H Ελλάδα κύριος «αιμοδότης» της Αλβανικής Οικονομίας!

H Ελλάδα κύριος «αιμοδότης» της Αλβανικής Οικονομίας!– Πρώτη σε επενδύσεις η χώρα μας στη γείτονα…

– Παρά ταύτα το ανθελληνικό μένος κυριαρχεί στις Κυβερνήσεις των Τιράνων

Από το 1990 που «άνοιξαν» τα σύνορα με την Αλβανία, η Ελλάδα αποδεικνύεται όχι απλά ένας καλός γείτονας, αλλά κυριολεκτικά ο «αιμοδότης» της Αλβανικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Στα είκοσι και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε, δέχτηκε   εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς πολίτες στο έδαφός της, τους φιλοξένησε, τους πρόσφερε εργασία (έστω και με τα γνωστά προβλήματα), ασφάλεια, υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτά. Σε μια περίοδο που αναζητούνται επενδυτές για τη χώρα μας, η Ελλάδα    επένδυσε εντός της Αλβανικής Επικράτειας και μάλιστα  είναι ο σημαντικότερος ξένος επενδυτής.  

Σύμφωνα με  στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας,  παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των επενδύσεων στην Αλβανία σε ποσοστό που κυμαίνεται από 26 έως 28% επί του συνόλου των ξένων επενδυτών.  Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι Ελληνικές επενδύσεις αφορούν τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, ήτοι τον τραπεζικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, τις υπηρεσίες υγείας, τις κατασκευές, την πληροφορική, την παραγωγή και εμπορία δομικών προϊόντων, τις νομικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, τον κλάδο τροφίμων, την κλωστοϋφαντουργία και την υποδηματοποιία. 

Ελληνικά εμβάσματα 

Οι Ελληνικές επενδύσεις   δημιούργησαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εντός της Αλβανίας και προστιθέμενη αξία για την οικονομία της.   Έρχονται δε να συμπληρώσουν την τεράστια βοήθεια που αποκόμισε τα προηγούμενα 20 χρόνια από την απασχόληση των Αλβανών στην Ελλάδα και τα δισεκατομμύρια ευρώ σε εμβάσματα (αφορολόγητα σχεδόν στο σύνολό τους) που στάλθηκαν και χάρη στα οποία (μαζί με αυτά από την Ιταλία) σε μεγάλο μέρος  οφείλεται η ανοικοδόμηση της χώρας. 

Ενδεικτική της ουσιαστικής συμβολής της Ελλάδος προς την Αλβανική οικονομία, αποτελεί η αναχώρηση  τα τελευταία πέντε χρόνια 180.000 Αλβανών που εργάζονταν στην Ελλάδα για την πατρίδα τους, μεταφέροντας σε αυτή τον εξοπλισμό και  τις οικονομίες  που είχαν αποκτήσει, και τα οποία  αποτελούν τα εφόδια για νέες επαγγελματικές δραστηριότητες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. 

Ανθελληνικό μένος 

Δυστυχώς όμως η πολυποίκιλη βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα, δεν τυγχάνει της ανάλογης αναγνώρισης από την Αλβανία, είτε στο διάστημα των κυβερνήσεων του Σαλί Μπερίσα, είτε στο προηγούμενο του Σοσιαλιστή Φάτος Νάνο. Για να αποδειχθεί ότι το Αλβανικό κατεστημένο είναι διαποτισμένο από ανθελληνικό μένος, το οποίο επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. 

Και δεν είναι μόνο οι καθημερινές σχεδόν προκλήσεις με την ανακίνηση του ανύπαρκτου θέματος των Τσάμηδων. Είναι οι συνεχείς προσπάθειες εξοβελισμού της Ελληνικής Μειονότητας από τις εστίες τους. Οι απόπειρες «πλαστογράφησης»- μέσω της ψευδεπίγραφης απογραφής-  των στοιχείων που αποδεικνύουν την ύπαρξή της. Είναι οι απειλές -και οι πρόσφατες-  που εκτοξεύει για την Ελληνική Α.Ο.Ζ.  

