Θέμα χρόνου πλέον η ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα

Η κίνηση ριψοκίνδυνη. Οι περιπλοκές πολλές. Η επιλογή επιβεβλημένη. Αναδεικνύει το χαμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. Ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει φως στο τούνελ. Πολλές οι Κασσάνδρες που θα διαψευσθούν. Οι τολμηροί νικούν, όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει και δεν κάνει πίσω. Ακολουθεί τα βήματα του Τάσσου Παπαδόπουλου και της μικρής, αλλά γενναίας Κύπρου, που τόλμησε.

Η μεγάλη απόφαση έχει ήδη ληφθεί και δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Είναι εθνική απόφαση να βγουν στο φως οι ορυκτοί της πλούτοι. Η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) είναι προ των πυλών.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ήδη έχουν προχωρήσει πολλά βήματα περισσότερο στο σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα, μετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πειστεί – με βάσιμα και ισχυρά επιχειρήματα – ότι υπάρχει αξιοποιήσιμος υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος εντός της ελληνικής επικρατείας και κυρίως μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Πιστεύει ότι, πέραν των άλλων, η ανακήρυξη ΑΟΖ θα δώσει και μια εσωτερική ανάσα σε μια κυβέρνηση που πιέζεται άσχημα από την εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

ΑΟΖ για να σωθεί η χώρα

Είναι βαθιά η πεποίθησή του, ότι έφθασε η ώρα και άρα, μόνο η ανακήρυξη ΑΟΖ – άρα η de facto δήλωση κυριαρχίας της χώρας μας σε συγκεκριμένο χώρο – θα προσελκύσει επενδυτές οι οποίο δεν πρόκειται να έρθουν εάν το καθεστώς ιδιοκτησίας αμφισβητείται.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επέλεξε να στείλει μήνυμα και το είπε όσο πιο δυνατά γινόταν, αν και η επισήμανσή του πέρασε απαρατήρητη και δεν αναδείχθηκε από τα ΜΜΕ.

«Θέλουμε να είμαστε τμήμα μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία της ίδιας της Ελλάδας. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας, γιατί χρειαζόμαστε στηρίγματα, ώστε να αναδείξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας» τόνισε και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του.

Ανακήρυξη και όχι οριοθέτηση

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μονομερή τμηματική ανακήρυξη. Εξάλλου, είναι τελείως διαφορετική κίνηση η ανακήρυξη από την οριοθέτηση. Η οριοθέτηση θα ακολουθήσει πολύ καιρό αργότερα, αφού προηγηθεί η ανακήρυξη, που βέβαια δεν θα είναι μια ανώδυνη διαδικασία.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και άλλων περίπου 134 χωρών και ετοιμάζεται για την ανακήρυξη. Θέλει τη στήριξη των ευρωπαίων ηγετών και επενδύει σε αυτήν, σκεπτόμενος ότι και ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να φοβηθεί την Τουρκία, επειδή πέτυχε και τις ανάλογες συμμαχίες.

Με βάσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, παράλληλα με την πρόοδο των γεωφυσικών ερευνών, που θα πιστοποιούν την ύπαρξη υδρογονανθράκων στον ελληνικό βυθό.

Η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ θα ξεκινήσει πρώτα από το Ιόνιο Πέλαγος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περιοχή, νότια της Κρήτης, ενώ η οριοθέτηση θα μετατεθεί χρονικά μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συμφωνία με τα όμορα κράτη.

Η εμπλοκή με την Τουρκία

Η οριοθέτηση δεν είναι εύκολη διαδικασία, καθώς η Τουρκία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συζητήσει το σχετικό θέμα για την περιοχή του Αιγαίου, κάτι που εκ των πραγμάτων (de facto) και εκ του νόμου (de jure), θα γίνει μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Σημείο κλειδί, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν είναι το Καστελόριζο, για το οποίο η Τουρκία έχει κυριολεκτικά δώσει μάχη για να πείσει ότι δεν είναι ελληνικό έδαφος.

