Επειγόντως παροχή ναυτικής βάσης στη Ρωσία πριν μας προλάβουν οι Τούρκοι

20130115-114941.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Δυστυχώς η εξωτερική πολιτική εδράζεται στη λογική της ισχύος και της δύναμης αποτροπής και όχι στις αβρότητες των κοινωνικών σχέσεων. Τούτα σκεπτόμαστε καθώς η μνήμη τρέχει βασανιστικά στην υποδοχή πρίν κάμποσον καιρό του τούρκου ΥΠΕΞ κ-ου Νταβούτογλου στην Ρόδο. Ειδικά μάλιστα για την αιμοσταγή και άκρως επιθετική Τουρκία, οι σχέσεις αυτές προσλαμβάνουν χαρακτήρα αδηφαγίας. Δωδεκάνησα και Ρόδος είναι οι επόμενοι στόχοι του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Και αν αυτή η σκέψη φαντάζει ως υπερβολή, ας διαβάσουμε
τα γραφόμενα του τούρκου ΥΠΕΞ κ-ου Νταβούτογλου στο περιβόητο βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος», όπου και αποτυπώνει ωμά τους μύχιους επεκτατικούς στόχους της γειτόνου-προαιώνιου εχθρού μας Τουρκίας. Γράφει λοπόν τελείως κυνικά και χωρίς δισταγμούς ο Νταβούτογλου «Θα πρέπει να αυξηθεί η εξάρτηση των Δωδεκανήσων, απο την μικρασιατική ηπειρωτική πλάκα» (σ. 234) Και προφανώς δεν κάνει πλάκα !!! και συνεχίζοντας αδίστακτα «Τα Δωδεκάνησα (…) εξακολουθούν να διατηρούν τη σημασία τους για την Τουρκία» (σ. 279).

Ενώ τις σχέσεις με την Ελλάδα τις αποτιμά στα «υποδεέστερα στοιχεία» με σκοπό την άσκηση «πολιτικών αφ΄υψηλού» (σ. 235), δίνοντας ένα τόνο τάχα κομψότητας στον ωμό κυνισμό του. Επι της ουσίας δηλαδή απευθύνει στα ίσια απειλές. Και ακόμα διακηρύσσει ότι η Τουρκία επιτίθεται «με την απαιτούμενη σκληρότητα σε κάθε γεγονός, που απειλεί τους στρατιωτικούς της υπολογισμούς» (σ. 238). «Στρατηγικοί υπολογισμοί» ωστόσο για τους Τούρκους είναι η χρήση ή η απειλή χρήση βίας. Κάθε άλλη απάντηση, την αποτιμά ως «υποθήκευση» της εξωτερικής της πολιτικής και ακόμα «υποβιβασμό της σε κατηγορία και σε κλίμακα απο την οποία πρέπει να διαλέγεται» (σ. 238). Επομένως τούτων δεδομένων κάθε διάλογος στον οποίο εμμανώς και με περισσήν αφέλεια επιμένουν οι ελλαδικές πολιτικές ελίτ, είναι για το θεαθήναι. Στην ουσία τα όπλα και η τρομοκρατία είναι η διπλωματική φωνή των Τούρκων. Και με αυτή την έννοια κάθε προσπάθειά μας μέσω του διαλόγου να αποτρέψουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αποδείχνεται καταγέλαστη. Οι Τούρκοι δεν κάνουν ποτέ διάλογο, μόνον απειλούν και τρομοκρατούν. Και μ΄αυτήν τους την τακτική σκορπούν τον τρόμο στην ελληνική διπλωματία και την εξωτερική μας πολιτική και την σύρουν διαρκώς σε υποχωρήσεις απο τις εθνικές «κόκκινές» γραμμές.

