8,5 δισ. δολάρια ρίχνουν σε πλοία οι Έλληνες εφοπλιστές. Κανέναν φόρο θα πληρώσουν;

8,5 δισ. δολάρια ρίχνουν σε πλοία οι Έλληνες εφοπλιστέςΤινάζουν την… μπάνκα των επενδύσεων με 8,5 δισ. δολ. οι Έλληνες εφοπλιστές. Παρά τη ναυτιλιακή κρίση και τις απαισιόδοξες προβλέψεις, οι «Greeks»… διοχέτευσαν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους (4,4 δισ. δολ.) κατά την διάρκεια του 2012 (μέχρι και τις αρχές του τρέχοντος έτους) στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αλλά επέλεξαν να μην ξοδέψουν πολλά στις ναυπηγήσεις νέων.

 

Σύμφωνα με την Tradewinds πιο συγκεκριμένα, στην αγορά secondhand, 238 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 19,6 εκατ. dwt, αποκτήθηκαν από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με το 2011, όταν αυτός ανήλθε στα 204 πλοία (13,8 εκατ. dwt).

Σε αντίθετη «ρότα» κινήθηκαν ωστόσο, οι παραγγελίες για το «χτίσιμο» νέων σκαριών, οι οποίες από τα υψηλά επίπεδα του 2011, των 178 πλοίων έναντι 9,2 δισ. δολαρίων, κατρακύλησαν, όπως εκτιμούν ναυτιλιακοί κύκλοι, μέχρι και 30%. Ο ναυλομεσιτικός οίκος Golden Destiny υπογραμμίζει ότι μέχρι και το τέλος του 2012, στις παραγγελίες που δόθηκαν στα ναυπηγεία- αν και μειωμένες- κυριάρχησαν εκείνες στον τομέα του ξηρού φορτίου (με 41 πλοία), ενώ τα δεξαμενόπλοια και τα containerships «δίνουν μάχες σώμα με σώμα» στο βιβλίο των παραγγελιών με 21 και 22 πλοία αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην αγορά των μεταχειρισμένων, την «πρωτοκαθεδρία» έχουν επίσης τα dry- bulkers με τον αριθμό των πλοίων να φτάνει τα 123 και τα χρήματα που διατέθηκαν για την απόκτησή τους να αγγίζουν τα 2,3 δισ. δολ., ενώ ακολουθούν τα τάνκερς (87 πλοία έναντι 1,6 δισ. δολ.) και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (25 συνολικά με αξία 500 εκατ. δολ.).

Το ενδιαφέρον είναι, όπως σημειώνουν οι παγκόσμιοι ναυλομεσιτικοί οίκοι και οι αναλυτές τους, ότι τα περισσότερα containerships (περίπου τα μισά) αποκτήθηκαν από εισηγμένες στις διεθνείς χρηματαγορές ναυτιλιακές εταιρίες, με την Diana Boxships του Συμεών Παληού να αγοράζει 3, την Costamare του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου 4, τις Euromar και Boxships 2 και την Goldenport του Πάρη Δράγνη ένα. Την ίδια ώρα επισημαίνουν την απουσία εισηγμένων από τις εξαγορές πλοίων στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων, αλλά και τις «ασυνήθιστες και μερικές φορές ανεξήγητες»- όπως τις χαρακτηρίζουν- μαζικές εξαγορές τάνκερ από εταιρίες μη εισηγμένες.

Οι 4 που ξεχωρίζουν στο ξηρό φορτίο

«Ζωηρή» ήταν η δραστηριότητα στον κλάδο του ξηρού φορτίου, όσον αφορά στις μεταπωλήσεις νεότευκτων πλοίων. Πολλά ηχηρά εφοπλιστικά ονόματα ήρθαν στο προσκήνιο, όπως ο Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος πήρε επτά πλοία, δύο capesize, ένα mini capesize και τέσσερα kamsarmaxes που χτίστηκαν σε κινέζικα ναυπηγεία.

