Συνέντευξη Σόιμπλε με επίκεντρο τον Τσίπρα!

σοιμπλε τσιπραςΣε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφέρεται στην ευρωκρίση και την λιτότητα στην Ευρώπη αλλά και στη συνάντησή του με τον Αλ.Τσίπρα.

Στην ερώτηση εάν συνιστά κόλαφο για τη γερμανική κυβέρνηση η διαπίστωση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία «υποτιμήθηκαν οι συνέπειες της λιτότητας στην οικονομία των χωρών της κρίσης», ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Εάν θέλει κανείς να επιλύσει οριστικά διαρθρωτικά προβλήματα δεν μπορεί να αποφύγει μία περίοδο προσαρμογής η οποία μπορεί να είναι επώδυνη». Αυτό, λέει ο γερμανός υπουργός, «το συζήτησα και με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, όταν εκείνος επισκέφθηκε το Βερολίνο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, ακόμη και για τη Γερμανία», λέει ο γερμανός υπουργός.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τον συγκίνησε η περιγραφή των κοινωνικών επιπτώσεων που έχει η λιτότητα, που του έκανε ο κ. Τσίπρας, ο Σόιμπλε απαντά: «Πιστέψτε με, έχω οδυνηρή επίγνωση του γεγονότος ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Και αυτό ανεξαρτήτως του ποιος με επισκέπτεται. Αλλά και ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι Γαλλία και Γερμανία προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα.

Σας το είπε, ρωτά ο δημοσιογράφος τον κ. Σόιμπλε που αποφεύγει να απαντήσει ευθέως και παρατηρεί ότι ο κ. Τσίπρας «έχει τις δικές του αντιλήψεις για την επίλυση των προβλημάτων και αυτό είναι θεμιτό. Στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις της Ελλάδας δεν αναμιγνύομαι. Οι όροι για το πρόγραμμα βοήθειας είναι συμπεφωνημένοι και θα πρέπει να εκπληρωθούν», διευκρινίζει ο γερμανός υπουργός.

ΠΗΓΗ DW

6 σκέψεις σχετικά με το “Συνέντευξη Σόιμπλε με επίκεντρο τον Τσίπρα!

  1. Η απάντηση στις μπούρδες του κ.Scheuble, βρίσκεται στην σελ. 14 της » Εφημερίδας των συντακτών «. Να του τις στείλετε. Τίποτε άλλο, ευχαριστώ!

    Μου αρέσει!

  2. «…η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους…» Ψέματα !! Από 6-7 ιδιωτικές τράπεζες απαιτεί πολλά και όχι από τους ανθρώπους. Αλλά τι να περιμένω από κάποιον που παίζει με τις υπόλοιπες ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων γιατί η δική του είναι ήδη κατεστραμμένη. Περιμένουμε να σκεφτούν τα παιδιά μας όλοι αυτοί οι σακατεμένοι μέσα και έξω από το σώμα τους, Το ένα μοσχάρι λέει οτι μαζί τα φάγαμε , ο άλλος ο παραπληγικός οτι πρέπει να κάνουμε θυσίες κάπου μέχρι το 2030 και βλέπουμε, μα τρελαθήκαμε τελείως? Και όλα αυτά στο όνομα της οικονομικής δύναμης???
    Υ.Γ. να με συγχωρέσουν όλα τα ΑΜΕΑ αυτού του κόσμου τα οποία συμπάσχω πλήν των Λευτέρη-Γιωργάκη- Τέο και Χάιν. Για τους υπόλοιπους εύχομαι να υπάρχει Θεός όπως τον φαντάστηκα στα παιδικά μου χρόνια!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.