Εξαγωγή εγκληματικότητας

Αποκορύφωμα όλων είναι όμως  η «εξαγωγή» εγκληματικότητας προς τη χώρα μας: Οι καλλιεργητές και οι έμποροι χασίς, επί 20 χρόνια,  συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους κάτω από τη «μύτη» των διωκτικών υπηρεσιών, που περιστασιακά και μόνο για τους τύπους συλλαμβάνουν κάποιους εξ αυτών. Και τα «κέρδη» τους μετατρέπονται σε υπερσύγχρονες επιχειρήσεις, εντός φυσικά της Αλβανίας, χωρίς φυσικά να προβληματίζει τις αρχές της η προέλευση των χρημάτων. 

Οι εξαγωγές καλάσνικοφ, είναι μια άλλη επικερδής επιχείρηση, που  έχει προξενήσει τεράστια προβλήματα ανασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και το «εμπόριο λευκής σαρκός». Παράλληλα με αυτά, είναι η ατιμωρησία των εγκληματικών στοιχείων που διαφεύγουν από την Ελλάδα στο έδαφός της, αλλά και η «προώθηση» άλλων εγκληματιών προς τη χώρα μας, που σπέρνουν το φόβο και την ανησυχία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Δοκιμάζεται η Ύπαιθρος

Οι πρώτες περιοχές που έχουν υποστεί τις συνέπειες – με δραματικό μάλιστα τρόπο – της τακτικής αυτής, είναι οι παραμεθόριες: Πωγώνι, Φιλιάτες, Κόνιτσα. Είναι αυτές που για 20 χρόνια «βλέπουν» τις ορδές των παρανόμων να τις διασχίζουν, να κάνουν το πλιάτσικο τους, να τις έχουν καταστήσει ορμητήριο της δράσης τους. Οι προσπάθειες των Αστυνομικών δυνάμεων φιλότιμες, αλλά δεν αρκούν να αποτρέψουν την ερήμωση. Η αντιστροφή της τάσης αυτής, είναι αδύνατη να επιτευχθεί ενόσω οι επενδυτές αναζητούν το εύκολο χρήμα στα Τίρανα και στις άλλες μεγάλες αλβανικές πόλεις. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση της Ελλάδος, η οποία αφενός να προωθήσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην παραμεθόρια Ήπειρο και αφετέρου να «πείσει» την Αλβανία, ότι ο μονόδρομος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Ειδικά μάλιστα σήμερα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Ελλάδα πρόθυμη, όπως πάντα, έχει κατ΄ αρχή πει το «ναι».  Το συμφέρον και των δύο λαών βρίσκεται εντός των τειχών της Ε.Ε.. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις σημερινές συνθήκες και κυρίως με μια Αλβανία, που έχει μάθει να απαιτεί και να αποκτά, χωρίς να τηρεί ούτε κατ΄ ελάχιστον την αμοιβαιότητα στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

9 σκέψεις σχετικά με το “H Ελλάδα κύριος «αιμοδότης» της Αλβανικής Οικονομίας!

  1. Oλα εδώ πληρώνονται λέει η παροιμία και είναι σωστή.
    Αφορά στους αχάριστους Αλβανούς και στους αρμόδιους της κυβέρνησης που, ενώ στήνει υπηρεσίες που πληρώνουμε εμείς για να μην …παρεξηγηθεί κανένας εποικιστής από την…αγριάδα και τον…φασισμό μας, έχει αφήσει την ενδοχώρα στο έλεος όχι μόνον των Αλβανών, αλλά και όλων των άλλων που τη λεηλατούν κανονικά, μεθοδικά και ξεδιάντροπα.
    200 αστυφύλακες, λέει κι ένα τηλέφωνο με τηλεφωνητές , συσκευές, γραφεία κλπ., να τηλεφωνεί κι ο τελευταίος πιθανόν βιαστής κλπ. μόλις σκοτώθηκε όχι αναίτια ένας σκουρόχρωμος διακινητής πρέζας, όπως λένε.
    Χρόνια τώρα δολοφονούνται μαρτυρικά γέροντες , πατεράδες, παλληκάρια σαν τον τραγικό Λαζανά της Πάτρας, κοριτσάκια αλλά δεν τους πέρασε από το μυαλό να φτιάξουν έναν τριψήφιο αριιθμό έκτακτης ανάγκης για μας.

