Mε μαζικές απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

8B0ACD0C96FF99EA27B8A5A8B849C065Σαν πρόκληση εξέλαβαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών στο μετρό, προκειμένου να επιτύχει τη λήξη της απεργίας.

Ενώ η Περιφέρεια Αττικής προετοιμάζει τα ατομικά φύλλα που θα επιδοθούν στους απεργούς, το υπουργείο Ανάπτυξης ακολουθεί σκληρή γραμμή, καθώς μετά τη συνεννόηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται στη σκλήρυνση της στάσης του στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφασίσουν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έλγαν στο protothema.gr πως «η μάχη της μεταρρύθμισης είναι δίχως γυρισμό», κόβοντας κάθε γέφυρα με τους συνδικαλιστές – απεργούς. Ως απολύτως κρίσιμη πάντως θεωρείται η σημερινή ημέρα ενώ αύριο κιόλας έχει καθοριστεί η αποστολή σημειωμάτων σε προσωπική βάση προς όλους τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. με προσκλήσεις για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς απάντησαν με αποφάσεις για απεργίες.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (λήξη της βάρδιας) παρατείνεται η απεργία σε τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο που επρόκειτο να λήξει στις 16.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, όπως και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό που εκ των πραγμάτων αύριο αναμένεται να ακινητοποιηθεί.

Τόσο οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ όσο και στον προαστιακό σκέπτονται να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη αύλεια πόρτα, όπου έχουν ακινητοποιήσει και δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΕΕ αναμένεται να καθοριστεί η τακτική αντίδραση του τριτοβάθμιου σωματείου των εργαζομένων και να ληφθεί απόφαση για το αν η ΓΣΕΕ θα καλύψει τις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο αμαξοστάσιο του Μετρό Διαμαντόπουλος – Στρατούλης – Λαφαζάνης

Λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών στο μετρό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μετέβη στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.

Περίπου στις τρεις το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο του μετρό έφτασαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

O κ. Στρατούλης είπε ότι «η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους.

Μάλιστα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους εργαζόμενους «όποια απόφαση και αν πάρουν».

Πηγή: protothema.gr

64 σκέψεις σχετικά με το “Mε μαζικές απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

  1. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι των εργαζομένων μόνο, δεν είναι ιδιοκτησία τους.
    Εμείς τα πληρώνουμε με τους μισθούς των 400 ευρώ τα παιδιά μας, την ανεργία και τις ψευτοσυντάξεις οι μεγαλύτεροι από μας.

    Λοιπόν, επειδή ποτέ δεν πίεσα και δεν εκβίασα κανένα, δεν πιέζομαι και δεν εκβιάζομαι, επίσης.
    Απαιτώ από την κυβέρνηση, να μην υποκύψει σε τέτοιες ακραίες εκδηλώσεις μωρίας, αναλγησίας, φιλαργυρίας και αλητείας. Ζητώ να εφαρμόσει τους νόμους και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, σημαίνει πως είναι πραγματικά κυβέρνηση κι όχι παιχνιδάκι στα χέρια των συνδικαλ(η)σταράδων.
    Και θα την παραδεχτώ, παρόλο που δεν την ψήφισα.

    Μου αρέσει!

    1. ΕΤΣΙ.
      αλλα σε ολες τις συντεχνιες κοπρων.
      αρχης γενομενης απο την συντεχνια της βουλης.
      αν θελουν να τους παρουμε στα σοβαρα.

      Μου αρέσει!

      1. Έτσι σε θέλω, τώρα μιλάς σωστά. Τώρα που δεν εξαιρείς από τους κόπρους ούτε τον Καραμανλή σου. Εκτός κι αν τον ξέχασες και θέλεις να συμπληρώσεις… πλην Καραμανλή. Θέλεις;

        Μου αρέσει!

      2. βλεπω εχεις γνωσεις..
        αλλα δεν με εκπλησει.
        μια φορα ενας τροφιμος,λακησε,φορεσε την ιατρικη ρομπα,και εκανε τον γυρο ολων των κλινικων,μαζι με τον καθηγητη και ολη την κυπ.
        τον αναγνωρισε ενας νοσοκομος απο το τμημα που τον ψαχνανε,στην εξοδο…

        Μου αρέσει!

      1. *»Απλα…δεν εισαι μ@λακας.»