Ο Νταβούτογλου τελίως κυνικός, αλλά και τόσο εύγλωτος συνάμα, αποκαλύπτει τους στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ήτοι «Το σημείο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμπλοκής σε σύρραξη της Τουρκίας είναι τα νησιά του Αιγαίου που στενεύουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό χώρος της» (σ. 244). Αλλά και για να μην έχουμε άλλες ψευδαισθήσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο Νταβούτογλου συνεχίζοντας γράφει «Ακόμη και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα Κυπριακό ζήτημα». (σ. 279). Συνεπώς με βάση το διπλωματικό κοσμοθεώρημα του Τούρκου ΥΠΕΞ, η διαρκής κατοχή της Κύπρου και η επικείμενη λεηλασία του Αιγαίου, είναι η ομαλή εξέλιξη της επεκτατικής φιλοσοφίας που διέπει το βαθύ κράτος της γειτόνου μας, κεμαλικό και νεοοθωμανικό. Και είναι πραγματικά παντελώς άσχετη με την αντικειμενική πραγματικότητα, η διπλωματική στρατηγική της Ελλάδος, έναντι ενός γείτονα που αποτιμά τα ελληνικά εδάδφη ως κατεχόμενα.

Η Τουρκία υπονομεύει με τρομοκρατικές μεθόδους τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, προσβάλλει διαρκώς την ελληνική υφαλοκρηπίδα εγείροντας αξιώσεις δυτικά των νησιών μας, χτίζει στρατιωτικά προγεφυρώματα στις ευαίσθητες στρατηγικά περιοχές μας και δημιουργεί με όλα αυτά γεωστρατηγικά τετελεσμένα. Η Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την άκρατης επιθετικότητας πολιτική, απαντά με τον «ύπνο του δικαίου», μηρυκάζοντας τα γελοία φληναφήματα περί «ελληνοτουρικής φιλίας» !!! Οι Τούρκοι αντλούν απο τους Αμερικανούς και μάλιστα άνευ τιμήματος όσην ισχύν θέλουν, στους Άραβες εκφράζουν υποδειγματική προσήλωση, ενώ με τους Εβραίους διατελούν εχθροί στα λόγια, αλλά στην πράξη αποδείχνονται και εξαίρετοι εμπορικοί συνέταιροι των αραβικών χωρών.

Αφότου η ελληνική εξωτερική πολιτική έκανε το τραγικό λάθος επι Σημίτη με τον έλληνα ΥΠΕΞ Θ.Πάγκαλο, να αναγνωρίσουν με την «Συμφωνία της Μαδρίτης» ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι Τούρκοι παντελώς αποθρασυμμένοι συμπεριφέρονται με αναίδεια σε θάλασσα και αέρα, άλλοτε ως συνιδιοκτήτες και άλλοτε στην πιο κυνική εκδοχή τους και ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες. Άλωστε ΝΑΤΟ και ICAO έχουν μονομερώς αναγνωρίσει στους Τούρκους αποκλειστικά δικαιώματα. Αλλά πόσο κυνική επίσης ήταν η συμπεριφορά του Αμερικανού υφυπουργού Μόρνιγκστάρ, όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα; Έσπευσε ευθύς αμέσως να αβαντάρει τους Τούρκους «το Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη θάλασσα» και ακόμα υφίσταται «πρόβλημα συνόρων». Ενώ στο ίδιο ανθελληνικό μήκος κύματος ο αμερικανός υφυπουργός μας κόμιζε και έτοιμη λύση «το οικονομικό όφελος για τις δυο χώρες είναι τόσο μεγάλο, που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση». Λύση βεβαίως για την οποία είχαν ήδη προνοήσει οι άλλοι στερνοί φίλοι μας της Τρόικας, δηλαδή συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους του Αιγαίου πελάγους !!!

