με ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ετοιμάζεται να στείλει με το «καλημέρα» του νέου έτους το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για περιουσίες που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα και αφετέρου θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Η υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων εκτός σχεδίου προβλέπεται σε διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αποδώσει έως και 3 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, θα ξεκαθαρίσουν επίσης τις επόμενες ημέρες.

Το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι «φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31-3-2013 στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31-12-2012».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η μη υποβολή ή η ανακριβής δήλωση επισύρει αυτοτελές πρόστιμο από 117 έως 1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα για εκπρόθεσμη δήλωση και μέχρι 60% ή 2% κάθε μήνα και μέχρι 120% για ανακριβή δήλωση. Παράλληλα, σε περίπτωση μη αναγραφής των ακινήτων στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης η Εφορία θα μπλοκάρει τη μεταβίβασή τους.

Η πρόβλεψη νέας δήλωσης ή επικαιροποίησης των εκτός σχεδίου ακινήτων, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έχει τρεις στόχους:

1. Την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στο σύνολο της χώρας. Σε περιοχές – φιλέτα εκτός σχεδίου οι αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται με τις λεγόμενες αρχικές τιμές βάσης ή ειδικές τιμές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υπερβολικά χαμηλές σε σχέση με τις πραγματικές αξίες. Η ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του υπουργείου Οικονομικών πριν την πλήρη εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, η οποία σύμφωνα με το Μνημόνιο θα πρέπει να γίνει τον Μάρτιο. Οι αναπροσαρμογές αυτές θα φέρουν μεγάλη αύξηση των φόρων μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών στα εκτός σχεδίου.

2. Την ένταξη των εκτός σχεδίου στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων σχεδιάζεται με συντελεστές από 0,1% έως και 2%, ενώ θα επιβαρύνει κάθε ιδιοκτήτη με σπίτια, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου.

3. Την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Για πρώτη φορά μέσα στο 2013 η ΓΓΠΣ θα δημιουργήσει πλήρες ηλεκτρονικό προφίλ περιουσίας για καθέναν από τους 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους, με στόχο τις διασταυρώσεις στοιχείων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η μη υποβολή ή η ανακριβής δήλωση επισύρει αυτοτελές πρόστιμο 117-1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα, προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα για εκπρόθεσμη δήλωση και μέχρι 60% ή 2% κάθε μήνα και μέχρι 120% για ανακριβή δήλωση.

newsbomb.gr

30 σκέψεις σχετικά με το “Πώς θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου

  1. Καλά να τους κάνουν Peri . Μόνο έτσι θα ξυπνήσουν οι βλάχοι που τόσα χρόνια κοιτάνε μόνο την προσωπική τους βόλεψη, τους διορισμούς, τις αρπαχτές και ότι ρουσφέτι μπορεί να φναταστεί ο νούς σου. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ Μ¨ΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Να γίνουν ζήτουλες αφού δεν θέλουν να είναι αφεντικά στην ίδια τους την χώρα.

   Μου αρέσει!

  2. Φίλε Peri

   Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν
   γύρω στον Μάιο, αν τους έχουμε ως τότε
   στα πόδια μας, ζήτω που καήκαμε……..

   Εκτός και αν κάνω λάθος και είμαι πολύ
   αισιόδοξος!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 1. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ……ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!

  ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΡΗΜΑΔΙΟ.

  ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

  Μου αρέσει!

  1. ΠΟΥ ‘ΣΑΙ ΡΕ ΦΑΗΛΟ;;;;
   ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΠΕΝΙΤΟ, ΜΠΑΡΜΠΑ-ΚΟΥΡΕΛΗ, ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ»;;;
   ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ «ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ» ΣΟΥ;;

   Μου αρέσει!

  2. Αν αληθευει η ρηση οτι το μουστακι ειναι ο φερετζες του…φουστη , τοτε ο εν λογω γενειοφορος «πατριωτ’ς» φοραει μπουρκα !!!!

   Μου αρέσει!

   1. Δυο μέτρα άντρας και να χει γινει περίγελως του Ψαριανού και του Μπουμπούκου…
    Τον λυπάμαι , είναι μια από τις πιο μεγάλες προσωπικές απογοητεύσεις μου…

    Μου αρέσει!