        Fixed.

        γιατι προς στιγμης φανηκε με αυτο που ειπες πως ο δυσπιστος εγραψε μ@λακιες, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν το εννοουσες αυτο…γιατι αν το εννοουσες δεν θα ησουν απλα μ@λακας…

        Μου αρέσει!

    2. Αν χάσουν οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει ο μισθός σου τα 400 ευρώ. Σου το υπογράφω, θα πέσει στα 200. Πάλεψε για να ανέβει ο δικός σου μισθός και όχι για να πέσει των άλλων!

      Μου αρέσει!

    3. Έλα που δεν εκβιάζεσαι ρε λούλη…. Πώς πήγε ο μισθός σου
      400 Ευρώ; Μόνο του κατέβηκε η σου έβαλαν το πιστόλι στον
      κρόταφο και το παλούκι στον κ..λο;

      Τα χαράτσια πάλι δεν σε εκβίασε κανείς ε; Μόνο το ρεύμα θα
      σου κόψουν και ίσως σου πάρουν και το σπίτι.

      Αντί να τραβήξεις τους άλλους προς τα κάτω, να ζητάς να πας
      εσύ προς τα πάνω διότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

      Μου αρέσει!

      1. Πες μου εσύ, αετέ μου, πώς δεν θα κατέβουν κι άλλο τα μεροκάματα και οι συντάξεις, αν επικρατήσουν οι εκβιαστές του μετρό. Λογάριασε πόσα εκατομμύρια είναι κάθε μήνα και πόσες εκατοντάδες το χρόνο τα 40.000 και πλέον του καθενός τους και των της Βουλής κλπ.
        Κουκούτσι δεν θα μείνει για μας
        Αν μπορούσαμε να κόβουμε μονέδα χωρίς επιπτώσεις, εντάξει. Αλλά δεν μπορούμε. Χρειαζόμαστε συνάλλαγμα, αλλοιώς … Κι αν κάνουμε μονομερή καταγγελία του μνημονίου, θα την πάθουμε σαν την Αργεντινή, που δεν της δανείζει κανείς πλέον.

        Παιδιά, ας δούμε τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως ήτανε. Συμβαίνουν σ΄όλο τον πλανήτη κι αν ήταν εφικτό η κάθε χώρα να βγάζει την ουρά της έξω και να λέει «εγώ δεν αναγνωρίζω τις οφειλές μου» νομίζετε ότι δεν θα τόχανε κάνει οι φτωχές κυρίως χώρες;
        Εδώ, εμείς πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς χρωστάμε και σε ποιούς, καθώς και ποιοί έγιναν πλούσιοι υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον μας.
        Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να επιτευχθεί εργασιακή-πολιτική και κοινωνική ειρήνη, με κατανομή των βαρών ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός μας.
        Η τρικομματική κυβέρνηση, την οποία -επαναλαμβάνω- δεν εψήφισα, είναι μία καλή αρχή, με όλα τα κουσούρια της. Δεν ορθοποδεί μια χώρα με τα διάφορα κόμματα να διαγκωνίζονται ποιό θ΄αρπάξει την Εξουσία.
        Ας σεβαστούμε αυτούς που ψήφισαν ΝΔ, Πασοκ και Δημάρ. Αύριο ή μεθαύριο, μπορεί να πλειοψηφίσουν οι δικές μας προτιμήσεις. Οσο έχουν την πλειοψηφία , όμως, οι σημερινοί, οφείλουμε να βάλουμε πλάτες για ένα καλύτερο Αύριο όλων μας.

        Μου αρέσει!

      2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΛΑΣ DYSPISTE;;;;;
        ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ…..ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ;;;;;
        ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ…….ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑ……ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ;;;;
        ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ…..ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ……ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;;;
        ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ……Ο ΝΕΟΣ ΤΩΝ 400….ΕΓΩ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΙΨΑΣΠΙΣ;;; ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ;;
        ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
        ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΑΣΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!
        ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ………ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΦΑΣΗ!
        ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ Η ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;; ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ;;;;
        ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
        ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ;;;;
        ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ; ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ………
        ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ……ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑ……ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ
        ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ;

        Μου αρέσει!

  2. Δυστυχώς η κλιμακωση απο μεριας των απεργων χωρις υποχωρησησ ειναι η μονη ε΄λπιδα να; πεσουν οι ετοιμορροποι…..Δεν ξερω τι καλυτερο μπορει να προκυψει (τουλαχιστον αμεσα), αλλά πρεπει ολος αυτος ο εσμος των πατριδοπωλητων να παρει την αγουσα.

