Nα γιατί το Αιγαίο είναι και θα πρέπει να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ

20130112-145258.jpgΤο τραγούδι που ακολουθεί, οι μουσικοί του «κυματισμοί», οι στίχοι και γενικά ο «ανθρωποήχος» του, είναι πιο ισχυρό τεκμήριο από διεθνείς συμφωνίες και από το διεθνές δίκαιο για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ του Αιγαίου.

Όταν το ακούει ο Έλληνας, γεννιέται μέσα του η ανίκητη δύναμη για την υπεράσπιση του αιγιακού χώρου, πέρα και πάνω από τους όποιους συσχετισμούς και διεθνο-πολιτικούς σχεδιασμούς!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που μας έστειλε χειμωνιάτικα ο καλός μας φίλος Γιάννης Ρούσσος, από την Αμοργό, όπου οι λιγοστοί της κάτοικοι, σας τα λιγοστά της δένδρα και θάμνους, εγκυμονούν τη χειμερινή περίοδο, για να φέρουν φύλλα και να «ανθίσουν» κι αυτοί την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Έτσι θα έρχονται να Καλοκαίρια κι οι Χειμώνες τις επερχόμενες δεκαετίες και αιώνες, και το Αιγαίο θα το κρατούν όλοι οι κάτοικοι των μεγάλων και των μικρών νησιών του ΕΛΛΗΝΙΚΟ, γράφοντας καινούργιες μουσικές νότες που θα σμιλεύουν με άφθαστη λαϊκή τέχνη και θα επικυρώνουν αενάως την ελληνικότητά του.

Χαιρετισμούς Κώστα, Ελένη, Γιάννη και λοιποί φίλοι, φρουροί του Αιγαίου.

Ζήτω η Ελλάδα μας, Ζήτω το Αιγαίο.

20130112-145358.jpg

20130112-145427.jpg

20130112-145447.jpg

20130112-145506.jpg

20130112-145541.jpg

20130112-145655.jpg

20130112-145711.jpg

20130112-145727.jpg

20130112-145741.jpg

20130112-145757.jpg

20130112-145812.jpg

20130112-145829.jpg

14 σκέψεις σχετικά με το “Nα γιατί το Αιγαίο είναι και θα πρέπει να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 1. Δια χειρος Κοριννας………..

  ΤΟ ’21 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ! ΤΟ ’21 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

  Το Ανατολικό Ζήτημα ΔΕΝ έκλεισε το 1922, όπως θα ήθελαν να πιστεύουμε οι ξεπουλημένοι πολιτικοί – και “πνευματικοί” – ταγοί μας.

  Η μεγάλη ΑΥΤΑΠΑΤΗ περί της δυνατότητας για ελληνοτουρκική “φιλία” και “συνεργασία” – η οποία εγκαινιάστηκε από τον Βενιζέλο το 1930 και συνεχίζεται επαξίως από τους πολιτικούς επιγόνους του – καταρρέει καθημερινά στην πράξη.

  Οι διωγμένοι Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου – Τενέδου και της Κύπρου είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες για το ΑΔΥΝΑΤΟΝ της ειρηνικής συμβιώσεως με τον ασιάτη βάρβαρο Τούρκο.

  Το 1922 δεν έκλεισε το Ανατολικό Ζήτημα. Απλώς εγκαθιδρύθηκε μια κατάσταση κατά την οποία οι Τούρκοι κατέχουν εδάφη περισσότερα από αυτά που τους αναλογούν εθνολογικώς.

  Κατακτημένα εδάφη, επάνω στις γενοκτονίες των αυτοχθόνων χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

  Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ο “μεγάλος ασθενής” της περιοχής μας.

  Για 90 χρόνια οι Δυτικοί ανέχτηκαν και υποστήριξαν την Τουρκία για γεωστρατηγικούς και οικονομικούς λόγους.

  Αυτή η κατάσταση όμως δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί αιωνίως.

  Σήμερα, οι ανακατατάξεις και η επικίνδυνη ρευστότητα στην Μέση Ανατολή έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εθνοτήτων που καταπιέζονται στην Τουρκία.

  Με πρώτους φυσικά τους Κούρδους, που βρίσκονται στα πρόθυρα της δημιουργίας ανεξαρτήτου κράτους.

