Τα ελληνικά δικαστήρια καθορίζουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας

https://i0.wp.com/www.newsbeast.gr/files/temp/D33EF1FFE4C5070E8D968490C7E08290.jpgΤο θέμα της εκχώρησης ή μη δημόσιας περιουσίας και παραχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του κυρωτικού νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά τόνισαν σε όλους του τόνους πως σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, όπως αυτές περιγράφονται στην νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-ευρωζώνης, δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μόνον να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα, ενώ το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Όπως ξεκαθαρίσθηκε η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου, καθώς τα ελληνικά Δικαστήρια θα κρίνουν το τι θα κατασχεθεί από την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και όχι τον εθνικό πλούτο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε στη Βουλή οι δανειστές δεν μπορούν να έρθουν και να κατασχέσουν την Ακρόπολη, αλλά θα μπορούσαν να αναλάβουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, αν αυτή έχει περιέλθει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ελεγχόμενο από το Δημόσιο, το οποίο θα μεταβιβασθεί σε αυτούς μετά από απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου. Πράγμα βέβαια αρκετά απίθανο…

Υπενθυμίζεται πως στο κεφάλαιο 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 240.2012 το οποίο αναφέρεται στο εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία της τροποποιημένης δανειακής σύμβασης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Καθώς η διάταξη αυτή, που ψηφίσθηκε χθες από την Βουλή, προκάλεσε ερωτήματα για το εάν αφορά στο σύνολο της δημόσιας περιουσίας και ουσιαστικά συνιστά παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να διευκρινισθεί πως το ίδιο το διεθνές δίκαιο θέτει ισχυρούς περιορισμούς που ξεπερνούν τη δανεική σύμβαση της Ελλάδας με τον EFSF.

Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την διευκρίνιση ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεση) θα ισχύουν στο μέτρο που δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο. Καθώς μάλιστα το Σύνταγμα (αναγκαστικός νόμος) δεν αφήνει πολλά περιθώρια (άρθρα 17 και 18) για παρανοήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, το ζήτημα της κατάσχεσης της εθνικής περιουσίας είναι μάλλον φιλολογικό.

Η δανειακή σύμβαση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. Το αγγλικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει στο Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα της ετεροδικίας. Σε περίπτωση μη τήρησης των υπεσχημένων από την Ελλάδα αυτό θα είχε ως συνέπεια την έκδοση δικαστικών αποφάσεων στο εξωτερικό εις βάρος της χώρας.

Για παράδειγμα θα μπορούσε μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης να κατασχεθούν ακίνητα ανήκοντα στην λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου καθώς να γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτου χρηματικών απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου (φόροι, τέλη, δασμοί, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις).

Ωστόσο, για τις δημόσιες εκτάσεις, τον ορυκτό πλούτο, την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, δεν τίθεται ζήτημα κατάσχεσης. Ακόμη, γίνεται δεκτό από τη διεθνή νομολογία ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το Ελληνικό Δίκαιο.

Η δικαιοδοσία λοιπόν ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ουσία κανένα ελληνικό Δικαστήριο δεν θα λάμβανε απόφαση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του ελληνικού Περιουσίου, όπως δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε περιπτώσεις πτωχευμένων χωρών (όπως η Αργεντινή).
newsbeast.gr

23 σκέψεις σχετικά με το “Τα ελληνικά δικαστήρια καθορίζουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας

 1. Εκτυπώστε αυτό το έγγραφο εις διπλούν και πηγαίνετε στο πρώτο αστυνομικό τμήμα να σας το σφραγίσει πάρτε το ένα ως αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου και στην συνέχεια στείλτε με μήνυμα τον αρ. πρωτοκόλλου στην Δικηγόρο κ. Ντόρα Κρητικοπούλου..
  Άντε να κάνουμε κάτι μπάς και βουτήξουμε στα πλαίσια του ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ καμιά Αδερφή από τους βουλευτές που έχουν καταστρέψει την Πατρίδα μας… μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, αύριο δηλαδή που λήγει το αυτόφωρο..

  Click to access %CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%93%CE%9F%CE%9D-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%95-%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A4%CE%9C%CE%97%CE%9C%CE%91.pdf

  Click to access -ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΕ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΤΜΗΜΑ.pdf

  letmefree.gr

  Μου αρέσει!

 2. Και ο επιτροπος της δικαιοσυνης τι γνωμη θα εχει??αφηστε τις μακακιες μας εχουν δεσει απο παντου ,οταν δενυπαρχει ανεξαρτητη δικαιοσυνη ολα να τα περιμενεις.Αυτοι ολα τα περασαν στο ΤΑΙΠΕΔ γιατι? λιγο εχουν να βαφτισουν την δημοσια σε ιδιωτικη περιουσια ?? Οπως οι καλογεροι το ψαρι σε κρεας??? Ειναι ικανοι για ολα.Δεν βλεπετε τι γινεται με τα στικακια οι ξευτιλισμενοι ??