    Μου αρέσει!

  3. Εγώ είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου, ήρθα πριν 10 χρόνια από το εξωτερικό με κρίνανε 2 επιτροπές και σήμερα παίρνω τα μισά από τον κύριο ή την κυρία που μου μετράει τα εισιτήρια στον γκισέ. Δεν την ζηλεύω ούτε την φθονώ. Θα ήθελα και εγώ κάποτε να αποκτήσω τα «προσόντα» τους και επίσης να αποκτήσω ισχυρό σύλλογο σαν τον δικό τους και όχι σαν τον δικό μας που ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ όταν μάτωσαν τα σοβαρά ειδικα μισθολόγια (Πανεπιστημιακοί, Γιατροί, Δικαστικοί, Ένοπλοι)

    Μου αρέσει!

    1. Για αυτό λένε ότι μορφωμένος δεν είναι όποιος έχει πτυχεία και διδακτορικά! Διάβασε λίγο για να αποκτήσεις και μόρφωση φίλε μου.

      Ανήκω και εγώ στα ειδικά μισθολόγια και είμαι διδάκτορας. Τάσσομαι όμως ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών που μάχονται για την αξιοπρέπεια τους και την αξιοπρέπεια ημών των διδακτόρων τρομάρα μας!

      Μου αρέσει!

      1. Κι αν παρ’ελπιδα εισαι οντως διδακτωρ, που δεν εισαι, αλλα ας πουμε εστω οτι εισαι, ετσι εξηγειται και η καταντια των πανεπιστημιων.

        Σαν κι εσενα βρηκα αρκετους οσο σπουδαζα. Που ταυτιζαν την αξιοπρεπεια, με το μισθολογιο και τα κεκτημενα.

        Εισαι το ζωντανο παραδειγμα γιατι αυτη η χωρα αυτη δεν εχει γιατρεια και ελπιδα. Και εσυ συνεχιζεις να μορφωνεις υποτιθεται νεους.

        Κατουραω πανω στα κεκτημενα σας, αμορφωτα κομματοσκυλα.

        Μορφωση για εσενα ειναι η αναλυση του κεκτημενου? Αξιοπρεπεια ειναι το αδικο κεκτημενο?

        Για να τελειωσω και με την παρτη σου εντελως ψευδοδιδακτωρ, θα στο θεσω και ως εξης.

        Ξερεις ποσοι ανεργοι εκει εξω θα δουλευαν στο μετρο με 400 ευρω?

        Ξερεις ποσοι ανεργοι με 5 πτυχια θα ηταν διατεθιμενοι να παρουν την θεση σου για τον μισο μισθο σου? Ατομα πολυ πιο αξια απο εσενα, αργοσχολε αμπελοφιλοσοφε προοδευτικε.

        Εισαι και διδακτωρ και δεν ντρεπεσαι να γραψεις αυτες τις παπαριες.

        Και θα σου κλεισω και με μια τελευταια ερωτηση. Εγω που δεν μενω στην Αθηνα, γιατι να πληρωνω φορους για να πληρωνονται οι συνδικαλιστες?
        Και γιατι να πληρωνω φορους, για να πληρωνονται οι συνδικαλιστες, ενω δεν χρησιμοποιω μετρο και αυτοι κανουν απεργιες με το ετσι γουσταρω, επειδη «διεκδικουν»?
        Και εγω σου λεω ας τους πληρωσω, κι ας ανηκει στην σφαιρα της παρανοιας. Οχι ομως να το παιζουν και αγωνιστες της περηφανιας και της δημοκρατιας επειδη διεκδικουν τα κεκτημενα που απεκτησαν επι κομματοκρατιας/μετριοκρατιας και τις μισθαρες τους, ενω διπλα τους καιγεται το συμπαν απο την ανεργια.

        Γιατι στην τελικη θα σου πω να παρουν ποδι, και αυτοι και εσυ, και να μπουν νεοι ανεργοι με τον μισο μισθο να πληρωνω και πιο λιγους φορους.

        Και εσυ και αυτοι να βγειτε στην πραγματικη αγορα εργασιας, να δειτε ποσα απιδια πιανει ο σακος, και τι πραγματικα σημαινει αξιοπρεπεια.

