Δεν θέλουν τους Ρώσους στην ενέργεια

Δεν θέλουν τους Ρώσους στην ενέργεια

 ΗΠΑ και Γερμανία αντιδρούν στην αγορά ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ από την Gazprom – »Ολως τυχαίως» η Κομισιόν ερευνά περιπτώσεις παράβασης του ανταγωνισμού από τη Ρωσική εταιρεία – Στον »αέρα» και το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα
 

Χοντρό παιχνίδι, με την ελληνική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο αμήχανου και παθητικού θεατή, παίζεται με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Οι Γερμανοί αντιδρούν έντονα στην παραχώρηση των δύο αυτών επιχειρήσεων στη Gazprom, που έχει και το προβάδισμα με βάση τις προσφορές που φέρεται να έχει καταθέσει.

Η Ρωσική εταιρεία-κολοσσός στο χώρο της ενέργειας φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά 900 εκ. ευρώ μόνο για τη ΔΕΠΑ ενώ η προσφορά της και για τις δύο εταιρείες αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.

Η επόμενη καλύτερη προσφορά είναι της Socar από το Αζερμπαϊτζάν που όμως υπολείπεται κατά πολύ αυτής των Ρώσων.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι άλλες δύο εταιρείες, ευρωπαϊκών συμφερόντων, αποσύρθηκαν αφού δεν μπορούσαν να καταθέσουν ανάλογες προσφορές.

Το πρόβλημα όμως έγκειται στην αντίδραση του Βερολίνου που δεν θέλει τη Gazprom, έστω και αν η προσφορά της είναι μακράν η καλύτερη και εξασφαλίζει έσοδα πάνω από 2 δις ευρώ για το δημόσιο.

Έσοδα, που για να μην το ξεχνάμε, δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία αλλά θα πάνε στους δανειστές.

Αυτή τη φορά, οι Γερμανοί έπαιξαν πιο έξυπνα. Άφησαν τους Αμερικανούς να βγουν εκείνοι μπροστά , να φανεί ότι εκείνοι αντιδρούν στην είσοδο των Ρώσων στην ελληνική αγορά ενέργειας, κάτι που είναι αλήθεια φυσικά.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η αντίδραση ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση των Ελλήνων και να επιφέρει ανεπανόρθωτη φθορά στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ.Σαμαράς αναζητεί μία νομιμοποιητική βάση άρνησης της Ρωσικής προσφοράς, προκειμένου να μην εκτεθεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Τη νομιμοποιητική αυτή βάση φαίνεται ότι ετοιμάζεται να του την προσφέρει η Κομισιόν, η οποία όλως τυχαίως και ξαφνικά άρχισε να ερευνά παραβιάσεις των αρχών και των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού από την Gazprom.

Όλως συμπτωματικώς πάλι, όταν στην Ελλάδα έσκασε η υπόθεση της Siemens με τις δωροδοκίες και τα μαύρα ταμεία, η Κομισιόν σφύριζε αδιάφορα.

Αν υπάρξει απόφαση ότι η Gazprom παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού τότε θα αποκλειστεί από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει μία δικαιολογία για να προβάλει.

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτοί που έρχονται και εμποδίζουν την πώληση των δύο αυτών εταιρειών στους Ρώσους, είναι οι ίδιοι που εγκαλούν την Ελλάδα για αποτυχία στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και ζητούν νέα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα εις βάρος των πολιτών.

Η υπόθεση όμως έχει και άλλες παράπλευρες απώλειες.

Μία από αυτές είναι οι Ελληνορωσικές σχέσεις που παγώνουν οριστικά.

Μάλιστα το Κρεμλίνο έχει διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά, ότι αν αποκλειστεί, με πλάγια μέσα, η Ρωσική εταιρεία από την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά, τότε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα.

newsbomb.gr

21 σκέψεις σχετικά με το “Δεν θέλουν τους Ρώσους στην ενέργεια

 1. Νομίζω τήν επιβίωση μας τήν οφείλουμε στούς Αμερικανούς καί τούς Ευρωπαίους οι οποίοι μάς χρηματοδοτούν διαχρονικά καί οχι στά λιγούρια πού ηθελαν νά μάς διαλύσουν καί νά μάς κανουν αλβανίες του χότζα !!!!!!