  Μου αρέσει!

 3. Αυτή η διεθνής απάτη θεωρώ ότι σηκώνει δίκη αλα Νυρεμβέργη και θανατικές ποινές για τους διεθνείς και ντόπιους συμμορίτες.
  Το δάνειο της Τρόικας δεν είναι άλλο παρά ψηφιακές μονάδες σε έναν υπολογιστή για τις οποίες ζητούν τόκο δηλαδή χρήμα που δεν έχει κάν δημιουργηθεί ούτε ηλεκτρονικά.
  Οι τοπικοί εργολάβοι των απατεώνων τοκογλύφων έχουν συμφωνήσει με πρόσχημα την αδυναμία αποπληρωμής να τους εκχωρήσουν αληθινό πλούτο.

  Μου αρέσει!

 4. Ολα αυτα τα διασκεδαζω…

  Γιατι απλα , αν δεν ειναι αποδεκτα απο το Λαο…

  τοτε ειναι απλως …κολοχαρτα…….

  Πιστευω οτι απλα ο Ελληνικος λαος

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ…ΠΑΝΕ….

  Οταν το καταλαβει…ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ …

  ελατε να μου το εξηγησετε και εμενα τι …θα γινει…….

  Η ταινια ..προσεχως……

  Μου αρέσει!

 5. (..) τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μόνον να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα, ενώ το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια.(..)

  Φαίνεται πως από αυτά που πίνουν έχουν κάψει εγκεφαλικά κύτταρα , δεν εξηγείτε αλλιώς …

  Τι ήταν αυτό που είπαν και νομίζουν πως είπαν και κάτι ..??

  Σε τι αποφασίζουν τα Ελληνικά δικαστήρια δηλαδή ..?? Μπορεί Ελληνικό δικαστήριο να αρνηθεί απαίτηση των δανειστών ..?? Δηλαδή σου λέει ο δανειστής απαιτώ 10 δις και ενώ εσύ δεν μπορείς να κάνεις ένσταση στην απαίτηση είναι μαγκιά το να διαλέγεις τον τρόπο που θα σε εκτελέσουν και θα τους πληρώσεις ..??

  Σου λέει ο εκτελεστής δηλαδή διάλεξε αν θες να σε εκτελέσω με κρέμασμα ή με τουφεκισμό και εσύ θεωρείς μαγκιά και κυριαρχική επιλογή να σου παραχωρηθεί το «δικαίωμα» της επιλογής του τρόπου που θα σε εκτελέσουν ..??

  Είναι τόσο απελπισμένοι που με τέτοιες μπαρούφες νομίζουν ότι θα κάνουν όλους εμάς να χάψουμε και να αποδεχτούμε την προδοσία που συντέλεσαν ..??

  Ηλίθιοι και ανίκανοι με μισθό που ξεπερνά τα 10 χιλιάδες ευρώ τον μήνα … Αυτό είναι … Αδιέξοδοι , ψεύτες και φαύλοι σε όλα τους …

  Είναι τόσο κρετινικά , αλαζονικά υποκείμενα όλοι τους που εντέλει να δείτε που θα βγάλουν λάδι τον Βενιζέλο , στήνοντας μόνο τρεις κάλπες , παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τον ήδη ξεσκισμένο κανονισμό …

  Μου αρέσει!

 6. αρκετά με το δούλεμα! τα δικαστήρια δε μπόρεσαν ούτε την τελεσίδικη απόφαση για τους Διστομίτες να κάνουν κουμάντο!! με τις πουλημένες δικαιοσύνες ζήσε Μάη μου! και τα σώβρακα θα μας πάρουν!

  Μου αρέσει!

 7. 1) φυσικα κ δεν ενδιαφερονται οι τοκογλυφοι να κατασχεσουν θαλασσινο νερο κ ψαρια… στα εσοδα απο τα κοιτασματα ομως δεν θα ελεγαν οχι
  2) τα ειδικα μισθολογια, που ολοι ειχαμε την ευκαιρια να δουμε το ποιον τους λογω της κρισης, θα πουλουσαν κ τη μανα τους για να διατηρησουν τα κεκτημενα τους.. (που να τους εκαναν κ αυξηση δηλαδη..)

  Μου αρέσει!

