Να βάλουμε και ένα ακόμα τυράκι …

2aada90e79361924ee2cfff17b5cb64d_XLΓράψαμε νωρίτερα για την τράπεζα που είναι μέτοχος σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και δεν ήταν άλλη από την HSBC στο The Mall.

Να βάλουμε και ένα ακόμα χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση. Το The Mall έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο αυθαίρετο σε όλη την Ευρώπη!

Πρόκειται για το χωριό Τύπου του 2004 που μετά από βροχή τροπολογιών μετατράπηκε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Λέτε η HSBC να μην το γνώριζε αυτό;

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δέκα χρόνια μετά την πρώτη προσφυγή, ενώ η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Από τη στιγμή που το «The Mall Athens» κριθεί αυθαίρετο, η Πολεοδομία οφείλει να προχωρήσει στην κατεδάφιση του εμπορικού κέντρου ή να επιβάλει ιλιγγιώδη πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

8 σκέψεις σχετικά με το “Να βάλουμε και ένα ακόμα τυράκι …

 1. και ποιοί εργολάβοι και υπεργολάβοι έχουν αναλάβει κομμάτια αυτού του αυθαίρετου έργου ..?? Ποιες είναι οι εταιρίες που δούλεψαν σε αυτό …??

  Που είναι τώρα οι λαλίστατοι κύριοι της μέντια μαρκ να μας διαφωτίσουν , όπως μας διαφωτίζει συχνά πυκνά ο κύριος Κεδίκογλου ..?? Γιατί τώρα τον προστατεύει ..??

  Μου αρέσει!

 2. Προσωπικά, δεν έχω μπει ούτε στον περίβολο του the mall. Η εγγλέζικη ονομασία του με ενοχλεί, όπως και το ότι περιορίζει τους πελάτες του στον τεράστιο χώρο του, με την πληθώρα των καταστημάτων, τα σινεμά κλπ.
  Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω αυτή την επιθετική σχολιογράφηση περί αυθαιρέτου κτίσματος.
  Η μισή Ελλάδα, αυθαίρετα έχει.
  Οι πλούσιοι ιδιοκτήτες του πολυκαταστήματος αυτού , από την άλλη μεριά, τρέφουν ικανό αριθμό ελληνικών οικογενειών, έχουν δημιουργήσει -απ’ό,τι μου λένε – ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον για κάθε επισκέπτη δείχνοντας τον σεβασμό τους στον ανώνυμο Ελληνα κυρίως πελάτη.

  Αλλη μία αλυσσίδα πολυκαταστημάτων – οι Αφοί Χόντου – σύντομα θα κλείσουν το ωραιότατο κτίριο της Πατησίων. Πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.
  Ας μην πυροβολούμε, λοιπόν, τους επιχειρηματίες, δεν είναι …ποινικό αδίκημα η ιδιωτική πρωτοβουλία. Χάρη σ΄αυτήν η Αρχαία Ελλάδα έφτασε με τα πλοία της στις εσχατιές του κόσμου και εξασφάλισε στους γηγενείς εύρωστες οικονομικά Πατρίδες κι ευτυχισμένους υπηκόους.
  Ο άνθρωπος έχει στο αίμα του τι φιλοδοξία να δημιουργήσει, να πετύχει, ν΄αφήσει ένα όνομα πίσω του.
  Η παρακμή μας άρχισε από τότε που αρπαξαν τον Ελληνα από το μαγαζάκι του και τον έκαναν δημόσιο υπάλληλο.
  Μπορούμε ν΄αποκαλύπτουμε και να καταγγέλλουμε ατασθαλίες, παρανομίες ή ό,τι άλλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά ας σκεφτόμαστε και τις συνέπειες της εμμονής μας στις καταγγελίες αυτές.
  Παίζουμε με το ψωμί πολλών οικογενειών και, για μένα, αυτό είναι από τις πλέον ανήθικες ενέργειες.

  Μου αρέσει!

  1. Αγαπητέ δύσπιστε, οι κοινωνίες χτίζονται και καταρρέουν ως σύνολα και ποτέ κατακερματισμένα.

   Ο συνεκτικός ιστός του -ΠΑΝΤΑ- ανομοιογενούς κοινωνικού συνόλου οφείλει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και ο παραδειγματισμός (θετικός κι αρνητικός) που απορρέει από αυτήν.