Επίσης, ένα ανησυχητικό στοιχείο στον πρωθυπουργικό σχεδιασμό, είναι ότι η Τουρκία, όπως και οι ΗΠΑ, δεν έχει υπογράψει και, συνεπώς, δεν δεσμεύεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναζήτηση συμμαχιών σε όμορα κράτη

Λόγω της τουρκικής στάσης, η οποία ήταν αναμενόμενη, η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει ξεκινήσει να βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των υπόλοιπων κρατών.

Το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο διπλωματικό σκάκι στην περιοχή, επιχειρεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των δια θαλάσσης όμορων κρατών, δηλ. της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αλβανίας και της Συρίας. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, για να αποφασισθεί ο τελικός χρόνος ανακήρυξης της ΑΟΖ.

Η κατάσταση με την Αίγυπτο και τη Λιβύη δεν είναι η καλύτερη, όπως διέγνωσε και ο Αβραμόπουλος κατά τις επισκέψεις του σε Τρίπολη και Κάιρο, ενώ και με τη Συρία δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, λόγω της πολεμικής εμφυλιακής κατάστασης και του ενδεχομένου, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να υπάρξει ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Με την Κύπρο, υπάρχει σύμπνοια, ενώ την αμέριστη στήριξη του Ισραήλ έχει εξασφαλίσει η Αθήνα, που παρατηρεί περίεργο παιχνίδι από τα Τίρανα και τον Σαλί Μπερίσα.

 

Ελπίζει σε ΗΠΑ και Γερμανία

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει ως δυνατό όπλο τη στήριξη, τόσο της Γερμανίας, όσο και των ΗΠΑ, στη γεωστρατηγική του επιλογή για ανακήρυξη της ΑΟΖ που μπορεί να γίνει με μονομερή δήλωση και στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να συνάψει η ελληνική κυβέρνηση οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη.

Η Γερμανία τηρεί πιο θετική στάση, ενώ οι ΗΠΑ δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχαν διαμηνύσει στην Αθήνα να ξεχάσει τις μονομερείς ενέργειες και να ξεκινήσει διάλογος με την Τουρκία για το θέμα.

Η κατάσταση φαίνεται το τελευταίο διάστημα να είναι καλύτερη και ο Πρωθυπουργός έχει θετικά μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

antinews.gr

29 σκέψεις σχετικά με το “Θέμα χρόνου πλέον η ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα

 1. Ποιούς πάτε να κοροϊδέψετε με το ηλίθιο άρθρο σας?
  Ποιός Σαμαράς και ποιός Αβραμόπουλος και ποιά βούληση αφού είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία από Γερμανους και Αμερικανούς?
  Είναι σε θέση η κατεχόμενη Ελλάδα με το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό της ν ανακηρύξει ΑΟΖ υπέρ των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας?
  Τώρα ξαφνικά όλοι κόπτονται? Είναι ψεύτες και αλήτες γιατί θέλουν να τα χαρίσουν όλα κάνοντας τον γεωπολιτικα τον κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερο.

  Μου αρέσει!

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΑΟΖ ΤΩΡΑ! ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ……ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ! ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! ΘΑ ΟΡΜΗΣΟΥΝ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ….ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ…..ΕΜΕΙΣ;;; Α, ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ! ΕΙΧΑ ΕΛΠΙΔΕΣ Ο @ΑΛΑ@ΑΣ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ….ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ…..ΠΡΟΔΟΤΕΣ……………….ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΩ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΑ@ΗΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

   Μου αρέσει!