 8. «καθώς να γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτου χρηματικών απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου (φόροι, τέλη, δασμοί, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις) –> πολυ καλο, αν δηλ το δημοσιο δεν μπορει να αποπληρωσει τα δανεια τι μ’ αυτο ? απλως πουλαει τις περιουσιες των πολιτων (μεσω φορων που αυτο καθοριζει – δηλ και παλι οι δανειστες -οπως γουσταρει) η αν δεν εχουν τους πεταει στη φυλακη!
  » οι δανειστές δεν μπορούν να έρθουν και να κατασχέσουν την Ακρόπολη, αλλά θα μπορούσαν να αναλάβουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, αν αυτή έχει περιέλθει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ελεγχόμενο από το Δημόσιο, το οποίο θα μεταβιβασθεί σε αυτούς μετά από απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου» –> οι ελληνες θα πληρωνουν στους ξενους για να επισκεπτονται τα μνημεια της χωρας τους.
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Τελος τα παραμυθια η συμμορια θα πεσει ειτε με γενικευμενη πολιτικη απεργια και σταση πληρωμων ειτε απο την εξεγερση των εξαθλιωμενων

  Μου αρέσει!

  1. αν δηλ το δημοσιο δεν μπορει να αποπληρωσει τα δανεια τι μ’ αυτο ? απλως πουλαει τις περιουσιες των πολιτων (μεσω φορων που αυτο καθοριζει – δηλ και παλι οι δανειστες -οπως γουσταρει) η αν δεν εχουν τους πεταει στη φυλακη!

   αυτο ζουμε τωρα.. κ το επομενο χρονικο διαστημα θα γινει πολυ πιο εντονο αφου θα πουλαμε ή θα κατασχονται κ θα ρευστοποιουνται αυτοκινητα, σπιτια, χρυσα, κ οτι εχει αξια
   ουσιαστικα ζουμε την εφαρμογη του αγγλικου δικαιου.. οι τοκογλυφοι θελουν λεφτα κ οι δωσιλογοι εχουν το ρολο της εισπρακτικης εταιριας…. αν προσεξεις στην αγορα υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα εκτος απο μαυραγοριτες κ σε real estate.. σε μια περιοδο που η οικοδομη εχει πεθανει κ τα αξια των ακινητων εχει ξεφτιλιστει….. τι σημαινει αυτο? οτι καποιοι σκοτωνουν κυριολεκτικα τα σπιτια τους για να μπορεσουν να επιβιωσουν κ οτι ετοιμαζεται ‘ανθηση’ σε αυτη την αγορα

   Μου αρέσει!

 9. Όταν παραιτείσαι από ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ, όταν παραδίδεις το ταμείο και το κράτος καθώς και δεδομένα Ελλήνων πολιτών αλλά και απόρρητα αρχεία του κράτους σε ΞΕΝΟΥΣ αυτό λέγεται ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
  Αφήστε τις παπαριές και τις κουτοπονηριές!!!
  Η παραίτηση από κάθε ασυλία και εθνική κυριαρχία καθώς και η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο και η μετατροπή ομολογιακού δανεισμού που διέπονταν από το Ελληνικό δίκαιο σε ενυπόθηκο τοκογλυφικό δανεισμό που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και οι απαιτήσεις εκδικάζονται από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που έγινε με δόλο και απαιτείται ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των ενόχων!
  Και δεν εξαιρούνται της προδοσίας ούτε οι δικαστικοί, ούτε οι στρατιωτικοί, ούτε οι αστυνομικοί, ούτε και κρατικοί λειτουργοί που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τους κατακτητές καταπατώντας τον όρκο τους στο σύνταγμα!!!
  Να τελειώνουμε με τα παραμύθια και να αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε…
  Με τους όρους που έχουν υπογραφεί δικαιούνται οι «δανειστές» να αρπάξουν ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης αυτά που οι «κυβερνώντες» αναγνωρίζουν ότι τους ανήκουν…
  «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία…» και δυστυχώς αυτός ο λαός απέδειξε ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο διαθέτει!
  Σας πούλησαν στο σκλαβοπάζαρο θέτοντας πάνω και από την επιβίωσή σας την υποχρέωση εξόφλησης των αφεντικών τους και δεν κουνήθηκε φύλλο!!!
  Όσοι έχετε αξιοπρέπεια και δε σκοπεύετε να παραδοθείτε αμαχητί, ούτε να αφήσετε να σας αρπάξουν την πατρίδα… ετοιμαστείτε για ανταρτοπόλεμο και απελευθερωτικό αγώνα!!!
  Ακόμα δεν καταλάβατε τι σας έστησαν… Ακόμα τους κοιτάτε και τους ανέχεστε ενώ σας ληστεύουν!!!

  Μου αρέσει!

 10. Αλλα αντι άλλων και του μπογιατζή ο κόπανος…

  «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

  Η Ελλάδα παραιτείται κάθε ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής.

  Η ΑΟΖ μπορεί να ανήκει στην Ελλάδα αλλά τα κέρδη θα πηγάινουν αλλού.