   Σαν κοινωνία τι παραδείγματα λαμβάνουμε όταν ένας ζάμπλουτος κάτοικος Ελβετίας (Λάτσης), ο οποίος δεν μπορεί ούτε ΚΑΝ να διαννοηθεί να κτίσει αυθαίρετο στη χώρα που ζει (Ελβετία) έρχεται και κτίζει ένα τέρας, με το έτσι θέλω (και με συμφέρει) σε ακίνητο φιλέτο;;;
   Μήπως επικροτείς και τους μικρότερους ιδιοκτήτες που παράνομα έτκισαν (με τεράστιο οικονομικό όφελος) όπου γούσταραν;;; Αυτό τι παράδειγμα δίνει στα «κορόιδα» που έδιναν ένα σκασμό λεφτά για εντός σχεδίου οικόπεδα, οικοδομικές άδειες και μελέτες;;; Όλη αυτή η κοινωνική διαστροφή δεν κατέστρεψε την όψη των ελληνικών πόλεων κι επέφερε και οικολογικές καταστροφές στα χωριά;;; (αφού τίποτα δεν γινόταν με μελέτη).
   Αλήθεια μιας κι ο Λάτσης είναι κάτοικος Ελβετίας, το ξέρετε ότι εκεί για να κτίσεις πρέπει εκτός από την πολεοδομική άδεια (η οποία εάν δεν ληφθεί ΑΠΛΑ δεν αναλαμβάνει κανείς τρελός εργολάβος να κτίσει αφού θα μπει φυλακή κι ας είναι και κουμπάρος του… εκεί Μπόμπολα) , ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και την έγκριση των γειτόνων σου;;; Τι δείχνει αυτή η συμπεριφορά για την ωριμότητα της εκεί κοινωνίας και τι δείχνει η δική μας ανοχή στα αυθαίρετα, και τι σημαίνει για τα «κορόιδα» που δεν έκτισαν δυο πολυκατοικίες και δυο εξοχικά, γιατί πίστευαν ότι ΕΠΡΕΠΕ να είναι νόμιμοι;;; Τα παραδείγματα φίλε μου κτίζουν τις κοινωνίες κι όταν το παράδειγμα είναι η ανομία, η αναρχία και η ασυδοσία, το να σώσουμε 100 οικογένειες που ‘τρώνε ψωμί’ δεν μου λέει κάτι όταν 10.000.000 ‘εκπαιδεύονται’ μέσω των κοινωνικών παραδειγμάτων να ‘τρώνε’ ο ένας τον άλλο… Οι κραυγαλέες αδικίες δεν δρουν προς όφελος κανένος μακροπρόθεσμα.

   Μου αρέσει!

  2. Ἀγαπητὲ δύσπιστε,

   Καλῶς εἶσαι δύσπιστος. Ἀλλὰ πρὸς ὅλους. Μαζὶ καὶ σὲ κείνους ποὺ δικαιολογοῦν τὶς ἀνομίες τους μὲ τὶς θέσεις ἐργασίας.

   Ἐπειδὴ σήμερα ἔχομε 1,5 ἑκ. ἀνέργους, θὰ δοῦμε σημεῖα καὶ τέρατα παρανομιῶν νὰ προσπαθοῦν νὰ περάσουν δῆθεν γιὰ χάρη τῶν ἀνέργων.

   Πρέπει νὰ εἴμαστε δύσπιστοι σ’ αὐτὲς τὶς κραυγές. Δουλειές ναί, ἀλλὰ σύννομα καὶ χωρὶς καταστροφὲς ποὺ θὰ πληρώσουν τὰ λίγα πιὰ παιδιά μας.

   Μου αρέσει!

   1. Καλημέρες σ΄όλους. Εκλεκτοί φίλοι μου, δεν δικαιολογώ κανέναν. Οσο για τη διαφθορά, είναι τεράστια κι όχι μονάχα στους πλούσιους.
    Ξέρω πολιτικούς που , προ Πασοκ κυκλοφορούσαν με τρύπια κάλτσα και, στη μετά Πασόκ λαίλαπα , με τη φάκα του εύκολου πλουτισμού χωρίς τιμωρία που στήσανε σε πλούσιους και φτωχούς, κατέληξαν αυτοί οι ψωμόλυσσες να αποκτήσουν μεγάλες εως πολύ μεγάλες περιουσίες.
    Ο Λάτσης δεν τολμά να στήσει αυθαίρετο στην Ελβετία γιατί εκεί υπάρχει κράτος. Υπάρχει, επίσης, συμμετοχή των πολιτών με δημοψηφίσματα.
    Εδώ , ο,τι γίνεται οφείλεται στο γενικώτερο κλίμα ακυβερνησίας και ανομίας, από το ‘ 81 και δώθε.

    Σήμερα, το κυριώτερο πρόβλημά μας είναι η άθλια οικονομική κατάσταση. Η ανεργία κι όλα τα άλλα.
    Θάπρεπε να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια να βοηθήσουμε ώστε ν΄αρχίσουν να κινούνται τα ελληνικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις, να προωθηθούν οι εξαγωγές, να πρασινίσουν οι κάμποι μας και να σταματήσουμε να εισάγουμε ακόμα και Ρίγανη !!!
    Μ΄αυτή τη νοοτροπία παραβλέπω κακώς κείμενα ετών, επειδή είναι αδύνατον να κάνουμε και ανόρθωση της οικονομίας και ξεκαθάρισμα της παρανομίας που, επαναλαμβάνω, σκιάζει όλη τη χώρα, όλους μας κατά το μάλλον ή ήττον.
    Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά προτιμώ τώρα να εξακολουθήσουν οι εργαζόμενοι του Μall νάχουν δουλειά από το να το κλείσουμε.
    Ο Λάτσης δεν θα στεναχωρηθεί ούτε θα μειώσει τη βραδυνή σαμπάνια του.

    Η ευταξία κι η ευνομία, απαραίτητα στοιχεία ενός συγκροτημένου κράτους, δεν επιβάλλονται σε συνθήκες σαν την τωρινή. Χρειάζεται σταθερότητα, οικονομική ανεξαρτησία, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη , σιδερένια εφαρμογή της νομοθεσίας. Αυτά είναι είδη…εν ανεπαρκεία , χρόνια τώρα, σε μας.

    Με την ευκαιρία μια μεγάλη αγκαλιά στο Ρολόϊ μας.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.