Δεχόμαστε έναν διαρκή και ανηλεή στρατιωτικό εκβιασμό απο τη Τουρκία. Πρσφύγαμε με τους Αλβανούς σε υπογραφή ΑΟΖ και οι Τούρκοι μας της ακύρωσαν. Η Κύπρος υπέγραψε με την Αίγυπτο ΑΟΖ και παντί σθένει επιδιώκουν τώρα οι Τούρκοι να παγώσουν τη συμφωνία. Ακόμα τα αποκαλούμενα πάλαι ποτέ αδέλφια μας, οι ομόδοξοι Σέρβοι, συμμάχησαν με τους Τούρκους, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι απροκάλυπτα και πέραν κάθε συμφωνίας με εμάς, υπέρ τους. Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση στα γεωστρατηγικά θέματα, όπως και σε αυτά της ασφάλειας, έχει μαύρα μεσάνυχτα. Μείναμε δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια μόνοι !!! Και πρέπει κατεπειγόντως να βρούμε στρατηγικό εταίρο, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια και τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα. Και η ευκαιρία υπάρχει και είναι για την διαρκώς υπνώτουσσα ελληνική διπλωματία μοναδική. Την κομίζει ο ρώσος ναύαρχος Βισότσκι, επι της ουσίας ο Πούτιν, που εναγωνίως αποζητά στην περιοχή ναυτική βάση. Πρέπει να σπεύσουμε και να τους την παράσχουμε ταχέως, καθιστώντας την δυνατή Ρωσία, στρατηγικό σύμμαχο-εταίρο μας στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου. Άμεσα όμως προτού η Τουρκία μας προλάβει και έλθουμε για μια ακόμη φορά στο φάσμα της διπλωματίας ουραγοί, υπονομεύοντας την εθνική μας ασφάλεια και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Ωρα για την εξωτερική μας πολιτική, «εκ του ύπνου εγερθήναι».Προτού να είναι τραγικά αργά…

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
http://www.politikanet.gr

25 σκέψεις σχετικά με το “Επειγόντως παροχή ναυτικής βάσης στη Ρωσία πριν μας προλάβουν οι Τούρκοι

 1. Αγορίνα μου εσύ! Σωστά είχαμε τα αμερικανά,να βάλουμε ακόμη έναν νταβά στο κεφάλι μας!!! Μην τυχόν και παλαίψουμε μόνοι μας να βγούμε απ’τα σκατά που μας πνίγουν. Άγγλοι,Γάλλοι,Πορτογάλοι στου κασίδη το κεφάλι.

  έρρωσθε οι ξενολάτρες

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  Μου αρέσει!

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ..
   ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ…

   Μου αρέσει!

   1. Τώρα εσύ τι πετάχτηκες σαν τον πούτσο απ’το βρακί; Σε ρώτησε κανείς; Άντε τράβα να παίξεις κανά »κόκκαλο» και κανένα στανταράκι.
    Ξέρεις εσύ. Πλασέ δίδυμο εκατό!

    Έρρωσθε αυτοί που πρέπει

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    Μου αρέσει!

   2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑΝ Σ@ΧΛΑΜΑΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ….

    ΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ ΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ,ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ….

    Μου αρέσει!

 2. ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΜΩΣ….

  Μου αρέσει!

 3. Ουτε «κυνικος» ,ουτε «αναιδης» ειναι κανενας.Αποτελουν και αυτοι ενα υποσυστημα και φροντιζουν να το ενισχυσουν σε βαρος διπλανου υποσυστηματος που αυτοδιαλυεται με υπαιτιοτητα δικη του και με την βοηθεια των ατομικιστων και ΑΝΑΙΔΩΝ μελων του.Ας φροντισουμε να καταλαβουμε πως εμεις συμπεριφερθηκαμε στο δικο μας υποσυστημα (Ελλαδα) και να μη περιμενωμε να μας λυπηθουνε οι γυρω.Αξιοι της μοιρας μας ειμαστε και θα επρεπε πρωτα απο ολα να αλλαξωμε εμεις νοοτροπια οσον αφορα το δικο μας σπιτι και μετα να κατηγορουμε τους αλλους που βρηκανε ανοιχτες θυρες και φυσικο ειναι να θελουνε να μπουνε.Φτασαμε στο σημειο τωρα να μας φταινε και οι αδελφοι μας Σερβοι που κινουνται ευελικτα πλεον («Ακόμα τα αποκαλούμενα πάλαι ποτέ αδέλφια μας, οι ομόδοξοι Σέρβοι, συμμάχησαν με τους Τούρκους»).Εμεις ενα Ισραηλ μας απλωσε το χερι και αρχικα το δαγκωναμε και τωρα καμωνομαστε εντελως υποκριτικα οτι το «σφιγγουμε» λες και οι αλλοι χορτα τρωνε.Αυτη την στιγμη και περαν απο συναισθηματισμους και επικινδυνες εξαρσεις του τυπου «… Την κομίζει ο ρώσος ναύαρχος Βισότσκι, επι της ουσίας ο Πούτιν, που εναγωνίως αποζητά στην περιοχή ναυτική βάση. Πρέπει να σπεύσουμε και να τους την παράσχουμε ταχέως…» και σε συνδιασμο με την προειδοποιηση των ΗΠΑ να μη γινει τιποτα βεβιασμενο στην ανακυρηξη ΑΟΖ ,ας σκυψωμε πολυ προσεκτικα να δουμε τα κερδη αλλα και τον κινδυνο και των δυο αυτων προσανατολισμων.Οποιοδηποτε λαθος λογω ελλιπους (και ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ) ενημερωσης μπορει να αποβει καταστρεπτικη για την Πατριδα μας χωρις μετεπειτα δυνατοτητα να τα μαζευουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΕΙΡΗΝΕΣ παντος ειδους.