   1. Πήγαν στην ΑΛβανία ΕΦΑΓΑΝ ΦΟΛΑ
    Πήγαν στην Ιταλία ΕΦΑΓΑΝ ΦΟΛΑ
    Πήγαν στην Λιβύη ΕΦΑΓΑΝ ΦΟΛΑ
    Πήγαν στην Αίγυπτο ΕΦΑΓΑΝ ΦΟΛΑ

    ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ή ΣΤΙΣ 200

    ΒΑΛΑΜΕ ΧΤΕΣ ΤΗ ΤΡΑΓΚΑ, ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΩΜΕΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΘΡΟ

    ΑΝΤΕ ΡΕ Μ… ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΛΥΓΕΡΟΥΗΔΕΣ Ε ΛΥΓΕΡΟΥΗΔΕΣ

    ΦΟΛΕΣ ΦΑΓΑΝΕ

    ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΟ ΣΕΝΤΟΝΙΑ

    ΑΟΖ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ
    ———————–

    ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΜΠΙΝΑΡΕΔΕΣ
    ΠΙΟ ΚΡΑΤοΣ ΡΕ ΚΑΡΑ…ΛΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤ¨Ο ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…

    ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕΤΑ; KOMATI KOMATI

    TI ΛΕΡΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΟΥ

    ΑΥΤΟ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ…

    Μου αρέσει!

  1. Για να τελειώνουμε!!! Η αναφορά στον όρο ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι η μεγάλη παγίδα!!!! Ο όρος αυτός συνίσταται σε συμφωνία μεταξύ Κρατών και ΠΑΝΤΑ η οριοθέτηση γίνεται σε Διεθνές Δικαστήριο όπου ΠΑΝΤΑ η απόφαση είναι η μέση γραμμή. Υπάρχουν ήδη τέτοιες αποφάσεις(βλέπε ο πόλεμος του μπακαλλιάρου -Γροιλανδία, και 5-6 ακόμα περιπτώσεις).
   Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει είναι η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ εφαρμογή του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου για την επέκταση της υφαλοκρυπίδας στα 12 ναυτικά μίλια, το οποίο περιλαμβάνει και την ΑΟΖ!!! και που μόνο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει για ευνόητους λόγους…
   Αλλιώς η Τουρκία Θα διεκδικεί το Μισό Αιγαίο ΜΑΣ!!! Γι αυτό μην πέφτε τε στη παγίδα τους.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 2. η αναπαραγωγή άρθρων της Комсомо́льская пра́вда του δωσιλογσμού σε τι αποσκοπεί ;;;

  ΑΟΖ ΜΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ;;;

  ΣΑΝ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ !!!

  Μου αρέσει!

  1. Σωστός , μόνο το τομάρι τους προσπαθούν να σώσουν ακόμα μια φορά και να περάσουν για «σωτήρες» (μη χέσω) !