  Εμείς οι Έλληνες – με ιδεολογικό οδηγό μας το Εθνικιστικό Κίνημα – πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ – ναι, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ – αυτά που μας ανήκουν σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση του τουρκικού τέρατος με τα γυάλινα πόδια.

  Το 1821 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ Πατρίδες μας περιμένουν.

  Η πλήρης γεωπολιτική και οικονομική αποκατάσταση και κυριαρχία του Ελληνισμού είναι μπροστά μας και πρέπει ΕΜΕΙΣ να την πραγματώσουμε.

  Σε μια εποχή μιζέριας και κυριαρχίας των οικονομολόγων και των αριθμών, εμείς οι ρομαντικοί, εμείς οι “τρελοί” Έλληνες τολμούμε να φωνάξουμε :

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ !

  ΤΟ ’21 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ !

  Μου αρέσει!

 2. …ΖΗΤΩ οἱ ἁπανταχοῦ…ΡΟΖ καί ΠΡΑΣΙΝΟΙ Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Ἀντιπεριφερειάρχες, αὐτοδιοικητικοί, Ξενοδόχοι, Ξενοδόχες, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ καί…παραδουλεύτρες τοῦ Αἰγαίου.

  Μου αρέσει!

   1. Ἔτσι ἔ;
    Ἀνταποδίδω λοιπόν…
    Πάρε καί σύ ἕνα…»πρωτομαγιάτικο» στεφάνι νά τό φορέσεις στήν γκλάβα σου νά σ’ ἐρωτευτοῦν οἱ ὄμορφες.

    h..p://averoph.wordpress.com/2012/09/02/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%B7-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%80/
    ……………………………………………………………………………………………….

    Μιχαήλ είπε

    Σεπτεμβρίου 2, 2012 στις 1:34 μμ
    Βέβαια…
    Εἰδικά ὁ φίλος τους ὁ Ναβάρρο, θά τῆς κάνει τῆς Νέας Τάξης ά μοῦτρα κρέας.
    Ἀλλά αὐτό δέν τό ξέρουν…

    Υ.Γ. Ρώτησέ την σέ παρακαλῶ ἄν τήν δεῖς, τή γνώμη της καί γιά τήν…Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας…
    Να δεῖς τόν βαθμό ἔκπληξής της, ὄχι τίποτε ἄλλο…καί σοβαρολογῶ.

    Καλό μεσημέρι σ’ ὅλους
    ………………………………………………………………………………………………..

    Περί συζύγου καί…Λυγισμάτων ὁ λόγος.

    Μου αρέσει!

   2. .. ΣΕ εΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ..
    ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΠΛΟΙΟ ..ΤΟ ΑΡΑΓΜΕΝΟ ..
    ΑΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛ ..
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ..
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Η ΧΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ //
    ..
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΄΄
    – ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΚ ;;
    .. σταχτη στα ματια ;;
    – το σπασμενο χερι ; ..

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΟΣ Ο ΄΄ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ .. ;;

    EXEIS NEA ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ;;

    ..

    Μου αρέσει!

   3. .. ΑΠΟ ΠΟΣΤ 1 ΣΕΠ 2012 !

    > Αφού το τουρκικό παρακράτος κατάφερε μέσα στην Ελλάδα να διώξει την Χαρά Νικοπούλου από το μουσουλμανικό χωριό Μεγάλο Δέρειο οι φίλοι του προξενείου αποφάσισαν να ανοίξουν τα γραφεία του …..
    κόμματος της Άγκυρας…
    Πράγματι την Δευτέρα οι φίλοι της Άγκυρας εγκαινίασαν τα γραφεία του κόμματος «Ισότητα, ειρήνη και φιλία», που ίδρυσε πριν από 21 χρόνια ο Αχμέτ Σαδίκ. Στα εγκαίνια που συγκέντρωσαν μικρό αριθμό μουσουλμάνων μίλησαν ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς που απεύθυνε και χαιρετισμό και ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Έβρου Αλή Πεντζάλ που είναι και πρόεδρος του συλλόγου «χίλια».
    Με απλά λόγια οι φίλοι της Άγκυρας έκαναν αυτό που όλοι ανέμεναν. Αυτοί που προσπαθούν να διχάσουν τον τοπικό πληθυσμό και να σπείρουν την διχόνοια και τον κατακερματισμό της κοινωνίας κάλυψαν το κενό που άφησε πίσω της η Χαρά με ένα κόμμα που φέρει το ειρωνευτικό για τους Θρακιώτες όνομα «Ισότητα, ειρήνη και φιλία».

