Πώς η Ελλάδα «διέσωσε» την αμερικανική αεροπορία

 aeroporiaΠερίπου 14 εκατομμύρια δολάρια γλίτωσε η Ελλάδα στην αμερικανική πολεμική αεροπορία στέλνοντας της εξαρτήματα για μαχητικά αεροσκάφη που με τη σειρά τους είχαν στείλει οι ΗΠΑ στη χώρα μας με το σχέδιο Μάρσαλ.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Time με τον τίτλο «πώς μας ‘διέσωσε’ η Ελλάδα», κάνοντας λόγο για την πληροφορία που έλαβαν οι στρατιωτικές αρχές πως τα εξαρτήματα που έψαχναν υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το Time η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε δώσει μεταξύ 1950-60 τα όπλα αυτά σε σύμμαχες χώρες. Η Ελλάδα σταμάτησε να τα χρησιμοποιεί το 2005, ενώ και οι ΗΠΑ έχουν πλέον λίγα τέτοια αεροσκάφη.
Ο αξιωματούχος Μπιλ Γουώλτερ ήταν που ανακάλυψε ότι η Ελλάδα διέθετε το πολύτιμο γι’ αυτούς υλικό και κανονίστηκε – με κόστος για τις ΗΠΑ 14.000 δολαρίων – να σταλούν από την Αθήνα σε στρατιωτική βάση της Φλόριντα.
Αν οι ΗΠΑ τα επισκεύαζαν θα κόστιζαν 14 εκατομμύρια δολάρια.
«Κανονικά το να βρει κανείς τέτοια εξαρτήματα είναι αδύνατο, όμως σε αυτή την περίπτωση σταθήκαμε τυχεροί καθώς βρήκαμε έναν θησαυρό με «καινούρια» παλιά εξαρτήματα» αναφέρει ο κ. Γουώλτερ.
spirospero.gr

8 σκέψεις σχετικά με το “Πώς η Ελλάδα «διέσωσε» την αμερικανική αεροπορία

 1. Οπως παντα….χαμελαιοντες και μαλακες των παντων!

  Και προ παντων των αμερικανων…προστατων μας….!

  Τελικα αυτη η χωρα κυβερνιεται ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

  Που τους…βρισκουμε τοσα χρονια…..

  Μου αρέσει!

 2. Ναι σώθηκαν…… Μη γράφετε ότι ναναι..
  Πάντως έχει πολύ πλάκα, το πόσο γρήγορα μεταφέρθηκαν τα εξαρτήματα, ενώ το δωρεάν υλικό, εμείς το παλεύουμε εδώ και κανα χρόνο να μη το πάρουμε….

  Μου αρέσει!

  1. αυτο που χρειαζομαστε για πολεμο ειναι μονο πυραυλοι και αεροπλανα
   τα τεθωρακισμενα ειναι πλεον για τις παρελασεις

   Μου αρέσει!

  1. ΙΣΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.