Θα μας τρελάνει η Μέρκελ…έκανε έκκληση για αγώνα κατά της ανεργίας

Από το Νταβός η Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους σε πολλές χώρες της ΕΕ. «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε η καγκελάριος.

Μια μέρα με την ανακοίνωση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε σήμερα για περίπου 20 λεπτά με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η επιεκείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ του που θα έχει ως κύριο θέμα τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.

Λίγο νωρίτερα σε ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «νέας αστάθειας» λόγω της μαζικής ανεργίας σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρώπης. Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: «Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει μια κλιμάκωση της κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι σε αστάθεια», είπε η Αγκελα Μέρκελ και υπογράμμισε: «Θα πρέπει να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σήμερα για να μπορέσουμε να ζούμε καλύτερα αύριο». Η ανταγωνιστικότητα οδηγεί σε πλεονάσματα

Το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. Μέρκελ Το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε τη σημασία της ανταγωνιστικότητας, λέγοντας ότι αποτελεί το κύριο ζητούμενο για ένα καλύτερο μέλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η ευμάρεια. Τόνισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.
Ταυτόχρονα η Αγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, λέγοντας: «Μιλάμε περισσότερο για μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες. Ιδίως όμως χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καταβάλλουν εδώ και χρόνια τεράστιες προσπάθειες βελτιώνοντας πολύ το επενδυτικό κλίμα.
Τέλος η Αγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τα πλεονάσματα του γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας: «Προς το παρόν η γερμανική ανάπτυξη βασίζεται κυρίως στην εσωτερική αγορά. Κάναμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τη ζήτηση στο εσωτερικό», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. dpa, Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/blog-post_4776.html

7 σκέψεις σχετικά με το “Θα μας τρελάνει η Μέρκελ…έκανε έκκληση για αγώνα κατά της ανεργίας

 1. Οι Γερμανοι δεν ενδιαφερονται για τους Ελληνες , αν πεινασουμε η αν πεθανουμε απο ελλειψη φαρμακων κλπ , η Δοσιλγοι Κυβερνηση και το πολιτικο κατεστημενο δειχνουν να μην αντιδρούν και να μην μας λενε την αληθεια για λογους που εκεινοι ξερουν.

  Οι Γερμανοι δεν θα δεχτουν τιποτα , καμμια «ελαφρυνση».

  Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα «χρυσαφικα» μας και ο «ενεργειακος μας πλουτος».

  Μας περιμενουν πολυ πιο δυσκολες καταστασεις και συντομα μαλιστα.

  Ομως η «αποικια» ειναι διεκδικουμενη !! εκει θα εχει προβλημα η Γερμανια.

  Ελπιζω η «βαλβιδα εκτονωσης» να μην ειναι το φαμε ο ενας τον αλλον.

  Ομως οι Γερμανοι στο τελος και σε βαθος χρονου, θα «υποφερουν» πιο πολυ απο εμας γιατι ετσι τα καταφερνουν παντα.

  Μου αρέσει!

 2. Η χοντρή είναι υποχρεωμένη πλέον να υποστηρίζει με κάθε μέσον την πολιτική της, ειδικά τώρα που είναι προεκλογική χρονιά.

  Όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

  Ο Κάμερον την στόλισε όσο καλύτερα είναι δυνατόν να γίνει, αναφέροντας απλά στο σημαντικό του λόγο για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, ότι δεν προτίθετε να ξεβρακωθεί σε μία ΕΕ των Γερμανών.

  Είπε βεβαίως ότι οι χώρες τις ΕΕ έχουν εθνικά σύνορα, εθνική κουλτούρα και αυτοτέλεια και δεν θα είναι πρόθυμα να δούν μία ΒΙΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Προφανώς δεν εννοεί την Αυστρία και την Ολλανδία.

  Σε κάθε περίπτωση η Γερμανική λογική δεν έχει την απαραίτητη δυναμική να μας κάνει όλους τσιράκια της.

  Ας περιοριστεί συνεπώς η χοντρή στο θαυμασμό που εισπράττει από μερικά καθίκια τύπου Αντωνάκη, γιατί εμείς δεν θα πάρουμε.

  Μου αρέσει!

  1. Ὁ Κάμερον δὲν ξεβρακώνεται στὴν Μέρκελ ἀλλά ἐπιτρέπει islamic patrols στὶς φτωχοσυνοικίες τοῦ Λονδίνου διότι στὶς πλούσιες δὲν τὸ δέχεται,ὅπου ζοῦν βεβαίως οἱ πολιτικοὶ.

   Ὑποκρισία τοῦ κερατᾶ.
   Ἄς πάη νά κάνη τὸν ἄνδρα στὸ Ἰσλάμ τῆς πατρίδας του·ἡ κουδουνίστρα.

   Μου αρέσει!

 3. Για ποια ανταγωνιστικότητα μιλάει η Φραου Νάιν;

  Α)Της αύξησης της προσδοκώμενης κερδοφορίας του κεφαλαίου;
  Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους στοχεύουν, παράλληλα με την απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων, να καταστήσουν την Ελλάδα χώρα δημιουργίας επενδυτικών ευκαιριών. Παραγνωρίζεται όμως ότι τέτοιες αλλαγές δεν προσφέρουν ευκαιρίες σε επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου και υψηλής τεχνογνωσίας. Επίσης, δεν προσφέρουν ευκαιρίες σε επενδύσεις εντάσεως εργασίας καθώς δεν μειώνουν το κόστος εργασίας τόσο ώστε να διεγείρονται τα αντανακλαστικά κερδοφορίας του κεφαλαίου, μια και υπάρχουν άλλοι εθνικοί οικονομικοί χώροι με πολύ χαμηλότερο κόστος εργασίας.

  Β) Της βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τιμών των εξαγωγών;
  Με βάση τη νεοκλασική θεώρηση του Μνημονίου δεσμευμένη από τη μεθοδολογία της ατομικότητας, κατανοείται η ανταγωνιστικότητα με όρους συμπεριφοράς επιχείρησης. Ό,τι βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, μέσω της συνάθροισης, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. Αυτή είναι μια επικίνδυνη γενίκευση, με βάση την οποία αγνοούνται ο ετερογενής χαρακτήρας του επιχειρηματικού τομέα, η δομή του παραγωγικού συστήματος της Ελλάδας, η διάρθρωση των αγορών και η θεσμική συγκρότηση της οικονομίας. Επίσης, παραβλέπεται επιδεικτικά το γεγονός ότι πάνω από το 85% της εγχώριας παραγωγής προϊόντων απορροφάται στο εσωτερικό της χώρας.

  Μου αρέσει!

 4. …Τον ρόλο του»καλού μπάτσου» τον θέλουν όλοι!(έχει και τα κέρδη του μετά άν τύχει και αποβιώσει ο κρατούμενος)..Καιρός είναι να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και ο πραγματικά κακός της παρέας!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.