    Και για να σταματήσει αυτή η αηδιαστική καραμέλλα του ρατσισμού, τι θα πει ρατσισμός;
    Αν εννοεί τα διάφορα χρώματα του ανθρώπινου δέρματος αυτά είναι φυσικά, έτσι γεννιούμαστε. Η Φύση η ίδια φρόντισε να διαφέρουμε.
    Η Φύση προώθησε τον…ρατσισμό, λόγω της διαφορετικότητας των φυλών και των λαών;
    Αν εννοεί τον παιδεραστή, τότε ρατσιστές είναι οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω στη γή και πολύ σωστά.

    Οσο για τον φασισμό, τον ζωδεκαετίες τώρα. Οταν κάτι αριστεροί μέχρι μυελού οστών φρόντισαν να μην μπορέσω να βρω δουλειά , μετά την απόλυσή μου. Tους ενοχλούσε η εργατικότητά μου. Οταν με υποχρέωσαν ν΄ακούω, να διαβάζω και να βλέπω όλα αυτά που κάνουν τον άνθρωπο φυτό, να έχω στην κρατική μηχανή γελοίους που κουβέντιαζαν για λοττο και για φασολάκια, νάχω γιατρούς σε κρατικά νοσοκομεία που έβλεπαν τραυματία και άρχισαν να στριγγλίζουν υστερικά πάρτε τον από δω, δεν αντέχω να τον βλέπω.
    Νάχω εμετικά κατασκευάσματα διαστρέβλωσης της Ιστορίας μας, των ηρωικών αγώνων του λαού μας κλπ. σε ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, καθηγητάδες που στήριξαν την καριέρα τους σε κα.αθέσεις στο δικαστήριο κατά αστυνομικών.
    Για να μη μακρυγορώ, αυτόν τον φασισμό μου τον επέβαλαν και θέλησαν να με εξουθενώσουν – όλους μας , δηλ.- σαν άνθρωπο και σαν Ελληνα ακόμα και λοιδορώντας το εθνικό μου σύμβολο, τη θρησκεία μου, την οικογένεια – το κύτταρο της κοινωνίας.

    Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια είναι και ο νόμος που …επιδοτεί Ελληνες επιχειρηματίες να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες, που «εμπνέει»
    τους υπερασπιστές των Αλβανών και των λοιπών να τους συνδράμουν οικονομικά, ηθικά και τρομοκρατώντας εμάς, τον απλό λαό για λογαριασμό των εισβολέων .

    Μου αρέσει!

  2. Τόσο ηλίθιοι είμαστε, τους αναπτύσσουμε την οικονομία εντός της Αλβανίας,,, αλλά και όποιος Αλβανός δεν βρίσκη δουλειά στην Αλβανία τον φέρνουμε στην Ελλάδα Να δουλέψει.
    Αν δεν είμαστε τρελοί, να μου πείτε τι άλλο μπορεί να είμαστε.

    Μου αρέσει!

  3. Δεν είναι μόνον ο κύριος αιμοδότης της Αλβανικής οικονομίας αλλά και ο εκτροφέας του Αλβανικού (και όχι μόνον) μεγαλοϊδεατισμού. Η μόνη χώρα δηλαδή που δικαιούται ιστορικώς να έχει μεγάλη ιδέα, η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα που δεν διεκδικεί τίποτα παρά στήνεται διαρκώς στα τέσσερα στους παραδοσιακούς πλέον εισβολείς.

    Η Ελλάς μάλιστα έχει αναλάβει θα λέγαμε την αποκομμουνιστικοποίηση των Βαλκανίων, παραχωρούσα συστηματικώς επιχειρηματικό έδαφος σε όλες τις χώρες του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού πλέγματος, κλαδεύουσα μέσω φορολογίας την ελληνική επιχειρηματικότητα προς όφελος των πρώην κομμουνιστών.

    Κακώς νομίζουμε ότι το μόνον που χάνουμε από τους Αλβανούς είναι χρήμα και θέσεις εργασίας. Χάνουμε πολλά περισσότερα, κυρίως τους προσφέρουμε στο πιάτο τεχνογνωσία ενόσω εμείς προσπαθούμε να γίνουμε οι σερβιτόροι της Ευρώπης.

