Πιο κοντά ΓΑΠ-Βενιζέλος λόγω… Λαγκάρντ!

Πιο κοντά ΓΑΠ-Βενιζέλος λόγω… Λαγκάρντ!

«Ο Βαγγέλης έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του, λειτουργεί αποκλειστικά με το θυμικό κι όχι πολιτικά», μου είπε απορημένος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχε ο Β. Βενιζέλος με πρώην (και νυν) βουλευτές.

 

Του Μάρκου Μουζάκη

Πράγματι οι εκρήξεις οργής του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση ήσαν πολλές και σε κάμποσες περιπτώσεις ανεξήγητες!

Διότι, όπως μου εξηγούσε ο ίδιος βουλευτές, «το να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνω». «Αλλά», πρόσθεσε, «το να τα ψέλνει σε στελέχη του κόμματος επειδή «τόλμησαν» να τον στηρίξουν αλλά με τρόπο κι εκφράσεις που δεν του άρεσαν, ε αυτό δεν αντέχει σε λογική»!

Πράγματι η προαναφερθείσα συνάντηση ήταν έως και επεισοδιακή, αφού ο Βενιζέλος σε πολλά σημεία της «καταχέριασε» (κατά την έκφραση του Β. Γιαννόπουλου) νυν και πρώην βουλευτές οι οποίοι ή ζήτησαν «να στηρίξουμε τον πρόεδρο» ή είχαν το… θράσος να κάνουν λόγο για πιθανές πολιτικές ευθύνες και του ιδίου διαχωρίζοντάς τις πάντως σαφέστατα απ’ τις ποινικές!

Έτσι «τα άκουσαν» για τα καλά η Κατ. Μπατζελή, για παράδειγμα ή η Αφρ. Παπαθανάση ή ο Γιώργος Λιάνης!

Ο τελευταίος ωστόσο τα άκουσε όχι επειδή μίλησε για τον Βενιζέλο με τρόπο που… δεν ενέκρινε ο πρόεδρός του, αλλά επειδή τόλμησε να μιλήσει για σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου για τα μνημόνια, επικαλούμενος τις σχετικές μαρτυρίες του τότε εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ (και παλιού υπουργού του Αντρέα), του Παν. Ρουμελιώτη!

Σε οξύ ύφος ο Β. Βενιζέλος του απάντησε ότι αυτά δεν στέκουν και ότι ο Παν. Ρουμελιώτης έχει πει πράγματα που δεν είναι αληθινά!

Και αυτό προξένησε μεγίστη έκπληξη στους (νυν και πρώην) βουλευτές, πολύ περισσότερο που στο παρελθόν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει κριτική στο ΓΑΠ ακριβώς για κείνη την περίοδο!

Η ερμηνεία αυτής της –σαφέστατης- αλλαγής θέσης πρέπει να αναζητηθεί στη… λίστα Λαγκάρντ και σε μια συνάντηση που είχαν Παπανδρέου και Βενιζέλος την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, οι δυο τους στη συνάντηση αυτή συμφώνησαν να αλληλοστηριχθούν, αφού εκτός της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο κάδρο των (και ποινικών) ευθυνών και τον Βενιζέλο για τους χειρισμούς στην περιβόητη λίστα, έχει έρθει και η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Γ. Παπανδρέου, πρόταση που στηρίζεται και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (π.χ. Χρυσή Αυγή) αλλά και από ανεξάρτητους βουλευτές.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο προέκυψε αυτό το περίεργο (;)deal μεταξύ του τέως και του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή ο Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον Παπανδρέου, ότι έχει διασφαλιστεί η στήριξή του και απ’ τη Ν.Δ. αλλά και απ’ τη ΔΗΜΑΡ!

Μένει να δούμε, πόση διάρκεια θα έχει αυτή η (πρόσκαιρη) συμμαχία μεταξύ των… άσπονδων «συντρόφων», αφού μάλιστα ουκ ολίγα στελέχη που θεωρούνται κοντά στο ΓΑΠ (π.χ. Ραγκούσης, Μόσιαλος, Πεταλωτής) έχουν αποστασιοποιηθεί ή και αποχωρήσει απ’ το ΠΑΣΟΚ και λόγω των χειρισμών για τη λίστα Λαγκάρντ…

newsbomb.gr

4 σκέψεις σχετικά με το “Πιο κοντά ΓΑΠ-Βενιζέλος λόγω… Λαγκάρντ!

 1. ..ξυπναμε λεεμεεεε .. ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ;;

  ΑΠΟ ΑΝΤ.ΝΤΠ

  Ενα νόμο-όνειδος που καθιστά την Ελλάδα κράτος-ενέχυρο πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση στην Βουλή. Με το νόμο αυτό κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου ττον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της…. Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπλήρωση των δανείων που έδωσαν οι ξένοι για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους δάνεια!

  Aλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ενεργοποιηθεί με την ψήφιση σχετικού νόμου, αφού πρόκειται για έναν ντροπιαστικό νόμο για όποιον αισθάνεται Έλληνας και σίγουρα θα ξεσηκώσει σντιδράσεις.

  Εφ’εξής δεν θα εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.

  Αυτό, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας, σημαίνει ότι ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ σταματούν να δίνουν δόσεις και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας (ακόμα και οι Καρυάτιδες στην φωτό), αλλά όχι μόνο: Και οι ιδιώτες βρίσκονται στο έλεος των δανειστών με την έννοια ότι ισχύουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

  Αυτά τα εξευτελιστικά προβλέπει μία από τις πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις αναχρηματοδότησης των δανείων τους.

  Ο νόμος έρχεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του “κατεπείγοντος” – ενώ όλοι ασχολούνται με την γελοία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όπου η κυβέρνηση παραπέμπει τους μισούς ενόχους και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο – και κανείς από τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που θα τον ψηφίσουν δεν πρέπει να είναι υπερήφανος στην υπόλοιπη ζωή του για την θετική ψήφο που θα δώσει στο νόμο που θα μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα ενέχυρο λήψης δανείου για να πληρωθεί ένα άλλο τοκογλυφικό δάνειο..

  Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, με εντολή Γιάννη Στουρνάρα.

  Η εξευτελιστική διάταξη (αλήθεια, τι χώρα θα παραδώσουν αυτοί που υπογράφουν τέτοια πράγματα;) είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

  Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, ακόμα και τα ιδιωτικά, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

  Το ζήτημα είναι ότι τα παραπάνω είτε έχουν επικυρωθεί, είτε πρόκειται να εικυρωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Του οποίου τα λόγια περί “φιλοπατρίας” περισσεύουν, αλλά όχι οι πράξεις του…

  Μου αρέσει!

  1. >> Ο νόμος έρχεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του “κατεπείγοντος” – ενώ όλοι ασχολούνται με την γελοία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

   .. ΞΥΠΝΑΜΕΕΕΕΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕ !!

   Μου αρέσει!

  2. Την λιστα Λαγκαρντ την εμφανισαν τωρα για να ασχοληθει ο κοσμος με δαυτην και οχι με τα σημαντικοτερα.

   Απο την αλλη τα τζακια τους χαλουν το παιχνιδι των αεροψεκασμων με ψυχιατρικα φαρμακα…

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.