  Μου αρέσει!

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΡΩΣΙΚΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΔΥΣΗ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;;; ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ. ΡΩΣΙΚΟ Η΄ ΑΖΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

   Μου αρέσει!

  2. Ὥστε τὴν ἐπιβίωσὶ μας τὴν ὀφείλουμε στούς Ἀμερικανοὺς καὶ εὐρωπαίους;
   Καὶ τὴν ἀπώλεια τῆς Κύπρου τὴν ὀφείλουμε στοὺς ἴδιους.
   Καὶ τὴν ἀπώλεια τοῦ Χριστόδουλου τὴν ὀφείλουμε στοὺς ἴδιους.
   Καὶ τὴν Χούντα!
   Καὶ τὴν χολέρα τοῦ Πασόκ!
   Καὶ τὴν τρομοκρατία,καὶ τὸν Δεκέμβριο τοῦ 2008.
   Καὶ γενικῶς ὃοοοολες τὶς ἐπεμβάσεις στὰ ἐσωτερικὰ μας ὥστε νὰ μείνουμε πάντοτε ἕνα μικρὸ καὶ unimportant state like the ones in Hindustan πού ἔλεγε καὶ ἡ κουδουνίστρα ὁ Lord Londonderry,ὁ Κίσσινγκερ τοῦ 19ου αἰῶνα.
   Ἔτσι δὲν εἶναι;

   Νὰ δῆς τὶ σοῦ᾿χουν γιὰ μετὰ πού λέει καὶ τὸ ᾆσμα!
   Ἤπειρο στὴν Ἀλβανία,Μακεδονία στὰ Σκόπια καὶ ἀνατολικὴ Θράκη μὲ ὀλίγον ἀπὸ Ἀνατολικὴ Μακεδονία στὴν Τουρκία μαζί μὲ τὸ μισὸ Αἰγαῖο καὶ
   Κύπρο(ὅλη ἤ μισή,θὰ σὲ γελάσω).

   Γιὰ νὰ μὴ σοῦ πῶ,πώς παίζει καὶ αὐτὸ πού δείχνει ὁ χάρτης τοῦ Friedman,τὸ 2050 ἡ Ἑλλάδα μουσουλμανικὴ χώρα δορυφόρος στὴν Τουρκία,μὲ τὶς εὐλογίες αὐτῶν πού σὲ ἔσωσαν νὰ μὴ γίνης Ἀλβανία,ἀλλά σοῦ ἔχωσαν ἕναν ἐμφύλιο,μετὰ ἀπὸ συννενόησι μέ τὸν Στάλιν γράφοντας στὸ πίσω μέρος ἑνὸς κ@λόχαρτου,90% ἡ Δύσι,10% ἡ Σοβιετία.

   Λοιπὸν(γιατὶ μοῦ τὴν ἔδωσες μὲ τὶς μπουρδολογίες ποὺ γράφεις)ἄντε νὰ κουρεύεσαι ἄσχετε!.

   Μου αρέσει!

   1. Επειδή μού διαφευγει ! Μήπως καί τό Σχέδιο MARSHALL μέ τό οποίο λάδωσε τό στριμμένο από τήν πείνα αντερό μας καί
    τούς μερτέπειτα πακτωλούς εκατομμυρίων $ καί ΕΥΡΩ μάς τά εδωσαν τά ληγούρια μέ τίς εισβολές καί τά αιματοκυλίσματα στήν Τσεχοσλοβακία, στήν Αφρική , στήν Λατινική Αμερική , στήν ΝΑ Ασία , στήν Οσετία η πρόσφατα στήν Ουκρανία πού τούς εκβιάζουν μέ τό φυσικό αέριο καί τήν ηλεκτρική ενεργεια κόβοντάς τα μέ -40 βαθμούς Κελσίου ;;;;;;;

    Διαβάστε καί λίγη ιστορία ψευτοαριστερούληδες τής σαμπανιας καί τού χαβιαργιού !!!!!!

    Μου αρέσει!