   Στην αλήθεια τα ξεπουλάνε όλα για να μείνουν στην καρέκλα τους , δεν τους ενδιαφέρει η ανεξαρτησία της χώρας μας αλλά να ξεχάσει ο λαός τα σκάνδαλα μέσα στην «χαρά» του μιας και θα γίνουμε «ισχυρό» κράτος .
   Βεβαίως θα μας «στηρίξουν» οι «σύμμαχοί» μας αλλά με τι αντίτιμο ; Θα τα πάρουν όλα σε τιμή ευκαιρίας χώρια που θα μας μπλέξουν σε πολεμικές περιπέτειες για ξένα συμφέροντα , ακόμα μια φορά θα έλεγα !
   Τώρα τους έπιασε ο πόνος για ανταλλακτικά στην πολεμική αεροπορία ; Και γιατί μόνο στο κλάδος αυτό ; Τα άλλα μένουν στα κοκορόλογα και στα «σχέδια» . Τα αμερικάνικα τανκς όλο και καθυστερούν όταν χρειάζεται μόνο το δέκατο της τιμής των ανταλλακτικών τον F16 (και πολλά είναι) από το ποσό που θα έδιναν για την μεταφορά των τανκς . Απλά γιατί τα F16 τα χρειάζεται το Ισραήλ για την βρομοδουλειά του . Αφήνουν να κλείνουν τα ναυπηγεία μας που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ότι πολεμικό πλοίο θα χρειαζόμασταν , αφήνουν τα μυαλά μας να φεύγουν και να τα εκμεταλλεύονται άλλοι και στο τέλος αγοράζουμε στους ξένους τις δικές μας εφευρέσεις πανάκριβα .
   Δεν ακούμε πια τίποτα για τα συστήματα άμυνας εγχώριας παραγωγής με υπερπλασίες ικανότητες από τα αντίστοιχα δυτικά και πάμφθηνα , περιμένουν φαίνεται να τα παράγουν άλλοι για να τα πληρώσουν δέκα φορές πιο ακριβά ….για την μίζα .
   Εντωμεταξύ τα «εκατομμύρια υπάρχουν» για τα κόμματα , για το φαλιρισμένο σύστημά τους έχει ρευστό . Για οικογενειακές κομπίνες υπάρχουν ακόμα λεφτά .
   Δεν άκουσα κανέναν πολιτικό να λέει να τα αφιερώσουν σ’ αυτές τις απαραίτητες δαπάνες . Όχι μόνο θα έπρεπε να είχαν έρθει κιόλας τα τανκς αλλά και να ήταν στην πρώτη γραμμή ΜΕ πυρομαχικά , αν είχαμε πατριώτες πολιτικούς βεβαίως . Δυστυχώς μόνο ξένους υπάλληλους έχουμε , και είναι τόσο «τίμιοι» που δεν κουνάνε φρύδι όταν τους φτύνουν τα αφεντικά τους και τους βάζουν να εξοντώνουν τον ίδιο τους τον λαό . Αλλά είναι δικός τους λαός ; Όταν σκαλίζει κανείς το βιογραφικό τους έχει μεγάλες εκπλήξεις μερικές φορές .

   Αλήθεια δεν έκανε ακόμα σχόλια α Σαμαράς για τα λεφτά που πήρε από την Siemens όταν ήταν αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ !
   Αν το ξέχασε δεν πειράζει θα του το θυμίζουμε εμείς .

   Μου αρέσει!

   1. Προσέξτε αυτό που έγραψε ο Θάνος, πιο πάνω:

    «Η αναφορά στον όρο ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι η μεγάλη παγίδα!!!! Ο όρος αυτός συνίσταται σε συμφωνία μεταξύ Κρατών και ΠΑΝΤΑ η οριοθέτηση γίνεται σε Διεθνές Δικαστήριο όπου ΠΑΝΤΑ η απόφαση είναι η μέση γραμμή. Υπάρχουν ήδη τέτοιες αποφάσεις(βλέπε ο πόλεμος του μπακαλλιάρου -Γροιλανδία, και 5-6 ακόμα περιπτώσεις).
    Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει είναι η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ εφαρμογή του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου για την επέκταση της υφαλοκρυπίδας στα 12 ναυτικά μίλια, το οποίο περιλαμβάνει και την ΑΟΖ!!!»

    Μου αρέσει!

 3. «Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει ως δυνατό όπλο τη στήριξη, τόσο της Γερμανίας, όσο και των ΗΠΑ»

  Αντωνης «-Θειο ομπαμα,θεια Αγκελα να ανακυρηξω ΑΟΖ ;»

  Ομπαμα&Μερκελ «-Οχι δεν εισαι αρκετα ωριμος ακομα»

  Αντωνης «-Μα σε παρακαλω ολα τα αλλα παιδακια αυτο εκαναν και αν δεν με αφησετε τοτε δεν θα με παιζουν πια.»

  Ομπαμα » -Και αν ολα τα αλλα παιδακια αρχισουν και κανουν παρεα στο ρωσσακι τον αταλακωτο θα το κανεις και εσυ ;;; Θες να γινεις κομμουνιστης ;;;»

  Μερκελ (απευθυνομενη στον Ομπαμα) «-Ισως να αξιζει μια ευκαιρια αγαπη μου.»

