Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να δούμε προσεκτικά το θέμα του Τειρεσία

ΝΤΡΟΠΗ: Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τ ούρκοι!«Η όποια παρέμβαση στο αρχείο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά, δεδομένης της σημασίας που έχει αυτό για την ορθή εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου από τα τραπεζικά ιδρύματα» απαντά εγγράφως σε ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

Αφού άφησαν το θέμα να φτάσει σε οριακό σημείο, λογικό είναι να χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί. Το 80% και πλέον των εταιριών στη χώρα είτε βρίσκονται στον Τειρεσία είτε στα πρόθυρα να μπουν εκεί. 

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει ελαστική μεταχείριση των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που μπήκαν στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την αρχή της κρίσης και μετά.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αν γίνει παρέμβαση στο εν λόγω αρχείο, ενδεχομένως αυτή να καταστήσει τα πιστωτικά ιδρύματα επιφυλακτικότερα ως προς τη χορήγηση πιστώσεων, με τις ανάλογες συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών, στην παρούσα φάση, αξιολογεί τα αποτελέσματα της εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν.

Οι βουλευτές που είχαν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών είναι οι Χρήστος Κέλλας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Διονύσης Σταμενίτης, Γιάννης Μιχελάκης, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Σιούφας, Ιωάννης Καράμπελας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Ευθύμιος Καρατάσιος, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Ιωάννης Κεφαλλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Μάξιμος Σενετάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Άννα Καραμανλή.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να δούμε προσεκτικά το θέμα του Τειρεσία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.