  Αυτα για τα Ελληνικά δικαστήρια τα ελεγε ο Βενιζελος απο παληά. Χαρη… Αυτος που εχει αφησει χωρις υποβρυχια την Ελλάδα, αυτός του Νόμου περι ευθύνης υπουργών, αυτός με το στικακι ντε.. Θυμαστε; Ρε Χαρη τι προσπαθείς να μας πεις.

  Μονο για αναγκαστικό νόμο μιλαει σαν εξαιρεση και o αναγκαστικός νόμος αφορά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

  Δηλαδή ενα Ελληνικο δικαστήριο μόνο για περίπτωση εκτακτης ανάγκης μπορεί να αρνηθεί την εκτέλεση.

  Εκτός αυτου όμως η Ελλάδα σαν κρατος έχει αποδεχτεί την αποκλειστική δικαιοδοσία του δικαστήριου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, παρακάμποτντας τα ελληνικά διακστήρια.

  ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

  Μου αρέσει!

  1. Φυσικα ολοι θα υποστηριζουν το αντιθετο στη Βουλη ΑΛΛΑ δεν ειναι αυτό που εχουν υπογράψει.
   Την ΑΟΖ την παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ με το εξης κλοπο

   » Η ελληνική πλευρά, με το παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στον νόμο 4001/2011, που ορίζει το καθεστώς ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και καθιστά τη διεθνή κοινότητα ενήμερη για τις θέσεις της όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Στο παράρτημα γίνεται αναφορά στο δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «στην ξηρά, σε λίμνες και υποθαλάσσιες περιοχές επί των οποίων η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σε συνάφεια με τις πρόνοιες της Σύμβασης του 1982, των Ηνωμένων Εθνών, για το Δίκαιο της Θάλασσας» καθημερινή

   Αυτό που δεν λεει η καθημερινή είναι ότι με το νόμο 4001/2011 η Εθνική κυριαρχία για όλη την ΑΟΖ μεταφερεται στη διαχείριση στην “Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ” (ΕΔΕΥ ΑΕ) και μέσω των μνημονίων (ΤΑΙΠΕΔ) στους δανειστές της χώρας, χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι.

   Η ΑΟΖ όμως δεν περιλμαβάνει μόνο υδρογοννάθρακες αλλά και ορυκτά, αλιεία, νερό, γεωθερμία και πολλά άλλα..

   Μου αρέσει!

   1. Αυτο έγινε το 2012 και απεκρύβη απο τα κομματα.
    Γιατι αν το ηξεραν θα επρεπε να έχουν μιλήσει.

    θεωρώ αδύνατο ολοι να είναι προδότες. Δεν το αποκλειω ομως. Ειναι πολλα τα λεφτά.

    Μου αρέσει!

 11. Αυτά είναι μπούρδες. Τα ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκτελεί ευρωπαϊκές αποφάσεις και ευρωπαϊκές διαταγές πληρωμής. Τα ελληνικά δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να επικυρώνουν αυτούς τους τίτλους και οι δικαστικοί επιμελητές να κατάσχουν όποιο περιουσιακό στοιχείο βρουν… Η εκτέλεση φυσικά διέπεται από το ελληνικό δίκαιο αλλά το ελληνικό κράτος από τη στιγμή που παραιτήθηκε από το δικαίωμα κάθε ένδικου μέσου δεν μπορεί να κάνει ούτε ανακοπή, ούτε να ζητήσει αναστολή ούτε να κάνει έφεση πάνω σε αυτές τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που και να μπορούσε αυτά δεν θα γινόταν στα ελληνικά δικαστήρια αλλά στο δουκάτο του Λουξεμβούργου όπως και συμφώνησε το ελληνικό κράτος. Από τη στιγμή δε που παραιτήθηκε και από κάθε ασυλία λόγω εθνικού κράτους κυρίαρχου τίποτα δεν αποκλείεται από την κατάσχεση. Ο εθνικός μας πλούτος εάν ανακηρυχθεί ΑΟΖ μέσα στα μνημόνια είναι χαμένος…

  Μου αρέσει!

 12. Σκοπίμως ο newsbeast.gr μας λέι την μισή αλήθεια, βαριόταν να διαβάσει τι γράφει παρακάτω (ήδη από τα προηγούμενα μνημόνια / δανειακές συμβάσεις) το κείμενο της σύμβασης ή υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο σχολιάζει επιλεκτικά, με προφανή στόχο να «καθησυχάσει τους ιθαγενείς»;

  Μπορεί ο newsbeast.gr να μας εξηγήσει επαρκώς τι σημαίνει το παρακάτω που υπάρχει στο κείμενο της σύμβασης (αμέσως μετά από το σημείο το οποίο «αναλύει»);
  «…η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.