 2. ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ………ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ…..

  ΞΥΠΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ.

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ.

  Μου αρέσει!

 3. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ Ο ΜΠΑΤΙΡΗΣ….ΜΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑ…..ΔΙΑΒΑΣΕ.

  Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό: «Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε
  κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

  Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε…κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

  Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.
  Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

  Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
  Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!

  Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

  Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ!
  Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

  Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

  Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

  Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

  Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.
  Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

  Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς:
  Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά; Πολύ λογική απορία.

  Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…
  Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!

  Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν! Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει; Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;
  Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

  Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

  Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει: «είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας» , δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες.
  Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση.
  Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

  Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
  Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!)
  Εταιρείες Real Estate!

  Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.
  Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

  Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.
  Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

  Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

  Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

  Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

  Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

  Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.

  Και μη χειρότερα…

  Μου αρέσει!

 4. ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΓΑΠ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Ως ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..
  ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΟΛΟΙ…ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ..

  Μου αρέσει!

 5. Διερωτώμαι μετά την καρέκλα του πρωθυπουργού , μετά τα όσα έκανες που θα πάς, Αντώνη.. Είμαι πατριώτη σου, έχει και εγώ λίγα 2 στον αριθμό και 20 ρίζες Εληές.. όχι τα χιλιάδες χωράφια που έχει η γυναίκα σου και εσύ , Είμαι από τον Αρη της Μεσσηνίας.. αλλά Αν , Αν δε δω μπροστά μου δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω παρά να σε φτύσω..

  Μου αρέσει!

  1. Να υποθεσω, Despina, οτι δεν εχεις ψηφισει ποτε τον Σαμαρα, παρ΄ ολο που ειναι πατριωτης σου, ουτε κανεναν αλλον απο την Ν.Δ.ή το ΠΑΣΟΚ, μεχρι τωρα?

   Μου αρέσει!

 6. ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΗ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΕΚΑΝΕΣ ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΟΡΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΜΟ

  Μου αρέσει!

 7. Θελοντας να βοηθησω και εγω με τη σειρα μου
  Το κυβερνητικον εργο της σωτηριας μας ωστε να μην … πεινασουμε …..
  Κανω προταση μια και διεφυγε απο τον κ στουρναρα, τροικα εσωτερικου, τροικα εξωτερικου κλπ σωτηρων ….

  Να Φορολογηθουν και τα μνηματα στα Νεκροταφεια!
  Πολυς ο πλουτος των κατοικων τους!
  Διαφορες κοινωνικες ταξεις!
  Διαφορα και ακριβα μαρμαρα.. σταυροι.. Λουλουδια….
  Γιατι οι νεκροι λοιπον απολαμβανουν φοροδιαφευγοντας παρα το πλουτο που απολαμβανουν;
  Και το κυριωτερο…
  δεν μπορουν να κρυφτουν!
  Εχουν μονιμη κατοικια, φωτογραφια και στοιχεια!
  Φορο λοιπον στους Νεκρους Τωρα!!!!

  Μου αρέσει!

  1. ΕΡΕτζηδες, Νεοδημοκρατες , δεξιοι….υπερμαχοι χροοοοοοοονια της ιδιοκτησιας..

   Περιμενατε την παρταταξη που δινατε το ..σωμα και την ψυχη σας….

   να σας τα αρπαξει??????

   Αισσθανεσθε καθολου…γελοιοι σημερα???????????????????

   Θα ζητησετε συγνωμη απο συμπολιτες σας που…θαψατε????????????

   Θα …βγειτε εξω στους δρομους να κανετε επανασταση …σε αυτο που οπως μας λεγατε πιστευατε?????

   ή μηπως ποτε δεν πιστεψατε….αλλα το…..παιζατε??????

   Μου αρέσει!

 8. Τα ευρωπαϊκά και αμερικανική μέσα ενημέρωσης ως επί το πλείστον δεν αναφέρονται σε αυτά τα γεγονότα, και όταν το κάνουν , σπάνια αναφέρουν … φυλή ή θρησκεία

  Έχει γίνει πλέον ετήσια παράδοση στην Γαλλία … Την πρωτοχρονιά οι μουσουλμάνοι κατεβαίνουν στους δρόμους …. και βάζουν φωτιά σε όσα πιο πολλά αυτοκίνητα μπορούν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.