        Ζωον.

        Over and out.

        Μου αρέσει!

    2. ελα ντε.
      χτυπα οχταωρα διπλα στην κυρια των εισητηριων η διπλα στο φυλακα της πασκε,να μορφωθεις..
      μην κανεις υπερωριες ομως ,γιατι ελοχευει και ο κινδυνος της παραμορφωσης,Διμοδιδασκαλε.

      Μου αρέσει!

    3. Κύριε καθηγητά, εσεις εχετε μισθό 1700+ ευρώ και αρκετά προνόμια (ακόμα). Ενώ η κυρία ή ο κύριος που κόβει τα εισιτηρια 800 (χωρις να κρίνω κάτι από τα δύο).
      Όταν είχαμε το ζήτημα τον συμβουλίων είσασταν στην μειοψηφία που αντέδρασε; ταχθήκατε με τους μαθητες στα ζητήματα βιβλίων, σιτισης, διαμονής κτλ; παν/κο ασυλο; συμμετείχατε στις διάφορες αντιδράσεις μελων ΔΕΠ και φοιτητών; τι πραξατε ως πολίτης και ως διδασκων μεσα στο παν/μιο. Αυτα δεν ειναι ερωτήματα που περιμενουν απάντηση, αλλά θα ήθελα να προκαλέσουν προβληματισμό.

      Μου αρέσει!

  4. 24 Ιαν, ’132:47 ΜΜ

    Εγραψε Pitsirikos:

    »Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και επίταξη των συρμών γιατί, όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, «Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων».

    Η κυβέρνηση να μιλάει για τον εαυτό της και τα βρομερά συμφέροντα της ολιγαρχίας που εκπροσωπεί, όχι για την κοινωνία που είναι όμηρός της.

    Όποιος βρέθηκε τον Ιούνιο του 2011 στο Σύνταγμα ξέρει πολύ καλά πως οι εργαζόμενοι στο Μετρό βοήθησαν τους πολίτες-διαδηλωτές και πολλές φορές μπήκαν μπροστά στα ΜΑΤ για να σώσουν πολίτες που κινδύνευαν από την ανελέητη αστυνομική βαρβαρότητα.

    Οι εργαζόμενοι στο Μετρό είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν υπήρξαν νεκροί στο Σύνταγμα.

    Οι εργαζόμενοι του Μετρό είναι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, είναι αποφασισμένοι και κάνουν κάλεσμα συμπαράστασης.

    Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό είναι χρέος μας.»

    Μου αρέσει!

  5. Η κυβέρνηση το μόνο που κατάφερε είναι να αφήσει για μέρες όλη την Αθήνα χωρίς συγκοινωνίες …

    Είναι το καλύτερο που θα μπορούσαν να πετύχουν .. Το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσουν τα τάνκς για να πλήξουν στο αίμα την απεργία … Δεν περιμένουμε τίποτα άλλο από ηλίθιους με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ..

    Την στρακαστρούκα στο μολ ποιός την έβαλε εντέλει ..?? Ο δράστης πως γνώριζε το μοναδικό τυφλό σημείο στο κτίριο ..??

    Μου αρέσει!

    1. Μάγκα, εδώ και 2-3 χρόνια σε έχει αφήσει χωρίς λεφτά,
      δουλειά, σπίτι, αμάξι, ελπίδα, πατρίδα.

      Εϊδαμε και τι πετύχαμε όλοι εμείς οι μαχητές του πληκτρολογίου.

      Μου αρέσει!

  6. Ελπιζω να αρχιζει κατι.
    Ελπιζω να απαντησουν στις κλησεις των αστυνομικων με αρνηση και να δουμε αν θα προχωρησουν σε συλληψεις.
    Οπότε οι εκατονταδες συλληφθεντες θα αποτελεσουν την αρχη του τελους της παραπαιουσας τρικομματικης.
    Θα ριχνει σφαλιαρεςο Πεπονης στον Γαπ,δεν μπορει ,καποιοι θα σηκωθουν.
    Ελπιζω

    Μου αρέσει!