  Μου αρέσει!

 4. Το σύγχρονο πολιτικό σύστημα είναι παρωχημένο.
  Πρέπει να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά και να διαμορφωθούν νέοι κομματικοί φορείς που θα ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις των καιρών.
  Η χώρα έχει πλέον ανάγκη μόνο από τρία κόμματα, το αμερικανικό, το ρωσικό και το γερμανικό και ενδεχομένως ένα τέταρτο, το κινέζικο κόμμα.

  Μου αρέσει!

 5. Μια ερώτηση….Οσο οι Ρωσοι,ειχαν βάση στα Κύθηρα εως το 90,μας προστάτεψαν απο κάποια κρίση;

  «Και πρέπει κατεπειγόντως να βρούμε στρατηγικό εταίρο, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια και τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα»

  Γιατι να το κανει αυτό η Ρωσία και γιατί πρέπει,ντε και καλα να φύγουμε απο τον έναν αφέντη,να πάμε σε άλλον;

  Μου αρέσει!

 6. Η Κύπρος,κράτος κατεχόμενο στό 1/3 από τούρκικα στρατεύματα,έδωσε τό οικόπεδο12,σέ αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία κατά 60%,σέ ρωσική εταιρεία κατά 30 % καί έβαλε νορβηγικό τρυπάνι,νά βγάλει πετρέλαιο καί φυσικό αέριο…

  Οι τούρκοι,φυσικά κατάπιαν τήν γλώσσα τους..

  Εμείς είναι τόσο δύσκολο,νά αντιγράψουμε τούς Κύπριους..????

  Μου αρέσει!

  1. ΠΕΣΤΑ ….

   ΑΚΟΥΝΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΠΑΝΙΚΟΣ…
   ΕΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ,ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

   ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ???
   ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ???

   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΓΙ’ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ….

   Μου αρέσει!

 7. Κύριε Αβραμόπουλε, Αυτό που προτείνεις το έκανε πριν από εμάς η Συρία και δες τα αποτελέσματα.
  «Το ποντικάκι που βρυχάται» δεν είναι η καλύτερη εξωτερική πολιτική ιδίως όταν η χώρα βρίσκεται στην σημερινή κατάσταση πλήρους εξάρτησης.
  Αυτό που χρειαζόμαστε κατ’ αρχήν είναι να φτιάξουμε ένα κράτος με θεσμούς ισονομίας και αξιοκρατίας ώστε μέσα από αυτούς να προκύψουν οι πραγματικά άξιοι να μας κυβερνήσουν. Αυτοί ξέρουν τί θα κάνουν.

  Μου αρέσει!

