«Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σκάβουν μόνοι το λάκκο τους»

«Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σκάβουν μόνοι το λάκκο τους»

«Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι σκάβουν μόνοι τον τάφο τους», δήλωσε σε σημερινή της συνέντευξη η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, απευθύνοντας σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα να μην επιδιώκει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

 

«Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, κυρίως στους ισλαμικούς κύκλους, θα δυσχεράνουν πολύ την ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επεσήμανε η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Η συνέντευξη με τίτλο «Αν άρουμε όλα τα εμπόδια, η Τουρκία θα λάβει λάθος μήνυμα», επικεντρώνεται κυρίως στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας σε συνδυασμό και με τις τουρκικές απειλές σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ.

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις που θέτει η Κύπρος για το άνοιγμα του κεφαλαίου της ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, η Κύπρια υπουργός τονίζει ότι η Λευκωσία μπλόκαρε το εν λόγω κεφάλαιο πριν τρία χρόνια, όταν η Τουρκία ξεκίνησε να απειλεί την Κύπρο με αφορμή τις έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υπογραμμίζει δε, πως από το Δεκέμβριο του 2009 η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, καθώς η Τουρκία όχι μόνο αμφισβητεί συνεχώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου παραβιάζοντας την κυπριακή ΑΟΖ και με την διενέργεια σεισμολογικών ερευνών, αλλά απειλεί πλέον και ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες έλαβαν μέρος στο δεύτερο γύρο της αδειοδότησης.

«Ως εκ τούτου είναι αδύνατο για την Κύπρο να συναινέσει στο άνοιγμα του εν λόγω κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις», τονίζει η κα Κοζάκου και καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, στην οποία η ίδια μπορεί να μην έχει προσχωρήσει, υποχρεούται όμως να τη σεβαστεί.

Όπως παρατηρεί η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία είναι που πρέπει να αλλάξει τη στάση της, διότι, αν η Κύπρος άρει όλα τα εμπόδια και ανοίξει όλα τα κεφάλαια, τότε η Τουρκία θα λάβει το λάθος μήνυμα και θα συνεχίσει να παρενοχλεί και άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και κρατών-μελών της ΕΕ.

«Πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς», σημειώνει και προσθέτει ότι «το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, με μεγάλη αγορά και μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει καμία σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς κάθε χώρα, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο».

6 σκέψεις σχετικά με το “«Τουρκία και Τουρκοκύπριοι σκάβουν μόνοι το λάκκο τους»

 1. Ο προσκυνητης του χοτζα ,δεν γνωριζει οτι οι Αρβανιτες ειναι Ελληνικης καταγωγης.
  Οι δηλωσεις του ειναι εξωφρενικες.

  Μου αρέσει!

 2. H Eλλάδα έχει την ατυχία τα ανίκανα ρεμάλια και καθιζήματα της πολιτικής που χρόνια τώρα διαφεντεύουν και λεηλατούν την Χώρα εξαπατώντας,λαδώνοντες / λαδωνόμενοι και αναίσχυντα λέγοντας κατ’ επανάληψη ψέματα στους Πολίτες, να τολμούν να βγαίνουν στα κανάλια προσκεκλημένοι από δημοσιογράφους una fatsa una ratsa και να ισχυρίζονται εάν είναι ποτέ δυνατόν,αυτοί που οδήγησαν την Χώρα στην καταστροφή, ότι είναι εκείνοι που θα την σώσουν, εξαθλιώνοντας την μεσαία τάξη και τους αδυνάτους βάζοντάς τους να πληρώσουν αυτοί τα δικά τους ατοπήματα και τις ρεμούλες .
  Καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό ,την παιδεία,την υγεία,την άμυνα και την εξωτερική πολιτική της Χώρας,παράλληλα όμως προστατεύουν τα δικά τους τομάρια με νύχια και με δόντια ώστε το σινάφι τους αλώβητα να συνεχίσει να κυβερνά εις τον αιώνα τον άπαντα απαλλαγμένο από κάθε είδους κατηγορία και να προωθεί στον στίβο της πολιτικής κουμάσια αντάξιά τους, από φόβο μήπως τους πάρουν την πρωτοκαθεδρία έντιμοι και ικανοί Συμπολίτες μας που σίγουρα δεν θα είναι δυνατόν να τους ελέγξουν αυτοί και οι πάτρωνές τους.
  Οι πολιτικοί κρετίνοι ελέγχονται από ξένα κέντρα για ότι παράνομο έχουν διαπράξει, με βαρβάτα στοιχεία εις βάρος τους που μεθοδικά (ειδικά οι Γερμαναράδες ) συγκέντρωναν επί χρόνια και τους επιβάλλουν εκβιάζοντάς τους ή άλλως τους εντέλλουν, επειδή τους έχουν στο χέρι ,να λαμβάνουν εγκληματικές αποφάσεις για τον Τόπο και τους Έλληνες που οι δικοί μας προδότες εφαρμόζουν ανερυθρίαστα.
  Δεν έχει κανένα από αυτά τα υποκείμενα το θάρρος απευθυνόμενος στον Λαό να αναγνωρίσει ότι έσφαλλε και να κατονομάσει από ποιούς εκβιάζεται ξεμπροστιάζοντάς τους, αλλά που τέτοια ευσυνειδησία από καθάρματα, άλλωστε οι ( άνθρωποι ) είναι όλοι αθώοι.
  Σκεφτείτε γιατί οι Γερμαναράδες που κόπτονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κάθαρση, δεν μας στέλνουν τον Κο Χριστοφοράκο
  πακέτο με ονόματα πολιτικών-πολιτών που τα έχουν πιάσει από τις αμόλυντες και άχραντες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις τους ?????
  Έχουν καταρρακώσει το Σύνταγμα, τους Νόμους και κάθε έννοια Δικαίου,έχουν ξεπουλήσει την Χώρα,έχουν θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Πατρίδας μας,είναι α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά υ π ε ύ θ υ ν ο ι για την αυτοκτονία πάνω από 3.000 συνανθρώπων μας,με την απραξία τους (σίγουρα βάσει σχεδίου) αναφορικά με την ανεξέλεγκτη έλευση λαθρομεταναστών, αλλοίωσαν ήδη επικίνδυνα την συνοχή της κοινωνίας μας.
  Ζ Η Τ Ω Σ Α Ν, AYTOI EINAI ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ , ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΕΠΙ ΣΚΟΠΩ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ, ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Ξ Υ Π Ν Ε Ι Σ Τ Ε

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.