    1. Επιτέλους η πρώτη αντίδραση!
      Πρέπει να υποστηριχθεί από όλους
      και να ακολουθήσουν και τα άλλα αδύναμα σωματεία. Επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει σ’ αυτή τη λαίλαπα
      πάνω από τα κεφάλια όλων των Ελλήνων πολιτών. Η σπίθα πρέπει να γίνει πυρκαγιά και όλοι οι Λούληδες να πληρώσουν γιατί ευθύνονται για την κατάσταση και μετά να προσφέρουν εθελοντικά σε δημόσια έργα για να δουν τη γλύκα!

      Μου αρέσει!

    1. Να τις φέρεις σε μένα , θα στις αντικαταστήσω με ομόλογα του δημοσίου .. Μην φοβάσαι , «η Ελλάδα θα τα καταφέρει» , «η αισιοδοξία έχει επιστρέψει» , «αποκαταστάθηκε η φήμη μας στο εξωτερικό» … Σίγουρα φράγκα … Θα κάνεις τρελά κέρδη …

      Μου αρέσει!

      1. Αλλά βέβαια δεν θέλει πολύ ακόμα… αφού το πήρε το χρίσμα ο Τσίπρας, όλα θα λυθούν… εκτός αν κλωτσήσουν κάποιες συνιστώσες…

        Μου αρέσει!

  7. Κλαίνε τα λεφτά που δώσανε στα ταξί… οι επαναστάτες του ίντερνετ που είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες για να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα! Γι’ αυτό μας έχουν πάρει φαλάγγι οι ξένοι, ρεεεε!!!! Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, είμαι ιδιωτικός και παίρνω τα μισά από αυτά που παίρνουν εκείνοι. Αλλά ξέρω ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι κοινός εχθρός. Ξέρω ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των φύσει μονοπωλιακών επιχειρήσεων ούτε θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας ούτε θα μειώσουν το κόστος των δημόσιων αγαθών.

    Μου αρέσει!

  8. Γεγονός είναι ότι τα κομματόσκυλα των ΔΕΚΟ είναι υπερκαλοπληρωμένοι κηφήνες (ως επί το πλείστον). Το ξέρουν όλοι αυτό, ακόμα και οι ίδιοι και περισσότερο από όλους το ίδιο το σύστημα που τους διόρισε. Παλιά αγόραζε τις ψήφους τους με επιδόματα και αυξήσεις με δανεικά, τώρα τους χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει το διαίρει και βασίλευε. Νομίζω ότι είναι ώρα να παραμερίσουμε τις διαφορές μας (ιδιωτικός-δημόσιος τομέας) και όλοι μαζί να στείλουμε τα δοσιλογικά καθίκια της τρικοματικής για βρούβες. Μόλις τους ξεκάνουμε, λύνουμε τις διαφορές μας μόνοι μας. Μέχρι τότε όμως, πρέπει ενωμένοι να τους πολεμήσουμε. Λύση άλλη δεν υπάρχει. Το διαίρει και βασίλευε μας έχει κάνει αδύναμα τσουτσέκια μπροστά σε τελειωμένους φλώρους με 156 τικ και χαμηλή νοημοσύνη όπως ο χατζηδάκης, στουρνάρας (το ζόμπι του σημίτη) κλπ. Η ισχύς εν τη ενώσει.

    Μου αρέσει!

  9. Να σταματήσουν τις απεργίες και να κλείσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να μην πληρώνει κανείς εισιτήριο. Αυτό πονάει λιγότερο ή περισσότερο την κυβέρνηση απ,ότι τώρα; Νομίζετε τώρα ότι έχει βάλει τα κλάματα ο Σαμαράς με τις απεργίες; Ο κόσμος όμως για να πάει στη δουλειά του είτε πληρώνει ταξί είτε ξεκινά από τις 5 τα χαράματα για να πάει με τα πόδια ή με ποδήλατο.

    Μου αρέσει!

    1. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.

      ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

      Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

      Μου αρέσει!

      1. Δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου, αλλά τι να κάνω, να κάθομαι να εξηγώ στον καθέναν; ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΜ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Π.Χ., ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

        Μου αρέσει!

    2. Σωστό. Κλείσιμο των ακυρωτικών μηχανημάτων και σταμάτημα ελέγχων (που όυτως ή άλλως δεν γίνονταν). Μόνο αυτό θα τσούξει το ζόμπι του σημίτη, το στουρνάρα.

      Μου αρέσει!

      1. Λάθος , δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα ,μην ξεγελιέστε , αν τους ενδιέφεραν τα έσοδα δεν θα γονάτιζαν την οικονομία μαζεύοντας όλο το ρευστό από την αγορά .. Άλλος είναι ο στόχος τους ..

