Κύριοι μας καταστρέψατε!

Κύριοι μας καταστρέψατε! Του Νίκου Σαμοϊλη

Υφεση κοντά στο 5%, καταστροφική υπερφορολόγηση των πάντων, ανεργία γύρω στο 30%, δηλαδή περίπου 1,5 εκατομμύρια άνεργοι συμπολίτες μας, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, απόλυτη απαξίωση σε υγεία, παιδία κοινωνική προστασία και παροχές, συρρίκνωση εισοδημάτων, «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας και κυρίως προβληματισμός για την επόμενη μέρα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υιοθέτησης των μέτρων του μνημονίου για να μπορέσει η χώρα να παραμείνει «ζωντανή», να μην χρεοκοπήσει. Χρεοκόπησαν όμως αξίες, ήθη, συνειδήσεις και πολίτες για να μπορούμε να λέμε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σε ποιες υποχρεώσεις όμως θα ανταποκρίνεται; Στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών.
Αυτή είναι η αλήθεια που παραδέχονται και που δυστυχώς ομολογούν πλέον και οι ίδιοι οι «σωτήρες» μας, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα για την πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Το χειρότερο είναι ότι οι κύριοι του ΔΝΤ, μας προϊδεάζουν για αυτά που έρχονται. Τα νέα μέτρα που θα ληφθούν δηλαδή τα επόμενα χρόνια αν και εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Και οι στόχοι όπως και στο παρελθόν, είναι δεδομένο ότι δεν θα επιτευχθούν με αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και διεθνώς. Την ίδια ώρα και αφού διαπιστώνονται όλα αυτά, οι τροικανοί προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να «τρέξει» το πρόγραμμα, που καθυστέρησε λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου να προχωρήσει έγκαιρα στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, θεωρώντας πως αν όλα αυτά είχαν γίνει στην ώρα τους τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Όμως ο επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σύμφωνα με το Γαλλικό περιοδικό «Μarianne», στην έκθεση του επισημαίνει ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη. Και αυτό γιατί προκειμένου να εκδώσουν τη «συνταγή» που θα μας έβγαζε από το οικονομικό αδιέξοδο χρησιμοποίησαν δεδομένα που ίσχυαν προ κρίσεως. Μάλιστα σημειώνει και το απίστευτο. Ότι οι μεγάλοι οικονομικοί εξπέρ που μας έφτασαν ως εδώ έκαναν ασκήσεις επί χάρτου στα γραφεία τους και εξέδιδαν «συνταγές» χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει στους δρόμους και στην ρημαγμένη από την λιτότητα κοινωνία. Οι συνταγές που υιοθετήθηκαν υποχρέωσαν τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας. Ωστόσο και παρά τις επισημάνσεις ο κ. Τόμσεν θεωρεί ότι η μείωση των μισθών δεν είχε μέχρι τώρα αντανάκλαση στις τιμές χαρακτηρίζοντας το ως σημαντικό πρόβλημα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες «παρεμβάσεις».
Ολοι αυτοί οι κύριοι λοιπόν που μας «σώζουν» καθημερινά, καθήμενοι στις δερμάτινες πολυθρόνες τους και λαμβάνοντας τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους τους πότε θα λογοδοτήσουν;
Δεν θέλουμε άλλη «σωτηρία» κύριοι, μας καταστρέψατε!!!

fpress.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “Κύριοι μας καταστρέψατε!

 1. Μα αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος των μνημονίων, δηλαδή, να αποτύχουν και να φέρουν ύφεση αντί για ανάπτυξη, ανεργία αντί θέσεις εργασίας, χρεωκοπία αντί για διάσωση, εξαθλίωση αντί για ανάκαμψη.

  Μόλις πέσουμε εντελώς στο καναβάτσο, θα μας αγοράσουν κοψοχρονιά αυτοί που προκάλεσαν την κρίση με την βοήθεια των ντόπιων πολιτικών και λοιπών υπαλλήλων τους και στην επόμενη φάση, αφού θα έχουν μαζέψει όλα τα φιλέτα και θα μας έχουν αφαιμάξει, θα έρθει η πραγματική ανάπτυξη γι’ αυτούς που θα ελέγχουν πλέον τις πλουτοπαραγωγικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, την ώρα που η πλειοψηφία του λαού θα έχει μετατραπεί σε δουλοπαροικία.

  Μου αρέσει!

 2. Ρε Νικολακη, για εξήγησέ μας, πως ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ (όπως είπες σε μια εκπομπή σου) χρέος φορολογούμενου στην Εφορία;;;;;

  Ή μήπως ήταν άλλη μια ΜΑΛΑΚΙΑ, όπως αυτές που παπαγάλιζες το 1998-1999, όταν η φούσκα του ΧΑΑ ήταν στα χάι της;;;

  Μου αρέσει!

 3. Δεν βλέπουν τίποτα αγαπητέ μου και ουδείς κάνει κάτι, για το καρκίνωμα που λέγετε ΕΥΡΩ… Σκέψου ότι δεν θα ξεπουλούσαν σχεδόν όλα τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ σήμερα στους Τούρκους και Γερμανούς αν είμεθα εΚτός Ευρώ… Πόσα εκατ κρατήσεις και προκαταβολές ΧΑΘΗΚΑΝ… και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες για να διαλύσουν τις αξίες των ξενοδοχείων… δεν είναι τυχαία η καθημερινή αύξηση και συναλλαγματική διαφορά με άλλα νομίσμτα ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΏΜΑΤΟς , ούτε και η αύξηση των καυσίμων..πως συμβαίνει ΑΠΟ ΕΞΟΡΗΞΗ , έως ΜΕΤΑΦΟΡΑ και πώλησε με δολάριο αλλά σε ενδυνάμωση του ΕΥΡΩ να αυξάνονται και τα καύσιμα, ? ΜΟΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ? ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ, ΠΤΩΣΗ ΑΞΙΩΝ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΧΑΡΙΣΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ… ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ Μ@ΛΑΚΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΚΑΙ Ο ΤΣΙΜΠΡΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ… »ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ»

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.