Ο Χαράλαμπος Μυλωνάς της Transmed Shipping, ο οποίος αθόρυβα «ανακαίνισε» τον στόλο του και έχει υπό παραγγελία 17 πλοία, πήρε τέσσερα bulkers (84.000 dwt), τα οποία χτίστηκαν στα ναυπηγεία της Hyundai. Πολλές ακόμη εταιρίες, αξιοποιώντας τις χαμηλές τιμές των πλοίων, επανεμφανίστηκαν στην αγορά.

Η Dalex Shippng προχώρησε στην εξαγορά τεσσάρων σύγχρονων handysize bulkers, ενώ η NG Moundreas συνδέεται με την εξαγορά ενός τάνκερ και τριών capesize bulkers.

fpress.gr

29 σκέψεις σχετικά με το “8,5 δισ. δολάρια ρίχνουν σε πλοία οι Έλληνες εφοπλιστές. Κανέναν φόρο θα πληρώσουν;

  1. ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΗ???
   ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕΓΑΛΕΙΩΤΑΤΕ…

   ΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ,Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ….

   Μου αρέσει!

 1. Ολυμπία, είχε πεί ο Εβραίος Ρέστης στον Τσίπρα: «Αν με βρείς φορολόγησέ με» http://www.prothselida.net/2012/06/blog-post_1680.html

  Παράλληλα ο Ρέστης, και η οικογένειά του, είναι ΜΕΓΑΛΟΙ Δωρητές του «Ρέστειου Ιδρύματος» που είναι οίκος Ευγηρίας του ΚΙΣ (μόνο για ηλικιωμένους Εβραικής καταγωγής) εδώ η λίστα με τους Δωρητές: http://www.resteion.gr/donors.htm

  Ο Ρέστης είναι μέλος του ΚΙΣ. http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=249:—-qq&catid=18:2009-04-29-11-49-13&Itemid=47

  Κάνει δωρεές εκεί, αλλά εδώ, στην Ελλάδα «αν με βρείς φορολόγησέ με….»

  Κατάλαβες Ολυμπία;;;

  Σαμπί Μιωνήδες και «μανούλες» υπάρχουν παντού….Πήξαμε!

  Μου αρέσει!

  1. Απαπά, και αψέντι είσαι και πιπέρι στο στόμα, τι γράφεις… θες να πέσει τηλέφωνο απο το (τά) κόμματα;
   Περίμενε στο ακουστικό σου κανά αιώνα και μπορεί να δείς τέτοιο θέμα εδω μέσα στο ολυμπία..
   Μα δε σου είπανε οτι αυτά δεν υπάρχουν; οτι είναι όλα της φαντασίας μας;
   Καλό ξημέρωμα…

   Μου αρέσει!

 2. Το ίδιο κράτος που επιτίθεται στις καταλήψεις προστατεύει τα μεγάλα κότερα!

  Ευ. Στυλιανίδης: Απαράδεκτη η οπισθοχώρηση για τα σκάφη αναψυχής

  Την ώρα που μαίνεται η επίθεση στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (πολλές φορές χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς καμιά καταγγελία όπως στην περίπτωση της κατάληψης Λέλα Καραγιάννη) μαζί με την επίθεση σε όλη την κοινωνία με τα μνημόνια και τα νέα φορολογικά, η ΝΔ και το κράτος της δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποσύρει διατάξεις που θα φορολογούσαν τα μεγάλα κότερα και τους κατόχους τους!

  Ακόμη και το τσιράκι τους ο Στυλιανίδης βρήκε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την εσπευσμένη απόσυρση του φόρου πολυτελείας για τα κότερα άνω των 6 μέτρων σκανδαλώδη! Αλλά βέβαια αυτή η απόσυρση πέρασε!

  Οι μάσκες πέφτουν κάθε μέρα για το φασιστικό καθεστώς της τρόικας και τις προτεραιότητες του.

  Να ξέρουν οι κύριοι που μένουν στις βιλάρες τους και έχουν την οικονομική δύναμη να επιβάλουν αποσύρσεις νομοσχεδίων που θα τους έπλητταν ότι δεν τελικά δεν είναι και τόσο παντοδύναμοι…

  Το κράτος μπήκε στην βίλα αμαλίας και σε άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ο λαός όταν ξυπνήσει θα μπει στις δικές τους βίλες ! …

  Μου αρέσει!

