Μια λίστα μα τι λίστα

frisbyγραφει ο αρισταρχος

Έχει τώρα εδώ και τόσο καιρό δεν κάνουμε τίποτε άλλο ασχολούμαστε με την λίστα Lagarde. Βρήκαμε το παιχνίδι της απασχόλησης. Βρήκαμε το κέντρο που θα τραβάει τια φώτα όπως τις μύγες. Έτσι θα περνούν στο σκοτάδι πράγματα και θάματα.

Ο ένας εκ των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της χώρας δηλώνει στην επιτροπή αδιάφορα “την έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου και δεν θυμάμαι σε ποιόν” Λες και μιλάει για το σακάκι του ή την ομπρέλα του. Ο έτερος Καπαδόκης που την κρατούσε μαντρωμένη στα συρτάρια του την βγάζει και την δίνει στον Στουρνάρα ύστερα από το μπάχαλο ενός μηνός. Με πλήρη αδιαφορία για τους εμπεριεχομένους σ’ αυτήν την παραπειστική λίστα που κατά πάσα πιθανότητα υποκρύπτει φοροφυγάδες. Και τον φαντάστηκα πως την πετούσε στον υπουργό των οικονομικών όπως πετάει το frisby. Μα καλά είναι δυνατόν να μην είχε ενημερωθεί ο εκ των υπευθύνων για το χάλι μας Mr Giorgos Papandreou για την ύπαρξη αυτής της ξεδιάντροπης λίστας; Και βέβαια ήξερε. Να δούμε πότε θα μάθουμε εμείς.

Όλοι ήξεραν, αλλοίωσαν, έκρυψαν και μας βίασαν. Με χαράτσια, περικοπές και αποδόμηση εργατικών κατακτήσεων ετών. Και πονώ ακόμα περισσότερο βλέποντας να χάνεται το παιχνίδι απόν την χλιαρή στάση των εργατοπατέρων. Αυτοί, οι σάρκες εκ της σαρκός μας. Οι πάτρονες συνδικαληστάρες μας. Αυτοί που μαζί τους κατεβαίναμε για κατακτήσεις. Τώρα άφησαν μόνο τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, εύκολη λεία των αρπαχτικών που παίζουν με λίστες και άσωστες-διασώσεις.

Πόση κοροϊδία θα αντέξουμε ακόμη; Πόση υποκρισία; Πόσο ψέμα;

Βγαίνει ο εκ των αριστερά συγκυβερνώντων και μιλάει για δύχτι προστασίας των ευάλωτων ομάδων κι έφτασε ο εργαζόμενος που πλήρωνε εισφορές μέχρι και χίλια ευρώ το μήνα να διεκδικεί σύνταξη ίδια με αυτή των 5000 ενσήμων. Πόσο δίκαιο και ασφαλές φαντάζει; Αν η μεσαία τάξη καταστραφεί και ήδη είναι στα πρόθυρα, η πλήρης και ανεπίστροφη καθολική καθίζηση θα είναι σίγουρη.

Όλοι χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις στον εισαγγελέα και πληρωμή πρώτα από όλα για ασέβεια και περιφρόνηση στην υπέρτατη τιμή που τους έκανε ο λαός. Να βρεθούν στην εξουσία κοντά στο χρήμα, στον πλούτο, στην επιορκία. Κατάσχεση περιουσιών και απόδοση ευθυνών με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι δεν μας ξεπάστρεψαν; Με συνοπτικές διαδικασίες;

Ώρα τους και ώρα μας.

αἰέν ἀριστεύειν

2 σκέψεις σχετικά με το “Μια λίστα μα τι λίστα

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΙΣΤΑΡΧΕ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Ο «ΛΑΟΣ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ» (ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΕΙΧΕ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΜΕΤΑΞΥ «ΒΟΛΕΥΤΩΝ» ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  Μου αρέσει!

  1. Κατάφεραν 10 εργατοπατέρες συνδικαληστάρες και κάτι κομματόσκυλα «Γκρούεζοι» να αλλοτριώσουν τον Έλληνα με ψυτοεξυπηρετήσεις μέχρι, άκουσον άκουσον, σβήσιμο τροχαίων παραβάσεων.
   Νομίζεις πως είναι εύκολο να επαναφέρεις σε μια σωστή τάξη αυτόν τον λαό.
   Για του λόγου το αληθές άκουσε μόνο τούτο το πρωτοφανές. Μέσα στο σπίτι του ο Έλληνας είναι τακτικός και καθαρός. Έξω μόλις βγει γίνεται βρωμιάρης και παραβάτης(δεν θέλω να μας τσουβαλιάσω αλλά η πίκρα για την κατάντια μας είναι αφόρητη). Πάει στην Γερμανία και είναι δακτυλοδεικτούμενος νομοταγής πολίτης. Από τα σύνορα μπαίνοντας γίνεται ό Παραβάτης! Γιατί; Ποιός λες να φταίει γι αυτή την κατάντια αν όχι αυτός που τον νουθετεί;
   Γι αυτό επιμένω και λέω πως ο υποψήφιος βουλευτής πρέπει να φοιτά πρώτα σε ειδική σχολή 5 χρόνια!

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.