  3. ποιά επιβίωση οφείλεις ρε εσύ στους αμερικανομπάσταρδους αυτούς που επιβάλαν τα κατα καιρούς τσιράκια τους πρωθυπουργούς να υπογράφουνε ότι δεν θα έχουμε δικαίωμα να εκμεταλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο,για να μην αναπτυχθούμε ποτέ; είχαμε εμείς και τα άλλα κράτη ανάγκη απο νταβατζήδες; για να τα λές αυτά κάτι θα τσίμπησες και εσύ απο τίποτε εξοπλιστικά

   Μου αρέσει!

   1. Βλακοκαπιτάλα Αμερικανάκι..Από την μετά ‘επανάσταση’ του 1821η τύχη της Ελλάδας ορίζεται μεταξύ Αγγλοσαξώνων και Βαυαρών. Η απώλεια του Καποδίστρια όρισε την τύχη της ψωροκώσταινας. Πανίβλακα Ιανέ!

    Μου αρέσει!

   2. Σαμπουτάζου ! Νταβάριτς ! Σαμπουτάζου ! Γνωστή η τακτική πού σας δίδαξαν τά ληγούρια αφεντικά σας διότι ποτέ δέν εχετε επιχειρήματα !!!!!

    Μου αρέσει!

   3. ενώ το δικό σου επιχείρημα είναι λογικό μας είχανε μια ζωή σε πολέμους καταστρέφοντας την χώρα και μετά μας κάναν τους καλούς βοηθώντας μας…….απο κάτι μαλ#κες σαν εσένα πρέπει να αφαιρούν το δικαίωμα της ψήφου

    Μου αρέσει!

 2. Μπράβο ΙΑΝΕ! Εσύ έχεις αποφασίσει σε ποιον θέλεις να προσφέρεις την πίσω οπή σου. Σε αυτούς που χρόνια καθώς λες φρόντιζαν για την επιβίωση σου!
  Τώρα σαν ΙΑΝΟΣ μπορεί να παίζεις και κανα παιχνίδι, αφού πέρα από δύο πρόσωπα ίσως να διαθέτεις και δύο οπές! Οπότε κάτι θα μείνει και για τους άλλους…

  Μου αρέσει!

  1. Μεγάλε στοχαστή καί επαναστάτη τού καναπέ καί τών κουλτουρομπαρακίων ! Φύλαξε τήν παρθενία (εάν υφίσταται)τής πύλης τής απολαύσεως σου διά τήν πρώτη νύχτα τού γάμου σουΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μετά τών ληγουριών !
   Νά μού κρεμάσεις καί τό νυφικό σεντόνι στό παραθυρο …. πρός επιβεβαίωσιν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 3. Οποιος δινει την καλυτερη προσφορα να τα αγοραζει, και οι ρωσοι τα συμφεροντα τους κοιταζουν οπως οι αμερικανοι, αρκει βεβαια μην τα παρουν οι ρωσοι και μετα τα 2δισ γινουν μισο δις, γιατι τους ξερουμεε επισης κατι μεγαλολεφταδες απο την ρωσια. Αζερμπαιζαν=Τουρκια

  Μου αρέσει!

 4. Οτι πηγανε να κανουν οι ρωσοι με τον καραμανλη παλι με το φυσικο αεριο και »καποιοι» αμερικανοι δεν αφησανε,ετσι παει να γινει και τωρα!Αλλα δεν νομιζω να την φαει παλι η »κοκκινη αρκουδα»!!!

  Μου αρέσει!

 5. Ο Θεός τα έφερε έτσι ώστε οι προδότες να μην μπορέσουν να ξεπουλήσουν τίποτε. Σε όλους τους διαγωνισμούς που θα κάνουν, οι Ρώσοι θα καταθέτουν την καλύτερη προσφορά. Θα πηγαίνουν αναγκαστικά από επανάληψη σε επανάληψη μέχρι να έρθουν τα γεγονότα.

  Μου αρέσει!

  1. σωστά τους ήρθε απο εκεί που δεν περιμέναν λογαριάζαν χωρίς τον ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ άντε να δούμε τι λαμογιά θα σκαρώσουν οι προδότες τώρα κατά των ΡΩΣΩΝ

   Μου αρέσει!

   1. Φρόντισε λοιπόν ληγουράκο νταβαρίτσι νά φυλάξης τά κονσερβοκούτια από τίς ληγμένες κονσέρβες πού θά σού στείλουν τά ληγούρια αφεντικά σου !!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.