        Η γενικευμένη δυσαρέσκεια από μια πολυήμερη γενική απεργία θα γονατίσει την κυβέρνηση , αφού πέρα από μερικούς περίεργους που τα κανάλια τους ψάχνουν με το ντουφέκι για να τους αποσπάσουν μια αρνητική δήλωση κατά των απεργών , ο περισσότερος λαός είναι με το μέρος των απεργών .. Οι πιο γελοίοι είναι αυτοί του άλφα που δεν έφτανε πως ο κόσμος χτες συνωστιζόταν μόνος του μέσα στα λεωφορεία , χώθηκαν και αυτοί με την κάμερα για να τους στριμώξουν ακόμα περισσότερο , το τι βρισίδι έφαγε η ρεπόρτερ που δεν έδειξε η κάμερα , ούτε που λέγετε … Σήμερα βρήκαν έναν και άλλον έναν από τον Καναδά που έλεγε χαζομάρες , ο περισσότερος λαός είναι με το μέρος των απεργών και παρακαλάνε να το τραβήξουν στα άκρα και να μην υποχωρήσουν …

        Μέχρι και δικαστικοί βγήκαν σήμερα στην τηλεόραση και δήλωσαν πως η επίταξη είναι παράνομη … Ο μόνος ηττημένος θα είναι ο φαύλος κυβερνητικός κομματικός στρατός …

        Η κυβέρνηση έκανε πολλά λάθη μαζεμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα .. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο .. Τώρα μόνο σύγκρουση μέχρι εσχάτων υπάρχει και αυτό ο κόσμος το έχει καταλάβει …

        Ο λαός έχει σιχαθεί και τον Σαμαροβενιζέλο και τα ρουφιανοκανάλια τους που δεν πληρώνουν ποτέ τους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μόνο για τους άλλους ξέρουν να λένε διάφορα , οι απατεώνες του κερατά …

        Μου αρέσει!

      2. Και αν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κατεβάσουν τους διακόπτες και μείνουμε στο σκοτάδι, πάλι υπέρ τους θα είναι ο κόσμος!! Ή όχι;

        Μου αρέσει!

        1. Καμιά απάντηση δεν είναι ικανή να κάνει κάποιον που δεν είναι ικανός να καταλάβει , να καταλάβει … Για να καταλάβει κάποιος κάτι χρειάζεται να διαθέτει την ικανότητα της κατανόησης .. Αν δεν την διαθέτει αυτήν την ικανότητα τότε το κεντρικό του νευρικό σύστημα είναι απονευρωμένο και η πληροφορία χάνετε .. Ότι και να του εξηγείς τον χρόνο σου χαλάς , αυτός θα κάνει πάντα πως καταλαβαίνει μόνο ότι τον συμφέρει και έχει να κερδίσει άμεσα από αυτό …

          Σταμάτα να παρατηρείς μόνο το κέντρο του εγώ σου και άρχισε να παρατηρείς το περιβάλλον γύρω σου , τότε ίσως και να αρχίσει να διορθώνεται η ζημιά του απονευρωμένου συστήματος σου …

          Μου αρέσει!

      3. Και μην μου πεις ότι ο 64χρονος πρόεδρος εργαζομένων του μετρό που μπήκε 50 χρονών στο μετρό επί ΠΑΣΟΚ, που ήταν υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που ήταν στην ΠΑΣΚΕ κάνει αγώνα για να έχουν και αυτοί οι 350.000 που λες ρεύμα… Μην τρελαθούμε τελείως τώρα…

        Μου αρέσει!

        1. Ενώ αυτός ..??

          (..) Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕ ΜΕ 12.1 ΕΚ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ(..)

          (..) Ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε-αυθορμήτως;. – χρηματοδοτήσεις 12,1 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς(..)

          h**p://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3337:-121-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

          Μην τρελαθούμε και τελείως , καλά το είπες …

          Μου αρέσει!

    3. Γιωργο1

      ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΥΦΙ@ΝΟΣ.
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.
      ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

      Μου αρέσει!