   1. Σε παραπέμπω να ξαναδιαβάσεις τις δύο τελευταίες σειρές του πρώτου σχολίου μου.
    Ο πιο αντικειμενικός προσδιορισμός της όποιας αξιοκρατίας προκύπτει μόνο μέσα από την ισονομία. Μέχρι τώρα η ισονομία είναι ακόμα ζητούμενο στην χώρα μας. Συνεπώς ζητούμενο παραμένουν και οι άξιοι που θα προκύψουν μέσα από αυτήν. Αν πρώτα δεν εφαρμοσθεί η ισονομία ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα όλοι οι μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι λόγω των εξωφρενικών προνομίων των κομμάτων που αποκλείουν στην πράξη κάθε ανεξάρτητο πολίτη που δεν διαθέτει κομματικά διαπιστευτήρια.
    Αν εσύ θεωρείς το υπάρχον πολιτικό προσωπικό επαρκές, διάλεξε μόνος σου όποιο όνομα θες μέσα από αυτούς. Εγώ τους απορρίπτω στο σύνολό τους και επειδή ζω μέσα σ’ αυτήν την κοινωνία πιστεύω ότι αν εφαρμοστεί η ισονομία υπάρχουν κατά πολύ αξιότεροι Έλληνες από αυτούς για να κυβερνήσουν την χώρα.

    Μου αρέσει!

   2. Μάλλον θα έχεις μπει πρόσφατα στην ιστοσελίδα για να πιστεύεις ότι μου αρέσει κάποιος από την παρούσα πολιτική τάξη . Αυτοί που με ξέρουν έχουν καταλάβει πως δεν έχω κανένα πολιτικό χρώμα και δεν χαρίζω σε κανέναν . Μπορεί να συμφωνώ με άλλους για συγκεκριμένα θέματα αλλά και να είμαι εντελώς αντίθετος σε άλλες τους απόψεις .
    Η ερώτησή μου δεν έχει να κάνει με γούστα , απλά κάθε πρωτοβουλία και πρόταση είναι καλόδεχτη για να την σχολιάσουν όσοι έχουν πληροφορίες και επιχειρήματα για να μην πιαστούμε βλάκες ακόμα μια φορά . Αν έχεις συγκεκριμένα πρόσωπα στο νου ας τα γνωρίσεις σε όλους να τα βγάλουν στο φως τα blog και , γιατί όχι , να κάνουν ανεξάρτητο κόμμα στο οποίο θα μπορούν να αναγνωρίζονται οι απογοητευμένοι του συστήματος .
    Πως υπάρχουν αξιότεροι Έλληνες για να κυβερνήσουν δεν υπάρχει αμφιβολία , αλλά που να τους βρούμε ;

    Μου αρέσει!

   3. Συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχω. Έχω όμως πολύ συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις. Έχουν καταχωρηθεί εδώ στην Ολυμπία.
    Μπορείς να ανατρέξεις στην ανάρτηση της 6 Ιουλίου 2012 με τίτλο «Ένα νέο πολίτευμα» και στην επόμενη 7 Ιουλίου 2012 με τίτλο: «Νέα πολιτική διαφοροποίηση».

    Μου αρέσει!

 8. καλα ποτε οι ομοδοξοι Ρωσσοι μας βοηθησαν ; Μηπως με τα Ορλοφικα; Μην μου πει καποιος με την ναυμαχια του Ναυαρινου τοτε ηταν οι 3 υπερδυναμεις. Και ηταν θεμα συμφεροντων τους. Ξερετε καποιο κρατος ιδιο με μας πιο μικρο η πιο μεγαλο να μην βρισκετε υπο το αρμα των ΗΠΑ ; Αυτη ειναι η μονη υπερδυναμη. Η αλλη στηριζιμενη σε μαφιοζο πολιτικο κανει τον μαγκα αλλα ουδεις της εχει εμπιστοσυνη. Μηπως διαβαζετε πολυ Λιακοπουλο;

  Μου αρέσει!