    Στον γεωργικό τομέα λ.χ. δεν τους δίνουμε μόνον την θέση του εργάτου αγρών αλλά τους διδάξαμε και φυτωριακές τεχνικές. Σήμερα όλοι οι φυτωριούχοι (δήθεν επιστήμονες) της χώρας, εισάγουν έτοιμες βελτιωμένες ποικιλίες από Ιταλία-Γαλλία κἂ (τσάμπα τόσα έξοδα στα πανεπιστήμια, αφού αντί να βελτιώσουν τις Ελληνικές ποικιλίες, βοηθούν στον εποικισμό της Ελληνικής χλωρίδος από ξένες βελτιωμένες και ενίοτε μεταλλαγμένες καλλιέργειες, αντί δηλαδή να είναι επιστήμονες προτίμησαν να είναι πωλητές των ιταλικών προϊόντων) ενώ οι Αλβανοί έχουν διδαχθεί όλες τις τεχνικές, κάτι που σημαίνει ότι αύριο θα αγοράζουμε φυτά από την Αλβανία που παραδοσιακά τα πάει καλά με την Ιταλία.

    Μήπως δεν γίνεται το ίδιο και στον τομέα της ενδύσεως; Πού ράβουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους οι Ιταλοί; Στην Αλβανία. Εμείς απλά τρέχουμε να αγοράσουμε την επόμενη φίρμα, σαν παραδοσιακά κορόιδα που είμαστε.

    Το ίδιο στην βιομηχανία και την βιοτεχνία. Σιδεράδες, τσομπάνοι, μηχανικοί … όλοι Αλβανοί εργάτες που αντλούν γνώση όσο εμείς κάνουμε επίδειξη μαλακίας.
    Σε μερικά χρόνια, όχι πολλά, θα μας έχουν πάρει την γη, θα κατέχουν όλες τις τέχνες και φυσικά εμάς θα μας έχουν με το μαστίγιο και ίσως και χωρίς φαγητό.

    Την ίδια στιγμή εμείς προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε το ίδιο έθνος με τους Αλβανούς*. Δηλαδή δεν μας φτάνει που η μαλακία μας έπιασε κόκκινο, θέλουμε να σπάσουμε και το μαλακόμετρο.

    Δεν υπάρχει άλλη λύσις παρά μονάχα μία. Αποκλιμάκωσις της φορολογίας αναλόγως της αποστάσεως από την πρωτεύουσα. Λ.χ. 23% ΦΠΑ στην Αθήνα, 20% στην Λάρισα, 15 στην Βέροια και 0% στην Φλώρινα.

    *h.t.t.p://www.youtube.com/watch?v=zdIlQXc_OOo

    Μου αρέσει!

  4. Έπρεπε να είχαμε κλείσει τα σύνορα όταν είχαν καταρεύεσει οι Αλβανικές πυραμίδες του Μπερίσα και να τους αφήναμε να αλληλοσφαχτούν.

    Μου αρέσει!

    1. Έπρεπε να στείλουμε στρατό στην Β.Ήπειρο για να προστατεύσουμε την Ελληνική πλειονότητα (δεν ήταν μειονότητα στην Β.Ήπειρο). Αλλά πού κάκαλα. Χώρια που έγινε άρσις του εμπολέμου από τον Παπούλια.

      Μου αρέσει!

  5. Έχουμε 1.000.000 μετανάστες και λαθρομετανάστες που εργάζονται και στέλνουν λεφτά στις πατρίδες τους. Από 10€ την ημέρα να διώχνει ο καθένας τους, μας κάνει δέκα εκατ.(10.000.000)€ την ημέρα μεταναστεύουν. Παλλαπλασιάζομαι επί 365, μας κάνει 3.650.000.000(τρία δις € ετησίως παρακαλώ).
    Οι ξένοι είναι μέσα στο παιχνίδι της χρεοκοπίας της χώρας μας. Δεν άνοιξαν τυχαία τα σύνορα Σαμαράς(Αλβανία) και Παπανδρέου(μουσουλμάνοι). Δεν προσπαθεί τυχαία ο Ραγκούσης να τους νομιμοποιήσει, ούτως ώστε να φέρουν γυναίκες και παιδιά εδώ και οι Έλληνες να γίνουν μειοψηφία.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.