 3. Ξεσκίστε τους ρε σείς..! τι κάθεστε;;;;;
  Αντε ….ντέ!…Ετσι και αλλιώς……..

  ……Ειναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ υπερήφανοι Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ….πού δεν προσκύνησαν (και ούτε πρόκειται) ΠΟΤΕ …. και …………….Κ Α Ν Ε Ν Α Ν.!!!!!!!! !!!!!
  Και πού τούς ΣΕΒΟΝΤΑΙ Ο Λ Ο Ι ,,,και συνάμα τούς ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ..!
  μα …ΟΛΟΙ..!!!!!!!!!!!!

  από τούς «Ναζί» σύγχρονους κατακτητές και τούς Ασιάτες Δουλοπαροικο-Κουμμουνιστο-Καπιταλιστές ώς τούς «επικυρίαρχους» τού πλανήτη…… εστεμμένους αλλά και …..»Ενχρωμους».

  …..ΕΚΤΟΣ…
  εκτός…. από τήν ίδια την φυλή τους!!!!

  Αντε λοιπόν ..κοπάδι τού-και κατα τόν – ..Μιχαήλ…..εμπρός …..πεδίον δόξης λαμπρόν!
  Επιτελέστε το καθήκον σας ..εγκεφαλική λειτουργία χρειάζεται…παρόμοια με αυτήν τής ψήφου σας τών τελευταίων 30 ετών…

  Μου αρέσει!

  1. …..»γελάδια» αδελφέ,»γελάδια»…….κατά τον Μιχαήλ……………..
   Όντως τους φοβούνται γιατί δεν είναι κρατικοδίαιτοι σαν τους καναλάρχες και τους μεγαλοεργολάβους και να έχουν εκβιαστικές σχέσεις μεταξύ τους.Εξ άλλου ούτε αυτούς τους φορολογούν και ούτε τους φίλους τους, τραπεζίτες που τους χρηματοδοτούν και από πάνω.
   Τίποτα δεν μπορούν να τους κάνουν, τους υποστηρίζουν τα πληρώματα τους,οι θαλασσοδαρμένοι ναυτικοί μας,που αυτούς χτύπησαν με την αύξηση της φορολογίας ελέω τρόΪκας.
   Λύσσαξαν γιατί δεν τους περνά.Κράξτε με μερικοί τώρα.

   Μου αρέσει!

   1. Τά δισ.πού ρίχνουν γιά καράβια,τά έχουν κερδίσει μέ ρίσκα στό εξωτερικό,όπου τό κλίμα ανταγωνισμού είναι πολύ
    σκληρό…Στά αμερικανικά λιμάνια έχει αυστηροποιηθεί τόσο πολύ ή νομοθεσία γιά τή ρύπανση,ώστε μία σταγόνα λαδιού
    δίπλα στό καράβι αρκεί νά βάλει όλο τό πλήρωμα γιά μήνες φυλακή,όπως επίσης φυλακή βάζει καί ή μή λειτουργία
    ανεμιστήρα,σέ τουαλέτα……..

    Τώρα θά μού πείτε αυτά είναι ψιλά γράμματα,γιά τήν Ελληνική πραγματικότητα,όπου ό κάθε τυχάρπαστος φούφουτος
    κάνει κουμάντο,μέ συνέπεια ότι ή ναυτοσύνη φέρνει,σάν συνάλλαγμα στήν Ελλάδα,νά εξαερώνεται σέ μηδενικό χρόνο.

    Μου αρέσει!

  2. αφηστε παιδια, ο λαικισμός περισσευει, και λυπαμαι που τον βλέπω και στο Olympia. ¨οσοι ξέρουν ελάχιστα οικονομικά και ακομα λιγοτερα ναυτιλιακά θα ξέρουν τις ιδιιαιτεροτητες του κλάδου αυτου όσον αφορα την φορολογία του. Ετσι ηταν απο τα αρχαια χρονια, και απλά δεν μπορεί να αλλαξει. Συγκρινουν τους πιθηκους καναλαρχες, μπτετατζηδες κοκ με τους εφοπλιστες.
   Τελικά μας εχει ποτισει βαθιά το κομμουνιστικο σαρακι. Εχουμε ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα και δεν μπορουμε να το αποβάλλουμε αυτό.