    Μου αρέσει!

 3. Οι Ελληνες σήμερα δεν είναι ερασιθανατοι οπως ο Μαβίλης καί αλλοι Ελληνες. Διεκτραγωδουμεη την καταντια της Ελληνικης κοινωνίας αλλα δεν θελομε να αγωνισθούμε για την αναγεννηση της. Ο Μαβιλης ηταν ερασιθάνατος. Όλα τα αινίγματα και τα μυστήρια της ζωής, της φύσης, του Κόσμου είχαν μία λύση, μία κατάληξη, μία διέξοδο: τον ηρωικό θάνατο που δεν ήταν άλλος από τον θάνατο για την πατρίδα. Ο ηρωικός θάνατος ήταν ουσιαστικά η «ολοκλήρωση» της ζωής, η αποθέωσή της: η ζωή χωρίς τον αγώνα για την πατρίδα δεν είχε νόημα, φάνταζε μάταιη, ένα ταξίδι προς το τέλος, στο οποίο ταξίδι οι χαρές είναι μικρές και απατηλές, ένα ταξίδι με πολλούς πόνους και χρωματισμένο από την θλίψη του επερχόμενου και αναπόφευκτου τέλους. Όταν όμως το «ταξίδι» έχει ως στόχο τον καθημερινό αγώνα για την πατρίδα και επιθυμητό τέλος τον τιμημένο θάνατο γι αυτή τότε όλα αλλάζουν: η ζωή είναι ωραία, φωτισμένη από την λάμψη της ύστατης ηρωικής στιγμής, τρέχει προς τον Θάνατο μαγεμένη από την Ομορφιά του και σαν γυναίκα του παραδίδεται. Μ’ αυτό το πνεύμα έγραψε το σονέτο ΧΑΡΡΙΣ το 1897 προς τιμήν ενός Άγγλου συμπολεμιστή του στον πόλεμο του 1897 στην Ήπειρο, όπου και σκοτώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το σονέτο ταιριάζει και στον ίδιο τον ποιητή ο οποίος 15 χρόνια μετά βρήκε τον θάνατο πολεμώντας πάλι στην Ήπειρo.

  Μου αρέσει!

  1. Ποιός να γαλουχήσει τους Έλληνες Γεώργιε με τα ιδανικά του ηρωισμού και της αυτοθυσίας για την πατρίδα,η ΟΛΜΕ,η ΑΔΕΔΥ,τα και δήθεν πανεπιστήμια,ο Στρατός,η οι μανάδες που με τα γκομενιλίκια και την αδιαφορία τους για την ανατροφή των παιδιών τους,δημιουργούν ανθρώπινα ράκη; Πόσες σημερινές μανάδες μεγάλωσαν τους υιούς τους με την λαχτάρα να μεγαλώσουν,να πάνε στον Στρατό να πολεμήσουν για την Βόρειο Ήπειρο,ή να ελευθερώσουν την »κόκκινη μηλιά» από τα αγαρηνά σκυλιά;
   Απεναντίας,οι σύγχρονοι Έλληνες κινούνται για την εκπλήρωση του μοναδικού τους ονείρου που είναι η αύξηση της καταναλωτικής τους ευχέρειας και η εύκολη ζωή!!! Λές και το να κοπιάσει κάποιος στην ζωή για να πετύχει το οτιδήποτε είναι κατάρα!!
   Φοβάμαι πως ο χρόνος υπαρξής μας στην ιστορία νομοτελειακά τελειώνει. Καταχραστήκαμε το προνόμιο της ιδιότητας να είμαστε Έλληνες και η Νέμεσις βρίσκεται καθ’οδόν.

   Έρρωσο

   Δημήτριος Αγιασοφίτης

   Μου αρέσει!

 4. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,
  Τό κείμενο υπέροχο οι φωτογραφίες επίσης.Ο Γιάννης Ρούσσος είναι ξαδελφός μουάλλά οι φωτό είναι δικές μου.Απλώς θέλω να μάθω πώς πήραν τέτοια κατεύθυνση από τόν Ρούσσο σέ σάς.Μόνο από περιέργεια και όχι από άλλο λόγο

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.