      1. Ρε Μίσα, τόσους μήνες που οι «αγανακτισμένοι» έκαναν κάμπινγκ στο Σύνταγμα, έγινε τίποτα; Αυτοί που κάνουν απεργία στο μετρό κοιτάνε τον ΔΙΚΟ τους κώλο τώρα, αν πει η κυβέρνηση, εντάξει, δεν σας κόβουμε τίποτα και θα κόψουμε από τον ιδιωτικό τομέα ή από τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, οι υπάλληλοι αυτοί θα γυρίσουν κανονικά στην δουλειά τους… Κάνω λάθος; Ο άλλος που είναι ιδιωτικός υπάλληλος πως θα πάει στην δουλειά του, όταν δεν έχει λεφτά για ταξί; Να απεργήσει μόνος του; Και κάτι άλλο: Πως μπορούν και κάνουν απεργία τόσες μέρες; Εφόσον κάνεις απεργία, σημαίνει ότι δεν πληρώνεσαι, σωστά; Άρα 8 μέρες τώρα αυτοί δεν πληρώνονται, έτσι; Πόσα λεφτά παίρνουν την ημέρα; Έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα να χάνουν τόσα λεφτά; Εκτός και αν όλα είναι στημένα… Αυτό που λέω εγώ, να κλείσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα και να σταματήσουν οι έλεγχοι, δεν θα τσούξει περισσότερο τον Στουρνάρα και τον Σαμαρά και όλους τους άλλους; Και θα έχουν και τον κόσμο με το μέρος τους… Απλές σκέψεις, δεν υποστηρίζω αυτή την εκτρωματική κυβέρνηση…

        Μου αρέσει!

    4. Σ’ αυτό έχεις ένα κάποιο δίκιο, αλλά εάν δεν υπάρξουν έσοδα από τα εισιτήρια από που θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ; Αυτός προφανώς είναι ο λόγος που δεν το κάνουν, βέβαια εάν έκαναν αυτό που προτείνεις, πιστεύω ότι θα έτσουζε πολύ την παρούσα κυβέρνηση!

      Μου αρέσει!

    5. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ;;; ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ;;;
      ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Σ 1 ΛΕΠΤΟ………ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
      ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ…….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!!!!!!!!!! ΣΤΑ 2 ΕΠΟΜΕΝΑ ΛΕΠΤΑ….ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ!
      Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ………….
      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ……..

      Μου αρέσει!

  10. Βλέπω η κοινωνική μηχανή δουλεύει ακόμα,το θετικό της άποψης είναι οτι αυτές οι φωνές ειναι πλέον μειοψηφία.
    George αδερφέ μου σε παρακαλώ πρεπει όλοι να ξεβολευτούμε καλώς ή κακώς και να υποστηρίζουμε τους συνέλληνες στον αγώνα τους.
    Κάνανε οι δημόσιοι απεργία δεν συμμετείχα δεν είμαι δημόσιος,κάνανε οι αγρότες δεν είμαι αγρότης κάνανε οι φορτηγατζίδες δεν είμαι φορτηγατζής κάνανε οι δάσκαλοι τα ίδια…Σε λίγο που θα την φάς και εσύ και εγώ δεν θα υπάρχει κανένας να σε υποστηρίξει αδερφεεεεεεεεε ξύπνααααααα…ασε το εγώ και κοίτα το εμείς.
    Για τις μεταφορές σου πάρε αμάξι μηχανάκι κτλ…δεν έχεις? βρές ενα φίλο να σε κατεβάζει εκείνος δεν έχεις φίλο?πάρε ποδήλατο,δεν έχεις ποδήλατο?κατέβα με τα πόδια…

    Μου αρέσει!

    1. Και οτι αφορά τους μισθούς που υποτίθετε οτι παίρνουν το παράδειγμα είναι απλό.
      Εταιρεία με 2υπαλλήλους και έναν διευθυντή- ο υπάλληλος παίρνει 800€ o boss 5.000€. AΝ κάνεις τη σούμα είναι σύνολο 6.600€ το μήνα η μισθοδοσία προσωπικού /3= 2.100€ μ.τιμη μισθοδοσίας εργαζομένων….

      Μου αρέσει!

    1. Eκεί εσύ συμπέθερε κόλλημα με τους ιουδαίους Μπρεχτ,Λούξεμπουργκ,Μανν,Καπρα και δεν συμμαζεύεται..
      Κομμουνιστές αν δεν κάνω λάθος,τυχαίο;
      Που χάθηκες;
      Δουλειά υπάρχει;
      Εδώ σκατά με ρίγανι.

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.