  Μερκελ «-Ενταξει μπορεις να ανακυρηξεις ΑΟΖ, ΑΛΛΑ για οσο θα την εχεις θα κανεις ολες τις δουλειες του σπιτιου σου και του δικου μας, θα εχεις μειωση στο χαρτζιλικι κατα 75%,τερμα τα γλυκα , τερμα τα γαριδακια , θα φερνεις μονο παιδακια που εγκρινουμε εμεις να παιζουν μεσα στην ΑΟΖ , τις ωρες που θα σου λεμε εμεις και θα μαζευεσε σπιτι οποτε σου λεμε εμεις, αν εγω και ο θειος κρινουμε οτι παρεβεις οποιονδηποτε απο τους ορους που ΘΕΣΑΜΕ ,τοτε τερμα η ΑΟΖ.»

  …..

  Ομπαμα «- Α, και να πεις και το γιο της γειτονισας τον Ταγιπ να ερθει στην ΑΟΖ, οχι να’σαι εσυ μονοφαγας !!»

  Και ετσι ακομα μια μερα στη ζωη της €υρωοικογενειας κυλησε ομαλα χωρις , εμφανισιακα , κανενα προβλημα…

  Μου αρέσει!

 4. Ελεεινοι δοσιλογοι αφου υπερχρεωσατε και ξεπουλησατε την χωρα τωρα ΑΟΖ για να παρουν εναντι.

  Οι πεινασμενοι θα σας γδαρουμε

  Μου αρέσει!

 5. ΑΟΖ εν μέσω οικονομικής κατοχής και πραξικοπήματος, δεν έχουν νόημα.
  ΑΟΖ με πουλημένες κυβερνήσεις και υποτακτικούς βουλευτές, δεν έχει νόημα.

  Μου αρέσει!

 6. Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους σχολιαστές…
  Πρόκειται για εντεταλμένη υπηρεσία ΠΡΟΔΟΤΩΝ που έχουν παραδώσει ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΗ τη χώρα (περιλαμβανομένων ακόμη και των αρχαιολογικών χώρων και του ορυκτού πλούτου αλλά ΚΑΙ της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ περιουσίας των πολιτών!) στους τοκογλύφους και μάλιστα όχι μόνο έχουν υπογράψει ότι προτεραιότητα αποτελούν οι πιστωτές αλλά έστησαν και το ταμείο που ΟΛΑ τα έσοδα θα πηγαίνουν εκεί και οι ξένοι θα έχουν τη διαχείριση!!!
  Οποιαδήποτε εξόρυξη θα πάει υπέρ των ξένων αφεντικών τους αλλά φρόντισαν παράλληλα με τα δάνεια «σωτηρίας» που είναι ασύλληπτες πιστώσεις (αφού οι ξεβράκωτοι και κλέφτες ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει τίποτα και πιστώνουν ΕΝΤΟΚΟ χρέος τους Έλληνες πολίτες ώστε να είναι μόνιμοι σκλάβοι που θα δουλεύουν για να τους πληρώνουν όσο τους είναι χρήσιμοι- μετά θα γίνονται χρήσιμα ανταλλακτικά βάσει του νόμου Λοβέρδου!-) και μάλιστα όταν υπάρχει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ δε θα επιστρέφει στον Ελληνικό λαό μέσω κοινωνικών παροχών αλλά ένα μέρος ΚΑΙ αυτού θα πηγαίνει στους πιστωτές!!!
  Μία χώρα ΧΩΡΙΣ εθνική κυριαρχία και ΚΑΜΙΑ ασυλία έναντι των τοκογλύφων και ξένων κατακτητών, ΔΕΝ ανακηρύσσει ΑΟΖ αν δεν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ πρώτα… Κάθε τέτοια κίνηση υπό αυτό το καθεστώς είναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ σε βάρος του Ελληνικού λαού και του ΕΘΝΟΥΣ!!!
  Αν ο Ελληνικός λαός συνεχίσει να είναι παρατηρητής της προδοσίας και της καταστροφής του, το τέλος του και η εξαφάνισή του δε θα αργήσει να έρθει… Άλλωστε το οικόπεδο με τον πλούτο του θέλουν και όχι τα εκατομμύρια των παρείσακτων που ίσως κάποια στιγμή αντισταθούν… Έχουν εποίκους έτοιμους για να τους κάνουν τη δουλειά…

  Μου αρέσει!