   Κια μια μικρη λεπτομέρεια προς το Ολυμπια: παιδια, τα 8,5δις ειναι οι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ που εκαναν. Όχι τα κέρδη

   Μου αρέσει!

  1. ρε μάγκες, αφήστε τα καράβια τους και τις επενδύσεις τους…. πάρτε και εσείς ένα καράβι και δουλέψτε, αλλά μας πειράζει όταν εκείνοι πάνε καλά και εμείς το αντίθετο.. ρε κάτι ελληνάρες…

   Μου αρέσει!

 4. Η ανικανότητα δέν είναι στην φορολόγησή του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η ανικανότητα είναι να μην έχεις ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη από τον Πειραιά μέχρι την Κόρινθο, με ιδιαίτερο καθεστώς, και να μην περνάει καράβι που να μην σταματάει για ανεφοδιασμό, συντήρηση και ότι άλλο χρειαστεί.

  Μου αρέσει!

   1. 14 χρόνια πριν (περίπου) οι εφοπλιστές ζήτησαν με δικά τους έξοδα να δημιουργήσουν Χρηματιστήριο για shipping με έδρα τον Πειραιά, να φτιάξουν ένα μικρό city. Η απάντηση ήταν @@. Η βλακεία είναι ανίκητη. Η απασχόληση που προσφέρει περιφερειακά η ναυτιλία είναι πολλαπλάσια της άμεσης απασχόλησης στα πλοία. Αλλά φεύ……

    Μου αρέσει!

 5. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΥΟ ΚΛΑΔΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ….

  ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ….
  ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥΥΥΥΥ!!!!

  ΞΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΦ ΤΣΟΥΦ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ….

  ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΤΣΙ???
  ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΙΜΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ…

  ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ…
  ΣΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ…..
  ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ….

  ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,ΣΗΜΕΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ…..
  ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ…..

  Μου αρέσει!

 6. ρε τους καημενους τους βιομηχανους και τους εφοπλιστες. τι τους κυνηγατε δεν μπορω να καταλαβω. με τον ιδρωτα τους πλουτισαν. 24 ωρες τη μερα δουλευαν και οι υπερωριες απληρωτες. ασε που τους πηξανε στη φορολογια την ωρα μαλιστα που μισθωτοι αι συνταξιουχοι αναπαυονταν στο απυροβλητο ρετιρε τους.

  Μου αρέσει!

  1. ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΦΙΛΕ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΨΩΜΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ???

   ΤΙ ΛΕΣ??
   ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΧΙΛΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ???
   ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ???

   Μου αρέσει!

   1. να σου πω τι λεω. ψαξε και μαθε πως απεκτησαν τα καραβια τους και τα λεφτα τους και τα εργοστασια τους για να δω αν θα μου πεις μετα για το ποιος τρωει ψωμι και απο ποιον. με σκληρη δουλεια δεν γινονται τα εργοστασια. με απατες κλεψιες και εκμεταλλευση γινονται.

    Μου αρέσει!

   2. ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ,ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΕ ΟΜΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΘΕΙ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ….

    ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ….

    Μου αρέσει!

   3. επαναλβανω εργοστασιαρχης και εφοπλιστης με σκληρη δουλεια και εξυπναδα δε γινεσαι. χρειαζεται απατη κλεψια εκμεταλλευση διαπλοκη. εκτος και αν εχεις κανα παραδειγμα

    Μου αρέσει!

   4. ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ….
    ΟΛΟΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ….

    Μου αρέσει!

 7. Εδω ο Κόσμος χάνεται και αυτοί………………..επενδύουν!!

  Καλώς να επενδύουν αλλά ας πληρώνουν και τους φόρους τους.

  Γνωρίζουμε βέβαια οτι ειναι διεθνείς πολίτες….εαν ειναι ετσι ας μην πατήσουν πλέον το πόδιο τους εδω και ………….ας εξοστρακιστούν.

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.