 9. Τι θελω εγω ,ενα αμορφωτο ζωον ,να εχω γνωμη για τετοια υψηλης ή χαμηλης, ισως,διανοησης θεματα.
  Εδω μιλανε οι μεγαλες πεννες και οι ειδικευμενοι αναλυτες…

  Εγω ,ενα θυμαμαι…
  Ειχα ανοιξει ενα μαγαζακι με ολα, φαγαδικο και ποτουδακι σε ενα νησακι πριν πολλα χρονια..
  Τις πρωτες μερες μου την επεσε ενα χαμογελαστος τυπος….καλο παιδι ηταν ,δεν λεω ..και μου λεει …κερασεμε μια μπυριτσα και εγω θα σου φερνω τουριστες να γινεται τζιρος στο μαγαζι…
  Ο καυμενος εγω…τι να κανω του εφερα μια μπυριτσα και του εξηγησα την κατασταση…δωσε μαγκα μου δυο ταληρα …ΤΩΡΑ ,για να στην ανοιξω να την πιεις και μετα θα σου πω ενα μυστικο που με εμαθαν εκει ,που μεγαλωσα….
  Το παλληκαρι καλη του ωρα,με πλερωσε οπως λενε στα ελληνικα…και μετα του εξηγησα οτι στην ΤΡΟΥΜΠΑ….νταβατζης στον νταβατζη δεν υφισταται….να πω και μια ελληνικουρα διπλωματικη να μην με περασεται και για βοδι ή αγελαδι οπως θα ελεγε και κποιος φιλος εδω μεσα….

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ και τελειωνω
  Οσο δινεις ….τον ποπο θα στον πιασουν. Η μαγκια ειναι στην ψυχη …μονος μου ημουν και αν ερχοταν τρεις θα με κανανε ασηκωτο…αλλα θα ειχα να λεω εφαγααααααα αλλα εδωσαααααααα κιολας…..

  Εμεις απλως μαθαμε στο γιες σερ και ο πελατης εχει παντα δικιο…

  Ε οχι…. δεν εχει και στο δικο μου το μαγαζι πρωτα τα ριχνεις και μετα βλεπουμε τα δικια σου..

  Τι λεω τωρα εγω το αμορφωτο ζωον….η διπλοματια ειναι κατι που το σπουδαζεις και οχι κατι που το μαθαινεις στην ΤΡΟΥΜΠΑ…

  Μηπως θα επρεπε να περασουν οι διπλοματες μας, απο κανα μπουρδελο πριν κανουν την χωρα μας μπουρδελο;;;
  ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

  Μου αρέσει!

 10. Πάνο. είπες και κάτι σωστό.

  Έπρεπε να πεις όμως:
  Επειγόντως παροχή ναυτικής βάσης στη Ρωσία πριν μας τις πάρουν οι Τούρκοι.

  Μου αρέσει!

 11. στο σημειο που εφτασαν τη χωρα οι δωσιλογοι της μεταπολιτευσης ειμαστε μονο για παραμυθακια με ρωσικες αρκουδες, δυστυχως.. η κατασταση της χωρας ειναι μη αναστρεψιμη.. αυτοι που δεν δουλευουν ειναι περισσοτεροι απο αυτους που δουλευουν.. αλλα ακομα κ αυτοι που δουλευουν οι περισσοτεροι δεν παραγουν τιποτα, απλα προσφερουν υπηρεσιες
  η κυβερνηση των δωσιλογων δεν εχει μελλον, το συστημα του δικομματισμου κ της εγχωριας διαπλοκης που το στηριζει, καταρρεουν…. οι τοκογλυφοι θελουν καθαρη ΑΟΖ για να παρουν τα λεφτα τους κ φυσικα δε νομιζω να βγει ο σαμαρας κ να μας πει οτι πρεπει να μοιρασουμε το αιγαιο…. αν κ τιποτα δεν αποκλειεται απο τετοιους ανθρωπους.
  ενας πολεμος λοιπον δεν ειναι κ πολυ απιθανο σεναριο κ ουτε φυσικα θα ειναι οι τουρκοι που θα τον προκαλεσουν αλλα εμεις .. εμεις ειμαστε σε αδιεξοδο, οι τουρκοι δεν βιαζονται.. εχουν κανει υπομονη για δεκαετιες

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.