  1. Ξεχάστε τις εξορύξεις και προσέξτε αυτό που έγραψε ο Θάνος, πιο πάνω:

   «Η αναφορά στον όρο ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι η μεγάλη παγίδα!!!! Ο όρος αυτός συνίσταται σε συμφωνία μεταξύ Κρατών και ΠΑΝΤΑ η οριοθέτηση γίνεται σε Διεθνές Δικαστήριο όπου ΠΑΝΤΑ η απόφαση είναι η μέση γραμμή. Υπάρχουν ήδη τέτοιες αποφάσεις(βλέπε ο πόλεμος του μπακαλλιάρου -Γροιλανδία, και 5-6 ακόμα περιπτώσεις).
   Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει είναι η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ εφαρμογή του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου για την επέκταση της υφαλοκρυπίδας στα 12 ναυτικά μίλια, το οποίο περιλαμβάνει και την ΑΟΖ!!!»

   Μου αρέσει!

   1. Νομίζω ότι και αυτό επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ εις βάρος του Ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων!
    Είτε έτσι είτε αλλιώς για τα ξένα αφεντικά τους δουλεύουν και πρέπει να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών από τον Ελληνικό λαό για όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν….
    Παρεμπιπτόντως (και επειδή γενικά δεν έχει γίνει μεγάλο θέμα) πόσοι γνωρίζουν ότι από 1/1/2013 τέθηκε σε εφαρμογή το δημοσιονομικό σύμφωνο στην ΕΕ;
    Για να πάρετε μία ιδέα μπορείτε να ακούσετε μερικά πράγματα, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για την υποδούλωση ΟΛΗΣ της Ευρώπης στα συμφέροντα πολυεθνικών και τραπεζιτών και τη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των πολιτών!
    Επίσης πλήρη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας των κρατών παραδίδοντας τους προϋπολογισμούς τους στις Βρυξέλλες!!!
    Αυτή την ΕΕ θέλετε και φοβάστε ότι θα σας διώξουν αν δεν είστε πειθήνιοι;
    Ας μας πουν και οι αντιμνημονιακοί (τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) πώς γίνεται εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μέσω ΕΕ και ξένου νομίσματος που αγοράζεται ΕΝΤΟΚΑ και φτιάχτηκε για να υπηρετεί Γερμανικά και Αμερικανικά συμφέροντα!!! ( Όσοι νομίζετε ότι το ευρώ είναι αντίπαλος του δολλαρίου… πλανάστε πλάνην οικτράν! Το ευρώ φτιάχτηκε από Αμερικανούς για να προχωρήσει βεβιασμένα η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και ο έλεγχος των ευρωπαϊκών λαών ως βήμα της ευρύτερης παγκοσμιοποίησης… Μπορεί να δημιουργείται κάποια φαγωμάρα στη μοιρασιά της πίτας αλλά μπρος στον κίνδυνο να χαλάσει το μεγάλο κόλπο πάντα τα βρίσκουν, όπως έχετε προσέξει!)

    Μου αρέσει!

 7. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
  http://www.pantelisfragoulis.gr/
  http://www.dimitriosypsilantis.gr/
  http://www.pfrangoulis.gr/

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ;;;;
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ;;;;

  ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

  http://www.pantelisfragoulis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=54:-27-2010-&catid=35:2011-06-11-12-12-30&Itemid=62

  Μου αρέσει!

 8. Πράγματι «παρτίδα σκάκι»
  ίσως θα πρέπει να θυσιάσεις ένα «στρατιωτάκι» για έναν αξιωματικό, πύργο, άλογο.

  Μπλόφες, παγίδες και ρίσκο.

  Ας απειλήσουν το Μπερίσα με «οικιοθελή» απέλαση των Αλβανών από την Ελλάδα. Η λέξη «οικιοθελή» μπορεί να μεταφραστεί με «ειδικά ασφαλιστικά ή φορολογικά καθεστώτα». Να γυρίσουν στις πατρίδες τους να ανεβάσουν τη δικιά τους ανεργία, ασφαλιστικά ελλείμματα και εγκληματικότητα με ταυτόχρονη δική μας μείωση.
  Αν δεν συνεργαστεί, δε θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα… οι ίδιοι οι Αλβανοί θα δώσουν μόνοι τους την αφορμή.
  Θυμηθείτε το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας στο Στάδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα. Τότε έπρεπε να σφραγιστούν ο θύρες και επιτόπου απέλαση ΟΛΩΝ των Αλβανών.

  Λύσεις δραστικές με νόημα και παραδειγματισμό και για τους υπόλοιπους «φιλοξενούμενους»

  Μου αρέσει!

  1. Περιμένεις από αυτόν,που άνοιξε τα σύνορα για να μπουν οι Αλβανοί,να τους απελάσει;Αυτό είναι ένα από τα πρώταμεγαλύτερα αστεία,που έχουν ακουστεί μέσα στο 2013.

   Μου αρέσει!

 9. @ Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Α. Σαμαρά που δήθεν θα χαράξει την ελληνική Α.Ο.Ζ. , χωρίς να γνωρίζει τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αν τα γνωρίζει ας τα δημοσιεύσει.

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ;

  Επειδή ο παραχαράκτης της ιστορίας Φ.Π. έχει δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ και οι ινστρούχτορές του ψευδολογούν, ως προς τα γνωστά από τις διεθνείς συνθήκες όρια της Ελλάδας στο Αιγαίο. Επειδή δεν μπορεί αυτός να διαδίδει ψευδώς ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι {44%} και τα τουρκικά {7,5%} και ότι αν η Ελλάδα ασκήσει τη νόμιμη εντολή που έχει , για την επέκτασή των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. επέρχεται η εξής τροποποίηση : Διεθνή ύδατα {20%}. Ελληνικά {71,5%} και Τουρκικά {8.5%}.

  Δια ταύτα το ελληνικό ΥΠΕΞ πρέπει διαψεύσει με επίσημη ανακοίνωση , τον ψευδολόγο Φ.Π. για το ποία είναι σήμερα τα ελληνικά χωρικά ύδατα , κατόπιν των συμφωνιών του Νταβός , της Βουλιαγμένης και της Μαδρίτης , που συνήψαν οι εθνικά υπερήφανες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κι’αυτό διότι δεν μπορεί ο κάθε άσχετος ακροδεξιός συκοφάντης , που αγνοεί τις εθνικές συμφωνίες του ΠΑΣΟΚ για το καλό της Ελλάδας , να διαμαρτύρεται για την παραχώρηση μερικών στρεμμάτων θάλασσας στη φίλη και γείτονα Τουρκία για να κοιμόμαστε ήσυχοι , και να παραχαράσσει την ιστορία , αφού ποτέ δεν δημοσιεύσαμε τις εν λόγω κρυφές παραχωρήσεις ! Ούτε και τις νέες θα δημοσιεύσουμε !
  Απλώς θα πάμε στη Χάγη για να μας λύσει τα χιλιάδες προβλήματα του Αιγαίου με τις γκρίζες ζώνες που εμείς δημιουργήσαμε , για να πετύχουμε την κρυφίως συμφωνηθείσα συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του, οριοθετώντας την υφαλοκρηπίδα και την Α.Ο.Ζ. του Αιγαίου, με ίση γραμμή από τις ηπειρωτικές ακτές της Ελλάδας και της Τουρκίας , διότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα ούτε Α.Ο.Ζ. Ο ισχυρισμός ότι έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά και Α.Ο.Ζ. είναι ψευδής , αφού αυτή είναι προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας, διότι η διαμόρφωση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιήθηκε από τη γεωλογική καθίζηση τμήματος της Ανατολίας . Ούτω οι νήσοι του Ανατολικού Αιγαίου που απεκόπησαν από τις ακτές της Ανατολίας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας, σύμφωνα με την υποθαλάσσια γραμμή του βυθού του Αιγαίου. Δηλαδή , ανήκουν δικαιωματικώς στην Τουρκία και κάθε αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας θα θεωρηθεί ως αιτία πολέμου. {Casus Belli}.

  Η αναγνώριση από τη Συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1982, για το Δίκαιο της θάλασσας ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ καθώς και η απόρριψη αυτής της απόφασης από την Τουρκία, βρίσκει σύμφωνη την Ελληνική Κυβέρνηση . Κι’ αυτό διότι, δεν έχει σημασία η απόφαση τρίτων, αφού η φίλη και σύμμαχος της Τουρκίας Ελλάδα , διά του Αμερικανού Πρωθυπουργού της , η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδέχονται την τουρκική θέση , οπότε οι γνωμοδοτήσεις των τρίτων περιττεύουν ! Αλλωστε είναι γνωστόν ότι «Συμφωνία υπάχουσα καταργεί το νόμο».

  Ετσι μετά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου της φυσικής του πατρίδας , θα αποκατασταθεί η αλήθεια για τα τουρκικά δικαιώματα και τα σύνορα της ημίκλειστης θάλασσας του Αιγαίου Πελάγους ! Επίσης ο ακροδεξιός ψευδολόγος από τις μακρινές Φιλιππίνες που διαδίδει , ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα θα είναι {71,5%} μετά την νόμιμη επέκτασή τους στα {12} ν.μ. και τα τουρκικά {8.5%} όπως ο νόμος ορίζει , αυτό είναι σωστό. Πλην όμως ότι ο αντιπρόεδρος της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , δήλωσεν ότι ουδέποτε θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα λόγω της φιλίας της με την Τουρκία !

  Δήλωσεν επίσης ο κ. αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης {σημαιοφάγος} ότι και τα παρανόμως εξοπλισθέντα Δωδεκάννησα θα αφοπλισθούν για να μήν υπάρξουν θύματα σε κάποια πιθανή βίαιη κατάληψή τους από την φίλη μας Τουρκία , αλλά και για να προστατευθεί η ελληνική οικονομία που δαπανά τεράστια ποσά για τους εξοπλισμούς και τις αναχαιτίσεις των φιλίων Α/Φ της προστάτιδας της Ελλάδας και του Αιγαίου Τουρκίας ! Αλλωστε αδέλφια μας είναι οι Τούρκοι ,σύμφωνα και με τον σοβαρό σχολιαστή κ. Κ. Μανωλίδη , όστις δήλωσε σε σχόλιό του τα εξής : Αδέλφια μας είναι οι Τούρκοι , τετρακόσια χρόνια συμβιώσαμε φιλικώς , ποιά είναι τα χαΐρια μας μετά τη δήθεν απελευθέρωσή μας από την οθωμανική αυτοκρατορία»

  Κατ’ αυτή την τοποθέτηση , αν είχαμε παραμείνει υπό τη σκέπη της Τουρκίας , θα γλυτώναμε την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο , που την ευθύνη έχει ο φασίστας γερμανόφιλος «Ιωάννης Μεταξάς» που δεν συμμάχησε με τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ , αλλά πήγε με τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές γιά να κοντράρει τους συμμάχους του Χίτλερ κομμουνιστές . Εν συνεχεία η Αμερική αγόρασε την Ελλάδα από την Αγγλία , και υποστηρίζουν σήμερα την Τουρκία επειδή τήρησε φιλογερμανική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Π. Πολέμου ! 28-2-2010 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.